Connect with us

Reportaj

Fermecătorul Sebeș și împrejurimile sale, astăzi, la Kanal D

Published

on

Foto Credit: KANAL D

”ROventura” ne invită sâmbăta aceasta să călătorim, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, în locuri fermecătoare, veritabile frânturi de Paradis, pe care ni le vor oferi Sebeșul și împrejurimile sale. Grădinile de la Banpotoc, din Hunedoara, sau Râpa Roșie, din Sebeș, județul Alba, sunt două dintre locurile fascinante, din țara noastră care merită văzute macar o dată în viață.

Tot în ediția de sâmbătă îl cunoaștem și pe fabricantul de hituri muzicale, din anii ’90, Edi Schneider, dar trecem pragul și hotelului în care au fost cazați și au mâncat Majestățile lor Regele Mihai I al României și Regina Ana.

I Giardini di Zoe, din Banpotoc, prima oprire a roventurienilor, este un colț de Rai cu parfum aristocrat, care are la bază pasiunea nebună a unui om de afaceri italian, stabilit de-aproape două decenii în România. Nu departe de cetatea Devei, castelul Corvinilor sau parcul dendrologic de la Simeria, a mai apărut, iată, un reper important pe lista oricărui călător pe aceste meleaguri.

Sute de specii de plante – flori și arbuști, fântâni arteziene și alte capodopere cioplite în piată, toate compun acest veritabil paradis al peisagiștilor sau al iubitorilor naturii.

Hotărâți să ne mai bucure privirile cu încă o minune, George și Andreea ne poartă pașii, apoi, tot în inima naturii, la Râpa Roșie. Văzut din departare, canionul pare  doar o formațiune ciudată, de culoare roșiatică. Odată ce ne apropiem însă, descoperim o rezervație ce-și merită renumele de „canion al României”.

Advertisement

Râpa Roșie, rezervație geologică de prin 1950, uimește cu formele sale erodate de vreme și timp, în roci vechi de milioane de ani. De fapt, întreaga zonă e și are un patrimoniu bogat în descoperiri de tot fel, pe care le vom afla odată ce vizităm muzeul municipal.

Tot atunci îl vom cunoaște pe Edi Schneider, un ambasador al Sebeșului care, pe lângă promovarea pe care o face acestor meleaguri, are, el însuși, o poveste fascinantă de spus.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

top-shop.ro%20




Trending