Connect with us

UTILE

Exerciții fizice acasă, în izolare, direct de la profesioniști

Published

on

Chiar dacă timpul petrecut acasă ne face să fim mai puțin activi decât în mod normal, nu putem folosi această scuză pentru a evita antrenamentele la nesfârșit. Exercițiile fizice, mai mult sau mai puțin intense, trebuie să facă parte din rutina noastră de zi cu zi. Aceste recomandări vin din partea specialiștilor în domeniu care ne îndeamnă să avem grijă de corpul și psihicul nostru.

Există câteva exerciții fizice extrem de eficiente pe care le poți întreprinde acasă, fără aparate specializate și indiferent de starea fizică în care te afli. Avantajul nostru e că putem oricând improviza cu tot ceea ce avem în casă – de la piese de mobilier, la sticle de apă sau chiar materiale elastice.

Pregătirea exercițiilor

Înainte de a te apuca efectiv de exerciții, trebuie să urmezi un anumit ritual de pregătire. Pentru a te asigura că atât organismul, cât și corpul tău sunt în siguranță pe tot timpul antrenamentului, folosește o saltea fitness și alege o îmbrăcăminte pentru femei potrivită. Ulterior, poți face un duș și să alegi un compleu de noapte în care să îți petreci restul zilei (sau nopții). Cu cât porți materiale mai confortabile, cu atât corpul se va relaxa mai ușor după un antrenament intens.

Advertisement

Durata exercițiilor fizice

Potrivit profesioniștilor, avem nevoie zilnic de o oră de mișcare pentru a ne bucura de beneficii. Astfel, în loc să petrecem 60 de minute în fața televizorului sau a laptopului, suntem cu mult mai câștigați dacă alegem să facem exerciții fizice. Nu ne îmbunătățim doar sănătatea fizică, ci și cea psihică.

Tipul exercițiilor

La începutul fiecărui antrenament, încălzește mușchii din corp cu câteva mișcări la nivelul brațelor și picioarelor. Aceste exerciții intră în categoria încălzirii. Ulterior, începe cu 3 serii de genuflexiuni cu coborâre, fără a pierde din vedere poziția spatelui care trebuie să fie dreaptă tot timpul. Continuă cu alte 3 serii de flotări, iar la final, stai în planșă timp de minim 60 de secunde.

Pe tot timpul antrenamentului, îți poți cronometra fiecare exercițiu cu ajutorul unui ceas digital de mână de la NEER. Ai grijă de tine pentru a-i proteja pe alții și a-i determina, și pe ei, să ducă un trai sănătos – mai ales în izolare.

Advertisement

top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending