Connect with us

Culinar

Cotlet de porc umplut cu cârnaţi de casă, bacon şi verdeţuri proaspete

Published

on

V-am pregatit o reteta sofisticata pe care sa o pregatiti in aceste zile de vacanta: Cotlet de porc umplut cu cârnaţi de casă, bacon şi verdeţuri proaspete.

 

Ingrediente: 

  • Cotlet de porc
  • Bacon uscat & afumat
  • Burtă de porc
  • Cârnaţi de casă, picante
  • Cimbru
  • Usturoi
  • Ardei iuţi
  • Unt
  • Sare
  • Piper
  • Cartofi

 

Mod de preparare:

  • Se taie burta de porc
  • Se fac mici incizii, ca nişte buzunăraşe, în care se pun bucăţile de bacon şi cârnaţi
  • Se marinează carnea cu cimbru proaspăt şi usturoi
  • Se taie o bucată de unt cu care se masează generos carnea, ţinând untul cu mâna
  • Se umple cotletul cu cârnaţi şi bacon
  • Se înfăşoară cotletul în burta de porc şi se leagă cu sfoară
  • Se adaugă mirodeniile
  • Se bagă la cuptor, cu cartofi şi vin alb
  • Se lasă în cuptor timp de două ore şi jumătate, la 160˚C

 

Pofta buna!

 

Foto Credit: TLC

 

Culinar

Reteta unica de papanasi

Published

on

Toamna se apropie cu pasi repezi iar la moda in materie de dulciuri, revin celebrii papanasi. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne invata cum sa pregatim acasa cei mai deliciosi papanasi.

 

Papanasi  (9 bucati) – Ingrediente

 

•300 g branza de vaci

•200 g faina

•1 ou mediu

•50 g zahar

•1 lingurita praf de copt (4 g)

•1 lingurita plina coaja rasa de portocale

•1 varf cutit sare

•1 pastaie vanilie/1 plic zahar vanilat

•500 – 600 ml ulei de arahide sau ulei de floarea soarelui

 

Papanasi prajiti – Mod de preparare

 

•Punem branza de vaci la scurs, intr-o sita tapetata cu tifon, pentru 1 ora. Chiar daca branza pare bine scursa, este bine sa facem acest lucru. Dupa ce branza s-a scurs, o punem intr-un vas, adaugam oul, sarea coaja rasa de portocale, semintele unei pastai de vanilie, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare.

•Amestecam faina cu praful de copt si o dam de doua ori prin sita. O adaugam treptat aluatului de papanasi si amestecam pana cand obtinem un aluat moale, dar compact. Eu, la inceput, amestec cu lingura, apoi framant aluatul cu mana usor pudrata cu faina.

 

Papanasi prajiti, preparare aluat

 

•Este foarte important ca aluatul final sa aiba o consistenta moale, usor lipicioasa. Daca aluatul are o consistenta prea densa, papanasii nu vor fi pufosi.

•Punem aluatul pe planul de lucru pudrat cu faina. Il aplatizam cu mana, apoi il intidem, cu grija, cu facaletul pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 1.5 cm grosime. Cu o forma rotunda de cca 4 cm , decupam papanasii si apoi, cu o forma mai mica, decupam centrul fiecarui papanas.

•Punem uleiul intr-o cratita cu fund gros pe foc mic si, cand s-a incalzit, adaugam papanasii. Eu am prajit cate doi papanasi deodata. Ii prajim pe ambele parti, pana cand se rumenesc uniform.

 

Papanasi prajiti, pufosi si deliciosi

 

•Ii scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si ii lasam sa se scurga bine.

•Servim papanasii cu smantana si dulceata de fructe de padure sau cirese amare. Eu am ales dulceata de cirese amare si i-am pudrat cu scortisoara.

Continue Reading

Culinar

Reteta delicioasa de broccoli gratinat

Published

on

Pentru cei care nu au timp sa petreaca ore in sir in bucatarie exista si preparate simple, sanatoase si extrem de delicioase. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne prezinta o reteta minunata ce este gata in mai putin de 30 de minute. 

 

Broccoli gratinat

 

INGREDIENTE:

300g broccoli

100g branza mozzarela rasa

2 oua

2 linguri de smantana

3 linguri de faina

100ml lapte 

unt 

 

 

MOD DE PREPARARE:

Broccoli se fierbe separat timp de 10 minute. Se bat ouale pana se fac spuma apoi se adauga faina, smantana, laptele si branza pana se face un amestec omogen. Intr-un vas de Iena uns cu unt se asaza broccoli apoi se adauga amestecul. Se baga la cuptor preincalzit la temperatura de 180 grade timp de 25 minute pana capata o culoare aurie. Se serveste cald. Pofta buna!

 

Continue Reading

Culinar

Plăcinte raw-vegane preparate de actriţă Jojo şi Anca Alungulesei

Published

on

Jojo Catalina Grama a invatat sa prepare placinte raw-vegane de la Anca Alungulesei, gazda serialului “Mademoiselle Coco”, intr-un nou episod realizat special cu recomandari de dulciuri pentru sezonul rece.

“Ce fac doua moldovence cand se intalnesc? Se apuca de gatit! Insa de aceasta data, nu framanta placinte moldoveneşti poale`n brau, ci placinte raw vegan de toamna: placinta de dovleac si placinta de mar cu scortisoara. Ambele placinte ne amintesc de copilărie, insa de aceasta data le-am reinventat: am pregătit placinte raw, fara zahar si fara lactoza!”, spune Anca Alungulesei, expert in nutritie.

Desi a fost prima data in viata cand a preparat o placinta de dovleac raw vegana, Jojo s-a dovedit foarte priceputa si chiar s-a intrecut cu Anca Alungulesei, care a “gatit” o placinta cu mere si scortisoara. Pe langa faptul ca a preparat singura, sub indrumarea Ancai Alungulesei, o placinta cu dovleac raw vegana, Jojo a aflat si multe alte informatii interesante legate de o nutritie sanatoasa.

Jojo a descoperit cu interes ca nucile hidratate cu 8 ore inainte de a fi consumate se “trezesc”, adica toate enzimele prezente in ele se activeaza si astfel sunt mult mai sanatoase, dar si mai usor de digerat. Actrita a invatat de la Anca Alungulesei cum se prepara un gem dulce din curmale, smochine si stafide hidratate cu 2, 3 ore inainte, dar si cum sa obtii un blat foarte sanatos, gustos si care nu ingrasa din fulgi de ovaz macinati intr-un blender de mare putere.

“Sesiunea de gatit cu Jojo a fost una interactiva, la fel ca la fiecare workshop de gatit pe care-l organizez, pentru a-i învăţa pe participantii la atelier cum sa gateasca diverse feluri de mancare raw vegan. Pentru ca stiu din experienta didactică si pedagogică ca cel mai uşor si temeinic se învata din practica.”, spune Anca Alungulesei. Cum se distreaza Jojo impreuna cu gazda serialului “Mademoiselle Coco”, dar si cum se prepara aceste placinte fara foc poate fi vazut aici:

Jojo si Anca 6

Foto Credit: Talentivity

Continue Reading
Advertisement
Sanatate7 zile ago

Pășește încrezătoate într-o nouă etapă din viață, cu Mastrelle Meno

Frumusete2 săptămâni ago

Gama SantaDerm ParasiteS împotriva păduchilor, o soluție naturală, sigură și eficientă

Timp Liber3 săptămâni ago

ZAREA 7 Stele, istoria ce merită povestită

Sanatate3 săptămâni ago

Victoria Asanache organizeaza primele cursuri de Navigatori de pacienti oncologici din Romania

Frumusete3 săptămâni ago

Luptă împotriva îmbătrânirii tenului cu noua gamă ACM: Duolys

Life Style4 săptămâni ago

Arcca, cel mai mare operator de campusuri private din România, pune la dispoziția studenților peste 2500 de locuri de cazare

Frumusete4 săptămâni ago

Premiera – Onda, prima optiune pentru cei cu grasime localizata!

Life Style1 lună ago

S-a lansat platforma online myorganic.ro

Frumusete1 lună ago

Bucură-te de un păr bogat, sănătos și plin de vitalitate cu Plantur 39

Timp Liber1 lună ago

Crearea de noi locuri de joaca pentru copii

Life Style1 lună ago

De ce sa alegem incaltaminte de calitate?

Antreprenoriat1 lună ago

Cupio, succes 100% românesc pe piața autohtonă de beauty

Antreprenoriat1 lună ago

Importanta echipamentului de protectie in industria alimentara

Sanatate2 luni ago

De ce sa alegi epilarea definitiva?

Sanatate2 luni ago

INTERVIU, Doctor Andreea Catrina – Clinica de stomatologie Catrident

Sanatate2 luni ago

Radioterapia, soluția de luptă împotriva cancerului

Sanatate2 luni ago

Mastrelle Symbio, pentru confortul și sănătatea ta intimă

Spiritualitate2 luni ago

Cele 10 Tulpini Celeste care ne influenţează viaţa. Tu cu care te identifici?

Timp Liber2 luni ago

HISTORY recreează cele mai periculoase cascadorii ale legendarului Evel Knievel

Timp Liber2 luni ago

Mark Sullivan, autorul cărții Sub un cer sângeriu despre întâlnirea cu Pino Lella

Trending