Connect with us

UTILE

De ce ai nevoie pentru a crea un site web

Published

on

Micile afaceri se pot transforma în business-uri de succes nu doar prin intermediul unor alegeri strategice, ci folosind diferite modalități de a ajunge la potențialii clienți. Dacă acum mai bine de zece ani singura metodă de a face cunoscute produsele și serviciile se rezumau la reclame TV, radio sau diferite articole în ziar, astăzi fiecare brand are un site web oficial unde se regăsesc toate informațiile căutate de potențialii clienți. Imaginea unui site este asigurată de un designer cu viziune, însă funcționalitatea stă în mâinile furnizorilor pe care îi alegi.

Alegerea unui nume de domeniu

Orice site web are atașat un nume de domeniu, pe care vizitatorii îl accesează pentru a ajunge la conținutul lui. Altfel spus, fiecare business online poate fi găsit pe internet după numele de domeniu care, de cele mai multe ori, coincide cu numele brandului. Spre deosebire de diferite platforme de content management cum sunt Blogspot și WordPress care oferă domenii cu extensia .wordpress.com sau .blogspot.com gratuit, domeniile de internet .ro, .com și .org sunt supuse unui proces de achiziție demarat fie printr-un constructor de site-uri, fie prin rotld.ro.

Identificarea furnizorului potrivit de hosting

Advertisement

Cunoscut în limbaj colocvial drept găzduire, hosting-ul web reprezintă un serviciu care asigură legătura între site și serverul pe care sunt stocate fișierele aferente. Pentru a funcționa, un site web are nevoie de o serie de fișiere care pot fi accesate instant și care trebuie stocate pe un server. Multe dintre companiile ce oferă web hosting România au oferte personalizate, sub forma unor abonamente potrivite pentru clienți diverși. În plus, în această perioadă poți găsi reduceri hosting la SkaleWeb și, astfel, chiar să migrezi către un alt furnizor de găzduire web. Nu doar prețul, ci și funcționalitățile oferite joacă un rol extrem de important în alegerea ta, funcționalități care vor influența nivelul de accesibilitate al site-ului pe termen lung.

Imaginea unui brand este strâns legată de site-ul oficial unde, astăzi, fiecare vizitator și potențial client trebuie să regăsească răspunsurile la toate întrebările, precum și o mostră din ceea ce produsele și serviciile oferite sunt gata să ofere. Dacă știi de ce ai nevoie, poți realiza un site web singur, de la zero!

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending