Putini sunt acei elevi care nu au nevoie de meditatii limba romana, in scoala generala sau in liceu, mai ales in clasele terminale, cand se pregatesc de evaluari nationale, examene sau admiteri la facultate. Chiar daca la prima vedere limba romana nu este o materie dificila, elevii si liceenii ajung sa fie pusi in dificultate de multe ori. Pentru a rezolva aceste cazuri si pentru a evita formarea lacunelor, parintii si elevii inteleg ca este nevoie sa faca meditatii limba romana.
Fie ca elevul nu are „talent” la limba romana, dar doreste o nota buna la examene pentru a reusi mai departe sa intre la o scoala buna, fie ca elevul chiar are inclinatie spre materiile umane si doreste sa urmeze o cariera umanista, meditatiile sunt o cale sigura de pregatire, pentru success, ne spun cei de la CautMeditator.ro.
Limba romana nu ar trebui subestimata
Desi parintii si elevii inclina spre meditatii matematica, adevarul este ca limba romana nu trebuie lasata mai prejos. Daca scolarii evita contactul cu aceasta materie sau trec superficial prin ea, aleg o abordare gresita care le poate reduce sansele de reusita in calea profesionala pe care si-au propus-o.
Sunt o multime de universitati umaniste si de filologie unde se pune accent pe limba romana: la drept, la comunicare si relatii publice, la jurnalism, stiinte politice, limbi straine etc. Daca un scolar doreste sa urmeze o cariera in aceste domenii, atunci trebuie ajutat de la inceput pentru a pune o buna baza fundamentului de cunostinte.
De ce ajung elevii sa aiba nevoie de meditatii limba romana?
Sunt mai multe motive. Iata-le pe cele mai importante:
– elevul nu a inteles in clasa tot ceea ce era important. Din pacate, multi profesori predau superficial si copilul nu intelege suficient. In clasa sunt 20 – 30 de elevi, ceea ce face dificil ca profesorul sa acorde atentie tuturor. In fine, nivelul clasei si/ sau al scolii il poate impiedica pe un elev sa invete de la scoala tot ceea ce trebuie ca sa ia un examen cu o nota buna si sa continue mai departe la o scoala recunoscuta.
– elevul nu lucreaza acasa si/ sau nu poate studia singur. Putini sunt elevii care aleg sa studieze singuri. Unii nu au notiunile elementare sau materialele necesare, iar parintii nu ii pot ajuta. Ceea ce se lucreaza in clasa de multe ori nu este de ajuns pentru a excela la vreo materie si implicit la limba romana.
– nivelul clasei sau al scolii este unul prea ridicat. Acest lucru se intampla uneori in clasa a V a sau clasa a IX a cand incepe o noua etapa scolara. In acest caz este evident ca scolarul are nevoie de ajutor si atunci parintii ar trebui sa-l sustina cu pregatire suplimentara.
Similare