Connect with us

UTILE

Cum să evitați capcana consumului de pe Internet?


Internetul a devenit un instrument puternic pentru promovarea consumerismului și creșterea obiceiurilor noastre de consum. Companiile ne urmăresc activitatea online și folosesc aceste informații pentru a crea reclame.

Poate că nu vă dați seama, dar ceea ce vedeți online vă poate afecta gândurile și acțiunile. Suntem bombardați în permanență cu informații iar în final sfârșim etichetați în eșantioane folositoare specialiștilor în marketing. În era internetului, nu putem evita să fim atrași în capcana consumerismului. Un număr tot mai mare de oameni câștigă mai mulți bani în fiecare zi, iar rezultatul net este o epidemie de stres globalizată. Problema cu consumerismul este că nu este doar o problemă financiară, ci ne afectează atât sănătatea cât și bunăstarea. Este responsabil pentru multe dintre provocările lumii, inclusiv schimbările climatice, poluarea aerului, poluarea oceanelor cu plastic și tratamentul nedrept al lucrătorilor din țările sărace. Cei care lucrează din greu în locuri de muncă pe care le urăsc doar pentru a câștiga bani pentru escapadele lor în consum au o șansă mare să se trezească înglodați în datorii. Și problema nu va dispărea cu o mărire de salariu.

Poate că ați auzit de termenul „consumerism” și v-ați gândit dacă este un cuvânt potrivit pentru a descrie modul în care comerțul pe internet interacționează cu noi zi de zi. Deși putem fi ușor tentați să cumpărăm ceva, aceasta nu este adesea o mișcare inteligentă. Adeseori petrecem mult timp navigând pe internet, iar în acest timp suntem invitați să cumpărăm lucruri. Cărți, mașini, calculatoare sau cursuri de dezvoltare personală ne trag de mânecă, iar modalitățile de plată devin pe zi ce trece mai facile. Iar acest lucru poate duce la cheltuieli excesive și, în cele din urmă, poate duce la un stil de viață nesănătos. Din fericire, există modalități de a evita capcana consumerismului de pe internet. Indiferent dacă sunteți un fan devotat al cumpărăturilor de Black Friday sau doriți doar să economisiți niște bani, este important să fiți conștienți de capcanele comerțului cu amănuntul online. Potrivit unui studiu realizat de agenția Which? în Statele Unite ale Americii, 98% dintre articolele puse în vânzare de Black Friday au fost disponibile pentru mai puțin de șase luni mai târziu, acestea fiind de fapt la sfârșitul vieții lor comerciale. Dintre aceste produse, doar trei erau în vânzare la momentul studiului. Pentru comercianți a fost o metodă de a vinde mai scump un produs pentru care în alte circumstanțe cumpărătorii ar fi beneficiat de reduceri mult mai consistente.

Oferte Black Friday și Cyber ​​Monday

Marile magazine de vânzare cu amănuntul sunt dornice să atragă consumatorii cu ofertele lor de neratat de Black Friday și Cyber ​​Monday. În timp ce conceptul a început ca o singură zi în care se aplicau reduceri, acum a devenit un sezon, unele oferte apărând încă din octombrie. Asta înseamnă că mulți oameni vor fi tentați să cheltuiască mulți bani pe obiecte inutile. În consecință, este esențial ca consumatorii să țină cont de sănătatea lor financiară și mentală atunci când fac cumpărături.

Nu trebuie înțeles că aceasta este o pledoarie pentru reducerea totală a consumului. Cu toții avem nevoi și este minunat că le putem satisface. Trebuie ținut cont de faptul că există modalități inteligente de a cumpăra. Un website dedicat, ca de exemplu Cumpara-Redus.ro are în permanență oferte integrate ale mai multor vânzători independenți, iar prețurile sunt întotdeauna mai mici. Nu trebuie decât să așteptați ca produsul pe care îl doriți să își facă apariția, apoi îl puteți cumpăra având certitudinea că ați făcut o afacere bună! Astfel eliminați și cumpărăturile compulsive, ce au calitatea de a va scoate din buzunar banii în schimbul unor obiecte de care nu aveți neapărat nevoie.

O altă modalitate de a evita capcana consumerismului pe internet este să faci cumpărături la nivel local. Dacă este posibil, cumpărați produse de sezon și cultivate local ori de câte ori este posibil. În acest fel, nu vei fi tentat să achiziționezi articole scumpe care sunt în afara sezonului. O situație ideală este acea în care vă puteți cultiva singuri legumele și fructele de sezon, dar sunt relativ limitate situațiile în care oamenii au atât spațiul necesar cât și timpul pentru realizarea acestui obiectiv.

Ca generație, am fost educați să ne dorim mai mult. Mâncăm la restaurante, cumpărăm televizoare mari, organizăm nunți extravagante și mergem în vacanțe exotice. În mod paradoxal, toate acestea nu ne fac viața mai bună, chiar dimpotrivă. Consumul are ca rezultat și mai multe datorii, care nu dispar doar pentru că suntem plătiți mai mult. De asemenea, este nesănătos, deoarece contribuie la stresul planetei la nivel mondial și poate sfârși prin a ne distruge viața. Ar trebui să ne gândim de astăzi la metode sustenabile, pentru a ne asigura astfel ziua de mâine.

O planificare atentă a consumului este un prim pas. Întocmirea unei liste atunci când mergem la cumpărături, evitarea achiziționării unei cantități prea mari de mâncare care s-ar putea altera în frigider, studierea ofertelor atunci când trebuie să schimbăm un obiect din gospodărie, evitarea plăților nejustificate pentru branduri care oricum sunt produse în orient, toate acestea ne vor păstra banii în buzunar, vor lua povara plăților de pe umerii noștri și vor oferii planetei mai puține reziduuri.

Pentru că între timp s-a născut o întreagă industrie conexă legată de consumerism, au apărut și studiile care ne descriu comportamentele și trăirile post-achiziție. Astfel, un împătimit al cumpărăturilor va căuta în mod obișnuit aprobarea celor din jur privitoare la achizițiile sale. Acest feed-back are rolul de validare a alegerii făcute. Părerea noastră este că cel mai bine ar fi să aveți o discuție cu persoanele a căror părere contează înainte de achiziție, astfel veți afla dacă într-adevăr se justifică investiția sau este doar o necesitate de moment.

top-shop.ro%20

UTILE

Top 4 motive pentru care să alegi apartamente în Sebeș, în cadrul unui ansamblu rezidențial


Achiziția unei locuințe este de departe una dintre cele mai dificile decizii pe care le avem de luat de-a lungul vieții, pentru că este o investiție uriașă, făcută de cele mai multe ori pe viață. Indiferent că este vorba despre un apartament sau o casă, o locuință înseamnă siguranță și confort mai presus de orice altceva. Dacă în trecutul recent apartamentele clasice, situate aproape de centrul orașelor erau la mare căutare, în prezent, din ce în ce mai mulți oameni își îndreaptă atenția înspre apartamentele noi din cadrul ansamblurilor rezidențiale. Acestea reușesc în general să bifeze cu succes orice nevoie actuală a proprietarilor, fapt pentru care apartamentele din cadrul unui complex rezidențial sunt astăzi la mare căutare.

Dacă te afli în căutarea unei locuințe care sa respecte pe deplin exigențele tale, probabil că ai verificat deja zeci sau poate chiar sute de apartamente de vânzare în Sebeș sau din orice alt oraș din țară, fără a ajunge însă la un rezultat. În cele ce urmează, am pregătit pentru tine o listă cu câteva motive pentru care să optezi cu încredere pentru un apartament în cadrul unui ansamblu rezidențial.

Confort la superlativ

Atunci când se vorbește despre locuințe, confortul reiese dintr-o varietate de lucruri. De la modul în care sunt amenajate încăperile, până la diferite achiziții specifice, toate pot influența gradul de confort. Este adevărat ca în situația caselor ai mai multă libertate având în vedere că dacă dorești să instalezi diferite fose septice, poți face acest lucru, fără ca cineva să te oprească. Apartamentele situate în cadrul ansamblurilor rezidențiale însă îți pot asigura un grad ridicat de confort prin modul în care sunt compartimentate încăperile, prin spațiul generos, dar și prin calitatea materialelor utilizate în construcție.

Departe de forfota urbană

Un alt avantaj notabil reiese prin faptul că ansamblurile rezidențiale sunt situate în general la distanță de forfotă și agitația urbană, care poate deveni obositoare sau chiar un factor generator de stres. Apartamentele din cadrul ansamblurilor rezidențiale îți vor asigura toată liniștea de care ai nevoie pentru a te relaxa în mod corespunzător. În plus, vei avea acces facil și la principalele mijloace de transport pentru a ajunge rapid la diferite puncte de interes din cadrul orașului.

Suficiente locuri de parcare

Locurile de parcare insuficiente reprezintă o problemă comuna în cazul apartamentelor convenționale. Mulți proprietari se văd chiar nevoiți să își parcheze mașinile la câteva blocuri distanță. Această problemă este inexistentă în cazul apartamentelor din cadrul ansamblurilor rezidențiale, unde sunt asigurate locuri de parcare suficiente pentru fiecare proprietar. Așadar, prietenii veniți în vizită nu vor mai trebui să își lase mașina în parcările altor locatari.

Spații de relaxare și de joacă pentru cei mici

Nu în ultimul rând, ansamblurile rezidențiale mai oferă locatarilor săi un beneficiu major și anume, acces la spații verzi, ideale pentru relaxare și petrecere a timpului liber, precum și spații de joacă pentru cei mici. Astfel, nu vei mai fi pus în situația de a te deplasa constant până la cel mai apropiat spațiu de joacă pentru cel mic.

top-shop.ro%20

Continue Reading

CULINAR

Cum alegi un grătar pentru grădină?


Grădina a încetat de mult timp să mai fie doar un spațiu destinat cultivării, devenind totodată și o zonă ideală relaxării și petrecerii timpului liber. Grădinile moderne au în prezent un aspect deosebit, precum și numeroase elemente practice, precum sunt grătarele special concepute pentru acest spațiu. Putem cădea de acord asupra faptului că nimic nu se compară cu mâncarea pregătită în aer liber, acțiune care îmbracă de cele mai multe ori forma unui eveniment. Un grătar pregătit în propria grădina este un motiv suficient pentru a aduna câțiva prieteni pentru a petrece timp de calitate. Până în punctul în care vei putea oferi un grătar delicios însă, va fi necesar să te asiguri că dispui de tot echipamentul necesar.

Alegerea unui grătar pentru grădina potrivit poate fi un proces destul de complicat în condițiile în care este necesar să găsești un echilibru cât mai bun între nevoile tale și particularitățile unui grătar pentru grădină. Poate că alegerile ar fi simple dacă ar exista doar câteva modele de grătare pentru grădină, însă pe piață există o varietate largă de astfel de produse, pentru toate nevoile. Iată însă câteva detalii de care îți recomandăm să ții cont în alegerea grătarului pentru grădina!

Dimensiunea grătarului

Daca ai o grădina cu un spațiu generos, acest pas probabil că nu o are o relevanță prea mare pentru tine, însă dacă spațiul este restrâns, acesta poate fi un criteriu de selecție important. Înainte de a achiziționa un model de grătar pentru grădina, este recomandat sa determini cu exactitate spațiul pe care îl poți folosi pentru a amplasa grătarul. Chiar dacă modele de grătar pentru gradină mobile pot fi transportate cu ușurință din loc în loc, în mod cert îți dorești să îi găsești un loc al lui, unde să îl amplasezi.

Frecvența utilizării

Dacă dorești să pregătești câteva bucăți de carne de pui din când în când, o alegere potrivită este un model de grătar simplu. De ce? Pentru ca este inutil să investești într-unul ce încorporează multiple funcții pe care probabil nu le vei utiliza niciodată. Dacă însă ești un mare iubitor de carne pregătita la grătar, atunci un grătar modern ce dispune de diferite accesorii, este o opțiune mai potrivită pentru tine.

Materialele

Grătarele pentru grădina pot fi constituite în prezent din diferite materiale, oțelul inoxidabil și fonta fiind printre cele mai populare. Este recomandat să alegi un grătar cât mai rezistent, care să poată face față cu brio condițiilor de mediu nefavorabile (soare, umezeală, temperaturi ridicate, etc.). Mai mult decât atât, un grătar pentru grădină este în general o investiție făcuta pe termen lung, astfel că este indicat să îți îndrepți atenția înspre unul de calitate.

Funcții suplimentare

Investiția într-un grătar clasic, simplu este cel mai probabil suficient dacă gătești la acesta doar periodic. Dacă dorești însă să gătești și alte preparate, în diferite moduri, vei avea nevoie de un grătar ce încorporează diferite funcții practice precum: slow cooking, afumătoare, plită pentru coacere, arzător, etc. Fiecare dintre aceste funcții se pot dovedi utile în anumite momente, însă dacă nu le vei utiliza în mod regulat, cel mai probabil un grătar de grădină clasic reprezintă alegerea potrivită.

top-shop.ro%20

Continue Reading

ADVERTORIALE

Idei de decorațiuni pe care să le oferi în dar de casă nouă: rame foto, ceasuri decorative sau cutiuțe de bijuterii


Indiferent că este vorba despre fratele care s-a mutat într-o locuință nouă sau un prieten apropiat care și-a îndeplinit un asemenea vis, acest lucru reprezintă începerea unei noi etape în viața lor. Cu alte cuvinte, un astfel de eveniment este unul deosebit de însemnat pentru noii proprietari. Pentru că vrem să împărtășim această bucurie cu ei, în mod sigur oferirea unui dar de casă nouă reprezintă un mod simplu și practic prin care le poți amplifica bucuria. Mulți proprietari de case noi aleg chiar să organizeze petreceri în astfel de momente, de aceea este bine să fii mereu pregătit cu un cadou care să îi impresioneze. A oferi un cadou de casă nouă nu este un obicei născut în lumea moderna, ci acest lucru se practica chiar și cu multe secole în urmă.

Găsirea unui cadou ideal este de cele mai multe ori o misiune ce poate genera adevărate bătăi de cap, chiar și în situațiile în care cunoaștem foarte bine persoanele cărora le vom oferi. Este oarecum firesc să fie întocmai având în vedere faptul că piața cadourilor este una mai vastă astăzi ca oricând. Astfel, am pregătit pentru tine câteva idei interesante de cadouri pe care le vei putea oferi cu încredere drept daruri de casă nouă. Iată așadar câteva idei care te vor scoate cu ușurință din impas!

Ramele foto

Deși ar putea părea niște cadouri demodate pentru unii, cert este faptul că impresionantele rame foto încă sunt idei de cadouri de casa nouă cu care nu vei putea da greș. Având diferite tipuri de rame, aceste pot fi integrate cu ușurință în aproape orice tip de decor. Menirea principala însă, este aceea de oferi posibilitatea noilor proprietari de a-și păstra o parte din amintiri în interiorul acestora. Cu toții de dorim să păstram cele mai frumoase amintiri undeva la vedere.

Ceasurile decorative

O alta idee de cadou inedita sunt ceasurile decorative. Dincolo de faptul că pot aduce un plus de estetica oricărui spațiu, ceasurile decorative bifează cu succes și aspectul funcțional având în vedere că va putea fi utilizat pentru a indica ora exactă. Daca cunoști câteva detalii despre stilul de amenajare al noii case, îți recomandăm să alegi un ceas decorativ care să se poată integra cât mai bine în decorul locuinței.

Cutiuțele pentru bijuterii sau suporturile pentru vinuri

Dacă îți dorești cadouri mai personalizate, poți opta totodată și pentru clasicele cutiuțe pentru bijuterii. Acestea îndeplinesc cu succes atât un rol estetic, cât și unul funcțional. Dincolo de faptul că au un aspect deosebit, acestea oferă posibilitatea de a depozita în interiorul lor numeroase bijuterii. Pentru el, îți poți îndrepta atenția înspre diferite suporturi de sticle pentru vin, care de asemenea își vor dovedi cu ușurință utilitatea.

O vază modernă

Totodată, poți lua în calcul și clasicele vaze pentru flori, în special daca îți vei îndrepta atenția înspre cele moderne. Acestea dispun în general de diferite ornamente deosebite ce pot aduce un plus de personalitate încăperii în care va fi amplasată. Ai chiar posibilitatea de a alege și un buchet de flori care să acompanieze noua vază.

top-shop.ro%20

Continue Reading
Trending