Connect with us

A-Z NEWS

De ce important este să alegi un nume de domeniu

Published

on

bun și unde găsești servicii de înregistrare domenii?

Faptul că Internetul este văzut în prezent ca un mediu cu un potențial uriaș pentru lansarea unei afaceri, probabil că nu mai vine ca o noutate pentru absolut nimeni. Acesta este și unul dintre motivele pentru care auzim destul de des în jurul nostru persoane care doresc să lanseze diferite proiecte online. Numărul din ce în ce mai însemnat de magazine online confirma și mai mult faptul că mediul online este unul propice pentru lansarea unei afaceri și este de așteptat ca acest trend să se mențină. A avea o afacere pe Internet însă presupune multe decizii și investiții, unele dintre cele mai importante fiind cele de înregistrare domenii, respectiv web hosting.

Importanța acestor servicii reiese și din faptul că existenta unui site pe Internet, depinde de acestea. Astfel, este lesne de înțeles faptul că în procesul de selecție al acestora, nu trebuie să existe loc de niciun fel de compromis. Atât serviciile de înregistrare domenii, cât și cele de web hosting pot fi regăsite cu ușurință la companii de profil precum www.namebox.ro. Iată însă câteva motive pentru care afacerea ta online are nevoie de un nume de domeniu cât mai bun!

Numele de domeniu reprezintă o parte importantă din identitatea afacerii tale

Într-o prima etapă, numele de domeniu trebuie privit ca un element cu o pondere importantă în ceea ce privește identitatea afacerii. Spre exemplu, alegerea unui nume de domeniu neserios, poate avea consecințe destul de neplăcute asupra afacerii dacă utilizatorii îl vor percepe întocmai. Din acest motiv, este recomandat să te asiguri încă de la început că optezi pentru un nume de domeniu serios, reprezentativ, care să poată deveni cu ușurință un veritabil brand.

Un nume de domeniu poate influența decizia de cumpărare

Poate părea un lucru exagerat, însă realitatea poate demonstra cu ușurință acest lucru. Spre exemplu, daca te afli în căutarea unui spațiu de cazare în Sebeș, vei fi mult mai tentat să intri pe un site al unei pensiuni sau a unui hotel local ce îți apare în rezultate, decât să intri pe un site generic. De ce? Pentru că în general brandul este cel care oferă mai multă credibilitate unui utilizator. Acest lucru nu înseamnă însă că alegerea unui nume de domeniu aferent activității pe care o desfășori nu este un lucru potrivit, însă trebuie ales cu mare atenție.

Cum trebuie să arate un nume de domeniu potrivit?

Alegerea unui nume de domeniu potrivit este departe de a fi o misiune simpla, în special astăzi când Internetul este alcătuit din miliarde de site-uri. Un nume de domeniu ales în mod corect ar trebui să fie cât mai scurt, original, atrăgător și ușor de scris. Chiar dacă cifrele și simbolurile îți pot oarecum ușura alegerea, trebuie avut în vedere faptul că acestea vor îngreuna totodată scrierea și memorarea unui nume de domeniu. Decide încă de la început dacă vrei să te focusezi pe branding sau nu, pentru că reprezintă o parte importantă din procesul de selecție al unui nume de domeniu.

inregistrare domenii – www.namebox.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trending

Copyright © 2015 - 2022, Rețete de Sănătate by RADAR DE MEDIA ONLINE. Acest site este găzduit de ROMARG