Connect with us

CASA SI GRADINA

Elemente de design interior modern amestecate cu stiluri clasice

Pentru a încorpora elemente moderne de design interior în casa ta, poți folosi atât stiluri tradiționale, cât și contemporane. Stilul clasic modern nu necesită piese de mobilier, finisaje sau textile asortate. Amestecarea pieselor tradiționale și moderne creează un contrast neașteptat. Pentru a crea un contrast între mobilierul clasic și cel modern, încercați să introduceți scaune din material transparent în camera dumneavoastră de zi. Aceste scaune se retrag în cameră, oferindu-vă o vedere fără obstacole asupra mesei dumneavoastră antice.

Spațiile de tranziție sunt adesea descrise ca fiind sofisticate și elegante, dar nu trebuie să fie formale. O cameră de tranziție poate avea în continuare un spirit modern, urban, menținând în același timp sentimentul confortului de acasă.

Un cadru de pat contemporan, în contrast cu o comodă tradițională sau o măsuță laterală poate crea un contrast interesant. Un corp de iluminat unghiular sau o oglindă mare, raționalizată pot reuni unghiurile și curbele camerei. Oglinzile sunt alegerea perfectă pentru camerele de tranziție. Aproape orice tip de oglindă va funcționa în setări de tranziție.

Rădăcinile germane și scandinave ale designului interior modern datează de sute de ani. Stilul Bauhaus se bazează pe funcționalism, iar țările scandinave au adoptat multe dintre aceleași stiluri ca și vecinii lor industrializați. „Funkis”, un stil care combină funcția și designul, este un motiv comun în casele scandinave de astăzi. Stilul Bauhaus a fost dezvoltat în anii 1920, dar multe alte mișcări de design au influențat și dezvoltarea acestuia. Mișcarea suedeză s-a bazat pe acest stil și pe altele, inclusiv dadaismul, care este o mișcare culturală de scurtă durată. Aceste mișcări au fost influențate de estetica designului interior scandinav și s-au răspândit mai târziu în întreaga lume.

Prima expoziție de design scandinav a avut loc la Stockholm în 1930 și a prezentat produse ale artiștilor. De asemenea, a avut loc în 1960, în timpul unei vizite oficiale a cuplului regal danez. Germanii și scandinavii au fost, de asemenea, puternic implicați în proiectarea Fjord Boat House, care este și astăzi un exemplu popular al modernismului danez. În ultimele decenii au fost înființate mai multe companii de mobilă suedeze, printre care și Muuto. Succesul lor în industrie i-a determinat să devină o forță globală în design, iar produsele lor le-au câștigat recunoaștere internațională.

Influențele scandinave în designul interior sunt atemporale și frumoase. Stilul este o combinație de elemente moderne și naturale. Este adesea asociat cu țări scandinave precum Danemarca, Finlanda, Norvegia, Suedia și chiar Regatul Unit și pune accent pe confort și o atmosferă caldă. Cu toate acestea, acest stil nu echivalează neapărat cu o țară scandinavă. Asta nu înseamnă că influențele scandinave nu sunt potrivite pentru alte țări!

O modalitate de a adăuga un caracter aparte casei este reprezentată de soluțiile de iluminare

Astfel, dacă discutăm despre iluminatul unei bucătării este ideal să putem beneficia de o iluminare puternică, capabila să atragă atenția asupra fiecărui detaliu din cameră. Această soluție are un evident beneficiu funcțional, atrăgând atenția asupra detaliilor pe care le-am ales cu mare grijă în procesul de decorare al camerei. Iar valul de lumină poate fi dublat de o lumină discretă, pe care o putem accesa dimineața, când zorii zilei nu sunt suficienți de puternici pentru a sparge întunericul nopții iar noi încercăm să ne trezim la viață în compania primei cești de cafea.

Cu siguranță decorarea living-room – ului diferă radical de abordarea pe care o avem în alte camere, mai cu seamă în bucătărie. Funcție de mărimea camerei și de stilul nostru de viață putem încerca abordări diferite. Dacă avem curajul de a adăuga elemente clasice unui stil modern ne putem orienta către oferta de candelabre din portofoliul magazinelor de profil. Efectul este garantat iar iluminarea este eficientă. Iar bucatele așezate pe masa de sărbători, în jurul căreia se adună regulat familia și prietenii, vor fi cu siguranță mai savuroase și vor arăta mai bine, scăldate în lumina caldă ce coboară asupra lor.

Alături de un candelabru ales cu grijă, un șemineu mare și vesel alături de un tavan boltit vor de camerei de zi un aspect formal. Acesta poate fi completat cu un covor gros de lână, cu o țesătură bogată și modele geometrice țesute printre culorile tari. Sau dacă vrem să rupem convenția adăugăm pe podeaua de lemn lăcuit o pereche de Kilim orientale, aducând astfel în acest spațiu misterul Cappadociei, împreună cu arta unei femei bătrâne, ce lucrează manual luni de zile pentru a astfel de capodoperă!

Dacă vrem să ne declarăm apartenența la modernitate, un covor imens cu forme geometrice este accentul perfect pentru camera de zi. Acesta, combinat cu mobilier alb-negru simplu, produs de școala scandinavă, va crea un fundal neutru pe care îl putem însufleții cu ușurință apelând la mici artificii de design. Iar un covor alb-negru într-o cameră de zi inspirata de mijlocul secolului trecut va garanta un acces contemporan.

Pentru decorarea unei case este esențial să avem o discuție foarte serioasă cu noi înșine, să ne întrebăm ce stil ne satisface și ce combinații sunt potrivite stilului nostru de viață. Oferta din magazinele de mobilier, covoare, corpuri de iluminat și obiecte de design interior este suficient de generoasă, o vizită în aceste magazine înainte de demararea proiectului poate fi benefică, ajutându-ne să vizualizam mai bine texturile, culorile și formele produselor. În acest fel putem să le combinăm mai ușor și mai eficient, ajungând astfel la un rezultat final mulțumitor, de care ne vom bucura mult timp după terminarea proiectului de decorare.

top-shop.ro%20
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CASA SI GRADINA

Cum să alegi un gard bun și solid pentru proprietatea ta?

Cum să alegi un gard bun și solid pentru proprietatea ta?

Decizia de a instala un gard în jurul proprietății poate fi dificilă. Există mulți factori de luat în considerare, inclusiv siguranța, valoarea estetică și confidențialitatea. Există, de asemenea, multe stiluri și materiale diferite din care să alegeți. Alegerea tipului potrivit de material poate face o diferență uriașă în aspectul general al proprietății tale.

Gardurile din piatră sau cărămidă pot îmbunătăți aspectul proprietății. Aceste materiale sunt durabile și necesită întreținere minimă. Ele pot transforma proprietatea într-o fortăreață inexpugnabilă, ferindu-vă atât de privirile indiscrete cât mai ales de răufăcători. Dar trebuie să spunem ca acestea nu sunt nici pe departe ieftine, iar de multe ori construcția lor va reduce din suprafața terenului pe care îl aveți la dispoziție. Totodată, acest tip de gard va avea un timp relativ lung de punere în operă, necesitând atât forță de muncă calificată cât și condiții meteorologice propice. Odată finalizat însă, veți avea la dispoziție un gard trainic, ce poate dura generații de acum înainte. Un gard de piatră bine lucrat are și un aspect estetic deosebit, adăugând o notă deosebită de design proprietății dumneavoastră.

Și se potrivește practic oricărei zone, fiind întâlnite atât în orașele montane cât și în cele de la malul mării. În același timp, gardul de cărămidă așezată după modelul britanic conferă un aer distinct proprietății. Blocurile perfect aliniate, finisate perfect astfel încât mortarul să rămână în același plan cu restul zidului apoi protejate cu un ulei de exterior vor avea un impact vizual deosebit. Pentru acest tip de închidere al perimetrului ideal este să întâlnim la interior o casă finisată în aceeași linie, cu cărămidă aparentă de culoarea gardului. În acest fel se dobândește distincția unei locuințe britanice, trainice și impunătoare.

Ce porți să alegi?

Desigur însă că la aceste garduri trebuie să adăugăm și niște închideri. Iar în opinia noastră, cele mai potrivite sunt niște porti decupate realizate din metal. Porțile și panourile metalice perforate sunt materiale versatile utilizate pentru diferite tipuri de bariere. Aceste produse sunt ușoare și au o valoare estetică inerentă derivată din găuri și forme geometrice. Materialul este extrem de durabil și poate fi fabricat la un grad ridicat de complexitate. În plus, ele pot oferi un nivel ridicat de securitate și sunt adesea folosite în arhitectură, monumente și decorațiuni interioare. Calitățile estetice inerente ale metalului perforat îl fac o alegere de dorit pentru aplicații arhitecturale. Aceste porți ușoare și durabile sunt ușor de personalizat pentru a răspunde nevoilor specifice de design. Și pentru că am vorbit mai sus despre o locuință în stil englezesc, gândiți-vă că puteți imagina un blazon al familiei pe care să îl reprezentați pe poartă cu ajutorul elementelor perforate. Sau, în cazul în care sunteți îndrăgostit de muzică puteți reprezenta un portativ! Oricare sunt preferințele dumneavoastră, acest tip de porți este suficient de versatil pentru a le atinge!

Mulți arhitecți și designeri sunt preocupați de impactul clădirilor asupra mediului și mulți promovează utilizarea materialelor durabile, ecologice. Metalul perforat folosit în aceste porți poate fi reciclat, reducând astfel nevoia de noi metale și promovând sustenabilitatea. În plus, panourile perforate au o durată de viață lungă și, ca urmare, necesită mai puțină întreținere și uzură. Aceste porți, instalate corect și tratate corespunzător, sunt mai durabile decât panourile metalice tradiționale, astfel încât durata de viață a acestora crește. Iar în ansamblul propus, de gard din cărămidă închis cu o poartă din metal perforat atingem un grad incredibil de reciclabilitate, ambele materiale având calitatea de a putea fi reciclate chiar în proporție de 100%.

Cu siguranță că există și alte modalități de a securiza perimetrul proprietății dumneavoastră. Una din cele mai populare opțiuni este lemnul, care are un cost de achiziție scăzut și se montează relativ ușor. Trebuie specificat însă că acest tip de gard necesită întreținere regulată, ceea ce înseamnă că în fiecare an vom cheltui sume importante pentru achiziționarea lacurilor de protecție și vom petrece timp prețios pentru a aplica aceste lacuri pe gard. În lipsa acestui tratament, aveți mari șanse ca gardul dumneavoastră de lemn să fie atacat de termite și alte insecte distructive. Insectele precum albinele tâmplar și furnicile pot deteriora integritatea gardurilor din lemn, mai ales dacă alegeți o esență ieftină. Chiar dacă am expus o serie de dezavantaje, lemnul poate oferii și soluții bune. Putem alege gradul de intimitate de care avem nevoie prin alegerea distanței la care montăm șipcile de lemn din gard. Le putem monta fără luft, câștigând astfel un grad absolut de discreție, sau putem lăsa câțiva centimetrii între ele, câștigând astfel senzația de spațiu. Evident că aceste opțiuni se vor corela cu locul unde este amplasată proprietatea, astfel încât să nu privim în curtea vecinului!

Nu putem să nu luăm în considerare gardurile de sârmă. Ele pot fi plăcute din punct de vedere estetic, dar cel puțin la început sunt incapabile să ofere intimitate. Este adevărat că în timp le putem acoperii cu plante agățătoare, câștigând atât intimitate cât și un aspect decorativ. Principalul avantaj al acestui tip de gard este prețul, urmat de durabilitate. Iar funcție de locul unde este amplasat, poate fi o opțiune interesantă să renunțăm la intimitate câștigând în schimb panorama unui sat de munte.

Dacă totuși nu suntem printre privilegiații ce locuiesc în vârful unui deal, uitați de civilizație, putem câștiga de la bun început un grad de intimitate, montând pe gardul de sârmă paravane de bambus. Acesta se găsește la prețuri accesibile, este un material rezistent la umiditate și este ușor de instalat și de întreținut.

top-shop.ro%20
Continue Reading

CASA SI GRADINA

De ce facilitati poti beneficia atunci cand achizitionezi un dulap metalic?

Un dulap metalic este un obiect de mobilier util in orice companie, deoarece poate imbunatati semnificativ procesul de organizare. De asemenea, produsele din aceeasi categorie sunt ideale pentru cei care isi doresc sa aiba parte de siguranta la locul de munca. Iata de ce facilitati beneficiezi atunci cand achizitionezi un model de calitate!

Informatiile raman salvate sub forma de copii fizice

In anumite industrii, sunt prelucrate multe date cu caracter sensibil. Astfel, este necesar sa te asiguri ca acestea nu ajung niciodata in mainile persoanelor nepotrivite. Desi internetul a evoluat constant in ultimii ani, continutul online nu este intotdeauna protejat. In mod contrat, un numar mare de atacuri cibernetice sunt lansate in continuare.

Totusi, intr-un dulap metalic poti amplasa copii fizice, care ajung sa fie greu de accesat. Indiferent ca alegi un model cu un singur raft sau unul cu 4 polite reglabile pe inaltime, vei dispune de suficient spatiu pentru ceea ce este important si vei evita riscurile asociate cu pierderile digitale.

Inchiderea clasica poate fi modificata

In general, dulapurile metalice contin un sistem de inchidere cu 2 chei. Acesta este sub forma de cilindru si poate fi prevazut cu o gaura separata pentru lacat. In unele situatii, se pot monta alte tipuri de incuietoare, cum ar fi cea in 3 puncte sau cea cu moneda. Un alt sistem comun este cel cu cifru, care poate fi mecanic sau electronic.

Daca-ti doresti usi diferite de cele normale, ai posibilitatea de a atasa unele din HPL sau MDF. Acestea au un aspect deosebit si se integreaza imediat in orice decor. Un dulap metalic de calitate din magazinul online Viamond.ro dispune si de balamale interne antiefractie, avand perimetrul frontal rotunjit si cu raza de 6mm. In anumite cazuri, pot exista nervuri longitudinale, amplasate pe laterale si pe usi.

Structura exterioara are o rezistenta sporita

Probabil te gandesti la faptul ca mobilierul din lemn este mai ieftin decat cel metalic, insa materialul nu este la fel de calitativ. Pe langa asta, spatiile cu gradul ridicat de umezeala sau contactul direct cu focul pot crea multe daune. Dulapurile din metal au exteriorul tratat special impotriva agentilor corozivi si vopseaua acrilica ignifuga.

Grosimea de 0,6mm este suficient de mare pentru a impiedica patrunderea bacteriilor in interior si pentru a pastra dosarele in stare intacta. Unele modele dispun de certificari UNI, care atesta comportamentul corespunzator in medii neplacute. Daca apar urme de rugina sau zgarieturi, acestea se pot acoperi cu solutii specifice. Fantele de aerisire in acoperis permit o circulatie optima a aerului si o ventilatie superioara.

Ce dulap metalic poti sa achizitionezi?

Cei care se afla inca in faza de startup pot alege un model cu un singur raft si masurile de 1000x420x1000 mm. Acesta este ideal atat pentru dosare, cat si pentru amplasarea de bibliorafturi. Daca ai o companie stabila pe piata si vrei sa amplasezi in interiorul mobilierului diverse obiecte de lucru, te poti orienta spre un dulap metalic cu 4 polite reglabile pe inaltime. Acesta are pretul de 2.089,99 RON cu TVA, fiind aplicata o reducere de 213,66 RON. La un magazin online ca Viamond.ro gasesti si alte oferte promotionale!

top-shop.ro%20
Continue Reading

CASA SI GRADINA

De ce să apelezi la servicii de întreținere grădini

amenajari gradini
imobiliare Alba Iulia

în Alba sau în orice alt oraș în care locuiești?

Trăim într-un secol în care timpul liber a devenit o resursa deosebit de importanta și în care management-ul acestuia a devenit o provocare reală. Stilul de viață modern este prin natura sa unul destul de agitat, având în vedere că în mod constant ne vedem puși în situația de a alerga dintr-o parte într-alta. În contextul dat, nu este de mirare faptul că multe dintre activitățile gospodărești necesita amânare, până în punctul în care cel mai probabil vor fi lăsate de izbeliște pentru mult timp. Există însă numeroase activități a căror amânare nu este posibilă, așa cum sunt cele ce au legătură cu întreținerea grădinii. Aceasta necesită o atenție constantă, altminteri imaginea ei de ansamblu poate avea drastic de suferit.

În contextul dat, una dintre cele mai inspirate decizii ce se pot lua este aceea de a se apela la servicii profesionale de întreținere grădini. Acest lucru vine la pachet cu o serie largă de avantaje, mai ales în situația în care nu te poți ocupa în mod constant de fiecare detaliu ce ține de îngrijirea grădinii. Iată așadar câteva motive pentru care să apelezi cu încredere la serviciile profesionale de întreținere grădini!

Întreținerea se face de către personal specializat

Indiferent de tipul de imobiliare pe care îl administrezi în mod cert întreținerea spațiului verde reprezintă un lucru cu o importanță majoră pentru estetica de ansamblu. Pentru că imaginea grădinii tale să fie una cu adevărat unică, vei avea nevoie de serviciile unor profesioniști în amenajare și peisagistică. Avantajul alegerii unor servicii de întreținere grădini reiese prin faptul că sunt oferite de către profesioniști, astfel că rezultatele vor fi cele scontate.

Îngrijiri corecte, în funcție de necesități

Un detaliu ce nu poate fi trecut pur și simplu cu vederea este cel cu privire la îngrijirea corectă. Întreținerea spațiilor verzi din cadrul grădinii presupune un întreg proces în care sunt necesare cunoștințe vaste pentru a putea obține rezultate cu adevărat spectaculoase. Prin colaborarea cu o echipă de specialiști în întreținerea grădinilor, vei avea parte de o întreținere corectă a tuturor spațiilor verzi din cadrul grădinii. Îngrijirea gazonului necesită în anumite condiții anumite acțiuni specifice, pe care specialiștii le cunosc foarte bine.

Lucrări rapide

Profesioniștii nu îți vor asigura doar servicii de o calitate ireproșabilă în ceea ce privește întreținerea grădinii, însă le vor livra și rapid. Acest lucru se datorează atât cunoștințelor asimilate de-a lungul timpului, dar mai ales faptului că dispun de echipamente profesionale, care asigură o eficiență net superioară celor clasice, pe care le utilizam în mod obișnuit. Astfel, te vei putea bucura de o grădina care arată spectaculos în cel mai scurt timp, fără a fi necesar să îl sacrifici pe al tău.

Toate lucrurile se realizează sub îndrumarea unui horticultor și a unui peisagist

Nu în ultimul rând, este important de menționat faptul că prin colaborarea cu specialiști în întreținerea grădinilor, totul se va realiza sub îndrumarea horticultorilor și a peisagiștilor. Acest lucru practic îți va garanta că grădina ta va arata exact așa cum ai visat dintotdeauna, pentru că necesitățile unei grădini moderne sunt multiple.

top-shop.ro%20
Continue Reading
Trending