UTILE
De ce sa folosesti multilame profesionale pentru procesarea lemnului
Published
5 ani agoon
Inca de la inceputurile civilizatiei noastre, omenirea a folosit lemnul pentru a fabrica arme, instrumente de vanatoare, mobilier si instrumente care sa le asigure confortul (linguri, boluri, furculite).
Aceasta resursa a naturii este de mare valoare, deoarece din lemn se pot fabrica o multime de obiecte, dar si lucruri mai trainice precum locuintele. Insa, pentru fi folosit, lemnul trebuie pregatit prin intermediul unor multilame industriale, astfel se obtine un produs finit precum cheresteaua, scandurile sau placajele de lemn.
Un fierastrau circular este un fierastrau electric care foloseste un disc sau o lama dintata sau abraziva pentru a taia diferite materiale. Aceasta actiune este efectuata folosind o miscare rotativa a discului care se invarte in jurul unui arbore.
Un fierastrau cu fierastrau inelar utilizeaza, de asemenea, o miscare rotativa, dar sunt diferite de un fierastrau circular. Fierastraiele circulare pot fi, de asemenea, utilizate cu usurinta pentru lama in sine. Fierastraiele circulare au fost inventate la sfarsitul secolului al XVIII-lea.
Un fierastrau circular este un instrument pentru taierea multor materiale precum lemn, zidarie, plastic sau metal si poate fi tinut manual sau montat pe o masina. In prelucrarea lemnului, termenul „fierastrau circular” se refera in mod specific la tipul de mana, iar fierastraul de masa si fierastraul de taiat sunt alte forme obisnuite de fierastraie circulare.
Panzele de fierastrau circular sunt special concepute pentru fiecare material special pe care sunt destinate sa le taie, iar in taierea lemnului sunt proiectate special pentru realizarea taierii, taieturilor incrucisate sau o combinatie a ambelor. Fierastraiele circulare sunt alimentate in mod curent cu electricitate, dar pot fi alimentate cu un motor pe benzina sau un motor hidraulic care permite fixarea pe echipamente grele, eliminand necesitatea unei surse separate de energie.
Fierastraul circular a fost inventat la sfarsitul secolului al XVIII-lea ca o ustensila pentru a transforma bustenii in cherestea in gatere. Au fost facute diverse speculatii despre cine l-a inventat. Inainte de a fi inventat acest aparat, bustenii erau taiati manual cu ajutorul unui fierastrau in gater, folosind un fierastrau ce mergea in sus si in jos, cu o miscare reciproca. Natura rotativa a fierastraului circular necesita mai multa putere de functionare, dar taie mai repede, deoarece dintii sunt in miscare constanta.
Sunetul fierastraului circular este diferit de sunetul unui fierastrau in sus si in jos si si-a castigat porecla buzz-saw. Gaterele au folosit pentru prima data fierastraiele circulare cu diametru mai mic pentru a taia cherestea cu dimensiuni mai mari, cum ar fi stifturi de perete si pentru scanduri. Pe masura ce tehnologia avansa, lamele de fierastrau cu diametru mare au inceput sa fie folosite pentru fierastraiele cu cap si pentru taierea scandurilor.
Asadar, putem concluziona ca aceste unelte sunt utilaje esentiale pentru prelucrarea lemnului deoarece industria de productie a lemnului nu ar mai fi ceea ce cunoastem azi cu totii daca nu s-ar fi inventat fierastraiele cu multilame. Acestea aduc profesionalism si performanta la locul de munca.
Partajează asta:
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Reddit(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Pocket(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Tumblr(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a imprima(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă)
Similare
“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

You may like
Trending
- A-Z NEWSo zi ago
ELKO Romania și Milestone Systems oferă sprijin în alegerea celui mai bun software de gestionare video în 2025
- A-Z NEWSo zi ago
Produse anti-acnee retrase de pe piața din SUA după descoperirea unor niveluri de benzen – Ce trebuie să știe consumatorii
- A-Z NEWSo zi ago
Căutare inteligentă cu AI în AXIS Camera Station Pro – acum și mai performantă