Connect with us

UTILE

Cum își va reveni economia după pandemie – sectoarele cele mai afectate

Pandemia a avut un profund impact economic global. Nu în mod direct, ci prin măsurile de siguranță pe care statele din jurul lumii au fost nevoite să le aplice.

 

Închiderea granițelor, suspendarea cursurilor, interdicția la liberă circulație au condus la blocarea parțială sau completă a sectoarelor economice care nu au fost considerate vitale.

 

Printre domeniile care nu au fost esențiale se numără cel al sportului, horeca și cel al turismului. Pierderi de sute de miliarde de euro au fost înregistrate la nivel mondial de agenții economici cu activitate în aceste domenii.

 

Sălile de fitness s-au închis. Hoteluri, restaurante, cafenele, cofetării, toate au fost închise timp de 2 luni. Iar de vacanțe nici nu mai are rost să vorbim.

 

 

Cât de reale sunt previziunile

 

Indiferent de sursă sau domeniul din care provin, toate previziunile economice prevăd o nouă criză.

Conform Comisiei Europene, România va înregistra anul acesta o creștere negativă a indicatorilor de șomaj, deficit bugetar, Prodului Intern Brut și a coeficientului de îndatorare.

 

Cât de real va fi acest deznodământ depinde în foarte mare măsură de rapiditatea cu care economia se va reporni. Primii pași au fost făcuți, în sectoare precum horeca.

 

Hotelurile, restaurantele, cafenele se vor putea redeschide în curând. Cu respectarea anumitor măsuri de siguranță, aceste afaceri își vor putea relua activitatea, în condiții relativ normale.

 

Va urma și sportul, cu măsuri precum redeschiderea bazelor sportive, a sălilor de antrenamente, reluarea cantonamentelor și chiar a competițiilor care se pot desfășura în aer liber.

 

Procesul cel mai îndelungat va trebui să fie, însă, parcurs de industria de turism. Dacă pe plan intern, lucrurile sunt mai simple, la nivel internațional va fi necesară coordonarea intracomunitară pentru garantarea siguranței călătorilor.

 

Iar o asemenea colaborarea va depinde în mod direct de evoluția luptei împotriva virusului în fiecare dintre statele afectate.

 

Cum putem contribui la relansarea economică

 

Instinctul de conservare se manifestă și în planul financiar. Prima reacție la confirmarea pandemiei a fost de cumpărare a unor stocuri mari de hrană și produse sanitare. A urmat retragerea banilor din bănci și anularea investițiilor.

 

Pentru a putea discuta cu adevărat despre o relansare economică, această acțiune individuală de a ne pune la adăpost din punct de vedere financiar, trebuie să se încheie.

 

 

Magazinele alimentare au funcționat în mod normal. Produsele alimentare au existat din belșug pe rafturile supermarketurilor. Cu mici sincope și fluctuații de preț, nu au lipsit nici produsele sanitare.

 

Tot ceea ce lipsește este să începem să ne trăim viața din nou. Dacă bugetul v-o permite, puteți chiar să faceți o rezervare pentru un concediu.

 

Marile agenții de turism, precum Filadelfia Turism au relansat ofertele de vacanță pentru destinații exotice sau cele de vară. Se poate călători aproape de casă, în Europa sau în destinații mai îndepărtate.

 

Un sejur în Thailanda, Phuket, de exemplu, poate fi privit ca o investiție. O investiție pe care o faci acum, dar de care te vei bucura în toamnă sau poate în 2021.

 

Din anumite puncte de vedere, s-ar putea ca investițiile făcute în această perioadă să fie chiar mai rentabile decât cele din urmă cu 3 luni.

 

MD Marketing

top-shop.ro%20
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UTILE

De ce își doresc copiii un animal? Chiar au nevoie de companie?

Animalele de companie pot oferi copiilor un sentiment de securitate. De asemenea, oferă dragoste necondiționată, care poate fi de ajutor copiilor care au suferit abuzuri. Câinii, de exemplu, își iubesc adesea stăpânii mai mult decât pe ei înșiși, ceea ce este o calitate care nu este întotdeauna prezentă în relațiile umane.

 Un animal de companie poate fi, de asemenea, o sursă de confort pentru copii atunci când sunt supărați pe cineva. Copiii pot dezvolta o legătură puternică cu animalele de companie. A avea un animal de companie în familie va ajuta copilul să dezvolte abilități sociale și un comportament responsabil. Animalele de companie vă pot învăța și copilul despre comportamentul animal. Ei pot învăța să respecte animalele și alte creaturi vii și pot dezvolta, de asemenea, o legătură puternică cu natura. Cu toate acestea, unii copii își pot abuza animalele de companie, ceea ce este un semn de avertizare al unei probleme emoționale grave. În astfel de cazuri, cel mai bine este să consultați un psihiatru de copii.

Achiziționarea unui animal de companie pentru copilul dumneavoastră ar trebui să fie o decizie atent luată în considerare. Copiii sunt mai sensibili la bolile legate de animalele de companie decât adulții, iar mâinile lor sunt frecvent expuse la fecalele animalelor. De asemenea, au mai puține șanse să se spele bine pe mâini și, ca urmare, au mai multe șanse să intre în contact cu germeni și bacterii de la animale. În plus, mulți copii au pielea sensibilă, iar blana animalelor poate provoca în unele cazuri reacții alergice grave. În funcție de vârsta copilului dumneavoastră, poate doriți să alegeți un animal mai în vârstă. Animalele mai tinere ar putea avea mai multe șanse să muște copiii din frică. De asemenea, puteți cumpăra un animal de companie de la un adăpost sau un crescător de renume pentru a evita riscul ca un animal să dobândească o boală.

Care sunt animalele de companie preferate ale copiilor?

Un hamster este un animal de companie bun pentru copii. Aceste animăluțe sunt blânde, nu au nevoie de atât de multă atenție, dar sunt jucăușe și nu au nevoie de ani foarte mulți cheltuiți pe hrană. Potrivit specialiștilor de la www.exopet.ro, în ultimii doi ani, datorită pandemiei și orelor desfășurate online, mulți părinți au fost nevoiți să cumpere celor mici un animăluț, iar hamsterul a fost cel mai simplu de achiziționat. S-a văzut această creștere în numărul crescut de vânzări de hrană pentru hamsteri și jucării pentru aceștia.

Câinii, de exemplu, pot fi extrem de jucăuși și iubitori, deși sunt o modalitate excelentă de a obișnui copilul să aibă un animal de companie. Cu toate acestea, înainte de a obține un cățel, asigurați-vă că știți despre rasă. Câinii de păstori și câinii care auz, de exemplu, au nevoi diferite față de alte rase. De asemenea, va trebui să luați în considerare cât de mult exercițiu are nevoie câinele.

O altă alegere excelentă pentru familiile cu copii mici este pisica. Pisicile necesită mai puțină întreținere decât câinii și nu au nevoie să fie plimbate sau spălate. În timp ce pisicile sunt sociabile și le place să se joace, nu vor avea nevoie de multă atenție. Nu sunt cea mai bună alegere pentru copiii care își doresc un animal de companie care să se joace cu ei ore în șir. Pisică are momente d retragere, are nevoie să doarmă foarte mult. Dacă este deranjată sau dacă ceva nu îi convine, scoate gheruțele și-l poate zgâria pe copil. Sunt și pisici care sunt foarte blânde, foarte jucăușe, chiar și atunci când sunt bătrâne, dar nu poți cunoaște reacțiile animalelor.

Animalele de companie au nevoie de multă atenție. A avea un animal de companie este o modalitate excelentă de a-ți învăța copilul responsabilitatea și empatia. Copiii tind să fie în centrul atenției, dar a avea un animal de companie îi poate ajuta să învețe să aibă grijă și de nevoile celorlalți. Să le dea doar să mănânce, nu să iască cu ei dimineața la plimbare. Dar în weekend și în vacanțe să se joace în parc. Animalele de companie sunt însoțitori minunați pentru copii și îi pot ajuta să depășească sentimentele de singurătate și stres. Copiii pot vorbi cu animalele despre orice îi deranjează, devenind confidenții lor. De câte ori nu am văzut pe rețelele sociale pisici care dorm pe caietul de matematică, sau căței care se bucură o dată cu cel mic la finalul cursei de formala 1 de pe playstation. Sau căței care sunt foarte triști că cel mic este la școală și stă lângă ușa de la intrare până când prietenul lui intră pe ușă, la finalul orelor.

La ce vârstă cumpărăm un animal de companie pentru copii?

Un copil poate dori un animal de companie pentru că îi amintește de o carte sau de un film sau pentru că a văzut că prietenii lui au un cățel sau o pisică. În ambele cazuri, părinții ar trebui să ia în considerare un animal de companie pentru un copil când acesta are cel puțin cinci ani. În timp ce copiii sub 5 ani ar putea fi curioși în legătură cu animalele de companie, este posibil să nu fie conștienți de riscuri, iar părinții cu siguranță nu ar vrea ca cel mic să sufere. Animalele de companie sunt membri importanți ai familiei. Ele nu numai că oferă companie și confort, dar pot fi și o sursă de învățare. Cercetările au arătat că animalele de companie pot îmbunătăți stima de sine a copiilor și pot ajuta să facă față unor evenimente neplăcute. De asemenea, pot reduce nivelul de stres, și este cunoscut faptul că un animal de companie poate ajuta copiii să învețe empatia și compasiunea față de toate creaturile vii. Voi aveți acasă un animăluț?

top-shop.ro%20
Continue Reading

UTILE

Top 4 motive pentru care să alegi apartamente în Sebeș, în cadrul unui ansamblu rezidențial

Achiziția unei locuințe este de departe una dintre cele mai dificile decizii pe care le avem de luat de-a lungul vieții, pentru că este o investiție uriașă, făcută de cele mai multe ori pe viață. Indiferent că este vorba despre un apartament sau o casă, o locuință înseamnă siguranță și confort mai presus de orice altceva. Dacă în trecutul recent apartamentele clasice, situate aproape de centrul orașelor erau la mare căutare, în prezent, din ce în ce mai mulți oameni își îndreaptă atenția înspre apartamentele noi din cadrul ansamblurilor rezidențiale. Acestea reușesc în general să bifeze cu succes orice nevoie actuală a proprietarilor, fapt pentru care apartamentele din cadrul unui complex rezidențial sunt astăzi la mare căutare.

Dacă te afli în căutarea unei locuințe care sa respecte pe deplin exigențele tale, probabil că ai verificat deja zeci sau poate chiar sute de apartamente de vânzare în Sebeș sau din orice alt oraș din țară, fără a ajunge însă la un rezultat. În cele ce urmează, am pregătit pentru tine o listă cu câteva motive pentru care să optezi cu încredere pentru un apartament în cadrul unui ansamblu rezidențial.

Confort la superlativ

Atunci când se vorbește despre locuințe, confortul reiese dintr-o varietate de lucruri. De la modul în care sunt amenajate încăperile, până la diferite achiziții specifice, toate pot influența gradul de confort. Este adevărat ca în situația caselor ai mai multă libertate având în vedere că dacă dorești să instalezi diferite fose septice, poți face acest lucru, fără ca cineva să te oprească. Apartamentele situate în cadrul ansamblurilor rezidențiale însă îți pot asigura un grad ridicat de confort prin modul în care sunt compartimentate încăperile, prin spațiul generos, dar și prin calitatea materialelor utilizate în construcție.

Departe de forfota urbană

Un alt avantaj notabil reiese prin faptul că ansamblurile rezidențiale sunt situate în general la distanță de forfotă și agitația urbană, care poate deveni obositoare sau chiar un factor generator de stres. Apartamentele din cadrul ansamblurilor rezidențiale îți vor asigura toată liniștea de care ai nevoie pentru a te relaxa în mod corespunzător. În plus, vei avea acces facil și la principalele mijloace de transport pentru a ajunge rapid la diferite puncte de interes din cadrul orașului.

Suficiente locuri de parcare

Locurile de parcare insuficiente reprezintă o problemă comuna în cazul apartamentelor convenționale. Mulți proprietari se văd chiar nevoiți să își parcheze mașinile la câteva blocuri distanță. Această problemă este inexistentă în cazul apartamentelor din cadrul ansamblurilor rezidențiale, unde sunt asigurate locuri de parcare suficiente pentru fiecare proprietar. Așadar, prietenii veniți în vizită nu vor mai trebui să își lase mașina în parcările altor locatari.

Spații de relaxare și de joacă pentru cei mici

Nu în ultimul rând, ansamblurile rezidențiale mai oferă locatarilor săi un beneficiu major și anume, acces la spații verzi, ideale pentru relaxare și petrecere a timpului liber, precum și spații de joacă pentru cei mici. Astfel, nu vei mai fi pus în situația de a te deplasa constant până la cel mai apropiat spațiu de joacă pentru cel mic.

top-shop.ro%20
Continue Reading

CULINAR

Cum alegi un grătar pentru grădină?

Grădina a încetat de mult timp să mai fie doar un spațiu destinat cultivării, devenind totodată și o zonă ideală relaxării și petrecerii timpului liber. Grădinile moderne au în prezent un aspect deosebit, precum și numeroase elemente practice, precum sunt grătarele special concepute pentru acest spațiu. Putem cădea de acord asupra faptului că nimic nu se compară cu mâncarea pregătită în aer liber, acțiune care îmbracă de cele mai multe ori forma unui eveniment. Un grătar pregătit în propria grădina este un motiv suficient pentru a aduna câțiva prieteni pentru a petrece timp de calitate. Până în punctul în care vei putea oferi un grătar delicios însă, va fi necesar să te asiguri că dispui de tot echipamentul necesar.

Alegerea unui grătar pentru grădina potrivit poate fi un proces destul de complicat în condițiile în care este necesar să găsești un echilibru cât mai bun între nevoile tale și particularitățile unui grătar pentru grădină. Poate că alegerile ar fi simple dacă ar exista doar câteva modele de grătare pentru grădină, însă pe piață există o varietate largă de astfel de produse, pentru toate nevoile. Iată însă câteva detalii de care îți recomandăm să ții cont în alegerea grătarului pentru grădina!

Dimensiunea grătarului

Daca ai o grădina cu un spațiu generos, acest pas probabil că nu o are o relevanță prea mare pentru tine, însă dacă spațiul este restrâns, acesta poate fi un criteriu de selecție important. Înainte de a achiziționa un model de grătar pentru grădina, este recomandat sa determini cu exactitate spațiul pe care îl poți folosi pentru a amplasa grătarul. Chiar dacă modele de grătar pentru gradină mobile pot fi transportate cu ușurință din loc în loc, în mod cert îți dorești să îi găsești un loc al lui, unde să îl amplasezi.

Frecvența utilizării

Dacă dorești să pregătești câteva bucăți de carne de pui din când în când, o alegere potrivită este un model de grătar simplu. De ce? Pentru ca este inutil să investești într-unul ce încorporează multiple funcții pe care probabil nu le vei utiliza niciodată. Dacă însă ești un mare iubitor de carne pregătita la grătar, atunci un grătar modern ce dispune de diferite accesorii, este o opțiune mai potrivită pentru tine.

Materialele

Grătarele pentru grădina pot fi constituite în prezent din diferite materiale, oțelul inoxidabil și fonta fiind printre cele mai populare. Este recomandat să alegi un grătar cât mai rezistent, care să poată face față cu brio condițiilor de mediu nefavorabile (soare, umezeală, temperaturi ridicate, etc.). Mai mult decât atât, un grătar pentru grădină este în general o investiție făcuta pe termen lung, astfel că este indicat să îți îndrepți atenția înspre unul de calitate.

Funcții suplimentare

Investiția într-un grătar clasic, simplu este cel mai probabil suficient dacă gătești la acesta doar periodic. Dacă dorești însă să gătești și alte preparate, în diferite moduri, vei avea nevoie de un grătar ce încorporează diferite funcții practice precum: slow cooking, afumătoare, plită pentru coacere, arzător, etc. Fiecare dintre aceste funcții se pot dovedi utile în anumite momente, însă dacă nu le vei utiliza în mod regulat, cel mai probabil un grătar de grădină clasic reprezintă alegerea potrivită.

top-shop.ro%20
Continue Reading
Trending