Connect with us

SANATATE

Dr. Ovidiu Coravu: “Telefoanele și tabletele folosite pana in 12 ani duc la miopie”

Dr. Ovidiu Coravu, renumitul medic specialist oftalmolog, activează la Centrul Medical Condor din București. Profesionist desăvârșit, dedicat meseriei sale in care excelează, este un bun psiholog ce înțelege trăirile pacientului, răbdător, glumeț, un doctor minunat!

Pentru ca isi iubeste profesia, Dr. Ovidiu Coravu oferă pe contul sau de TikTok și Instagram, sfaturi utile, spulbera miturile și ofera adevarul precum:
✔️ “Telefoanele și tabletele folosite pana in 12 ani duc la miopie”
✔️ Maxim sa stam pe telefon / calculato folosind algoritmul 20-20-20 adica: la fiecare 20 de minute, 20 secunde pauza privind la distanta mai mare de 6 m;
✔️ Afinele sunt fructele ce ajuta cel mai mult ochii și menținerea vederii sănătoase;
✔️ Primele simptome ca am avea nevoie de ochelari sunt pozitia anormala a capului, dureri de cap, oboseala;


https://instagram.com/dr.ovidiucoravu

https://www.facebook.com/dr.ovidiucoravu

Cele mai importante cauze pentru care copii își strica vederea:

DR. Ovidiu Coravu: “Foarte importante sunt controalele periodice. Suprasolicitarea pentru vederea de aproape – citit, lucru la calculator, timp petrecut pe telefon etc. Este numita uneori si sindromul privitului la laptop. Aceasta activitate face ca muschiul ciliar implicat in focalizare sa devina suprasolicitat si sa apara spasme. Nu se poate relaxa privind la distante mari, astfel ca vederea devine neclara.”

Doctor Ovidiu Coravu pune accentul pe importanta sportului si a statului afara „la joaca” a copiilor si aici vorbim de lucruri demonstrate stiintific:

Copiii care se joacă afară sunt mai activi fizic, ceea ce ajută la prevenirea obezității, bolilor de inimă, diabetului și a altor probleme de sănătate

Copiii cu curțile școlilor bogate în natură sunt mai calmi și acordă mai multă atenție profesorilor lor decât copiii ale căror curți au puține elemente naturale.

Copiii care învață să grădinăreasca, mănâncă mai multe fructe și legume, automat păstreaza un stil de viață sănătos mai târziu în viață
de adult

Copiii care se joacă afară suferă mai puțină miopie și sunt mai puțin probabil să aibă nevoie de ochelari de vedere

top-shop.ro%20
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SANATATE

Anca Alungulesei integrează HIPNOTERAPIA în Psiho-Dietă

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în studiul alimentației sănătoase, a integrat HIPNOTERAPIA, ca instrument de lucru care în peste 90% din cazuri a dus la rezultate de slăbire de peste -15 kg în 6 luni, în PSIHO-DIETĂ, metoda originală și integrativă de slăbit cu rezultate pe viață.

          „NU felurile de mâncare pe care le așezăm în farfurie sunt responsabile pentru îngrășare, ci obiceiurile alimentare și tiparele mentale care își au originea în subconștient. Studiile în nutriție și neuroștiințe și experiența de lucru cu sute de persoane care, indiferent de eforturi, nu reușesc să slăbească, mi-au relevat faptul că hipnoza este esențială în susținerea procesului de slăbire, pentru că astfel reușim să rescriem tiparele greșit imprimate în subconștient care blochează procesul de slăbire.”, susține Anca Alungulesei care a devenit, în 2022, și hipnoterapeut certificat în terapia transformațională rapidă (RTT), fondată de Marisa Peer, certificare obținută în Anglia.

          PSIHO-DIETA, metoda creată de Anca Alungulesei, este un proces progresiv care are 6 etape: Identificare-Înțelegere-Reparație-Integrare-Schimbare-Rezultat prin care se urmărește identificarea cauzei reale a greutății și a comportamentului alimentar pentru a schimba percepția omului asupra mâncării, a greutății și a propriului corp și a avea rezultatele dorite.


          „Eu folosesc Hipnoterapia pe toata perioada procesului de 6 luni de Psiho-Dietă, pentru că am înțeles că cel mai important este să conduc persoana cu care lucrez la un alt nivel de înțelegere în care nu ceea ce mănânc sau ce alimente combin este important, ci „De ce mănânc în acest fel? Ce parte din mine mă împinge să mă comport astfel cu mine? De ce nu reușesc deși, rațional și conștient îmi propun, îmi doresc și chiar fac niște acțiuni în această direcție? De ce rezultatul nu este pe măsura efortului depus de mine”. Astfel, plecăm de la identificarea cauzei reale a greutății și a comportamentului alimentar și apoi lucrăm împreună la schimbarea automatismelor subconștiente legate de mâncare, corp și greutate prin construirea și susținerea unora noi. Abia după această conștientizare, urmează etape care implică schimbări în propriile alegerile alimentare. Atâta timp cât nu înțelegem cu adevarat, adică, nu aducem din subconștient în conștient momentul 0 al formării percepției distorsionate legate de mâncare, corp și greutate, această problema NU se va rezolva niciodată cu adevărat.”, consideră Anca Alungulesei pentru care cel mai mare beneficiu al hipnoterapiei ca instrument în Psiho-Dietă îl reprezintă identificarea cauzei reale a problemei de greutate cu care se confruntă persoana.

          În 6 luni de Psiho-Dietă, conform datelor înregistrate de Anca Alungulesei în lucrul cu sute de persoane, oricine trece printr-un proces complet de autocunoaștere, în urma căruia devine un consumator moderat, indiferent și selectiv la alimentele sabotoare pentru siluetă, are rezultate pe cântar cuprinse între -15 și -30 de kg, obține îmbunătățirea parametrilor de sănătate și creșterea stimei de sine și a încrederii în propria putere și valoare. 

„Înțelegerea reprezintă adevarata putere, iar înțelegerea reală a poveștii personale a kilogramelor reprezintă pe parcursul celor 6 luni călătoria de vindecare a greutății. Punem baze noi în locul celor vechi construite în copilărie, integrăm noi convingeri împuternicitoare despre mâncare, corp și greutate și facem toate aceste schimbări prin crearea unui spațiu de siguranță și încredere în acest proces al schimbării. Iar rezultatele acestui proces interior se văd cu ușurință pe corpul fizic, în minusul arătat pe cântar și în minus de centimetri dar, cel mai important parametru, ca rezultat vizibil și masurabil, il reprezintă schimbarea, fara efort, a comportamentului alimentar. De când am introdus Hipnoterapia ca instrument în Psiho-Dietă, rata de succes a crescut foarte mult, iar cel mai revelator aspect este că în 90% din toate cazurile abordate până acum, NU mâncarea a ieșit la iveală ca fiind factorul determinant care a îngrășat persoana, ci un tipar mental și emoțional creat în jurul nevoii interioare de a se simți Mare, putând, astfel, să rescriem împreună, în coordonate eliberatoare, o nouă poveste a greutății corporale”, a dezvăluit Anca Alungulesei, a cărei formare profesională a început cu 10 ani în urmă pentru a găsi o modalitate sustenabilă prin care să ajute oamenii să-și recâștige, fără efort și definitiv, greutatea optimă.    

Anca Alungulesei este: terapeut în nutriție, format în România și Spania, hipnoterapeut certificat în terapia transformațională rapidă (RTT), fondată de Marisa Peer, certificare obținută în Anglia, cerficată în Neuroplasticity – Rewire your brain for success (America), practician de medicină complementară, acreditată de UPMCA, Terapeut & Coach Theta Healing și în curs de certificare Coach Practicant la  NeuroMindfulness® Institute din Franta. În 2022, Anca Alungulesei a câștigat premiul internațional Best Nutrition & Healthy Lifestyle Personality, în cadrul Healthcare & Pharmaceutical Awards,organizate și decernate în Marea Britanie. Este primul autor din România care a lansat o carte despre sucurile naturale: “Sănătate la Pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică.”, ce a fost premiată internațional, cu distincția „Best in the world”, locul III, la GOURMAND AWARD. Mai multe despre Anca Alungulesei se pot găsi pe https://www.anca-alungulesei.ro/.

top-shop.ro%20
Continue Reading

SANATATE

Spune adio durerilor articulare: Descoperă beneficiile incredibile ale cremei Ostex

Durerea articulară poate fi una dintre cele mai debilitante afecțiuni, îngreunând îndeplinirea chiar și a celor mai simple sarcini. Fie că este vorba de artrită, tendinită sau orice altă afecțiune legată de articulații, durerea poate fi copleșitoare. Dar dacă v-am spune că există o modalitate naturală de a atenua durerile articulare și de a îmbunătăți mobilitatea? Aici intervine crema Ostex. Acest produs revoluționar este conceput pentru a oferi o ameliorare eficientă și sigură a durerilor articulare, folosind un amestec de ingrediente complet naturale. În acest articol, vom explora beneficiile cremei Ostex și modul în care aceasta vă poate transforma viața. Aceasta cremă este cu siguranță soluția ideală pentru o viață mai bună.

Înțelegerea durerilor articulare și a cauzelor acestora – Utilizarea cremei Ostex


Înainte de a vorbi despre beneficiile cremei Ostex, să aruncăm mai întâi o privire la ceea ce cauzează durerile articulare. Durerea articulară este adesea cauzată de inflamația articulațiilor, care poate rezulta dintr-o varietate de factori, cum ar fi rănirea, suprasolicitarea sau afecțiuni subiacente, cum ar fi artrita. Inflamația poate duce la rigiditate și durere, făcând dificilă mișcarea articulației afectate. Acest lucru poate avea un impact grav asupra calității vieții unei persoane, limitându-i capacitatea de a îndeplini sarcinile zilnice și chiar afectându-i sănătatea mintală.

Vă prezentăm crema Ostex și ingredientele sale complet naturale

Crema Ostex este o soluție naturală pentru ameliorarea durerilor articulare, formulată cu un amestec de ingrediente complet naturale. Spre deosebire de alte produse pentru ameliorarea durerilor articulare care pot conține substanțe chimice sintetice, crema Ostex este realizată cu ingrediente cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii și de ameliorare a durerii. Aceste ingrediente includ:

Arnica: O plantă naturală care ajută la reducerea inflamației și a durerii

Glucoamilaza: O componentă naturală a cartilajului care susține sănătatea articulațiilor

Condroitină: O componentă naturală a cartilajului care susține sănătatea articulațiilor

Cum să utilizați eficient crema Ostex pentru rezultate maxime

Pentru a beneficia la maximum de crema Ostex, este important să o folosiți eficient. Iată câteva sfaturi pentru utilizarea cremei Ostex:

Aplicați crema Ostex pe articulația (articulațiile) afectată(e) de două ori pe zi sau conform indicațiilor unui profesionist din domeniul sănătății.

Masați crema în articulația (articulațiile) până când este absorbită complet.

Pentru cele mai bune rezultate, utilizați crema Ostex în mod constant pe o perioadă de timp.

Comparație între crema Ostex și alte produse pentru ameliorarea durerilor articulare de pe piață – Crema Ostex oferă mereu avantaje și beneficii multiple pe perioada utilizării.

Există multe produse de ameliorare a durerilor articulare pe piață, dar cum se compară crema Ostex? Iată câteva diferențe cheie și avantaje propuse de această cremă:

Crema Ostex este realizată cu ingrediente naturale, în timp ce multe alte produse pot conține substanțe chimice sintetice. O cremă Ostex vă ajută foarte mult.

Crema Ostex este sigură de utilizat, în timp ce alte produse pot avea potențiale efecte secundare, însă acest lucru nu se va întâmpla niciodată în cazul acestei creme.

Crema Ostex este rapidă și ușor de utilizat, cu o ameliorare cu absorbție rapidă. Astfel, motivele pentru care ar trebui să utilizați această cremă sunt multiple.

top-shop.ro%20
Continue Reading

SANATATE

Cum să faci Yoga Online de acasă? Ghid practic pentru debutanți

Modul de muncă prelungit, condițiile stresante, lipsa timpului liber și doi ani de izolare din cauza pandemiei Covid-19 reprezintă factori principali pentru care aproape 6 din 10 români sunt supraponderali. Mai mult, tot mai mulți oameni dorm în medie 6 ore pe noapte, alimentația lor se limitează la produse prelucrate şi lipsite de nutrienţi, iar lipsa de energie, stările de anxietate și depresia pot fi puse pe seama acestui stil de viață haotic pe care tot mai mulți oameni îl trăiesc.

Dana Ţupa, unul dintre cei mai cunoscuți profesori de yoga din România, subliniază că, deoarece suntem expuși la stres și la stiluri de viață dezorganizate, este important să ne găsim câteva obiceiuri sănătoase pentru a ne ajuta să rămânem energici și echilibrați, din punct de vedere psiho-emoțional.

“Practicarea yoga poate fi unul dintre aceste obiceiuri sănătoase, deoarece ea poate ajuta la combaterea simptomelor stresului și poate îmbunătăți calitatea somnului. De asemenea, este nevoie de o alimentație sănătoasă și echilibrată, cu multe legume proaspete, fructe și alimente complete, și asta doar pentru a ne menține corpul sănătos și energic. Una din căile către o viață sănătoasă este să încerci să petreci mai mult timp în natură și să te bucuri de momentele de relaxare și de interiorizare, încurajându-te să găsești echilibrul în viața ta”, declară profesorul internațional de yoga Dana Țupa, fondatoarea PURNA Yoga – prima școală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance din Statele Unite.


7 sfaturi utile care pentru a te apuca de yoga din confortul casei

Profesorul de yoga Dana Țupa consideră că, înainte de a ne apuca de yoga online din confortul casei și a ne bucura de o experiență pozitivă, este imperios necesar să respectăm 7 pași simpli:

  1. Stabilește-ți obiectivele și scopurile. Înainte de a începe sesiunile de yoga online de acasă, respiră adânc și gândește-te la obiectivele și scopurile pe care dorești să le obții. Acestea pot: fi îmbunătățirea flexibilității, reducerea stresului, eliminarea anumitor dureri de spate etc. Așadar, este important să ai clare obiectivele și scopurile pe care dorești să le atingi, înainte de a face yoga online de acasă.
  2. Caută un instructor profesionist. Un instructor bun va ști cum să se adapteze la nivelul tău de abilități și limite, să te motiveze, să te încurajeze și să te ajute să obții cele mai bune rezultate. De asemenea, un instructor bun va trebui să fie capabil să îți dea sfaturi individualizate despre ce soluții și secvențe te pot ajuta să ajungi la scopul tău.
  3. Alege un spațiu adecvat. Pentru a te bucura de o sesiune de yoga online de acasă, este important să pregătești un spațiu confortabil. Sunt suficienți chiar și 4-5 metri pătrați. Acest spațiu trebuie să fie curat și aerisit. Ține cont că vei petrece aproximativ o oră acolo, așadar scopul este să te simți relaxat și să te bucuri de experiența ta de yoga. Asigură-te că ai un covoraș yoga de practică confortabil și pe care să nu aluneci, pentru început. Totodată, utilizează remedii naturale pentru a-ți îmbunătăți experiența de yoga online acasă. Acest lucru poate include mirosuri relaxante precum uleiul esențial de lavandă, care te ajută să elimini stresul, să te concentrezi mai bine.
  4. Folosește un echipament corespunzător. Deși poate fi tentant să eviți investiția în echipamente pentru a face yoga de acasă, aceasta este o idee greșită. Cumpără o saltea calitativă de yoga si haine adecvate, care permit corpului să se miște liber. Două cărămizi de yoga, un bolster, o păturică și o curea yoga, reprezintă necesarul  minim al dotărilor, pentru o practică bună.
  5. Practică yoga în mod regulat. Încurajează-te să-ți stabilești un program regulat și să te asiguri că ești consistent în practica ta. Planifică-ți sesiunile de yoga în prealabil, astfel încât acestea să devină un obicei și un mod de viață. A face yoga în mod regulat este cea mai bună modalitate de a te bucura de beneficiile sale. O sesiune regulată de yoga poate ajuta la eliberarea anxietății, echilibrarea stresului fizic, emoțional și la calmarea mintii.
  6. Uită de telefonul mobil. În timp ce practici yoga online, asigură-te că ești conștient de gândurile tale și nu te lăsa distras de notificările telefonului mobil. Pune-l pe silențios, într-un loc ferit și bucură-te în voie de beneficiile yoga, din confortul casei tale.
  7. Ascultă-ți propriul corp, respectă-ți limitele. Oricine poate practica yoga de acasă, dar trebuie să își amintești mereu că progresul apare în timp. Nu forța niciodată corpul să facă mișcări prea grele sau prea complicate, pentru că te poți accidenta destul de ușor. Nu încerca să faci yoga mai repede și mai intens decât îți permite corpul în acest moment. Ar trebui să înveți să fii atent la propriul corp pentru a vedea ce este mai bine pentru tine și ce este prea mult. Există o regulă de aur: practică la limita inconfortabilului dar nu intra în zona de durere, pentru că poți răni articulațiile.

Dana Ţupa este Expert Yoga Teacher și Educație Continuă, acreditat la Yoga Alliance USA, cu cea mai înaltă calificare, de expert E-RYT500, YACEP. Este şi Fondatorul PURNA Yoga, prima școală de yoga din România acreditată la același for internațional, școală care a scos, în 2014, primii instructori yoga din România, acreditați internațional. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alături de profesori şi maeştri din România şi din străinătate (India, Tailanda, Elveţia, Italia, UK,  Turcia, Statele Unite ale Americii). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins şi Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana în Chiang Mai, Tailanda, participând şi la seminarii cu Dalai Lama în Elveţia şi India. A susţinut cursuri de yoga şi seminarii, atât în Romania, cât şi în Thilanda, cel mai de succes dintre ele, considerându-l a fi, Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga foarte puternice, NLP, meditaţie şi vizualizare.

top-shop.ro%20
Continue Reading
Trending