Connect with us

UTILE

De ce ar trebui sa-ti hidroizolezi terasa?

Published

on

Cand hidroizolezi betonul, prelungesti viata si durabilitatea structurii. Indiferent daca vrei sa protejezi o terasa, o baie sau un subsol, hidroizolarea structurii din ciment te ajuta sa eviti daunele provocate de apa. In plus, prin lege si codul de constructie este necesar ca unele structuri sa fie impermeabile. In zonele de constructii predispuse la inundatii sau niveluri ridicate de ploi este necesar sa se impermeabilizeze structurile pentru a asigura rezistenta cladirii. Pentru lucrari de calitate, poti achizitiona hidroizolatii de aici. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa-ti hidroizolezi terasa sau alte zone din casa predispuse la contactul cu apa sau umiditate:

Apa distruge betonul

La contactul prelungit cu apa, structura de ciment nu numai ca incepe sa arate rau, dar devine si mai slaba. In cazuri extreme, apa va distruge structura din beton rapid, si va deteriora materialele folosite pentru finisare. Daca doresti sa te bucuri de o terasa care sa reziste zeci de ani, trebuie sa o impermeabilizezi. Cand folosesti hidroizolatii pentru terase, nu protejezi numai betonul, ci si elementele care pot rugini, cum ar fi tevile si fierul folosit in constructie.

Cateva alte avantaje ale hidroizolarii betonului

  • Hidroizolarea impiedica patrunderea mucegaiului in pereti si podea. Impermeabilizarea este esentiala pentru integritatea si sanatatea structurii.
  • Hidroizolarea reduce costurile de intretinere si curatare. Avand o structura impermeabila, ai de lucru mult mai putin atunci cand cureti terasa dupa o furtuna puternica sau o inundatie.
  • Structurile impermeabilizate cresc valoarea proprietatii. Cand vine momentul sa vinzi casa, o terasa sau un subsol impermeabilizat este un punct in plus. Nimeni nu vrea sa cumpere o casa care a suferit daune din cauza apei.

Ce trebuie sa faci inainte de a incepe procesul de hidroizolare al terasei?

In primul rand trebuie sa te asiguri ca suprafata pe care doresti sa o hidroizolezi este uscata si curata. Indeparteaza vopseaua veche sau orice alt material si murdarie de pe suprafata. Matura terasa si asigura-te ca nu ramane praf si mizerie in fisuri sau colturi. Daca este necesar, foloseste apa calda si degresant pentru a curata in profunzime terasa. Dupa spalare clateste bine toata suprafata. Dupa curatare, trebuie sa permiti suprafetei sa se usuce complet.

Cel de-al doilea pas al impermeabilizarii consta in acoperirea gaurilor si crapaturilor. Asteapta cel putin 24 de ore pentru ca materialul folosit pentru reparatie sa se usuce bine. Ultimul pas este hidroizolarea terasei care poate decurge in mai multe feluri, in functie de produsul ales pentru impermeabilizare.

Importanta achizitionarii unor materiale de calitate

Asigura-te ca utilizezi produse de inalta calitate pentru impermeabilizarea terasei. Produsele inferioare nu fac altceva decat sa duca la pierdere de timp si de bani. Alege o membrana cu elasticitate ridicata si rezistenta UV sau mortare hidroizolatoare flexibile. Terasa este expusa la multi factori externi, de aceea este important sa te asiguri ca folosesti materiale de cea mai buna calitate, pentru ca lucrarea de impermeabilizare sa reziste foarte multi ani.

Advertisement

top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




Trending