Connect with us

UTILE

Cum să folosești corect un credit rapid

Published

on

Cel mai probabil ai tot citit pe net despre o mulțime de cazuri în care persoane total necunoscute se plâng de condițiile rele cu care vin anumite credite rapide. Ba că dobânda lunară a fost prea mare, ba că au avut de plătit dobânzi penalizatoare pentru doar o zi de întârziere și multe asemenea situații.

În articolul de față, dorim să îți prezentăm ce sunt aceste produse financiare, are sunt limitările cu care vin și cum să te folosești corect de ele.

Așadar, fără alte cuvinte de introducere, să începem.

Ce sunt creditele rapide?

Creditele rapide sunt niște instrumente financiare oferite, în general, de către Instituțiile Financiare Nebancare. Acestea, cu toate că funcționează sub atenta supraveghere a Băncii Naționale a României, nu pot fi totuși considerate bănci. Astfel, pot oferi termeni de creditare diferiți față de instituțiile bancare clasice.

Printre condițiile cu care vin, putem enumera în primul rând posibilitatea de aprobare rapidă a unei cereri de împrumut, perioade de creditare ce rareori depășesc 30 zile, sume creditate care nu depășesc 3000 lei și dobânzi mari, cuprinse între 0.8 și 2 % pe zi.

Advertisement

Care sunt limitările creditelor rapide

Pentru a folosi corect aceste produse, trebuie ca, în primă fază, să înțelegem care sunt limitările lor.

Astfel, dacă, spre exemplu, avem nevoie urgentă de bani pentru a ne achita o factură ce nu suportă amânare până la intrarea viitorului salariu ori dacă ni s-a stricat mașina și efectiv nu avem unde apela pentru a face rost de câteva sute lei pentru a o repara, un credit rapid este numai bun.

Așadar, instrumentele financiare prezentate aici sunt foarte bune, dar numai pentru acele persoane care au nevoie neapărată, pentru un interval scurt de timp de sume mici de bani, pe care apoi să le returneze în maximum 30 zile.

Cum dobânzile zilnice sunt unele ridicate, cu cât rambursăm mai repede un credit rapid, cu atât vom pierde mai puțini bani la final de contract.

Cum să nu utilizăm creditele rapide

Ne-am gândit să prezentăm în continuare câteva exemple despre cum nu trebuie să folosim creditele rapide:

Advertisement
  • Aceste produse monetare nu trebuie utilizate drept finanțări de lungă durată; ideal ar fi să returnăm sumele împrumutate în cel mai scurt timp posibil, evitând astfel generarea unor costuri prea mari, pe care să nu le mai putem achita
  • Sumele obținute nu trebuie folosite decât pentru situații urgente, care efectiv nu suportă amânare; așadar, nu pentru a ne cumpăra telefoane mobile, pentru a pleca în excursii sau pentru a avea bani pe care să îi pariem la jocurile de noroc
  • Niciodată nu trebuie să luăm mai mulți bani decât avem nevoie; chiar dacă plafonul maxim este de 2000 lei, iar nouă ne trebuie doar 700 lei, ar fi bine să ne limităm la suma cu care am plecat în gând, pentru că altfel se poate ca la final să nu mai avem de unde să rambursăm împrumutul
  • Să nu depășim nici măcar cu o zi data de rambursare; în caz contrar, vom avea de suportat niște dobânzi penalizatoare, care sunt mai mari decât cele obișnuite
  • Să nu lăsăm nici un credit rapid neachitat, pentru că altfel ne vom trezi cu statutul de rău-platnici în dreptul numelui nostru din baza de date a Biroului de Credit, ceea ce înseamnă că nu vom mai putea accesa nici un alt tip de împrumut pe viitor

Concluzii

În încheiere, dorim să îți spunem că, chiar dacă reputația creditelor rapide nu este deloc una bună în prezent, asta nu înseamnă că aceste produse financiare nu sunt unele utile, care te pot scoate din încurcătură atunci când situația devine presantă.

Dacă înțelegi exact ce sunt, le respecți limitările și ai grijă să urmezi sfaturile pe care ți le-am dat în articolul de față, suntem siguri că nu vei avea decât cuvinte de laudă la adresa IFN-urilor și a împrumuturilor cu care vin.

Și probabil cele mai importante sfaturi le-am păstrat la final:

  • Întotdeauna, indiferent de tipul de credit la care te gândești să apelezi, împrumută-te responsabil
  • Nu accesa un împrumut dacă știi din start că nu ai cum să îl achiți
  • Atunci când ai un credit în derulare, toată atenția trebuie îndreptată spre a-l achita, după care vin și alte cheltuieli lunare

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




Trending