Connect with us

Timp Liber

Cum folosesti un tun caldura pe gaz in siguranta? Iata ce reguli trebuie sa urmezi!

Published

on

Un tun caldura pe gaz este deseori folosit la nivelul santierelor sau halelor si depozitelor pentru a asigura temperatura optima fie a produselor, fie a angajatilor care lucreaza in zona respectiva. Totodata, acest echipament poate deveni destul de periculos daca nu este folosit intr-un mod corespunzator – de altfel, este un produs ce foloseste gaz, pe langa electricitate.

Astfel, inainte de a instala acest echipament, trebuie sa iti instruiesti angajatii sau persoanele care vor administra produsul cu privire la utilizarea in siguranta a acestuia.

Asigura ventilatia corespunzatoare a incintei

Orice tip de incapere ar trebui ventilata pentru evitarea accidentelor si eliminarea riscului de accident, in special in cazul halelor si depozitelor. De altfel, un spatiu cu o temperatura ridicata din cauza lipsei de ventilatie poate produce daune la nivelul produselor sau materialelor.

Advertisement

Pe scurt, scopul tau si al unui astfel de tun caldura pe gaz nu este de a incalzi pana la refuz o incinta, ci de a pastra o anumita temperatura.

Nu tine materiale combustibile sau inflamabile langa echipament

Dupa cum a fost mentionat, un astfel de echipament foloseste gaz pentru a garanta incalzirea unui spatiu. Drept urmare, materialele sau substantele combustibile care pot fi prezente in spatiul respectiv trebuie depozitate in alta locatie, departe de echipament.

Tine minte faptul ca un tun caldura pe gaz poate fi racordat direct la o conducta de gaz, deci daunele in caz de accident pot fi semnificative. O butelie de gaz nu trebuie nici ea ignorata, evident.

Nu tine capul tunului aproape de suprafete sau materiale

Advertisement

Capul unui astfel de echipament ar trebui sa fie directionat, dupa cum s-ar spune, in gol. Din moment ce acesta poate garanta incalzirea unui spatiu foarte mare, este clar ca cei cativa metri din fata lui vor fi expusi unui nivel mare de caldura in mod constant.

Astfel, peretii sau alte materiale pot prezenta daune in cazul expunerii indelungate la un tun caldura pe gaz. Totodata, nivelul de caldura nu va fi optim daca aceasta va fi oprita de o suprafata.

tun de caldura pe gaz

Verifica periodic setarile de temperatura/putere

Daca esti persoana responsabila de tunul de caldura, atunci ar trebui sa verifici setarile de temperatura sau putere ale acestuia in mod constant. Alte persoane pot actiona asupra acestora sau le pot modifica din greseala.

Pentru a limita consumul de gaz si a asigura temperatura optima in permanenta, nu uita sa verifici setarile si sa le adaptezi la temperatura ambientala a incintei si la temperatura din exterior.

Lasa tunul sa se raceasca inaintea depozitarii acestuia

Advertisement

Evident, un tun caldura pe gaz se va incalzi in timpul utilizarii – incalzi este putin spus. Acesta trebuie lasat sa se raceasca o perioada de timp inainte de a fi depozitat langa alte echipamente sau intr-un spatiu inchis. Din fericire, daca ventilatia este asigurata corespunzator si usile/geamurile sunt inchise, nivelul de caldura din incinta nu va scadea considerabil dupa oprirea tunului.

Astfel, poti opri echipamentul din timp si sa-ti continui treaba pana acesta se raceste complet.

Esti in cautarea unui echipament de acest tip pentru echipa sau incinta ta? Atunci arunca o privire la oferta magazinului online TopStrong si descopera o gama extrem de variata de unelte, scule si echipamente – de la tunuri de caldura pe gaz pana la pompe submersibile, pompe cu tocator, drujbe si asa mai departe.

Advertisement
top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending