Connect with us

UTILE

De ce iubim picturile abstracte

Published

on

Pictura abstracta si, in general arta de acest tip este din ce in ce mai iubita. In special in casele moderne vedem adesea tablouri canvas abstracte pe pereti. Daca nu suntem pasionati de arta, nu putem intelege de ce o persoana ar alege asa ceva. Ei bine, vom vedea in cele ce urmeaza 5 motive pentru care oamenii iubesc tablourile abstracte:

1: Procesul de abstractizare atrage adesea atentia, deoarece pare mai putin restrictiv decat alte stiluri de pictura. Cu toate acestea, trebuie aplicate cateva reguli pentru a insera un tablou abstract in propria locuinta. Una dintre reguli este sa lasam lucrarea sa reprezinte lumea din jurul nostru, sa regasim in interiorul locuintei elemente care sa “coabiteze” cu tabloul. Realizarea unui echilibru intre imaginar si real este unul dintre motivele pentru care oamenii iubesc arta abstracta.

2: Al doilea este ca un tablou abstract nu este ceva doar reprezentativ vizual. Un tablou abstract prezinta lumea in termeni mai poetici, avand abilitatea de a comunica prin concepte diferite, prin imagini parca desprinse din vise.

3: Fiecare spectator interpreteaza picturile abstracte in felul sau, iar folosirea abstractizarii permite acest lucru. Este minunat sa auzi ceea ce oamenii vad in intr-o pictura abstracta. Este o modalitate excelenta de a da frau liber imaginatiei si, de ce nu creativitatii. Un tablou abstract chiar te poate inspira sa creezi arta la randul tau. Probabil, pictura abstracta este cea mai la indemana forma de arta. Cred ca este unul dintre motivele majore pentru care oamenii iubesc acesta arta.

Advertisement

4: O pictura abstracta este mult mai mult decat un rod al inspiratiei si al punctului in care a ajuns cineva care a terminat o astfel de pictura.  Inspiratia este pentru amatori, insa pictura abstracta este o traire pe care o exprimi pe panza. Este sentimentul din ziua respectiva sau dintr-o dimineata ploioasa de toamna. O pictura abstracta poate rezuma ceea ce acea persoana traieste. Nu trebuie sa creezi arta, ci doar sa gasesti acel tablou care iti rezuma existenta, care ai impresia ca reprezinta tot ceea ce esti. Sau acel tablou care, odata vizualizat, iti va trezi niste amintiri de care nu doresti sa te desparti si vrei sa le tii in fata ochilor zi de zi. O pictura abstracta are puterea de a face asta, mult mai mult decat orice alta pictura.

5: Posibilitatea de a intelege arta fara a fi un erudit. Arta abstracta, asa cum spuneam, este mai la indemana. Nu trebuie sa fii critic de arta ca sa intelegi un tablou abstract. Multe lucrari au, de fapt, ca scop provocarea privitorului. Artistii care fac astfel de tablouri vor sa lase publicul sa le interpreteze lucrarile si sa trezeasca trairi intense in randul acestora.

Acestea sunt 5 motive pentru care oameni iubesc si alge arta abstracta. Acum este foarte usor sa ai un astfelde tablou pe peretele livingului sau dormitorului, datorita site-ului weframe.ro. Aici vei gasi tablouri canvas de calitate, ce reprezinta imagini abstracte intr-o mare varietate, ideale pentru a decora o incapere si pentru a trezi sentimente. Iar, daca ceea ce vezi nu este pe gustul tau, afla ca poti personaliza o panza, alegand ceva ce te inspira cu adevarat, din picturile  abstracte preferate,

Advertisement
top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell
Trending