Connect with us

Stiri

De la plăcere vinovată, la consum obligatoriu! Iată cum ciocolata ne poate ajuta în menţinerea sănătăţii!

Published

on

Puțini pot rezista ciocolatei, dar și mai puțini știu că ciocolata este cu mult mai bună decât vinul roșu, nu îngrașă și poate îmbunătăți sănătatea într-o mare măsură. Iată cum!

 

Ultimele cercetări științifice au demonstrat că ciocolata conține un număr mare de oxidanți care ajută la protejarea celulelor împotriva degradării și îmbătrânirii. Abordând o atitudine mai degajată în privința efectelor benefice ale ciocolatei, aceasta ar trebui să iasă din categoria „plăcerilor interzise” și să devină un aliment recomandat pentru consumul zilnic, în limitele rezonabile.

 

Am învățat cu toții că fructele și legumele sunt benefice sănătății și constituie o sursă valoroasă de fibre, vitamine și minerale, dar și de antioxidanți. În ultima perioadă, savanții au început să calculeze nivelul antioxidanților în tot mai multe alimente, iar unul dintre cele mai bogate în aceste elemente s-a dovedit a fi chiar… ciocolata. De fapt, o ciocolată mică are mai mulți antioxidanți decât un pahar cu vin, însă înainte de a da buzna în rafturile magazinelor, pentru a vă face propriul stoc de ciocolată, sunt câteva lucruri foarte importante pe care ar trebui să le cunoaștem despre acest aliment!

 

Primul ar fi că nu toată ciocolata este la fel… Unele tipuri de ciocolată ne fac bine, altele sunt neutre iar altele…sunt nocive pentru sănătatea noastră. Astăzi, ciocolata nu mai este un aliment destinat doar anumitor categorii sociale, ci poate fi procurată de oriunde, fiind accesibilă datorită prețurilor variate. Totuși, societatea de consum a obligat unii producători să scadă calitatea ciocolatei pe care o produc, prin folositrea unor ingrediente mai puțin benefice sănătății – uleiuri, arome artificiale și să micșoreze cantitătatea untului sau pudrei de cacao, mărind totodată cantitatea de zahăr. Tocmai de aceea, o ciocolată bună va fi întotdeauna identificată după procentajul de cacao și conținutul scăzut de zahăr pe care îl conține și mai puțin după ambalaj sau reclamă.

 

Al doilea ar fi că nu orice lucru bun trebuie luat în cantități mari. Prin urmare, ciocolata ar trebui consumată cu măsură. Ciocolata conține aceeași cantitate de calorii pe gram, ca majoritatea deserturilor, fursecurilor, fulgilor de cartofi sau a produselor de patiserie, dar cei mai mulți dintre noi nu s-ar simți la fel de vinovați după ce ar mânca 50 de grame de cartofi prăjiți, ca atunci când ar consuma aceeași cantitate de ciocolată. Dacă vă gândiți bine, este foarte ușor să consumi 100 grame de arahide sau 100 grame biscuiți, ceea ce ne-ar aduce de două ori mai multe calorii decât 50 grame de ciocolată de calitate, însă puțini știu că, în timp ce această cantitate de ciocolată, odată consumată, induce o stare de sațietate, restul deserturilor stimulează organismul să „ceară” mai mult dulce.

Așadar, cantitatea maximă de ciocolată recomandată consumului zilnic este de 50 grame.

 

Al treilea lucru pe care trebuie să-l luăm în seamă este acela că ciocolata poate face parte dintr-un stil de viață care conferă frumusețe, energie, longevitate și sănătate, dar și o siluetă de invidiat. După cum spuneam, ciocolata este un aliment sănătos, care conține un veritabil depozit de minerale, poate chiar mai multe minerale decât orice alt aliment. Pudra de cacao conține mai mult fier decât orice altă legumă și este o sursă excelentă de potasiu și fosfor, zinc, cupru și mangan, care sunt elemente importante de care corpul nostru are nevoie. Un alt aspect benefic în legătură cu ciocolata este acela că ea conține o dată și jumătate mai mult potasiu decât pâinea din făină integrală.

 

Parctic, consumul ciocolatei este un minunat mod de a beneficia de mineralele naturale(poate mai bun decât administrarea zilnică a unui supliment de minerale). De asemenea, ciocolata conține alte două elemente importante pentru sănătatea oaselor și a dinților noștri: calciu și magneziu,  iar băuturile pe bază de ciocolată sunt surse excelente  de fier, fosfor, zinc și cupru – adică exact aceleași minerale pe care le asociem cu alimentele tradiționale sănătoase din cereale integrale și legume cu frunze verzi.

 

În concluzie, specialiștii în nutriție ne dau liber la ciocolată! La 50 grame de ciocolată, pe zi, cu amendamentul că această trebuie să fie aleasă cu grijă, în funcție de calitatea ingredientelor. Intr-o societate acaparatăde produsele de sinteză, în care zahărul – ascuns sau la vedere – este prezent în permanență în alimentație și afectează sănătatea tuturor celor care îl consumă, Sweeteria vine cu alternativa sănătoasă la cel mai consumat și dorit desert din lume: ciocolata. Studiile – tot mai multe în domeniul sănătății – sunt publicate cu regularitate, tocmai pentru a atrage acest semnal de alarmă asupra pericolului consumului de zahăr, motiv pentru care statele dezvoltate au început, din anul 2016, accizarea zaharului întocmai ca și tutunul sau alcoolul. Dacă în anii 1940, consumul de zahăr la nivel mondial pe cap de locuitor era de aproximativ 3 kg/an, astăzi s-a ajuns la un consum de 35-40 kg/an și, de aici, rata mare a obezității infantile, a diabetului precum și a altor probleme de sănătatecu care populația se confruntă.

 

Având în vedere aceste concluzii, Sweeteria vine cu o alternativă nu doar sănătoasă la ciocolata de pe piață, ci și irezistibilă prin gust și calitate, și oferă consumatorului o ciocolată belgiană adevărată, din masă cacao premium siunt de cacao de calitate superioară, preluată de la cei mai renumiți producători și exportatori de ciocolată belgiană, de pe piața mondială. Ceea ce difierențiază produsele Sweeteria, pe piață din România și le oferă unicitate este că, printr-o alchimie bazată pe dragoste de sănătate și pasiune pentru gustul desăvârșit, zahărul a fost înlocuit cu Green Sugar, obținându-se astfel același gust fin, perfect, irezistibil, al ciocolatei, dar eliberat de caloriile și efectele nedorite ale zahărului.

 

Produsele pot fi găsite pe www.greensugar.ro

green sugar

Stiri

Chiuveta care promite

Published

on

Granitul poate sa nu mai fie alegerea numarul unu in tendintele de amenajare ale bucatariei, pentru blaturile de bucatarie, insa chiuvetele din granit raman optiunea perfecta, nefiind nicidecum o alegere invechita, asa cum ar parea la prima vedere. Aceste chiuvete sunt compuse dintr-un amestec realizat cu grija, din piatra naturala si rasina pentru a rezista la o utilizare continua, iar rezultatul este unul absolut fabulos.

Chiuvetele de bucatarie realizate din granit sunt incredibil de rezistente si fara indoiala pentru multi, elementul indispensabil din bucatarie. Aceste chiuvete exista pe piata intr-o varietate de forme, dimensiuni, culori si finisaje mate pentru a da personalitate bucatariei tale mult visata.

In cele ce urmeaza, sunt enumerate cateva considerente ce te-ar putea ajuta sa decizi ca este momentul sa faci o schimbare si sa alegi o chiuveta de bucatarie, din granit.

Trebuie avut in invedere un aspect foarte important cand vorbim de montarea unei chiuvete granit de bucatarie. Este grea. Ofera-i suportul de care are nevoie. Chiuvetele granit nu pot fi „atarnate” pe blat, precum o chiuveta conventionala din otel inoxidabil. Este de preferat sa apelati la un specialist care sa va ajute in montarea sigura a chiuvetei.

Este unica si de neegalat. O chiuveta de bucatarie din granit, deoarece este realizata din piatra naturala, are o unicitate si o individualitate care nu pot fi replicate. In primul rand, nu toata lumea are o chiuveta de granit. Dar mai mult decat atat, nu exista doua dale sau blocuri care sunt identice. Chiuveta ta va fi literalmente unica.

Blatul si chiuveta potrivite. Daca ai optata si pentru blaturi din granit, poti monta o chiuveta de bucatarie din granit fabricata din acelasi tip de granit ca blatul. Rezultatul este un aspect vizual perfect in toata bucataria. Desigur, in masura in care preferi acest tip de decor unitar. Granitul natural completeaza multe stiluri de design. O chiuveta de bucatarie, din granit completeaza diverse stiluri de bucatarie. Astfel ca, chiuveta din granit este compatibila atat cu stilul casual cat si formal si se incadreaza minunat cu diverse culori si materiale ale mobilierului.

Exista multe magazine online care vand chiuvete de granit. Acestea sunt specializate in toate tipurile de produse de casa si bucatarie, inclusiv chiuvete, robinete si o serie de alte articole. Totul devine mai usor cu cat ne gandim la avantajele pe care le aduc comenzile online. In primul rand, ai la dispozitie o gama larga de produse pe care, daca ai alege sa le vezi in magazinele fizice, ar fi aproape imposibil. Pe internet totul e sub ochii tai. In al doilea rand, costurile ar putea fi mai mici, ai exclude costurile de transport, deoarece multi comercianti online nu percep taxe de transport. Castigi timp si bani, investesti in produse durabile si beneficiezi de servicii rapide si de calitate.

Continue Reading

Stiri

Importanta igienei dentare pentru tine si cei din jurul tau

Published

on

Igiena orala zilnica corecta este singura cale de a elimina placa bacteriana si de a preveni acumularea acesteia inainte de a putea genera tulburari problematice si enervante, cum ar fi halitoza, cariile si boala parodontala.

Pentru a asigura o curatare perfecta, precum si pastrarea dintilor si gingiilor in stare excelenta, este esential implementati in fiecare zi o strategie de actiune, care incepe cu alegerea si utilizarea corecta a celor mai eficiente instrumente de igiena orala. Este necesara indepartarea mecanica a reziduurilor alimentare dupa fiecare masa cu o periuta de dinti si ata, pentru a ne garanta protectie completa si de durata. In plus, a merge regulat la cabinetul stomatologului, ar trebui sa fie o practica pe care sa nu o neglijezi. Poti sa alegi clinica Omega Omnident, daca vei avea urgente medicale, ce nu sufera amanare.

Pentru o buna igiena dentara, medicul stomatolog poate ajuta in educarea pacientului in utilizarea corecta a instrumentelor disponibile in functie de nevoile diferite, dar si pe baza varstei si a starii orale.

Inamicul numarul unu al sanatatii dintilor si gingiilor este placa. Este o amenintare care ramane adesea chiar si dupa ce va spalati pe dinti bine. Problema este cauzata partial periutelor, tehnicii deficitare, ci si formei gurii – diferita de la caz la caz – ceea ce face ca placa sa se acumuleze zi de zi in zone greu accesibile cu o periuta de dinti traditionala.  Zonele cele mai frecvent afectate sunt cele din si de-a lungul granitei gingivale si cele dintre spatiile interdentare, care sunt, de asemenea, cele mai frecvent asociate cu gingivita si boli parodontale: atunci trebuie sa insistam cu o actiune de periere eficienta, dar si blanda, deoarece este vorba de gingii, deci un tesut care ar putea fi deteriorat de o actiune prea agresiva.

In acest scop, exista o tehnica de periaj, recomandata tocmai pentru o igiena mai precisa a spatiilor interdentare, care sugereaza o pozitionare a periutei de dinti orientata la 45 ° in raport cu marja gingiilor. Dar si tipul de periuta de dinti utilizat poate face si diferenta. Pentru a rezolva problema zonelor delicate si dificil de periat, puteti folosi o periuta de dinti mai performanta, care este alcatuita din perii traditionale si extrem de conice. Acestea din urma, gratie unui diametru terminal de doar 0,01 mm, sunt capabile sa indeparteze usor stratul bacterian sub si de-a lungul granitei gingivale si sa patrunda in spatiile interdentare la o adancime mai mare.

Mai exista si alte metode de ingrijire a dintilor, pe care le poti face acasa. Pe langa spalatul pe dinti, de cel putin 2 ori pe zi, desi ideal ar fi sa faci asta dupa fiecare masa, trebuie sa acorzi atentie si alimentatiei. Primul pas pentru a ne trata dintii in mod natural este sa urmam, deci, o alimentatie adecvata. Daca, pe de o parte, alimentele zaharoase sunt rele pentru dinti, pe de alta parte, exista mai multe alimente care ne pot ajuta sa prevenim durerile de dinti si sa avem o igiena orala buna. Iata cateva exemple care ne vor permite sa ne tratam dintii intr-un mod natural, fara a cheltui o avere.

1.Morcovi si mere. Daca le mancam crude, ne permit sa ne curatam dintii in mod natural si sa prevenim, pe cat posibil, problemele gingivale.

2.Afinele. Conform cercetarilor, afinele ar putea reduce formarea placii, protejand sanatatea dintilor. Ingredientele active, continute in afine, ar putea impiedica depunerea bacteriilor care provoaca leziuni ale dintilor.

3.Citrice. Consumul sucului de portocale, grapefruit sau lamaie este o metoda excelenta pentru a intari gingiile si a preveni inflamatiile, durerea si sangerarea gingiilor. Citricele, printre altele, sunt bogate in vitamina C, foarte importante pentru sistemul nostru imunitar.

4.Ceai verde. Contine polifenoli, care contracareaza placa si contribuie la igiena orala zilnica. Asadar, o ceasca de ceai verde este buna pentru dintii nostri.

5.Usturoiul si ceapa. Poate parea ciudat, dar aceste doua alimente, pe care le folosim in general pentru condimente, ajuta, de asemenea, la igiena dentara. Proprietatile lor antibacteriene distrug germenii, dezinfectand gura si reduc riscul de durere a dintilor.

6.Lapte. A bea in mod regulat ajuta la intarirea dintilor, deoarece este bogat in calciu. Este o componenta nutritiva care este fundamentala in dezvoltarea dintilor la copii si previne formarea cariilor la adulti.

De ce este igiena ta dentara importanta pentru tine si ceilalti

Gura este o cavitate deschisa la exterior: acest lucru permite bacteriilor sa o foloseasca ca “usa”

de intrare in corp. Bacteria responsabila de boala parodontala poate intra in fluxul sanguin si poate sa genereze un raspuns inflamator cu modificari departe de cavitatea bucala. Printre acestea, ar trebui mentionate bolile cardiovasculare si chiar probleme ale sarcinii.

In timpul bolii parodontale exista productia de mediatori ai inflamatiei, care sunt capabili de a ajunge la sistemul circulator si de a provoca leziuni vasculare de la distanta. Aceasta implica eliberarea de celule endoteliale (care aliniaza arterele, venele si capilarele), de substante care contribuie la depunerea lipoproteinelor si a colesterolului la nivelul peretilor vasculari ai arterelor, facandu-i mai putin elastici si, prin urmare, crescand riscul de boli cardiovasculare. Boala netratata la femeile gravide poate fi un factor de risc pentru nasterile premature. Mecanismul care conduce la acest lucru este rezultatul producerii de toxine de catre bacteriile si medierea substantelor produse de corpul mamei, cum ar fi prostaglandinele si interleukina. Un nivel ridicat al acestor substante din tractul genitourinar poate stimula nasterea.

Cu alte cuvinte, ai grija de dantura ta si a familiei tale. Este mai important decat crezi!

Continue Reading

Stiri

Experienta gastronomica libaneza – simplu, sigur, savuros

Published

on

Aproape toata lumea pe care o intalnim a incercat mancarea libaneza. Din Orientul Mijlociu pana in Australia, trecand prin Europa si Asia si ajungand in America, aceasta mancare a castigat un loc special in toate inimile de pe toate continentele.

Bucataria libaneza are o istorie lunga care dateaza de acum mii de ani si este colorata cu diversele nuante de culturi care ocupa pamantul sau frumos. Intrucat tara este de facto mediteraneeana, acest lucru a influentat mult bucataria sa. Efectul Marii Mediterane se reflecta in ofertele bogate de fructe de mare. Pe de alta parte, maslinii ocupa o suprafata semnificativa. Acest lucru face ca uleiul de masline sa fie unul dintre cele mai bune, daca nu cel mai bun.

Intrarea intr-un restaurant libanez in orice tara, te duce inapoi intr-o calatorie in frumoasa tara din Liban, care se afla intre o priveliste minunata asupra marii si muntii verzi.

Mancarea libaneza este una dintre cele mai renumite si populare alimente din Orientul Mijlociu, precum si din lume. Bucataria libaneza se concentreaza pe ierburi, condimente si ingrediente proaspete. Uleiul de masline, lamaia si usturoiul, precum si menta, patrunjelul, condimentele si scortisoara sunt unele dintre cele mai obisnuite ingrediente.

Mancarea este servita de obicei comandand o varietate de meze calde si reci, ceva salata langa ea si bineinteles carnea frageda la gratar.

Painea, un aliment de baza din Liban, este servita la aproape fiecare masa, cel mai adesea ca o paine plata, spre deosebire de ceea ce puteti vedea si gusta in gastronomia maghiara. Este atat de importanta pentru bucataria libaneza, incat unele dialecte arabe se refera la „esh”, adica „viata”.

Dulciurile libaneze sunt savuroase, aromele exotice de floare de portocal si apa de trandafir, amestecate cu nuci de fistic crocante, stropite cu sirop libanez, creeaza o adevarata sarbatoare pentru simturile tale.

Experienta gastronomica ar trebui sa fie incheiata cu o cafea libaneza aromata cu cardamom, care este considerata ca un digestiv pentru a incheia masa. Sau daca preferi ceaiul cu aroma de cardamom servit in stil arab, e ceva ce nu trebuie sa ratezi.

Apropierea de prieteni si familie este una dintre valorile fundamentale in cultura libaneza. Impartasirea, amabilitatea si generozitatea sunt pilonii culturii libaneze, care intotdeauna reuneste oamenii: prieteni vechi, persoane dragi si familii.

Poporul libanez stie sa sarbatoreasca viata si face acest lucru adesea impartasind o masa impreuna. Bucura-te de viata impreuna cu cei dragi tie si alege meniul preferat din mancarea libaneza. Ce poate fi mai simplu si mai sigur decat sa comanzi mancare libaneza la domiciliu?  

Continue Reading
Sanatate3 zile ago

Copii ar trebui sa foloseasca ata dentara?

Life Style2 luni ago

Cum o sa arate Secret Santa in pandemie si ce cadouri sunt disponibile de Craciun

Naturiste4 luni ago

Branca ursului – Planta vitalitatii si energiei

Frumusete4 luni ago

Cum să ai grijă de sănătatea ta?

Evenimente4 luni ago

Comunitatea Bahá í aniversează 30 de ani de recunoaștere în România

Culinar5 luni ago

Beneficiile comenzilor online de torturi

Culinar6 luni ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru orice sezon

Stiri6 luni ago

Chiuveta care promite

Frumusete6 luni ago

Acneea adolescentului

Stiri7 luni ago

Importanta igienei dentare pentru tine si cei din jurul tau

Stiri7 luni ago

Experienta gastronomica libaneza – simplu, sigur, savuros

Stiri7 luni ago

Cumpărături online – ce categorii de produse poți să comanzi online cu livrare direct acasă

Psiho8 luni ago

De ce sa alegi un psiholog online

Culinar9 luni ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Life Style9 luni ago

HISTORY transmite în premieră un serial documentar despre „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea”

Life Style9 luni ago

Cum să alegi comoda tv perfectă pentru living

Culinar9 luni ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Life Style12 luni ago

Cu ce curățăm pardoselile? Soluții profesionale sau homemade?

Antreprenoriat12 luni ago

Cum îți administrezi banii? 3 idei care te vor ajuta să îți gestionezi eficient bugetul personal

Culinar1 an ago

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Trending