Connect with us

Eurovision

Eurovision 2022 debutează astăzi, cu prima semifinală, în direct la TVR

Published

on

Foto Credit: TVR

Prima semifinală a concursului se difuzează în această seară, în direct şi în exclusivitate la TVR 1 și TVR Internaţional, începând cu ora 22.00

Bogdan Stănescu va comenta evenimentul pentru telespectatorii TVR

wrs a participat la un eveniment de promovare organizat de Consulatul General al României la Torino, în parteneriat cu Ambasada României în Italia

Încep emoțiile pentru concurenții Eurovision Song Contest! Marți, 10 mai, artiști din 17 țări vor urca pe scena de la Arena Pala Olimpico, în prima semifinală a concursului.

Românii pot urmări spectacolul în direct, la TVR 1 și TVR Internațional, începând cu ora 22.00.

Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Țărilor de Jos (în prima parte a concursului), Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croația, Islanda și Grecia (în partea a doua) sunt țările care intră astă seară în concurs.

În afară de locuitorii acestor țări, în această semifinală votează și fanii Eurovision din Franța și Italia. Doar zece dintre concurenți vor merge mai departe, în Finală.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală.

Advertisement

Cu o zi înainte, artiștii au concurat în show-ul realizat exclusiv pentru juriile de specialitate, ale căror punctaje vor fi date publicității doar după Marea Finală.

Eveniment de promovare a reprezentantului României, organizat la Torino

Consulatul General al României la Torino, în parteneriat cu Ambasada României în Italia, a sprijinit Televiziunea Română pentru organizarea unui eveniment de promovare a reprezentantului nostru.

Alături de Consulul General al României la Torino, doamna Ioana Gheorghiaș și echipa Oficiului consular, au participat reprezentanți ai comunității românilor din Torino și jurnaliști.

În așteptarea celei de-a doua semifinale de la Torino, wrs a susținut un recital pentru invitații prezenți la eveniment și s-a relaxat, alături de reprezentanți ai delegațiilor Muntenegrului, Maltei, Greciei și San Marino la ESC 2022.

Advertisement

Publicul din România poate urmări imagini inedite de la eveniment în programele de știri ale TVR și pe pagina oficială.

https://www.facebook.com/eurovision.romania/, unde sunt difuzate, zilnic, în exclusivitate, materiale şi transmisiuni live de la Arena Pala Olimpico.

Semifinala va fi comentată, pentru telespectatorii TVR, de Bogdan Stănescu.

Cu o experiență de aproape 30 de ani în televiziune, Bogdan Stănescu este profesor asociat la Catedra de Engleză a Universităţii din Bucureşti și doctor în filologie.

În calitate de comentator/traducător/ moderator, a participat la numeroase transmisii ale unor evenimente de marcă, precum Gala decernării Premiilor Oscar (trei ediţii), Gala decernării Premiilor Globul de Aur (trei ediţii), Gala decernării Premiilor Grammy (o ediţie), Eurovision Song Contest (2014,2015,2019, 2021), Spectacolul Eurovision: Europe Shine a Light – 2020 sau Festivalul Cântecul Italian Sanremo 2020.

Prima semifinală Eurovision, are loc în această seară  și va fi transmisă în direct pe TVR 1 și TVR Internaţional, de la ora 22.00.

Advertisement

wrs va intra în concurs pe 12 mai, în a doua semifinală, iar finala va avea loc sâmbătă, 14 mai.

top-shop.ro%20
Trending