Connect with us

Presa online

Ghid de administrare si beneficii ale polenului crud

Published

on

Ce este polenul?

Polenul este acel praf galben pe care il contin staminele florilor. Este esential pentru supravietuirea plantelor si este un supliment alimentar cu foarte multe beneficii pentru organism.

Albinele polenizeaza 80% din specii si 95% din pomii fructiferi. Polenizarea este esentiala pentru formarea semintelor si fructelor, prin urmare este indispensabila in biodiversitate. Insa polenul are un rol important si in stupul albinelor.

In timpul unui zbor, albina viziteaza, de regula, un singur tip de floare. Albina care aduna polen crud, polen proaspat, il duce in stup cu grija, acolo unde, amestecat cu miere si fermenti lactici, devine painea albinelor. Acest amestec serveste drept hrana pentru larvele albinelor.

Atunci cand apicultorul considera ca albinele au suficient stoc de hrana, va prelua din acel polen crud poliflor, urmand sa fie congelat sau, dupa caz, uscat.

Advertisement

Beneficiile polenului

Se regaseste in comert polen crud poliflor 1k sau diverse alte cantitati, foarte benefic pentru organismul uman, la fel ca alte produse apicole. Bogat in proteine, minerale, vitamine, aminoacizi, acizi grasi si oligoelemente precum fier, cupru, potasiu, sodiu magneziu, calciu, siciliu, polenul de albine are o serie de virtuti:

  • Redescopera tonusul si vitalitatea organismului, cu rol stimulant si energizant, ce ajuta la combaterea oboselii temporale sau cronice.
  • Creste imunitatea, fiind considerat un antibiotic natural. Acesta ajuta la protejarea organismului impotriva diversilor virusi, microbi si bacterii.
  • Imbunatateste flora intestinala si cea digestiva datorita continutului mare de enzime ce face posibila rezolvarea tulburarilor digestive si ajuta la asimilarea mai usoara a nutrientilor prezenti in alimentatie.
  • Intareste sistemul cardiovascular. Studiile arata ca un consum regulat de polen ar reduce riscul de boli de inima si accident vascular cerebral. De asemenea, are proprietati antioxidante si anticoagulante.
  • Ajuta la problemele de circulatie si colesterol.
  • Calmeaza iritatiile pielii daca este utilizat in creme de corp.

Polenul uscat poate fi consumat intr-o lingura de miere sau diluat in putina apa. In mod similar, exista o sinergie intre polen si fructe si legume, putand fi consumat in diverse sosuri, supe sau infuzie de ceaiuri de fructe. Descopera produsele pe www.honey-land.net.

top-shop.ro%20

Agenția cu peste 13 ani de experiență în creșterea afacerilor online ale partenerilor noștri. Serviciile noastre SEO includ optimizări pentru căutările pe Google, SEO pe fiecare pagină a site-ului, link building, cuvinte cheie, strategie și rapoarte.
Trending