Connect with us

Documentar

Dragii noştri, aflaţi despre noi…” – proiect de film-documentar TVR

Published

on

Foto credit: TVR

  • Telespectatorii sunt invitaţi să contribuie cu scrisori şi imagini din arhiva personală, dinainte de ’89
  • Documentele pot fi transmise până pe 17 iunie 2022, la Televiziunea Română

 

Casa de Producţie a TVR pregăteşte un documentar inedit – „Dragii noştri, aflaţi despre noi…” , un film în care viaţa de zi cu zi din perioada comunistă este prezentată aşa cum a fost ea, cu ajutorul scrisorilor din acele vremuri. Iar pentru realizarea filmului, echipa TVR invită publicul larg să se alăture proiectului şi să participe cu scrisori şi/sau imagini din arhiva personală.

 

Realizatorii vor să aducă în prim-plan o bucată din viaţa familiilor din România dinainte de 1989, a oamenilor de la oraşe şi sate. Vor arăta felul în care se trăia atunci, ce  probleme cotidiene aveau oamenii, cum îşi petreceau timpul liber, vacanţele, care le erau frământările, bucuriile şi necazurile, aşa cum se văd ele în corespondenţa cu cei dragi.

 

Advertisement

Telespectatorii* din ţară şi străinătate, români sau străini, pot transmite copii ale scrisorilor primite/scrise din perioada 1965 – 1989, fotografii de familie, din timpul liber, din vacanţe, de la petreceri sau imagini home video**, pe orice suport.

 

„Dragii noştri, aflaţi despre noi…” îşi propune să fie o capsulă a timpului deschisă celor de azi care ştiu puţine despre viaţa românilor obişnuiţi din perioada comunistă.

 

Filmul va folosi şi imagini din Arhiva TVR şi din alte surse disponibile.

Advertisement

 

Toţi cei care doresc să fie parte a acestui proiect pot trimite materialele solicitate până pe 17 iunie a.c., în format electronic, la adresa casadeproductie@tvr.ro sau prin poştă, la adresa Calea Dorobanţilor 191, sector 1, Bucureşti pentru Casa de Producție TVR (proiectul „Dragii noştri, aflaţi despre noi…”).

 

*Notă: Echipa garantează confidenţialitate şi protecţia identităţii, în funcţie de cererea fiecărui participant la proiect.

 ** Scrisorile/ fotografiile/ home video trebuie trimise în copie (la rezoluție cât mai bună), nu în format original. TVR nu returneaza aceste copii.

Advertisement

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending