Connect with us

UTILE

Cum sa completati si sa decorati invitatiile de nunta

Published

on

Organizarea nuntii este o chestiune destul de obositoare si serioasa, in care puteti uita de lucrurile marunte, chiar si de designul si continutul invitatiilor. Ar trebui sa aveti grija de acest tip de atribut de nunta in avans si sa il trimiteti cu cel putin 2 luni inainte de data nuntii.

Cum sa ornati?

Advertisement

Invitatii nunta  pot fi achizitionate din magazin, realizate manual si personalizate de mesterii profesionisti. Modelele oferite in diverse magazine sunt mai accesibile decat invitatiile personalizate, dar alegerea lor nu este atat de variata si se poate dovedi ca la nunta dvs. si la un eveniment similar a unui prieten sau a altuia, invitatiile vor fi complet identice atat la interior si exterior. Fiti de acord, nu este foarte placut, pentru ca ne dorim mereu ca evenimentul nostru sa fie special.

Invitatiile la comanda vor intruni toate cerintele dvs., dar achizitia lor va va costa o suma destul de rotunjoara. O modalitate mai economica de a confectiona invitatii frumoase este sa puneti in lucru propriile abilitati in realizarea invitatiilor. Aici, desigur, este nevoie de disponibilitatea timpului liber in berechet pentru a confectiona cu o precizie de chirurg fiecare invitatie in parte. Familiarizarea cu tehnica de scrapbooking si materialele de calitate: carton, cerneala, hartie, vopsele, decor, sunt de asemenea, importante.

Designul invitatiilor ar trebui sa corespunda orientarii stilistice generale a evenimentului dvs. Daca nunta va avea loc conform canoanelor clasice, atunci invitatiile pot fi de orice tip. De regula, acestea sunt simbolurile traditionale ale iubirii: inele, inimi, flori, porumbei, elemente de dantela.

Pentru ceremoniile moderne ce pun accent pe culoare, invitatiile ar trebui sa includa si una din aceste nuante. De exemplu, fildes, liliac, menta, crem, albastru. Un eveniment tematic necesita invitatii corespunzatoare.

Invitatiile clasice pot fi inlocuite cu un mesaj intr-o sticla, un disc de vinil cu o inscriptie de invitatie in loc de traditionala lista a pieselor muzicale, un balon cu o scrisoare, invitatii – sul sub forma unui pergament vechi. Un astfel de design va stabili cateva linii directoare pentru invitati in ceea ce priveste tematica nuntii ce urmeaza.

Pentru prieteni si rude, puteti pregati o invitatie video postand-o pe Youtube, pe un site de carti de vizita, sau pur si simplu trimitand-o destinatarilor prin intermediul adresei electronice.

Advertisement

Astfel de mesaje interactive au avantaje destul de mari fata de versiunile de invitatii imprimate pe hartie:

  • sunt livrate instantaneu;
  • nu se vor pierde (doar daca din anumite motive scrisoarea va intra in compartimentul spam);
  • este mult mai placut sa vedeti o imagine live cu chipuri cunoscute si sa auziti cuvinte calde decat sa cititi un text sec al invitatiei imprimate.

Dar exista si un mare dezavantaj in invitatiile in format video. Invitatia contine intotdeauna o multime de informatii importante despre ora de incepere a ceremoniei, locul desfasurarii acesteia. Doar auzita, aceasta informatie poate fi rapid data uitarii. Prin urmare, oaspetii vor trebui totusi sa marcheze undeva datele evenimentului ce urmeaza.

Daca se doreste si cu suficient timp la dispozitie, tinerii pot transmite atat invitatii pe hartie, cat prin intermediul video. Cu atat mai mult ca multi invitati pastreaza invitatiile frumoase si dupa nunta, drept amintire a acestei zile solemne si vesele.

Pe langa invitatiile standard cu informatii detaliate despre ziua nuntii, recent a devenit obisnuit sa se trimita invitatii in avans, care sunt denumite, conform ultimelor trend-uri, in engleza – Save the Date. Astfel de invitatii sunt trimise tuturor invitatilor pe care tinerii ar dori sa-i vada la nunta lor, imediat dupa ce se stabileste data solemnului eveniment. Acest lucru se face pentru ca invitatii sa aiba timp sa informeze viitorii miri despre posibilitatea de a participa sau nu la eveniment. La urma urmei, unii dintre oaspeti pot locui in alte orase sau chiar in strainatate, cineva poate sa fi rezervat deja un bilet in tari fierbinti sau sa plece intr-o calatorie de afaceri.

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending