UTILE
Costuri reduse pentru energia consumată în confortul unei vile în Mogoșoaia
Published
3 ani agoon
A avea o casă pasivă este poate și o tendință a ultimilor ani, dar este o realitate de care ne lovim. Tot mai multe familii vor să ăși cumpere o casă la curte aproape de București. Motivele sunt simple. Aveam 20 de ani când m-am mutat în primul meu apartament. Eram încântată să fiu adult cu propriul meu spațiu, dar mi-am dat seama rapid că ideea de apartament nu era pentru mine. Nu eram pregătit să am vecini care să împartă pereții cu mine. Aveam un balcon pe care ne așezam să luăm aer curat, dar vecinii noștri aveau un balcon la câțiva metri distanță și erau adesea acolo. Uneori era distractiv să discutăm cu ei, dar era frustrant dacă doream să avem o conversație privată. Am crescut la bunici și ei aveau o casă cu o curte mare. Acolo de jucam toată ziua și dorința mea a fost de a-mi crește copiii tot la curte.
Este greu să fii tânăr fără posibilități foarte mari, la început de drum, de carieră, dar mi-am promis că voi reuși să am propria curte. Anii au trecut, iar visul meu se pare că începe să prindă aripi de câteva luni.
Anul trecut prin toamnă am fost la niște prieteni în Mogoșoaia și ne-a atras atenția un complex de vile care urmează să se dea în folosință în luna mai. Ne-au atras atenția vilele elegante, și panourile care prezentau interioarele la acea vreme. Am făcut o programare pe https://www.lilium-residence.ro/ pentru a vedea exact cum arată casa și la interior și ne-am hotărât să ne luăm și noi una pentru a scăpa zgomotul orașului și a îmbrățișa liniștea propriului loc în natură. Să vă fac o mică prezentare a casei noastre, în concordanță cu datele date de dezvoltator, dar și date culese în urma căutărilor noastre despre casele pasive.
Ce este o casă pasivă și de ce am avea nevoie de una?
Casele pasive sunt clădiri cu consum de energie minimă pentru încălzirea și răcirea spațiului. Aceste clădiri reprezintă deja un standard pentru eficiența energetică a clădirilor. Există multe avantaje pentru casele pasive. Sunt foarte confortabile și vă pot reduce în mod semnificativ facturile la energie. Puteți afla mai multe despre cum sunt construite casele pasive aici. Dar ce este mai exact o casă pasivă? Și care este diferența dintre casele pasive și casele normale? Asa numita PassivHaus este o clădire care nu se supraîncălzește mai mult de 10 ore pe an. Pentru a îndeplini acest standard, pereții unei case pasive trebuie fie construiți cu elemente de calitate. Caramida A+ de la Ytong contribuie la succesul acestui obiectiv. Pereții din beton celular și proprietățile termice excelente ale cărămizii A+ se găsesc în toate casele pasive construite de Lilium Residence.
Cărămida Ytong A+ este un material foarte durabil, un adevarat difuzor de vapori, cu proprietăți excelente de izolare termică. Poate fi folosit in variante nut-feder cat si clasic pentru prindere. Poate fi folosit la exteriorul clădirilor cu mai multe niveluri, în timp ce este potrivit și pentru interioare. Greutatea sa redusă îl face ideal pentru clădirile care necesită mai puțin material.
Casele pasive sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic, necesitând puțin mai mult de 15 kWh de energie termică pe metru pătrat pe an. Sistemele de încălzire nu sunt necesare deoarece casa pasivă poate fi încălzită folosind surse de energie regenerabilă. Această metodă necesită un sistem de ventilație foarte eficient. În plus, poate fi personalizat pentru a se potrivi cu diferite stiluri de clădiri. Astfel, casele pasive pot fi construite oriunde, nu doar în Germania. Beneficiile caselor pasive sunt clare și merită efortul. Acest tip de cărămidă este potrivit pentru case pasive și a fost aprobat de Uniunea Europeană. Este, de asemenea, o opțiune ideală pentru casele din mediul rural. Această cărămidă este foarte rezistentă la puntea termică și poate ajuta, de asemenea, la reducerea pierderilor de căldură în timpul iernii. Caramida poate fi folosita ca baza pentru un subsol izolat. O casă pasivă este un loc ideal pentru persoanele care doresc să trăiască fără a cheltui o avere pe încălzire.
Confort termic și sonor
Construirea unei case pasive este o modalitate excelentă de a reduce facturile de energie, menținând în același timp confortul termic și sonor. Casele pasive se caracterizează prin cererea redusă de energie și etanșeitatea la aer. De asemenea, sunt adaptabile și durabile, astfel încât să le puteți schimba pe măsură ce nevoile dvs. se schimbă. Și, nu costă mult pentru a construi. Pentru a menține nivelul ridicat de confort termic, construcția trebuie să aibă un sistem de ventilație de înaltă calitate. Casele pasive pot folosi recuperarea căldurii sau umidității. Acest proces încălzește aerul rece din exterior, minimizând pierderile de căldură. Acest sistem ține, de asemenea, căldura afară în timpul verii. Proiectarea unei case pasive trebuie să fie compatibilă cu clima din zona în care se află clădirea. Sistemul de ventilație trebuie să fie suficient de eficient pentru a asigura confortul fără a compromite eficiența energetică.
Institutul pentru casă pasivă a dezvoltat standarde stricte pentru a atinge acest standard. Materialele de construcție și gândirea din spatele unei case pasive sunt superioare celor folosite în casele construite în mod obișnuit. Casele construite în mod obișnuit nu iau în considerare longevitatea materialelor și izolația. Sunt proiectate pentru cel mult o sută de ani și vor trebui renovate de câteva ori înainte de a fi la cod. Acest lucru face construirea unei case pasive mult mai durabilă. O casă pasivă poate reduce zgomotul fără a compromite confortul termic, astfel încât să vă puteți bucura de propria liniște sufletească într-o casă confortabilă.
Partajează asta:
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Reddit(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Pocket(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Tumblr(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a imprima(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă)
Similare
“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell
You may like
Trending
- A-Z NEWS2 zile ago
Mercusys oferă soluții de conectivitate la prețuri promoționale de Black Friday, la o selecție de dispozitive din gamă
- A-Z NEWS2 zile ago
PC Garage anunță cel mai mare Black Friday de Gaming
- A-Z NEWSo zi ago
Dyson lansează ediția limitată de îngrijire a părului în nuanțele Strawberry Bronze și Blush Pink pentru sezonul sărbătorilor
- A-Z NEWS2 zile ago
ELKO Romania anunță intrarea în portofoliu a produselor brandului nJoy
- A-Z NEWSo zi ago
realme GT 7 Pro: vânzări record în prima zi de lansare în China
- A-Z NEWSo zi ago
FOTOGRAFIAZĂ CA UN PROFESIONIST: PERFECȚIONEAZĂ-ȚI POZELE DE DATING CU HONOR MAGIC V3
- A-Z NEWS2 zile ago
Black Friday 2024 – telefoanele Infinix au prețuri speciale
- A-Z NEWSo zi ago
ADATA colaborează cu Intel și principalii producători de plăci de bază pentru a oferi o experiență de overclocking fără probleme