Connect with us

A-Z NEWS

De ce-urile celor interesați de construirea unei case din lemn

Published

on

Atunci când vă doriți să investiți în casa mult dorită, veți avea în vedere toate posibilele scenarii: dacă durata de executare a proiectului este mai lungă decât ce era inițial prevăzut, dacă apar costuri mai mari pe parcurs, dacă proiectul ales este unul optim în raport cu preferințele voastre, dacă spațiul este suficient sau compartimentarea una potrivită și pentru viitor când vă măriți familia spre exemplu.

Din lungul șir de întrebări pe care oricine și le pune, există și șirul de întrebări de tip de ce – când vine vorba de casele din lemn. Dacă v-ați pus întrebarea de ce aș alege o casă din lemn construită spre exemplu de cei de la Litarh, ei bine ați ajuns în locul potrivit. Iată răspunsul unora dintre întrebările frecvent întâlnite în rândul celor care caută soluția optimă pentru construcția casei multe dorite:

De ce o casă din lemn?

Lemnul este material regenerabil, dar și durabil. Putem spune de asemenea că este versatil. Cu lemn pot fi construite atât casele moderne din zonele urbane, cât și cabanele din zona de munte.

O construcție din lemn înseamnă totodată un șantier mai curat, pentru că sunt produse mai puține deșeuri. Resturile de lemn ar putea fi folosite și la încălzire, spre exemplu.

Advertisement

Rapiditatea cu care poate fi construită o casă din lemn este un alt atu. Asta pentru că sunt eliminate acele procese umede, de așteptat până când se întăresc straturile de materiale de construcție.

De ce o casă pe structură din lemn este așa de rapid de construit?

Nu se aplică zicala conform căreia graba strică treaba. Așadar, timpul mai scurt pentru realizarea unei case din lemn este explicat prin faptul că pereții, planseele și chiar șarpanta sunt prefabricate de constructor. Cei de la Litarh, cu pagina oficială Litarh.ro, dețin propria fabrică în județul Suceava. Așadar, pe șantier sunt aduși pereții și plafoanele/sarpanta, sub formă de panouri prefabricate, ulterior acestea fiind asamblate, cu o precizie milimetrică.

O casă din lemn este, deci, mai avantajos de realizat pentru că totul se întâmplă mai rapid, însă este trainică. Estimativ, o casă de 100 m² poate fi ridicată într-o săptămână aproximativ.

De ce o casă din lemn nu vă condiționează la capitolul finisaje?

Mulți se gândesc la casele din lemn ca fiind acele cabane din zona de munte și nu își pot imagina cum ar fi casa lor, cu o arhitectură modernă construită din lemn. Adevărul este că astfel de case au posibilități diverse la capitolul finisare. Lemnul poate fi lăsat la vedere sau ascuns. Practic în acest al doilea caz construcția finală nu va de bănuit că a fost folosit lemn și astfel nu se deosebește cu nimic de acele case construite clasic, cu alte materiale de construcție.

Litarh este unul din constructorii cu multe proiecte la activ. Despre activitatea desfășurată, descoperim case construite de această echipă din portofoliul prezentat chiar în pagina oficială – litarh.ro.

Advertisement

Contact:

office@litarh.ro

Valea Moldovei, județ Suceava

Advertisement
top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending