Connect with us

CULINAR

Cum alegi un grătar pentru grădină?


Grădina a încetat de mult timp să mai fie doar un spațiu destinat cultivării, devenind totodată și o zonă ideală relaxării și petrecerii timpului liber. Grădinile moderne au în prezent un aspect deosebit, precum și numeroase elemente practice, precum sunt grătarele special concepute pentru acest spațiu. Putem cădea de acord asupra faptului că nimic nu se compară cu mâncarea pregătită în aer liber, acțiune care îmbracă de cele mai multe ori forma unui eveniment. Un grătar pregătit în propria grădina este un motiv suficient pentru a aduna câțiva prieteni pentru a petrece timp de calitate. Până în punctul în care vei putea oferi un grătar delicios însă, va fi necesar să te asiguri că dispui de tot echipamentul necesar.

Alegerea unui grătar pentru grădina potrivit poate fi un proces destul de complicat în condițiile în care este necesar să găsești un echilibru cât mai bun între nevoile tale și particularitățile unui grătar pentru grădină. Poate că alegerile ar fi simple dacă ar exista doar câteva modele de grătare pentru grădină, însă pe piață există o varietate largă de astfel de produse, pentru toate nevoile. Iată însă câteva detalii de care îți recomandăm să ții cont în alegerea grătarului pentru grădina!

Dimensiunea grătarului

Daca ai o grădina cu un spațiu generos, acest pas probabil că nu o are o relevanță prea mare pentru tine, însă dacă spațiul este restrâns, acesta poate fi un criteriu de selecție important. Înainte de a achiziționa un model de grătar pentru grădina, este recomandat sa determini cu exactitate spațiul pe care îl poți folosi pentru a amplasa grătarul. Chiar dacă modele de grătar pentru gradină mobile pot fi transportate cu ușurință din loc în loc, în mod cert îți dorești să îi găsești un loc al lui, unde să îl amplasezi.

Frecvența utilizării

Dacă dorești să pregătești câteva bucăți de carne de pui din când în când, o alegere potrivită este un model de grătar simplu. De ce? Pentru ca este inutil să investești într-unul ce încorporează multiple funcții pe care probabil nu le vei utiliza niciodată. Dacă însă ești un mare iubitor de carne pregătita la grătar, atunci un grătar modern ce dispune de diferite accesorii, este o opțiune mai potrivită pentru tine.

Materialele

Grătarele pentru grădina pot fi constituite în prezent din diferite materiale, oțelul inoxidabil și fonta fiind printre cele mai populare. Este recomandat să alegi un grătar cât mai rezistent, care să poată face față cu brio condițiilor de mediu nefavorabile (soare, umezeală, temperaturi ridicate, etc.). Mai mult decât atât, un grătar pentru grădină este în general o investiție făcuta pe termen lung, astfel că este indicat să îți îndrepți atenția înspre unul de calitate.

Funcții suplimentare

Investiția într-un grătar clasic, simplu este cel mai probabil suficient dacă gătești la acesta doar periodic. Dacă dorești însă să gătești și alte preparate, în diferite moduri, vei avea nevoie de un grătar ce încorporează diferite funcții practice precum: slow cooking, afumătoare, plită pentru coacere, arzător, etc. Fiecare dintre aceste funcții se pot dovedi utile în anumite momente, însă dacă nu le vei utiliza în mod regulat, cel mai probabil un grătar de grădină clasic reprezintă alegerea potrivită.

top-shop.ro%20

CULINAR

Cum prepari delicioasa carne de vită? Reguli


 de bază de care este recomandat să ții cont

Nu trebuie sa fii un bucătar iscusit pentru a putea prepara bucate delicioase și sănătoase, însă în mod cert vei avea nevoie de câteva cunoștințe de baza în ceea ce privește vasta și fascinanta lume a gastronomiei. Carnea de vită este un ingredient pe care îl cunoaștem și îl utilizăm cu toții sub diferite forme, pentru că gătita așa cum se cuvine, este un deliciu absolut. Dintre tipurile de carne pe care le consumam în mod regulat, cea de vita este printre cele mai pretențioase atunci când vine vorba despre preparare. Fără a cunoaște câteva lucruri de bază despre modul de pregătire, există riscul ca ceea ce gătești să nu se ridice la nivelul așteptărilor. Vestea bună este aceea că nu există multe reguli în ceea ce privește acest tip de carne și nici nu sunt complicate.

Într-o prima etapă, este foarte important să te asiguri că achiziționezi carne de vită de calitate, un detaliu important în ceea ce privește gustul preparatelor. Din fericire, în prezent există numeroase magazine, chiar și în sfera online care îți pot pune la dispoziție carne de vită proaspătă pe care să o pregătești după diferite rețete. Iată așadar câteva reguli de bază în prepararea cărnii de vită!

Nu înțepa niciodată carnea de vită

O greșeală destul de des întâlnită în pregătirea cărnii de vită este aceea de a o înțepa cu furculița sau cu alte obiecte ascuțite, astfel încât aceasta să se gătească mai repede. Dacă în situația altor tipuri de carne, acest lucru este valid, în cazul celei de vită, nu este deloc recomandat. De ce? Pentru că prin acest proces se vor pierde toate sucurile interne ale cărnii, rezultatul fiind o friptură uscată și tare. Pentru a o întoarce, este recomandat să utilizezi un clește. De asemenea, nu este indicat să apeși cu furculița sau spatula pe bucățile din carne, din același motiv.

Condimentează carnea cu sare înainte de a o pregăti

Pentru a rămâne cât mai suculentă, este recomandat să condimentezi carnea de vită cu puțină sare înainte de a o pregăti pe grătar sau sub alte forme. Sarea va ajuta la păstrarea sucurilor din interiorul cărnii. Fără acestea, carnea devine tare și uscată, departe de a mai putea fi considerată vreun deliciu.

Pentru friptură, carnea de vită trebuie în mod obligatoriu să fie uscată

Un aspect foarte important de reținut este acela că în situația în care dorești să prepari o friptură de vită, carnea trebuie în mod obligatoriu să fie uscată. Pe lângă faptul că este recomandat să o scoți din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a o pregăti, este indicat să îndepărtezi excesul de apă cu ajutorul unui șervețel.

Gătește cantitățile mari de carne la foc mic

Dacă gătești o cantitate mai mare de carne și nu îți dorești ca aromele acesteia să se piardă, este indicat să gătești totul la foc mic. Dacă vei găti la foc mare, nu există doar riscul ca aroma să se risipească, ci și să devină tare, lucru pe care vrei să îl eviți cu orice preț în cazul cărnii de vită.

top-shop.ro%20

Continue Reading

CULINAR

O concurentă Mâncare pe care revoltată că un adversar i-a copiat desertul

Foto Credit: ACASA

Lupta pentru titlul de „Cea mai bună gazdă a unei petreceri la cină”, și totodată pentru premiul de 5.000 de lei, s-a încheiat, iar Sorin Baron este câștigătorul Mâncare pe care de săptămâna aceasta! Bărbatul de 58 de ani s-a înfruntat cu Monica, Diana, Ramona și Flavius de luni până vineri, de la ora 20:00, Acasă, și a reușit să obțină 68 de puncte, scor care l-a clasat pe primul loc.

Cei patru invitați ai lui Sorin au fost mai mult decât încântați să mănânce midii saganaki ca aperitiv, supă franțuzească de pește la felul principal și lava cake de ciocolată ca desert. Meniul a fost unul extrem de apreciat de cei care l-au servit: „Eu nu pot să vorbesc de foame și de cât de bun e. A fost perfectă farfuria”, a spus Ramona.

Aceasta a fost la fel de încântată și de desertul pregătit de gazdă: „Pot spune că m-a impresionat cu înghețata pentru că era făcută de el și era foarte bună. Aș mai fi mâncat o porție”. În ciuda faptului că invitata ar mai fi vrut să mănânce, Flavius s-a declarat mulțumit de cantitatea de mâncare primită în farfurie: „Am plecat sătul”. Totuși, Monica s-a arătat indignată de faptul că Sorin a ales să prepare același desert ca ea: „Și eu am făcut același lucru!”, a exclamat tânăra.

Pe lângă felurile de mâncare atent alese, cei patru invitați au fost impresionați de povestea de viață a lui Sorin: „Ne-am cunoscut la o petrecere, ne-am despărțit 14 ani, m-a invitat la nunta ei, am furat mireasa, am prins jartiera, iar după 14 ani i-am dat înapoi jartiera”, a narat acesta despre jumătatea sa. „Povestea de dragoste cu soția lui mi s-a părut interesantă și nu foarte des întâlnită”, a spus Flavius.

Pentru a sărbători vestea ce mare, Sorin s-a aruncat chiar în piscina Ramonei, o premieră la Mâncare pe care: „Am stabilit! Cel care câștigă… sare în piscină!”, a explicat Monica. Câștigătorul a fost foarte entuziasmat de titlul obținut: „Sunt bucuros că am reușit să demonstrez familiei mele că sunt un bucătar bun”, a declarat Sorin.

Nu ratați o nouă serie de cine delicioase, surprize neașteptate și concurenți gata să demonstreze că ei sunt gazda perfectă, doar în cadrul emisiunii Mâncare pe care, de luni până vineri, începând cu ora 20:00, Acasă. Emisiunea poate fi urmărită, în avans, pe VOYO.

top-shop.ro%20

Continue Reading

CULINAR

Gestionarea de produse panificatie intr-o brutarie – lucruri de stiut!


Nu este usor sa lucrezi intr-o brutarie. Mai mult decat atat, nu este usor sa administrezi una, mai ales atunci cand ai de-a face cu produse panificatie in cantitati mari. De ce? Pentru ca gestionarea acestora iti poate da foarte multe batai de cap, dup cum vei vedea in cele ce urmeaza.

Totusi, trebuie sa faci acest lucru! Gestionarea corespunzatoare a produselor de panificatie garanteaza eficienta brutariei tale, iar eficienta inseamna profit. Iata ce lucruri ar trebui sa stii despre acest aspect!

Echipamantele unei brutarii sunt la fel de esentiale ca si ingredientele

Daca un echipament – mixer sau cuptor, de exemplu – se strica in mijlocul unei zile de lucru, inseamna ca pierzi din stocul de produse panificatie al brutariei. Pe scurt, pierzi bani. Tocmai din acest motiv, inainte de a te ocupa numai de gestionare acestui tip de produse, ar trebui sa te asiguri ca mentenanta echipamentelor este facuta in mod regulat, dar mai ales corespunzator. De altfel, exista echipamente care vor fi mai putin eficiente sau vor consuma mai multa materie prima cand nu sunt intretinute ca atare.

Apeleaza la un sistem de masura standardizat al ingredientelor

Atunci cand cumperi produse panificatie, probabil estimezi cam cate paini poti face dintr-un stoc de drojdie, de exemplu. Ei bine, aceasta estimare este corecta doar daca urmezi un sistem de masura standardizat al ingredientelor – mai exact, folosirea ingredentelor dupa ureche nu este o practica buna.

In primul rand, acest lucru iti afecteaza stocul de materie prima pe termen lung. Apoi, produsele gatite in brutaria ta vor avea mereu un gust diferit – iar acesta nu este un mod bun de a-ti pastra clientii, evident.

Ia in calcul si resturile

S-au facut prea multe paini si prajituri astazi? Acest lucru trebuie luat in considerare si adaptat pentru noua zi de lucru. Este mai bine sa refuzi unui sau doi clienti decat sa gatesti o intreaga runda de 10-20 briose care vor ramane nevandute. Desigur, in aceasta situatie trebuie si sa estimezi aproximativ corect numarul de clienti pe care il vei avea intr-o zi si care vor cumpara anumite produse de panificatie.

Asigura manevrarea corecta a ingredientelor si produselor

Nu in ultimul rand, eficienta este garantata daca fiecare membru al echipei tale de brutari manevreaza corect ingredientele si produsele brutariei tale. Un pachet de faina scapat pe jos astazi nu pare mult, dar daca se intampla de 5-10 ori, devine deja un gol in profitul tau, dupa cum s-ar spune.

Daca manevrarea acestora nu se realizeaza corespunzator, atunci brutaria si angajatii tai pierd atat timp, cat si bani. Totodata, manevrarea si depozitarea de produse panificatie in locul ideal creste durata de viata a produselor – iar acesta este un lucru pe care angajatii tai trebuie sa il stie.

Ai nevoie de produse panificatie de calitate superioara?

LeSaffre, jucator cheie in industria drojdiilor si proceselor de fermentatie, iti pune la dispozitie o gama completa de produse de panificatie, ideale pentru brutaria ta. Gama LeSaffre include drojdii, amelioratori de panificatie, premixuri si blenduri, precum si produse pentru gust.

Apeleaza acum la LeSaffre pentru un stoc de produse de calitate superioara!

top-shop.ro%20

Continue Reading




Trending