Connect with us

UTILE

Cum alegi vasul de toaletă potrivit pentru baia ta – 4 criterii de care să ții cont

Published

on

Sursa foto: Shutterstock

Advertisement

Dincolo de a fi perfect funcțional, ca să-ți asigure confortul dorit, vasul de toaletă trebuie să fie dintr-un material durabil, ușor de igienizat și să se potrivească perfect designului băii tale. În continuare, afli care sunt patru dintre cele mai importante criterii de care ar trebui să ții cont, atunci când alegi vasul de toaletă.

1.Tipul montajului vasului de toaletă 

Pe piață sunt disponibile numeroase tipuri de vase de toaletă, în funcție de felul în care se montează, așa că trebuie să ții cont de acest aspect. Unele modele se potrivesc în băi mai mici, așa cum este baia de serviciu, pe când altele sunt ideale pentru băile de dimensiuni medii sau generoase. 

Astfel, poți opta pentru un vas de toaletă cu montaj pe pardoseală sau pentru unul suspendat. Vasul de toaletă cu montaj pe pardoseală (cu picior) este modelul clasic, primul care a apărut pe piață și, în continuare, cel mai popular. Este accesibil, se întreține ușor și se potrivește în orice baie. Un dezavantaj ar fi, însă, faptul că înălțimea este predefinită și nu avantajează toate persoanele. 

Advertisement

Vasele de wc suspendate au un design modern, un aspect plăcut și sunt foarte ușor de curățat și întreținut. Faptul că zonele de lângă vas și de sub el sunt libere îl face mult mai ușor de dezinfectat. De asemenea, poate fi montat și în băile de dimensiuni mici. 

Alegerea unui vas wc cu rezervor are multe avantaje, cum ar fi: 

  • ai la dispoziție o mare varietate de modele;
  • poți opta pentru rezervor încastrat sau la vedere;
  • poți alege vase de toaletă suspendate sau cu montare pe pardoseală;
  • sunt durabile;
  • se pot curăța și întreține foarte ușor;
  • poți alege rezervoare cu acționare dublă, pentru a folosi volume diferite de apă; 
  • poți opta pentru modele fără margine (rimless), care nu permit depunerea murdăriei, precum în cazul modelelor clasice. 

Luând în considerare toate cele de mai sus, alege un vas wc cu rezervor potrivit dimensiunilor băii și designului acesteia, ca să te bucuri nu doar de funcționalitatea și confortul pe care ți le oferă, ci și de estetica lui.

Advertisement

2. Alege un vas de toaletă cu sau fără funcție de bideu 

Folosirea bideului a început să fie din ce în ce mai populară și în țara noastră, în ultimii ani. Cu toate că este o parte importantă a igienei personale, dacă vrei să achiziționezi un astfel de obiect sanitar, este posibil să te confrunți cu o problemă: spațiul. Bideul presupune noi trasee pentru țevi și, de asemenea, trebuie să aloci spațiu suplimentar în baie, lângă vasul de toaletă. 

Dacă nu ai spațiu suficient la dispoziție, cel mai simplu este să optezi pentru un vas WC cu funcție de bideu. Nu vei economisi doar spațiu, ci și bani (cu montarea acestuia, cumpărarea unui bideu separat), iar baia ta nu își va schimba complet înfățișarea.

Advertisement

3. Ține cont de design-ul vasului de toaletă 

Obiectele sanitare trebuie să se potrivească perfect stilului băii și, din fericire, pe piață există numeroase modele de vase de toaletă dintre care poți alege. Astfel, poți opta pentru un vas de toaletă rotund, oval sau dreptunghiular. 

Din punctul de vedere al confortului, cele mai populare sunt vasele de toaletă rotunde. Dacă vrei să alegi în funcție de componenta estetică, ține cont nu doar de forma vasului, ci și de finisaje. Astfel, poți opta pentru vase de toaletă în stil contemporan, modern, vintage, adică un design care se potrivește cu aspectul general al băii, ca să creezi armonie vizuală. 

Totodată, ține cont și de accesorii, ca să construiești contraste. De pildă, un vas de toaletă poate avea capacul colorat, dacă baia este amenajată în două culori: alb cu verde marin, alb cu albastru, alb cu negru.   

Advertisement

4. Ia în calcul caracteristicile rezervorului

Nu în ultimul rând, trebuie să ții cont și de caracteristicile rezervorului, în ceea ce privește partea estetică, dar și ca funcționalitate și montaj. Optează pentru un rezervor ce are funcția de economisire a apei, respectiv un rezervor cu două butoane (clapete). 

Din punctul de vedere al montajului, poți alege un rezervor care se montează pe vasul de toaletă, rezervor care se montează la semi-înălțime sau un rezervor montat în perete. 

Advertisement

Așadar, dacă ești în căutarea unui vas de toaletă, ține cont de aceste criterii, pentru a-l alege pe cel potrivit! 

Advertisement

top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending