Connect with us

A-Z NEWS

Cum ai grijă corect de mașină? Curelele de transmisie, igiena și plăcuțele de frână, aspecte de luat în calcul

Published

on

Indiferent de marca mașinii sau de ceea ce se află sub capota acesteia, orice șofer își dorește să se poată bucura de propria mașină pentru timp cât mai îndelungat. Acest lucru depinde în mare măsură de modul în care este îngrijit automobilul, dar și de conduita șoferului. Asemenea detalii însă nu mai vin probabil ca o noutate pentru absolut nimeni, însă rareori putem spune că ne îngrijim propriile automobile așa cum se cuvine. O îngrijire corectă nu doar că va prelungi semnificativ durata de viață a mașinii, însă reprezintă și o cale prin care poți reduce numeroase cheltuieli în timp (aferente în general reparațiilor).

Procesul de întreținere al unui automobil nu este în fond unul complicat, ci la mijloc este vorba despre o atenție constantă, dar și de adaptarea stilului de condus. Dincolo de aceste aspecte însă, trebuie să înțelegi faptul că mașinile sunt constituite din piese și accesorii cu o durată de viață limitată. În cele ce urmează am pregătit pentru tine o listă cu câteva lucruri pe care le poți face pentru a prelungi durata de viață a mașinii tale.               

Verifică periodic starea componentelor mașinii

Un prim mod prin care poți prelungi durata de viață a componentelor mașinii tale este prin a le acorda atenția ce li se cuvine. Mai precis este recomandat ca periodic să verifici starea de funcționare a unor componente importante ale mașinii precum: plăcuțele de frână, rulmenții, clasica curea de distribuție, bateria, precum și diferite lichide. Prin acest proces de verificare, vei avea posibilitatea de descoperi în timp util anumite defecțiuni, înainte ca acestea să genereze probleme serioase, a căror remediere poate fi complicată și costisitoare. 

Igienizează constant mașina

În procesul de întreținere al mașinii, nu trebuie neglijata nicidecum igiena. Murdăria are o capacitate distructiva incredibilă, de aceea îți recomandam călduros să igienizezi mașina în mod regulat. Mai mult decât atât, dacă trebuie să transporți diferite lucruri cu mașina, este imperios necesar să protejezi materialele din mașina cu ajutorul unor folii de ambalare de calitate. În acest fel, vei evita complet situația în care cimentul, diferite lichide sau substanțe ajung pe suprafețele din mașina, distrugându-le.

Înlocuiește componentele ce dau semne clare de uzură

Trebuie să admitem faptul că de multe ori deși suntem conștienți de funcționarea deficitară a unor componente ale mașinii, alegem totuși să circulam cu automobilele. Acest lucru nu doar că poate duce la defecțiuni majore, însă este și o decizie periculoasă, în special dacă este vorba despre componente cu impact asupra performanțelor de condus. Evită cu orice preț să circuli cu un automobil ce are anumite componente defecte și înlocuiește-le mereu la timp pe cele care dau semne incontestabile de uzură.

Adaptează-ți stilul de condus

Un stil de condus sportiv poate că ne aduce diferite satisfacții, însă trebuie avut în vedere faptul că acesta duce în general la o uzură prematură a plăcuțelor și discurilor de frână. Mai mult decât atât, un astfel de stil de condus îți poate chiar pune viața într-un real pericol. Din acest motiv, îți recomandăm să adopți un stil de condus preventiv, benefic atât pentru buna funcționare a mașinii tale, cât și pentru circulatul în siguranță pe drumurile publice. 

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trending

Copyright © 2015 - 2022, Rețete de Sănătate by RADAR DE MEDIA ONLINE. Acest site este găzduit de ROMARG