Connect with us

Carte

Drumul spre libertate – Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne

„O carte esențială pentru cei care vor să afle povestea cuplului Harry și Meghan.” TheCut.com

Drumul spre libertate – Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne, de Omid Scobie și Carolyn Durand este unul dintre cele mai vândute titluri ale editurii Publisol. Apărut în anul 2021, volumul poate fi achiziționat de pe publisol.ro la un preț special de 29,99 lei.

„Drumul spre libertate – Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne” este o biografie neoficială a Ducelui și Ducesei de Sussex, Harry și Meghan. Cartea ne introduce în viața celor doi protagoniști, începând cu primele întâlniri romantice și încheind cu perioada în care au decis să meargă pe calea libertății – la distanță de îndatoririle și constrângerile pe care le presupunea traiul la vârful Casei Regale.

Volumul este scris de doi jurnaliști cu acces privilegiat la Curte. Carolyn Durand și Omid Scobie au reușit să surprindă, în epica lor biografie, viața cuplului princiar, dincolo de luminile reflectoarelor.


Eu și Carolyn am urmărit îndeaproape activitatea Familiei Regale cu mult înainte ca Meghan să se alăture „Firmei”, cum este numită uneori. Ani la rând am călătorit prin lume cu William, Kate și Harry. Din Singapore în Insulele Solomon, din Lesotho în India, din SUA în Noua Zeelandă. Am împărțit aceleași avioane și aceleași itinerarii amețitoare cu acești tineri membri ai Familiei Regale. Întotdeauna am comparat călătoriile cu ei cu excursiile sau cu taberele școlare, când ești înghesuit în autocare mari și faci pe revoltatul pentru a obține cele mai bune camere de hotel. Există, deopotrivă, și un soi de camaraderie, nu doar cu reporterii,personalul și ofțerii de securitate, ci și cu membrii Familiei Regale. ”- Omid Scobie și Carolyn Durand, Londra, 2020.

Volumul se bazează pe mai bine de doi ani de relatări și redă perioada cuprinsă între anii 2016 și 2020. Evenimentele descrise sunt inspirate din sute de ore de discuții și interviuri cu mai mult de o sută de surse, precum și din momentele în care cei doi autori i-au însoțit, i-au observat și au interacționat cu Ducele și Ducesa de Sussex în timpul evenimentelor lor regale oficiale și neoficiale.

Cartea ne prezintă, dincolo de titlurile tabloide și de articolele din presă, o familie care încearcă să se bucure de căsnicie și să gestioneze cu demnitate problemele mai mici sau mai mari cu care se confruntă, implicându-se totodată și în nenumărate proiecte caritabile sau ecologiste.

Eu și Carolyn am știut mereu că Harry visa la o viață departe de zidurile Palatului, dar în timpul călătoriilor cu Prințul, mai ales în zonele rurale, am observat că dorința lui de a fi conectat la viața oamenilor obișnuiți era însoțită, adesea, de un fel de tristețe. Deși era imposibil, el își dorea să intre în legătură cu localnicii, dincolo de constrângerile impuse de protocol și de agitația pe care o crea prezența lui printre ei.”- Omid Scobie și Carolyn Durand, Londra, 2020.

Plin de mărturii ale apropiaților cuplului regal, volumul reușește rara performanță de a povesti odiseea unei Familii Regale moderne și tinere pe care, fără contribuția autorilor, n-am fi cunoscut-o decât din relatările rău-voitoare ale presei de scandal.

Cei doi autori relatează în carte și despre relația dintre soții Sussex și Prințul William și soția sa, Kate, care s-a deteriorat atât de mult încât cele două cupluri abia vorbeau. Omid Scobie și Carolyn Durand, susține că cuplurile au vorbit cu greu în timpul unei logodne de la Westminster Abbey,  pe fondul consecințelor deciziei Sussex de a se retrage din familia regală.

Da, eu și Carolyn am fost martori la multe probleme private și publice pe care Harry și Meghan le-au avut în primii doi ani de căsătorie. Totuși, acesta nu era finalul cărții pe care amândoi așteptam să o scriem sau pe care cuplul se aștepta să o trăiască. În general, niciunui membru al Familiei Regale britanice nu-i este permis oficial să autorizeze o biografie. Totuși, eu și Carolyn am reușit să obținem acces extins la persoanele foarte apropiate de cuplu: prieteni, consilieri de încredere, curteni cu vechime și oameni care fac parte din cercul intern al Familiei Sussex. De asemenea, i-am însoțit pe Harry și pe Meghan la sute de întâlniri, călătorii de serviciu și tururi, din Irlanda până în Tonga, totul în încercarea de a crea o imagine intimă și realistă a unui cuplu regal cu adevărat modern, care a rămas credincios propriilor credințe, fie că a fost lăudat sau criticat. ”- Omid Scobie și Carolyn Durand, Londra, 2020.

„Lectură obligatorie pentru orice admirator al Familiei Regale.” BuzzFeed.com

Omid Scobie este un scriitor stabilit în Londra, editor pentru Harper’s Bazaar, colaborator la ABC News, moderator al talkshow-ului Good Morning America și gazda popularului podcast de pe ABC, „The Heir Pod”. Scobie a devenit o voce cu autoritate în prezentarea vieților și proiectelor caritabile ale membrilor mai tineri ai Familiei Regale.

Carolyn Durand este producător și scriitor. A petrecut aproape două decenii lucrând în Londra, având strânse legături cu oficialități de la Palatul Buckingham, Palatul Kensington și Clarence House, participând totodată și la tot felul de evenimente internaționale de maximă importanță. În acea perioadă, ea a realizat mai multe interviuri cu membri ai Casei Regale britanice, inclusiv cu Prințul Harry. Contribuie la „O, The Oprah Magazine”, la „Elle Magazine” și la alte companii de știri americane și britanice.

Cartea Drumul spre libertate – Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne, de Omid Scobie și Carolyn Durand are 352 pagini + 16 pagini cu fotografii color și poate fi cumpărată de pe site-ul www. publisol.ro la un preț promoțional de 29,99 lei. Cartea este disponibilă de asemenea și în magazinele online și librăriile din toată țara.

top-shop.ro%20

Carte

George Colang scrie despre dragoste, relații și femei în două cărți

Editura CUANTIC celebrează luna iubirii și luna femeii prin două cărți scrise de filosoful și profesorul George Colang: „Când este o femeie frumoasă? ”, respectiv „Când iubim cu adevărat? Minciuni, săgeți, aporii”.

Autorul celor doua volume, George Colang este lector universitar și doctor în filosofie. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București, promoția 2009. Domeniile sale de cercetare sunt etica aplicată, hermeneutica și fenomenologia. Publicațiile sale recente vizează etica în afaceri, etica academică și existențialismul.

„Când este o femeie frumoasă? ”


Este intrebarea principală a cărții.

Aşadar, când este o femeie frumoasă? Nu este tocmai atunci când nu ţine morţiş să se perfecţioneze pentru o lume ce oricum o falsifică? Oglinda în care se scaldă este doar un pretext pentru imperfecţiunile pe care le ascunde cu ardoare. O femeie este puternică atunci când lumea ei arată ca o oglindă; atunci când reuşeşte să-şi ascundă însăşi slăbiciunile, doar pentru a erupe în golul care o desparte de peronul concret al vieţii sale.

O femeie frumoasă nu aşteaptă niciodată în gară. O femeie frumoasă nu-şi ascunde cu ardoare imperfecţiunile. Dimpotrivă, face haz de necaz! O femeie este frumoasă atunci când este vulnerabilă, căci puterea ei derivă tocmai din această nebuloasă ascunsă bărbaţilor. O femeie este frumoasă atunci când zâmbeşte ca o lacrimă, dar şi invers. O femeie este frumoasă atunci când erupe cu naturaleţea ei. O femeie este frumoasă atunci când se joacă cu cuvintele la fel cum se joacă şi cu sufletele celor din jurul ei. O femeie frumoasă, pentru cei din jurul ei, o să fie mereu rea! O femeie este frumoasă atunci când dansează ca o sirenă, când se pliază genuin în raza muzicii. Când se identifică cu muzica. O femeie este frumoasă atunci când ştie ce vrea, chiar dacă nu ştie. O femeie este frumoasă atunci când se luptă ca o leoaică. O leoaică este frumoasă când vânează pentru leul ei. Şi nu în ultimul rând, o femeie este frumoasă atunci când ştie să fie frumoasă.

„Când iubim cu adevărat? Minciuni, săgeți, aporii”

Când iubim cu adevărat? Este o întrebare la care autorul George Colang își propune să răspundă prin intermediul acestei cărți. El analizează minciunile, săgețile și aporiile care apar în relații și care pot duce atât la conflicte, precum și la dezamăgire. Cartea abordează teme precum cauzele conflictelor în relații, modalitățile prin care se pot depăși aceste conflicte, precum și sugestii pentru construirea unei relații sănătoase, bazată pe dragoste și încredere.

In plus cartea oferă perspective și soluții practice pentru problemele cu care se confruntă cuplurile, și poate fi de un real folos pentru oricine încearcă să înțeleagă mai bine dinamica relațiilor. George Colang îmbină teoria filosofică cu exemple practice și încurajează cititorii să reflecteze la propriile lor relații și la modul în care pot fi îmbunătățite.

***

Există o relație frumoasă, ideală. Aceasta nu implică decât întâlnirile și viața de oraș. Însă, mai există una, de cuplu. Pentru că prima nu poate fi „complet” de cuplu. În care apare viața de casă cu miros de transpirație, probleme de closet și altele. Dacă cele două își dau mâna și nu se satură una de alta, atunci avem de a face cu iubirea autentică. Până atunci, joc de glezne.

***

Momentul despărțirii nu coincide niciodată cu momentul despărțirii. Când te desparți de o persoană? Niciodată în momentul despărțirii. O poți face ori înainte să oficializezi despărțirea, ori după, dar niciodată când spui cu mâna pe inimă că te-ai despărțit. Sau să nu mai vorbim că, în despărțire, poți rămâne hermeneutic și toată viața, deci nu te poți despărți niciodată…         

***

Poți să îmbătrânești din inerție lângă o persoană pe care nu o iubești. De fapt, așa se și întâmplă! Iubirea e categorică în schimb, nu e cu jumătăți de măsură, ori este, ori nu este! Când iubești, renunți ușor la totul. Practic, în nebunia îndrăgostirii, totul se traduce prin raportare la persoana iubită. Mai precis, universul tău este înlocuit de universul celui iubit. Scopurile lui devin scopurile tale, iar mersul lui îl întregește pe al tău. Nu știu câți au avut privilegiul să fie înhățați de iubire, dar știu că nebunia nu e departe de acest ideal. În iubire: tăcerea are cuvinte. Deci liniștea indică de obicei iubirea, iar zgomotul mutilarea sentimentului.

Editura CUANTIC sărbătorește luna iubirii și luna femeii prin lansarea acestor două cărți remarcabile, scrise de George Colang. Acestea pot fi găsite în format fizic și digital pe voxa.ro și google books și pe site-ul editurii.

Cele 2 cărți au fost publicate in condiții grafice de o calitate superioară, cu coperți cartonate și au beneficiat de un concept grafic plin de inspirație, semnat de Silvia Olteanu.

Alte carti semnate si publicate de George Colang se numara : Deontologie academică și etică aplicată (coordonator, 2021), Dimensiuni și perspective etice asupra barbariei (2018) si Portretul omului contemporan. Barbarul (2011, scrisă împreună cu Adela Gavrilescu).

Când este o femeie frumoasă? – Preț recomandat: 50 lei

Când iubim cu adevărat? – Preț recomandat: 60 lei.

Pana pe data de 8 martie puteti achizitiona un pachet cu cele 2 carti la pretul de 110 lei, cu transport gratuit.

Cărțile sunt disponibile pe site-ul editurii Cuantic, în rețeaua Cărturești, pe emag.ro, librex.ro, libris.ro, librarie.net, elefant.ro, Librăria Mihai Eminescu București, Tabac X-Press, rețeaua Centrului de librării București, Librăria Bookstory Cluj.

top-shop.ro%20
Continue Reading

Carte

“Jurnalul meu cu superputeri”, editura Bookzone

Editura Bookzone a lansat recent Jurnalul meu cu superputeri”, două volume de cărți prin intermediul cărora părinții pot introduce dezvoltarea personală în discuțiile cu copiii, într-un mod distractiv, pe înțelesul lor.

Jurnalul poate deveni un partener zilnic în programul super-eroilor de acasă, fete și băieți, cu vârsta între 6 și 10 ani. În mod obișnuit, scrisul într-un jurnal îi încurajează pe copii la autocunoaștere, explorare a emoțiilor și exersare a vocabularului. Pentru că formatul este cu totul special și conține ilustrații atrăgătoare, „Jurnalul meu cu superputeri” este diferit de un jurnal obișnuit și conduce spre dezvoltarea abilităților esențiale în viață. Mai precis, cele două volume combină teoria cu practica, activitățile distractive, jocurile și experiențele cu poveștile motivaționale pentru a-i îndruma pe copii spre cultivarea unor sentimente precum fericire, încredere și recunoștință.

Jurnalul poate fi comandat aici: Jurnalul meu cu superputeri – Laura Croitoru și Roxana Varadi – Bookzone


Cum îi ajută Jurnalul pe copiii care îl folosesc?

  • Devin mai încrezători în forțele proprii și își descoperă talentele
  • Își dezvoltă din copilărie abilități care îi ajută în viață în orice situații s-ar afla: acceptarea de sine, înțelegerea emoțiilor, rezolvarea problemelor
  • Află cum să aibă o gândire deschisă spre dezvoltare, utilă pentru a-și urma visurile
  • Își cultivă sentimentul de recunoştinţă asociat cu fericirea interioară în creierul copiilor
  • Își dezvoltă creativitatea prin simpla scriere în jurnal când mintea descoperă noi idei și soluții.

În perioada de lansare, editura Bookzone oferă la achiziția pachetului de două volume din Jurnalul meu cu superputeri, două materiale cadou: Calendar de Advent și Jurnal de Crăciun. Acestea aduc mai aproape de sufletele copiilor o parte din spiritul Crăciunului, iar realizarea activităților din materiale încurajează creativitatea, generozitatea și recunoștința.

De ce e importantă dezvoltarea personală din copilărie?

Acest instrument de dezvoltare personală pentru copii implică disciplina de a completa un jurnal, așadar formarea unui obicei zilnic, dacă este posibil. Până la final de an, părinții care achiziționează Jurnalele au la dispoziție câteva săptămâni pentru a începe formarea de obiceiuri ce îi vor ajuta pe copii să își poată propune un set de obiective pentru 2023.

Obiceiurile sănătoase formate în copilărie conduc spre automatizarea unor comportamente ce vor fi folosite de viitorul adult, inclusiv în momentele de presiune întâlnite în viață. Atunci adultul are posibilitatea să adopte un comportament de panică până când reușește să își formeze abilitățile necesare de acțiune sau să folosească deja abilitățile însușite și comportamentele sănătoase, automatizate încă din copilărie.

Știința la baza dezvoltării Jurnalelor

Pe astfel de principii din domneiul psihologiei pozitive și al neuroștiinței cognitive se bazează conținutul Jurnalelor. La crearea lor, autoarele Laura Croitoru și Roxana Varadi au combinat experiența personală de mamă cu conceptele științifice exprimate de Gregory Caremans în cursul său Neuroscience for parents – how to raise amazing kids:

„Știm ce înseamnă să-ți dorești să-ți ajuți copilul să aibă mai multă încredere în el, să-și cultive perseverența, să treacă mai ușor peste frustrări sau eșecuri, să se cunoască mai bine și să își exprime mai ușor gândurile și emoțiile. Și mai știm că toți părinții își doresc aceste lucruri pentru copiii lor. Din aceste motive am creat Jurnalele cu superputeri”, afirmă Laura Croitoru și Roxana Varadi.

Mai multe informații despre Jurnalul meu cu superputeri Vol I și II sunt disponibile aici: Jurnalul meu cu superputeri – Laura Croitoru și Roxana Varadi – Bookzone

Despre Editura Bookzone

De 6 ani, editura Bookzone aduce cărțile mai aproape de oameni. Povestea Bookzone a început cu o carte, însă acum Bookzone este o editură matură care a publicat peste 250 de titluri. În prezent, editura lucrează cu autori români și străini care acoperă domenii diverse, precum dezvoltare personală, spiritualitate, sănătate și nutriție, romance, Young Adult, umor și cărți pentru copii. Bookzone.ro este și o librăria online de succes cu peste 3.500.000 de cărți vândute și peste 1.500.000 de comenzi onorate.

top-shop.ro%20
Continue Reading




Trending