Connect with us

SANATATE

Ghidul tău pentru o bună igienă dentară !

A face regulat curățările dentare de rutină poate fi esențială pentru sănătatea și starea dumneavoastră generală. Curățările dentare de rutină pot preveni complicații mai grave de sănătate orală, cum ar fi bolile gingiilor și cariile dentare, care pot duce la pierderea dinților.

Așa cum un exercițiu fizic anual este esențial pentru bunăstarea generală a corpului tău, curățarea dentară de rutină este cheia pentru sănătatea zâmbetului tău. Scopul său principal este de a elimina placa și depunerile de tartru de pe dinți și sub linia gingiilor pentru a reduce șansele de carii, boli ale gingiilor sau eventual pierderea dinților. De asemenea, oferă stomatologului dumneavoastră șansa de a căuta semne de carii dentare, cancer oral și alte probleme de sănătate orală.

Această procedură nechirurgicală, de rutină, poate varia ca durată, în funcție de starea dinților și gingiilor la sosire. O curățare dentară durează de obicei mai puțin de o oră, cu toate acestea, durata întâlnirii poate depinde de mai mulți factori, cum ar fi cât de mult scalare este necesară. Atât un asistent stomatolog cât și un dentist sunt implicați în proces. Aceștia vor căuta orice anomalie care ar necesita tratament sau trimitere la un specialist. Stomatologul dumneavoastră vă va examina apoi dinții, restaurările existente și gingiile.


Cât de des ar trebui să faceți o curățare dentară depinde de circumstanțele dumneavoastră unice, iar medicul dentist va determina frecvența cea mai potrivită pentru dumneavoastră. Este obișnuit ca dentiștii să recomande curățări de două ori pe an pentru o sănătate orală optimă, dar dacă aveți semne de boală a gingiilor, poate fi necesar un interval mai scurt, la fiecare trei până la patru luni.

Asociațiile Stomatologice recomandă ca medicul dentist să fie cel care vă va determina frecvența vizitelor, îndrumări care se bazează pe studii de specialitate. Cercetătorii au descoperit că pacienții cu risc ridicat ar beneficia cel mai probabil de curățările dentare la intervale mai frecvente, comparativ cu pacienții cu risc scăzut.

Ce se întâmplă în timpul curățării dentare?

Expresia „curățare dentară” poate fi puțin înșelătoare atunci când vă gândiți cât de mult se încadrează în această programare de rutină, deoarece presupune mult mai mult decât simpla răzuire a plăcii de pe albul sidefat al dinților.

Înainte ca un profesionist dentar să înceapă curățarea depunerilor de pe dinți, vă examinează cu atenție gura și zona facială și gâtului înconjurătoare. Această examinare poate include verificarea elementelor vitale (tensiune arterială, puls, respirație, temperatură), istoricul de sănătate, istoricul social și istoricul stomatologic, un screening pentru cancerul oral, o examinare a capului și gâtului și examinarea dinților și gingiilor. Există, de asemenea, posibilitatea de a se efectua radiografii, care pot ajuta la identificarea oricăror anormalități care ar necesita tratament sau trimitere la un specialist. Odată ce toate datele de evaluare sunt colectate, se da un diagnostic al condițiilor actuale. Apoi poate fi creat un plan de tratament pentru a răspunde nevoilor specifice ale pacientului. Frecvența în care veți avea nevoie de vizite la medicul stomatolog va depinde de câțiva factori cheie: vârsta, sănătatea orală actuală, riscul de boală și orice semne sau simptome de boală orală.

Odată ce aceste evaluări și recomandări sunt finalizate, curățarea poate începe. Depunerile, cunoscute sub numele de placă și tartru, sunt îndepărtate de pe suprafața dinților printr-un proces cunoscut sub numele de scalare. Operația se poate face manual sau cu ajutorul dispozitivelor medicale dedicate.

Placa și petele rămase de pe dinți sunt apoi îndepărtate prin lustruire cu o pastă abrazivă. Această pastă se poate bloca între dinți, așa că lustruirea este urmată de folosirea aței dentare. Dacă este necesar, se face un tratament cu fluor la sfârșitul întâlnirii pentru a vă ajuta să vă mențineți dinții puternici și să preveniți apariția cariilor.

La ce să vă așteptați după o curățare dentară

În funcție de cantitatea de tartru îndepărtată, este posibil ca după finalizarea operației să apară o senzație neobișnuită, care este foarte normală. O senzație nouă, percepută cu ajutorul limbii, își face apariția în gură. Suprafețele sunt mai netede și mecanica mușcăturii este un pic diferită. Nu trebuie ignorat faptul că medicul stomatolog poate fi un excelent sfătuitor atunci când vine vorba de sănătatea dentară. El vă poate instrui despre metodele de periaj dentar, folosirea aței dentare și va poate oferi îndrumări privind alimentația și fumatul, astfel încât să beneficiați de o sănătate orală de invidiat și un zâmbet larg și strălucitor!

În general nu există restricții după efectuarea tratamentului, este însă util să întrebați medicul stomatolog cât timp ar trebui să așteptați pentru a putea mânca sau bea. Și bineînțeles, să vă faceți programare pentru următoarea ședință funcție de intervalul recomandat de medic. Principalele beneficii ale curățării regulate sunt menținerea sănătății bucale, prevenirea bolilor și detectarea precoce a bolilor și infecțiilor bucale. Trebuie subliniat că există o legătură puternică între sănătatea orală și sănătatea sistemică. De exemplu, boala parodontală a fost asociată cu o serie de afecțiuni de sănătate, inclusiv boli de inimă și diabet. De asemenea, multe cancere orale sunt tratabile dacă sunt detectate devreme, așa că examinările de rutină care apar de obicei cu curățarea dentară sunt importante.

Procesul de curățare dentară descris mai sus poate fi încadrat într-o procedură de rutină numită detartrare. În anumite cazuri trebuie să apelăm la o curățare dentară profundă, cunoscută sub numele de detartrare și planare radiculară sau debridare parodontală. Acest procedeu implică descuamarea în zonele mai adânci de-a lungul rădăcinilor dinților și se aplică în cazul simptomelor apariției bolii parodontală. Acest procedeu este mai complex, mai lung și mai dureros, din acest motiv echipa www.new-dent.ro recomandă folosirea anesteziei locale.

Recomandarea din parte medicului a unei curățări dentare profunde poate fi surprinzătoare pentru pacient, mai ales dacă acesta nu a observat niciun simptom dureros al bolii gingiilor. Din păcate, mulți oameni au această boală parodontală fără a experimenta durere, majoritate ne realizând că există o infecție în cavitatea bucală. Evident că această stare de fapt nu face decât să sublinieze importanța efectuării examinărilor periodice de rutină.

top-shop.ro%20
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SANATATE

Anca Alungulesei integrează HIPNOTERAPIA în Psiho-Dietă

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în studiul alimentației sănătoase, a integrat HIPNOTERAPIA, ca instrument de lucru care în peste 90% din cazuri a dus la rezultate de slăbire de peste -15 kg în 6 luni, în PSIHO-DIETĂ, metoda originală și integrativă de slăbit cu rezultate pe viață.

          „NU felurile de mâncare pe care le așezăm în farfurie sunt responsabile pentru îngrășare, ci obiceiurile alimentare și tiparele mentale care își au originea în subconștient. Studiile în nutriție și neuroștiințe și experiența de lucru cu sute de persoane care, indiferent de eforturi, nu reușesc să slăbească, mi-au relevat faptul că hipnoza este esențială în susținerea procesului de slăbire, pentru că astfel reușim să rescriem tiparele greșit imprimate în subconștient care blochează procesul de slăbire.”, susține Anca Alungulesei care a devenit, în 2022, și hipnoterapeut certificat în terapia transformațională rapidă (RTT), fondată de Marisa Peer, certificare obținută în Anglia.

          PSIHO-DIETA, metoda creată de Anca Alungulesei, este un proces progresiv care are 6 etape: Identificare-Înțelegere-Reparație-Integrare-Schimbare-Rezultat prin care se urmărește identificarea cauzei reale a greutății și a comportamentului alimentar pentru a schimba percepția omului asupra mâncării, a greutății și a propriului corp și a avea rezultatele dorite.


          „Eu folosesc Hipnoterapia pe toata perioada procesului de 6 luni de Psiho-Dietă, pentru că am înțeles că cel mai important este să conduc persoana cu care lucrez la un alt nivel de înțelegere în care nu ceea ce mănânc sau ce alimente combin este important, ci „De ce mănânc în acest fel? Ce parte din mine mă împinge să mă comport astfel cu mine? De ce nu reușesc deși, rațional și conștient îmi propun, îmi doresc și chiar fac niște acțiuni în această direcție? De ce rezultatul nu este pe măsura efortului depus de mine”. Astfel, plecăm de la identificarea cauzei reale a greutății și a comportamentului alimentar și apoi lucrăm împreună la schimbarea automatismelor subconștiente legate de mâncare, corp și greutate prin construirea și susținerea unora noi. Abia după această conștientizare, urmează etape care implică schimbări în propriile alegerile alimentare. Atâta timp cât nu înțelegem cu adevarat, adică, nu aducem din subconștient în conștient momentul 0 al formării percepției distorsionate legate de mâncare, corp și greutate, această problema NU se va rezolva niciodată cu adevărat.”, consideră Anca Alungulesei pentru care cel mai mare beneficiu al hipnoterapiei ca instrument în Psiho-Dietă îl reprezintă identificarea cauzei reale a problemei de greutate cu care se confruntă persoana.

          În 6 luni de Psiho-Dietă, conform datelor înregistrate de Anca Alungulesei în lucrul cu sute de persoane, oricine trece printr-un proces complet de autocunoaștere, în urma căruia devine un consumator moderat, indiferent și selectiv la alimentele sabotoare pentru siluetă, are rezultate pe cântar cuprinse între -15 și -30 de kg, obține îmbunătățirea parametrilor de sănătate și creșterea stimei de sine și a încrederii în propria putere și valoare. 

„Înțelegerea reprezintă adevarata putere, iar înțelegerea reală a poveștii personale a kilogramelor reprezintă pe parcursul celor 6 luni călătoria de vindecare a greutății. Punem baze noi în locul celor vechi construite în copilărie, integrăm noi convingeri împuternicitoare despre mâncare, corp și greutate și facem toate aceste schimbări prin crearea unui spațiu de siguranță și încredere în acest proces al schimbării. Iar rezultatele acestui proces interior se văd cu ușurință pe corpul fizic, în minusul arătat pe cântar și în minus de centimetri dar, cel mai important parametru, ca rezultat vizibil și masurabil, il reprezintă schimbarea, fara efort, a comportamentului alimentar. De când am introdus Hipnoterapia ca instrument în Psiho-Dietă, rata de succes a crescut foarte mult, iar cel mai revelator aspect este că în 90% din toate cazurile abordate până acum, NU mâncarea a ieșit la iveală ca fiind factorul determinant care a îngrășat persoana, ci un tipar mental și emoțional creat în jurul nevoii interioare de a se simți Mare, putând, astfel, să rescriem împreună, în coordonate eliberatoare, o nouă poveste a greutății corporale”, a dezvăluit Anca Alungulesei, a cărei formare profesională a început cu 10 ani în urmă pentru a găsi o modalitate sustenabilă prin care să ajute oamenii să-și recâștige, fără efort și definitiv, greutatea optimă.    

Anca Alungulesei este: terapeut în nutriție, format în România și Spania, hipnoterapeut certificat în terapia transformațională rapidă (RTT), fondată de Marisa Peer, certificare obținută în Anglia, cerficată în Neuroplasticity – Rewire your brain for success (America), practician de medicină complementară, acreditată de UPMCA, Terapeut & Coach Theta Healing și în curs de certificare Coach Practicant la  NeuroMindfulness® Institute din Franta. În 2022, Anca Alungulesei a câștigat premiul internațional Best Nutrition & Healthy Lifestyle Personality, în cadrul Healthcare & Pharmaceutical Awards,organizate și decernate în Marea Britanie. Este primul autor din România care a lansat o carte despre sucurile naturale: “Sănătate la Pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică.”, ce a fost premiată internațional, cu distincția „Best in the world”, locul III, la GOURMAND AWARD. Mai multe despre Anca Alungulesei se pot găsi pe https://www.anca-alungulesei.ro/.

top-shop.ro%20
Continue Reading

SANATATE

Spune adio durerilor articulare: Descoperă beneficiile incredibile ale cremei Ostex

Durerea articulară poate fi una dintre cele mai debilitante afecțiuni, îngreunând îndeplinirea chiar și a celor mai simple sarcini. Fie că este vorba de artrită, tendinită sau orice altă afecțiune legată de articulații, durerea poate fi copleșitoare. Dar dacă v-am spune că există o modalitate naturală de a atenua durerile articulare și de a îmbunătăți mobilitatea? Aici intervine crema Ostex. Acest produs revoluționar este conceput pentru a oferi o ameliorare eficientă și sigură a durerilor articulare, folosind un amestec de ingrediente complet naturale. În acest articol, vom explora beneficiile cremei Ostex și modul în care aceasta vă poate transforma viața. Aceasta cremă este cu siguranță soluția ideală pentru o viață mai bună.

Înțelegerea durerilor articulare și a cauzelor acestora – Utilizarea cremei Ostex


Înainte de a vorbi despre beneficiile cremei Ostex, să aruncăm mai întâi o privire la ceea ce cauzează durerile articulare. Durerea articulară este adesea cauzată de inflamația articulațiilor, care poate rezulta dintr-o varietate de factori, cum ar fi rănirea, suprasolicitarea sau afecțiuni subiacente, cum ar fi artrita. Inflamația poate duce la rigiditate și durere, făcând dificilă mișcarea articulației afectate. Acest lucru poate avea un impact grav asupra calității vieții unei persoane, limitându-i capacitatea de a îndeplini sarcinile zilnice și chiar afectându-i sănătatea mintală.

Vă prezentăm crema Ostex și ingredientele sale complet naturale

Crema Ostex este o soluție naturală pentru ameliorarea durerilor articulare, formulată cu un amestec de ingrediente complet naturale. Spre deosebire de alte produse pentru ameliorarea durerilor articulare care pot conține substanțe chimice sintetice, crema Ostex este realizată cu ingrediente cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii și de ameliorare a durerii. Aceste ingrediente includ:

Arnica: O plantă naturală care ajută la reducerea inflamației și a durerii

Glucoamilaza: O componentă naturală a cartilajului care susține sănătatea articulațiilor

Condroitină: O componentă naturală a cartilajului care susține sănătatea articulațiilor

Cum să utilizați eficient crema Ostex pentru rezultate maxime

Pentru a beneficia la maximum de crema Ostex, este important să o folosiți eficient. Iată câteva sfaturi pentru utilizarea cremei Ostex:

Aplicați crema Ostex pe articulația (articulațiile) afectată(e) de două ori pe zi sau conform indicațiilor unui profesionist din domeniul sănătății.

Masați crema în articulația (articulațiile) până când este absorbită complet.

Pentru cele mai bune rezultate, utilizați crema Ostex în mod constant pe o perioadă de timp.

Comparație între crema Ostex și alte produse pentru ameliorarea durerilor articulare de pe piață – Crema Ostex oferă mereu avantaje și beneficii multiple pe perioada utilizării.

Există multe produse de ameliorare a durerilor articulare pe piață, dar cum se compară crema Ostex? Iată câteva diferențe cheie și avantaje propuse de această cremă:

Crema Ostex este realizată cu ingrediente naturale, în timp ce multe alte produse pot conține substanțe chimice sintetice. O cremă Ostex vă ajută foarte mult.

Crema Ostex este sigură de utilizat, în timp ce alte produse pot avea potențiale efecte secundare, însă acest lucru nu se va întâmpla niciodată în cazul acestei creme.

Crema Ostex este rapidă și ușor de utilizat, cu o ameliorare cu absorbție rapidă. Astfel, motivele pentru care ar trebui să utilizați această cremă sunt multiple.

top-shop.ro%20
Continue Reading

SANATATE

Cum să faci Yoga Online de acasă? Ghid practic pentru debutanți

Modul de muncă prelungit, condițiile stresante, lipsa timpului liber și doi ani de izolare din cauza pandemiei Covid-19 reprezintă factori principali pentru care aproape 6 din 10 români sunt supraponderali. Mai mult, tot mai mulți oameni dorm în medie 6 ore pe noapte, alimentația lor se limitează la produse prelucrate şi lipsite de nutrienţi, iar lipsa de energie, stările de anxietate și depresia pot fi puse pe seama acestui stil de viață haotic pe care tot mai mulți oameni îl trăiesc.

Dana Ţupa, unul dintre cei mai cunoscuți profesori de yoga din România, subliniază că, deoarece suntem expuși la stres și la stiluri de viață dezorganizate, este important să ne găsim câteva obiceiuri sănătoase pentru a ne ajuta să rămânem energici și echilibrați, din punct de vedere psiho-emoțional.

“Practicarea yoga poate fi unul dintre aceste obiceiuri sănătoase, deoarece ea poate ajuta la combaterea simptomelor stresului și poate îmbunătăți calitatea somnului. De asemenea, este nevoie de o alimentație sănătoasă și echilibrată, cu multe legume proaspete, fructe și alimente complete, și asta doar pentru a ne menține corpul sănătos și energic. Una din căile către o viață sănătoasă este să încerci să petreci mai mult timp în natură și să te bucuri de momentele de relaxare și de interiorizare, încurajându-te să găsești echilibrul în viața ta”, declară profesorul internațional de yoga Dana Țupa, fondatoarea PURNA Yoga – prima școală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance din Statele Unite.


7 sfaturi utile care pentru a te apuca de yoga din confortul casei

Profesorul de yoga Dana Țupa consideră că, înainte de a ne apuca de yoga online din confortul casei și a ne bucura de o experiență pozitivă, este imperios necesar să respectăm 7 pași simpli:

  1. Stabilește-ți obiectivele și scopurile. Înainte de a începe sesiunile de yoga online de acasă, respiră adânc și gândește-te la obiectivele și scopurile pe care dorești să le obții. Acestea pot: fi îmbunătățirea flexibilității, reducerea stresului, eliminarea anumitor dureri de spate etc. Așadar, este important să ai clare obiectivele și scopurile pe care dorești să le atingi, înainte de a face yoga online de acasă.
  2. Caută un instructor profesionist. Un instructor bun va ști cum să se adapteze la nivelul tău de abilități și limite, să te motiveze, să te încurajeze și să te ajute să obții cele mai bune rezultate. De asemenea, un instructor bun va trebui să fie capabil să îți dea sfaturi individualizate despre ce soluții și secvențe te pot ajuta să ajungi la scopul tău.
  3. Alege un spațiu adecvat. Pentru a te bucura de o sesiune de yoga online de acasă, este important să pregătești un spațiu confortabil. Sunt suficienți chiar și 4-5 metri pătrați. Acest spațiu trebuie să fie curat și aerisit. Ține cont că vei petrece aproximativ o oră acolo, așadar scopul este să te simți relaxat și să te bucuri de experiența ta de yoga. Asigură-te că ai un covoraș yoga de practică confortabil și pe care să nu aluneci, pentru început. Totodată, utilizează remedii naturale pentru a-ți îmbunătăți experiența de yoga online acasă. Acest lucru poate include mirosuri relaxante precum uleiul esențial de lavandă, care te ajută să elimini stresul, să te concentrezi mai bine.
  4. Folosește un echipament corespunzător. Deși poate fi tentant să eviți investiția în echipamente pentru a face yoga de acasă, aceasta este o idee greșită. Cumpără o saltea calitativă de yoga si haine adecvate, care permit corpului să se miște liber. Două cărămizi de yoga, un bolster, o păturică și o curea yoga, reprezintă necesarul  minim al dotărilor, pentru o practică bună.
  5. Practică yoga în mod regulat. Încurajează-te să-ți stabilești un program regulat și să te asiguri că ești consistent în practica ta. Planifică-ți sesiunile de yoga în prealabil, astfel încât acestea să devină un obicei și un mod de viață. A face yoga în mod regulat este cea mai bună modalitate de a te bucura de beneficiile sale. O sesiune regulată de yoga poate ajuta la eliberarea anxietății, echilibrarea stresului fizic, emoțional și la calmarea mintii.
  6. Uită de telefonul mobil. În timp ce practici yoga online, asigură-te că ești conștient de gândurile tale și nu te lăsa distras de notificările telefonului mobil. Pune-l pe silențios, într-un loc ferit și bucură-te în voie de beneficiile yoga, din confortul casei tale.
  7. Ascultă-ți propriul corp, respectă-ți limitele. Oricine poate practica yoga de acasă, dar trebuie să își amintești mereu că progresul apare în timp. Nu forța niciodată corpul să facă mișcări prea grele sau prea complicate, pentru că te poți accidenta destul de ușor. Nu încerca să faci yoga mai repede și mai intens decât îți permite corpul în acest moment. Ar trebui să înveți să fii atent la propriul corp pentru a vedea ce este mai bine pentru tine și ce este prea mult. Există o regulă de aur: practică la limita inconfortabilului dar nu intra în zona de durere, pentru că poți răni articulațiile.

Dana Ţupa este Expert Yoga Teacher și Educație Continuă, acreditat la Yoga Alliance USA, cu cea mai înaltă calificare, de expert E-RYT500, YACEP. Este şi Fondatorul PURNA Yoga, prima școală de yoga din România acreditată la același for internațional, școală care a scos, în 2014, primii instructori yoga din România, acreditați internațional. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alături de profesori şi maeştri din România şi din străinătate (India, Tailanda, Elveţia, Italia, UK,  Turcia, Statele Unite ale Americii). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins şi Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana în Chiang Mai, Tailanda, participând şi la seminarii cu Dalai Lama în Elveţia şi India. A susţinut cursuri de yoga şi seminarii, atât în Romania, cât şi în Thilanda, cel mai de succes dintre ele, considerându-l a fi, Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga foarte puternice, NLP, meditaţie şi vizualizare.

top-shop.ro%20
Continue Reading




Trending