Connect with us

Timp Liber

Cum să vorbim ca să fim auziți? Ce recomandă experții?

În orice fel de relație, a pune întrebări este esențial. Comunicarea ajută la menținerea unei conexiuni sănătoase și funcționale, iar întrebările sunt un instrument excelent pentru a ne ajuta să ne cunoaștem mai bine atât pe noi, cât și pe ceilalți. În acest context, Maltesers vine în întâmpinarea consumatorilor cu un joc de „Cărți pentru inimi deschise”, care include o serie de întrebări menite să alunge orice formă de tabu din jurul relațiilor. Întrebările se concentrează în jurul a trei subiecte principale: relații, tabuuri și încredere în sine.

Cum deschidem o conversație dacă cei din jur nu sunt foarte familiarizați cu asta? Abordarea prin intermediul unui joc poate aduce oamenii mai aproape ca niciodată, permițându-le să se bucure de timpul petrecut împreună și să se cunoască mai bine. Acest lucru este subliniat și de jocul „Cărți pentru inimi deschise”, care conține 30 de întrebări concepute pentru toată lumea: de la iubiți și frați, până la părinți cu copii. Mecanica jocului este simplă – jucătorii întreabă și răspund reciproc la întrebări. Versiunea online a jocului poate fi accesată pe site-ul www.maltesers-game.com.

Petrecerea timpului împreună, împărtășirea sentimentelor și schimbul de opinii reprezintă acele mici momente care ne fac viața împlinită și ne conduc spre o relație fericită. Astfel, jocul creat de Maltesers este despre conexiune și vulnerabilitate, dar mai ales despre curajul de a împărtăși aceste lucruri cu cei apropiați nouă.

„Comunicarea este instrumentul pe care îl avem la îndemână pentru a ne simți văzuți, auziți și apreciați în relațiile din viața noastră. Mai exact, să ne conectăm. Doar a vorbi nu este suficient. Relațiile noastre au nevoie de vulnerabilitate și curaj. Acestea sunt ingredientele de care, uneori, ne este teamă. Atunci când vorbim despre emoțiile noastre sau despre subiectele care ne preocupă, deschidem și menținem o conversație în cel mai transparent și uman mod. Cred că jocul de „Cărți pentru inimi deschise” poate fi acel sprijin ce ne îndrumă să punem în cuvinte și chiar să ne gândim la întrebări ce au rămas neadresate în relațiile semnificative. Contextul unui joc face ca mintea să se relaxeze și să dea voie curiozității să apară”, a precizat Diana Lupu, psiholog și psihoterapeut relațional.

Iată 6 principii ale unui dialog sănătos:

1. Ascultă

E important să adresăm întrebări deschise și să ne exprimăm interesul față de interlocutorii noștri, nu să-i evaluăm. Permite-i celuilalt să vorbească deschis și oferă-i un spațiu sigur în care să-l poți asculta.

2. Fii specific

Dacă vrei să faci observații cuiva, fii specific. Subliniază un anumit comportament sau o anumită greșeală, nu judeca și nu condamna persoana. Cu alte cuvinte, s-ar putea să nu fiți de acord cu un anumit comportament dintr-o situație dată, însă persoana vă este simpatică în continuare.

3. Din punctul meu de vedere

Comunicare deschisă din poziția așa-numitei formulări „din punctul meu de vedere”. Critica, dar și lauda, sunt greu de acceptat de unii oameni dacă sunt comunicate la nivelul unei afirmații generale: „tu ești așa și așa”. Dacă părerea este exprimată prin ceea ce observi la cealaltă persoană, cum gândesc despre ea și ceea ce îmi place sau nu îmi place la ea, este mai ușor să fie acceptată.

4. Clar și la obiect

Când vorbim despre ceva neplăcut, avem adesea tendința de a lăsa indicii, fără să exprimăm clar problema. Cealaltă persoană poate să nu le înțeleagă sau să le interpreteze greșit. Încearcă să pregătești în avans ceea ce vrei să-i spui celuilalt sau imaginează-ți cum vei spune acel lucru. Acest lucru va fi de mare ajutor.

5. Parafrazează

Această tehnică este folosită în comunicarea la locul de muncă, dar este și foarte utilă și în discuțiile de zi cu zi. Când omologul tău termină de vorbit, încearcă să repeți pe scurt ceea ce a spus el/ea cu propriile tale cuvinte. Acest lucru vă ajuta la clarificarea mesajului și la mai buna înțelegere a semnificației vorbelor celuilalt. În plus, îi vei arăta că ai fost atent și că ai ascultat.

6. Conversația prin joc

Dacă nu știi cum să inițiezi o discuție și să cunoști pe cineva, încearcă un joc care să te ghideze prin conversație într-un mod natural. Jocul de cărți pentru inimi deschise, cu întrebările sale bine alese, abordează cu ușurință subiecte despre care poți să vorbești și îți arată cum să comunici cu ușurință și entuziasm.

Despre brandul Maltesers

Bilele de ciocolată Maltesers fac parte din portofoliul companiei Mars. Acestea sunt produse încă din 1936, atunci când brandul a fost lansat pentru prima dată în Marea Britanie. Sloganul bilelor de ciocolată cu interior crocant este „ia lucrurile cât mai lejer” și are la bază ideea de joc, de a împărtăși, dar și de a ne bucura de momente împreună. Brandul Maltesers face parte din portofoliul Mars, o afacere de familie începută în urmă cu mai bine de 100 de ani. Strategia pe termen lung a companiei se bazează pe ideea conform căreia lumea pe care ne-o dorim în viitor începe cu modul în care facem lucrurile astăzi. De aceea se poziționează ca o companie care oferă șanse egale și ajută femeile de pretutindeni să-și atingă potențialul.

Despre compania Mars

Mars este o afacere de familie începută în urmă cu mai bine de 100 de ani. Această independență oferă companiei libertatea și oportunitatea de a gândi în contextul unor generații întregi, nu doar în cadrul unor lucruri punctuale, astfel încât să poată investi în viitorul pe termen lung al acesteia. Ambițiile îndrăznețe sunt susținute de acțiunile celor 115 000 de asociați din 80 de țări. De asemenea, Mars s-a impus de mult timp ca o companie care oferă șanse egale pentru toți și încurajează alte companii să creeze medii incluzive și să ia măsuri împreună pentru a ajuta femeile de pretutindeni să-și atingă atingă potențialul. Mai multe despre companie puteți găsi pe https://www.mars.com/.  

top-shop.ro%20
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Timp Liber

Indiferent de dorințe, copiii încă mai cred în Moș Crăciun

Popularitatea lui Moș Crăciun a inspirat atât de multe evenimente, filme și reclame celebre. Dar de ce cred copiii în cel mai iubit moș de pe pământ?  Pentru că pentru copii, Moș Crăciun este o ființă vie care călătorește prin lume cu ajutorul renului său magic zburător. În ciuda realismului filmelor de animație și al emisiunilor de televiziune, copiii încă mai cred în el. De fapt, este un fapt bine-cunoscut că copiii au instinct pentru a-și imagina lucruri uneori imposibil de creat și sunt fascinați de orice detaliu ireal.

Credința în Moș Crăciun este rezultatul mai multor factori. Povestea se repetă des, iar copiii tind să creadă atunci când părinții le-o spun în fiecare Ajun de Crăciun. Credința în Moș Crăciun poate fi puternică și poate dura mulți ani. De asemenea, copiii tind să învețe despre lume prin joacă, iar jocul cu Moș Crăciun poate fi distractiv pentru întreaga familie.

De asemenea, copiii cred în Moș Crăciun pentru că recunosc abnegația lui Moș Crăciun și sunt dornici să-l ajute să aducă bucurie tuturor. Chiar și după ce află că Moș Crăciun nu este „real”, majoritatea oamenilor apreciază acest mit și continuă să creadă în el. De fapt, Moș Crăciun există în inimile oamenilor și este o manifestare a iubirii în fiecare an în luna cadourilor.

Cercetările arată că majoritatea copiilor cred în Moș Crăciun până la vârsta de șapte sau zece ani. Unii copii încetează să creadă mai devreme, însă, dacă au frați mai mari care cred și în Moș Crăciun. Deși există și alți factori care pot influența credința unui copil în Moș Crăciun, principala provocare este procesarea faptului că Moș Crăciun nu este real.

Copiii de azi petrec o mare parte din timp jucându-se jocuri video, sunt mult mai avansați din punct de vedere tehnologic. Ei pot chiar să învețe cum să folosească cel mai recent iPhone sau iPad. Unii copii pot avea liste lungi de lucruri pe care și le doresc de Crăciun, în timp ce alții pot fi mulțumiți cu cadouri pentru prieteni și familie. Indiferent de dorințele lor, copiii încă mai cred în Moș Crăciun. Iar la o petrecere de Crăciun, în ultimii ani, tot mai multe familii apelează la un Mos Craciun inchiriat, din dorința de a nu se pierde emoția întâlnirii cu moșul cu barbă albă și cea a deschiderii cadourilor.

Povești despre Moș Crăciun

Vârsta lui Moș Crăciun a fost de mult un mister, dar există mai multe teorii care explică modul în care el continuă să arate atât de tânăr. O teorie este că mănâncă prăjituri speciale și bea milkshake-uri speciale pentru a rămâne tânăr. O altă teorie este că el și-a păstrat aspectul încă de la începutul anilor șaptezeci. Un alt mit despre Moș Crăciun este că a fost căsătorit cu o femeie pe nume Mary Christmas în 1859. Mary Christmas a fost un personaj fictiv în folclorul Crăciunului și a apărut în America de Nord la sfârșitul secolului al XIX-lea, ea fiind de fapt doamna care cocea în Ajun prăjiturile speciale de turtă dulce.

Pe măsură ce copiii cresc, încep să-l întrebe pe Moș Crăciun despre vârstă, unde locuiește sau cum arată faimoasa fabrică de jucării. Dar vârsta la care un copil încetează să mai creadă în Moș Crăciun poate fi diferită pentru fiecare copil. Poate fi pentru că copilul dorește mai multe informații sau pentru că vrea altceva. Oricare ar fi motivul, știrile îi vor afecta diferit. Unii copii se vor simți rușinați că nu mai cred în Moș Crăciun, în timp ce alții se vor simți întristați că l-au pierdut.

Deși ținuta lui Moș Crăciun s-a schimbat de-a lungul anilor, a fost întotdeauna recunoscută. În ciuda evoluției stilului, costumul roșu tradițional și pălăria de Moș Crăciun rămân o parte importantă a poveștii lui Moș Crăciun. Evoluția ținutei lui Moș Crăciun se datorează în mare măsură influenței Companiei Coca-Cola, care a adaptat imaginea personajului pentru a-și vinde produsele.

În timp ce Moș Crăciun a purtat diferite ținute pentru diferite ocazii, cea mai faimoasă ținută a lui datează din secolul al XIX-lea. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, veselul Moș Crăciun a fost adesea înfățișat într-o ținută tipică de soldat pe afișele War Production Board. Costumul variază și în funcție de regiune, dar costumul tradițional al lui Moș Crăciun este roșu, cu blană albă la mâneci. 

Primul costum roșu al lui Moș Crăciun datează de la mijlocul anilor 1870, când Thomas Nast a introdus pentru prima dată imaginea lui Moș Crăciun. În anii 1870, el a introdus o căptușeală de blană albă și o centură neagră cu cataramă. În următorii 20 de ani, Nast a produs numeroase ilustrații ale bărbatului vesel pentru Harper’s Weekly. Cea mai faimoasă imagine a lui Moș Crăciun a fost publicată în numărul din ianuarie 1881 al revistei Harper’s Weekly și a fost rapid adoptată ca reprezentare standard a lui Moș Crăciun.

Ce cadouri aduce Moș Crăciun la petrecere?

Întrebarea „Ce cadouri aduce Moș Crăciun?” este una dintre cele mai frecvente întrebări de Crăciun. Răspunsul variază de la o țară la alta, dar ideea generală este aceeași: el aduce cadouri copiilor. Cu toate acestea, sărbătoarea de Crăciun a fiecărei familii este diferită. Unele familii îl lasă pe Moș Crăciun să livreze cadouri, în timp ce altele nu. Este important ca părinții să le explice copiilor că Moșul face lucruri diferite pentru fiecare familie și că sărbătoarea Crăciunul în familie este unică pentru fiecare familie. Indiferent dacă Moș Crăciun aduce cadouri, există multe alte petreceri organizate fie la biroul părinților, fie în târgurile de Crăciun, unde copiii pot primi cadouri în acest sezon festiv.

top-shop.ro%20
Continue Reading

Timp Liber

Lansare carte – “Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”, editura Bookzone

De peste 50 de ani, Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea descifrează misterele creierului uman în sala de operație și în centrele de cercetare. Medic și profesor de neurochirurgie, prin noua sa carte, Profesorul Ciurea ne invită să ne oprim din forfota zilnică și să ne gândim la bijuteria care ne-a fost dăruită, cea care ne permite să trăim, să comunicăm și să iubim: creierul.

În noul său volum “Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”, care va fi lansat la editura Bookzone, Prof. Univ. Dr. Alexandru Ciurea se adresează publicului larg explicând procesele din spatele unor afecțiuni, din păcate, tot mai frecvent întâlnite în societatea noastră (depresie, epuizare nervoasă, Alzheimer și Parkinson) și oferind recomandări avizate, cu rădăcini în știință, care ne pot ajuta pe fiecare dintre noi să avem mai multă grijă de sănătatea minții noastre.

Cartea poate fi comandată aici: https://bookzone.ro/landings/sanatatea-creierului-pe-intelesul-tuturor/

În ultimii ani, lumea a trecut printr-o criză sanitară de proporții, iar războiul a ajuns aproape de granița noastră. Suntem mai stresați ca oricând. De aceea, Profesorul Ciurea vine în sprijinul publicului cu o carte care conține sfaturi practice, care răspund unor întrebări cu un impact direct asupra vieții noastre și a copiilor noștri:  

EVENIMENT LANSARE

Știință și credință  –  O discuție între Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea și Părintele Constantin Necula 

În cartea sa, profesorul Ciurea nu evită subiectele controversate din lumea neuroștiinței, dedicând un întreg capitol legăturii dintre știință și credință, un subiect absolut fascinant pe care îl va explora și alături de Părintele Constantin Necula în cadrul evenimentului de lansare a cărții, care va avea loc sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 11:30, în Sala Europa a Hotelului ARO Palace din Brașov.

Profesorul Ciurea și Părintele Necula se reîntâlnesc în orașul în care au copilărit și doresc să le ofere tuturor celor prezenți învățături din cele două perspective atât de diferite, dar în același timp mai conectate decât ne putem imagina – știință și credință – .

Moderarea evenimentului va fi realizată de Florentina Fântânaru.

Accesul la eveniment se realizează în limita locurilor disponibile, prin cumpărarea de la locația evenimentului, a celei mai noi cărți a Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, “Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”, cu prefață semnată de Părintele Constantin Necula, publicată de Bookzone.

Dacă vă așteptați să vă spun că din carte cel mai mult mi-a plăcut argumentarea din capitolul Știință și credință, nu greșiți. Dar la fel de mult mi-a fost drag capitolul legat de educația pentru mentenanța creierului. Și asta pentru că am înțeles că, pentru a fi un om de știință competent și un credincios cu adevărat legat de Dumnezeu, e nevoie, nu-i așa, de un creier sănătos ori, cum spuneau bătrânii de altădată, să fii sănătos la cap. Modul în care țese argumentația Domnul Profesor Ciurea te duce cu gândul la catedra, nu doar universitară, de altădată, în care profesorul căuta să ofere învățăcelului hrană spirituală din belșug, după măsura puterii lui de asimilare.”Părintele Constantin Necula

„Creierul uman este legat de divinitate! Iar dacă ne referim la cel care poate opera pe creierul uman, la neurochirurg, niciodată nu va îndrăzni să se apropie de creierul uman fără să aibă susținerea și gândirea divinității.” Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea

Rețeua clinicilor medicale SANADOR susține cartea Profesorului Ciurea.

Despre Editura Bookzone

De 6 ani, editura Bookzone aduce cărțile mai aproape de oameni. Povestea Bookzone a început cu o carte, însă acum Bookzone este o editură matură care a publicat peste 250 de titluri. În prezent, editura lucrează cu autori români și străini care acoperă domenii diverse, precum dezvoltare personală, spiritualitate, sănătate și nutriție, romance, Young Adult, umor și cărți pentru copii. Bookzone.ro este și o librăria online de succes cu peste 3.500.000 de cărți vândute și peste 1.500.000 de comenzi onorate.

top-shop.ro%20
Continue Reading

Timp Liber

4 mituri combatute despre vodka

Bauturile spirtoase au fost mereu un izvor nesecat pentru zvonuri si povesti. Este foarte important, mai ales astazi, cand fake news-urile acapareaza media si fac din ce in ce mai grea distinctia dintre adevar si minciuna, sa deosebesti zvonurile subiective de realitatea obiectiva.

Unele mituri pot fi distractive, insa altele pot crea confuzie si prejudecati. Cu siguranta ai auzit de ideea conform careia whiskey-ul este din ce in ce mai bun pe masura ce imbatraneste sau cea care pretinde ca tequila poate fi o cauza a dementei. Fals!

vodka

Fiind una dintre cele mai populare bauturi din lume, vodka, disponibila si in magazinul online beicevrei.ro, nu face exceptie de la regula. Numele sau provine de la substantivul rusesc “voda”, care inseamna “apa”.

Aceasta bautura si-a castigat reputatia de-a lungul secolelor, desi difera in functie de producator si de combinatia in care este servita. Cu toate acestea, chiar si “apa ruseasca” a fost subiectul unor mituri bizare, insa a venit momentul ca acestea sa fie combatute!

  1. Vodka nu are gust

Probabil cea mai mare eroare de preconceptie privind “spirtul rusesc” este absenta gustului. Desigur, daca ar fi comparata cu whiskey-ul, taria estica prezinta o aroma mai apropiata de neutru, insa nu se poate afirma ca este insipida.

Dimpotriva, in cadrul anumitor fabrici de productie, se obisnuieste sa fie adaugate ingrediente care potenteaza gustul, precum coji de citrice, boabe de piper sau betisoare de vanilie. Odata ce ai gustat o vodka de calitate si reusesti sa iti educi papilele gustative, vei reusi sa identifici chiar si cele mai fine nuante din paharul tau.

  1. Cu cat mai distilata, cu atat mai buna

Contrar opiniei publice, adevarul este ca, supusa unui numar mare de distilari, taria ruseasca ajunge sa isi piarda din intensitatea aromei. Acest lucru este cauzat de procesul natural de evaporare a etanolului.

Companiile care folosesc ingrediente de calitate si apa cu un grad crescut al puritatii nu apeleaza la mai mult de 3 sau 4 distilari pentru a crea o tarie superioara. Cauta mereu branduri care vorbesc cu mandrie despre calitatea ingredientelor folosite pentru prepararea fiecarei sticle, in detrimentul celor care se lauda cu numarul distilarilor.

  1. Daca este facuta din cartofi, nu contine gluten

Acesta este unul dintre cele mai puternice mituri legate de vodka (si de bauturile spirtoase, in general). Produsa din grau, cartofi sau oricare alta materie prima de baza, aceasta tarie nu contine gluten.

In timpul procesului de distilare, alcoolul este separat de restul ingredientelor. Acesta patrunde in amestec prin intermediul condensului. Prin urmare, chiar si cei alergici la gluten pot consuma vodka din grau sau secara.

  1. In cocktailuri, calitatea poate fi ignorata

Chiar daca folosesti ingrediente dulci, precum sucul de fructe, pentru a suplini calitatea slaba a unei tarii rusesti, nu te astepta ca acest lucru sa treaca neobservat. Niciodata nu ar trebui sa faci rabat la calitate. Tine minte! Alcoolul contrafacut sau cu provenienta incerta poate avea efecte grave asupra sanatatii tale si a celor din jurul tau.

Acest lucru nu inseamna ca de fiecare data cea mai scumpa bautura este si cea mai buna, insa ar fi indicat sa optezi pentru o marca de incredere, cu bune recomandari din partea specialistilor sau a persoanelor de incredere.

Dupa cum vezi, subiectele interesante nu vor inceta niciodata sa fascineze oamenii, dar este important sa poti face distinctia intre o informatie falsa si una adevarata. Fii informat si nu te lasa pacalit de titluri false, cu atat mai mult cand vine vorba de bauturi alcoolice!

top-shop.ro%20
Continue Reading
Trending