Connect with us

SANATATE

Completează şi diversifică alimentaţia prin consumul de miere de rapiţă

Published

on

Credit photo: freepik.com

Advertisement

De salcâm, tei sau polifloră – aceste sortimente sunt în topul preferinţelor dacă ne referim la miere. Dar nu trebuie uitată din meniu nici mierea de rapiţă. Doar este prima! Mai precis, aceasta este extrasă mai întâi de către apicultori, apoi urmează celelalte culturi.

Dacă în general consumatorii de la noi optează pentru tipurile de miere deja menţionate şi foarte cunoscute, aflaţi că miere rapita este căutată şi apreciată peste tot în lume. O puteţi recunoaşte destul de uşor, după culoarea deschisă, albă şi textura untoasă. Însă mai important este să cunoaştem acele proprietăţi datorită cărora este indicat să o trecem pe lista alimentelor sănătoase.

Advertisement

Pentru albine, florile de rapiţă sunt o sursă de hrană, dar reuşesc şi să producă miere din acestea – una monofloră de o calitate superioară. Rapiţa este o plantă cu multiple beneficii pentru organism în general, dar şi pentru aria cosmetică şi frumuseţe. Uleiul extras din rapiţă are un efect hidratant asupra pielii, oferă protecţie şi tonifiere.

Advertisement

Dar revenim la miere, care păstrează calităţile rapiţei şi ne aduce la final de primăvară vitamine, energie şi imunitate. În general, mierea ajută în combaterea diferitelor afecţiuni, totuşi fiecare sortiment vine cu ceva specific. Să nu uităm că mierea de rapiţă are şi un efect antiseptic, ţinând la distanţă virusurile şi bacteriile.

Advertisement

Mierea crudă rămâne o variantă mai sănătoasă, comparativ cu cea procesată termic. Aproape că nu este magazin alimentar care să nu aibă măcar un raft dedicat dulceţurilor şi mierii. Însă ce vine de pe plan local, producţie autohtonă din arii protejate, cu tradiţie, face diferenţa.

Advertisement

La Honey Land sunt disponibile o varietate mare de produse apicole, printre care şi miere cruda de rapita, de beneficiile căreia vă puteţi bucura în forma sa pură, chiar din stup. Deoarece este ambalată la rece, proprietăţile curative nu se modifică. Apicultorii şi producătorii de aici lucrează cu grijă, tratează natura şi consumatorii cu respect şi continuă să diversifice portofoliul.

Advertisement

Advertisement
top-shop.ro%20

Agenția cu peste 13 ani de experiență în creșterea afacerilor online ale partenerilor noștri. Serviciile noastre SEO includ optimizări pentru căutările pe Google, SEO pe fiecare pagină a site-ului, link building, cuvinte cheie, strategie și rapoarte.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending