Connect with us

SANATATE

Cum să alegeți scaunul stomatologic potrivit pentru a vă proteja sănătatea?

Published

on

Cum să alegeți scaunul stomatologic potrivit pentru a vă proteja sănătatea

Studiile realizate în ultimii ani în întreaga lume raportează că peste 64% dintre medicii dentiști, asistenți și igieniști dentari se confruntă cu dureri și afecțiuni medicale după doar câțiva ani de muncă. În ciuda diferențelor de culturi și a diverselor modalități de lucru, peste tot în lume, durerile și afecțiunile medicale sunt aceleași, și anume dureri de cap, de gât și de umeri, dureri de spate, șolduri, genunchi și glezne, dar și dureri de brațe, încheieturi și mâini.

Care sunt factorii de risc cu care se confruntă medicii dentiști?

Factorii de risc care favorizează apariția durerilor și afecțiunilor medicale sunt diverse. Accentul este pus pe postura de lucru statică și nefavorabilă, pe poziționarea nepotrivită față de pacient și pe realizarea de mișcări repetitive. Un factor de risc este și lucrul pe cont propriu, fără ajutorul unui asistent. În plus, diverși factori care nu sunt legați de muncă pot juca un rol important, cum ar fi condiția fizică, vârsta, genul, înălțimea, greutatea și starea generală de sănătate. În general, postura de lucru incorectă este considerată principalul factor de risc. Flexia gâtului, răsucirea gâtului sau o combinația dintre aceste mișcări favorizează dezvoltarea herniei de gât.

Cum se poate configura un mediu de lucru favorabil?

Posturile incorecte în care lucrați pot fi prevenite în primul rând prin proiectarea atentă a mediului de lucru. Este foarte important să adaptați mediul de lucru la propriile cerințe în loc să încercați să vă adaptați la condițiile de lucru de care dispuneți. În funcție de serviciile pe care le oferiți și de tratamentele pe care le aplicați, întotdeauna ar trebui să vă puteți efectua munca dintr-o postură neutră, care să nu vă suprasolicite gâtul, partea superioară a corpului, spatele, brațele sau picioarele. Totuși, un loc de muncă ergonomic nu înseamnă automat că toate problemele sunt rezolvate. De asemenea, este necesar să învățați să lucrați ergonomic. Chiar și în acele medii de lucru care nu sunt proiectate ergonomic, dacă sunt configurate cât mai optim posibil, tot se poate lucra în mod ergonomic.

Ce influență are unitul dentar asupra modului în care vă efectuați munca?

Unitatea stomatologică are o influență majoră asupra posturii corpului și, prin urmare, asupra efortului fizic pe care îl depuneți. Pe piață sunt disponibile diverse unituri dentare care au fost proiectate în conformitate cu o serie de criterii ergonomice. Accesați https://dentequip.ro/shop/unituri-dentare/ pentru a explora o varietate de unituri dentare care vă pot ușura munca de zi cu zi. La achiziționarea unitului dentar, există mai multe criterii care trebuie luate în considerare. De exemplu, va trebui să țineți cont de propria înălțime. Spațiul insuficient pentru picioare sub scaunul pacientului poate provoca o postură de lucru stresantă. Pe lângă lățimea scaunului, va trebui să țineți cont și de modalitatea de reglare a tetierei, de sistemul de furtunuri pe care îl doriți, dar și de eventualele opțiuni suplimentare, cum ar fi cameră intraorală și monitor, pompă de aspirație chirurgicală sau fibră optică.

Advertisement

Unitul dentar va fi principalul echipament pe care îl veți folosi pentru cel puțin următorii zece ani, așa că trebuie să acordați o atenție sporită la achiziționarea propriului unit. Cercetați modelele disponibile și alegeți o unitate care să se potrivească cu adevărat tuturor nevoilor personale.

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending