Connect with us

SANATATE

Dr. Ovidiu Coravu: “Telefoanele și tabletele folosite pana in 12 ani duc la miopie”

Published

on

Dr. Ovidiu Coravu, renumitul medic specialist oftalmolog, activează la Centrul Medical Condor din București. Profesionist desăvârșit, dedicat meseriei sale in care excelează, este un bun psiholog ce înțelege trăirile pacientului, răbdător, glumeț, un doctor minunat!

Pentru ca isi iubeste profesia, Dr. Ovidiu Coravu oferă pe contul sau de TikTok și Instagram, sfaturi utile, spulbera miturile și ofera adevarul precum:
✔️ “Telefoanele și tabletele folosite pana in 12 ani duc la miopie”
✔️ Maxim sa stam pe telefon / calculato folosind algoritmul 20-20-20 adica: la fiecare 20 de minute, 20 secunde pauza privind la distanta mai mare de 6 m;
✔️ Afinele sunt fructele ce ajuta cel mai mult ochii și menținerea vederii sănătoase;
✔️ Primele simptome ca am avea nevoie de ochelari sunt pozitia anormala a capului, dureri de cap, oboseala;

https://instagram.com/dr.ovidiucoravu

https://www.facebook.com/dr.ovidiucoravu

Advertisement

Cele mai importante cauze pentru care copii își strica vederea:

DR. Ovidiu Coravu: “Foarte importante sunt controalele periodice. Suprasolicitarea pentru vederea de aproape – citit, lucru la calculator, timp petrecut pe telefon etc. Este numita uneori si sindromul privitului la laptop. Aceasta activitate face ca muschiul ciliar implicat in focalizare sa devina suprasolicitat si sa apara spasme. Nu se poate relaxa privind la distante mari, astfel ca vederea devine neclara.”

Doctor Ovidiu Coravu pune accentul pe importanta sportului si a statului afara „la joaca” a copiilor si aici vorbim de lucruri demonstrate stiintific:

Copiii care se joacă afară sunt mai activi fizic, ceea ce ajută la prevenirea obezității, bolilor de inimă, diabetului și a altor probleme de sănătate

Copiii cu curțile școlilor bogate în natură sunt mai calmi și acordă mai multă atenție profesorilor lor decât copiii ale căror curți au puține elemente naturale.

Advertisement

Copiii care învață să grădinăreasca, mănâncă mai multe fructe și legume, automat păstreaza un stil de viață sănătos mai târziu în viață
de adult

Copiii care se joacă afară suferă mai puțină miopie și sunt mai puțin probabil să aibă nevoie de ochelari de vedere

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending