Connect with us

Evenimente

Goethe-Institut aduce la București ZILELE FILMULUI GERMAN #ZFG12

Published

on

Pentru cel de-al 12-lea an consecutiv, Goethe-Intitut aduce la București ZILELE FILMULUI GERMAN care, anul acesta, se vor desfășura între 3 și 9 noiembrie la Cinemateca Eforie. Timp de șapte zile, spectatorii, vorbitori sau nu de limbă germană, pot vedea 15 dintre cele mai noi producții germane.

Ediția de anul acesta vine cu multe surprize ce vor fi anunțate în perioada următoare, printre ele se află filme în premieră națională, filme pentru tineri și un cineconcert.

 

Selecția filmelor a fost realizată de actrița Ozana Oancea care ne mărturisește: „pentru mine, calitatea de – mă tem să scriu cuvântul – curator e o experiență cu totul nouă, pe care aș repeta-o oricând, cu tot cu sentimentul răspunderii pe care îl implică.


Nu pot decât să sper că filmele care m-au interesat pe mine vor fi și pentru dumneavoastră, spectatori ai ZILELOR FILMULUI GERMAN, prilejuri de a cădea pe gânduri, de a vă lăsa cuprinși de nostalgii, de a surâde (chiar de a râde uneori) sau, de ce nu, de a trece la acțiune. Filmele sunt, așa cum se cuvine, diverse, fără însă a atinge ‘extremele’ dure. Vor fi filme cu personaje puternic conturate, complicate sau volatile, greu de prins, agile, dezinvolte sau visătoare, măcinate, cu artiști, cu comuniști, cu țărani, cu aventurieri, cu perverși, cu revoltați, cu disperați, cu tineri confuzi, cu maturi rătăcitori, cu bătrâni desprinși de realitate.”

 
Cea de-a 12-a ediție a ZILELOR FILMULUI GERMAN va fi deschisă de In Zeiten des abnehmenden Lichts | In Times of Fading Light regizat de Matti Geschonneck după un scenariu de Wolfgang Kohlhaase bazat pe romanul omonim al lui Eugen Ruge. Filmul este present în selecția de lungmetraje pentru cea de-a 30-a ediție a Premiilor Academiei Europene de Film.

 

Unul dintre invitații speciali de anul acesta este Wolfgang Kohlhaase, regizor de film și scenarist, cunoscut publicului pentru: Sommer vorm Balkon | Summer in Berlin (2005), Die Stille nach dem Schuß | The Legend of Rita (2000) sau Der schweigende Stern | First Spaceship on Venus (1960). Născut în 1931 și distins cu numeroase premii de-a lungul carierei sale de peste 50 de ani (dintre care amintim Ursul de Aur pentru întreaga activitate primit în 2010 la Berlinale), Kohlhaase va fi present la București și va răspunde întrebărilor spectatorilor prezenți la proiecția filmului.

 

Acțiunea din In Times of Fading Light se întâmplă în Berlinul de Est, în toamna anului 1989 când Wilhelm Powileit (Bruno Ganz) împlineşte 90 de ani, aniversare pe care o întâmpină cu un calm plin de stoicism. Comunist convins de mai bine de 75 de ani, pe vremuri a fugit din Germania nazistă, exilându-se în Mexic, Wilhelm continuă să se autoamăgească cu încăpăţânare, nerecunoscând că idealul său de lume mai bună nu a fost decât o himeră, iar marile speranţe de odinioară au sfârşit înăbuşite de birocraţie şi frică.

 

În timp ce pionerii vin să-i aducă omagii și să-l decoreze, generația tânără pleacă din țară, totul în jur pare să se năruiască anunțând, de fapt, căderea Republicii Democrate Germane și a Marelui Bloc Comunist.
“Având puternice ecouri Cehoviene, filmul tratează cu echilibru și umanitate destrămarea Blocului Estic, inserând povestea personajului principal într-un melanj aproape fără de cusur.” consemna The Hollywood Reporter după premiera de la Berlinale.

 

Cea de-a 12-a ediție a ZILELOR FILMULUI GERMAN este organizată de Goethe-Institut și se va desfășura la Cinemateca Eforie din București între 3 și 9 noiembrie. Biletele s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate de la casele de bilete ale Cinematecii Eforie sau de la Union.

 

 

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Culinar

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Published

on

Sibiu, 4 Noiembrie 2019. Pan Food anunță lansarea unui nou produs, alături de finalizarea lucrărilor de extindere spațiu depozitare și producție.

Cu o investiție de 1.5 milioane euro făcută cu fonduri europene, Pan Food a reușit să reitereze un produs cu  puternice rădăcini în tradiția sibiană care făcea senzație acum 30 ani în România: napolitanele spirale! Brandul SPIRALINE a fost lansat recent, cele 3 tipuri de napolitane fiind umplute cu cremă de cacao, cocos și vanilie. Acestea se pot găsi în magazinele din comerțul tradițional, urmând a fi listate în curând și în lanțurile moderne.

Compania este pregătită să lanseze și alte variante de cremă: lapte și cacao, alune de pădure, fructe de pădure, lămâie sau rom – acestea fiind în topul preferințelor românilor, conform sudiilor și degustărilor efectuate. Pachetul de napolitane spirale ambalate individual cântărește 48g sau la cutie 256g, varianta vrac a acestora fiind la 1.8 kg, preferată de magazinele mici și mijlocii.

Am pornit dornici să facem cea mai bună ciocolată de casă și, iată-ne, după 19 ani, surprinși plăcut de amploarea luată de afacerea noastră și de faptul că ne numărăm printre puținele firme producătoare și nu doar importatoare de produse zaharoase în România. Ca orice om de afaceri la începutul antreprenoriatului, am tras învățăminte din propriile greșeli, am îmbunătățit constant procesul de producție și procedurile interne, ne-am adaptat cerințelor partenerilor noștri și am ajuns ca de la făbricuța noastră, care producea 2-3 variante de ciocolată, să lansăm zeci de noi produse. Am clădit afacerea de la zero pe criterii solide, cum ar fi calitatea produselor și respectul față de consumatori. Este un vis devenit realitate și știu că mă număr printre puținii români norocoși care, după atât de multă muncă, se pot și bucura de rezultate. O contribuție esențială la dezvoltarea firmei a avut-o în ultimii 15 ani ing. Florina Braulik, în prezent director executiv, care și-a pus amprenta pe activitatea de producție, optimizând rețetele și lansând produse de succes. Sunt fericit că fiul meu îmi calcă pe urme și dezvoltă în direcția potrivită destinul Pan Food, adăugând noi produse în portofoliu, dezvoltând relațiile cu partenerii și punând accent pe promovarea și comunicarea brandurilor. Am toate motivele să fiu mândru de oamenii care alcătuiesc astăzi familia Pan Food și să privesc cu încredere în viitor!”, declară Ioan Stânea, administratorul Pan Food.

Creșterea cifrei de afaceri în ultimii ani – estimată anul acesta a depăși 20 milioane lei -, și a colectivului-numărul de angajați ajungând la 100, unii prezenți încă de la înființare  -, au adus cu sine și creșterea capacității de producție și depozitare, motiv pentru care spațiul a fost extins în această vară  – fiind dotat conform ultimelor standarde europene și certificat IFS și BRC – pentru a oferi clienților produse de calitate și pentru a servi prompt cererile primite de la rețeaua de distribuție în continuă expansiune.

În 2001 fondatorii – inginerii Ioan Stânea din Sibiu și Gheorghe Pristavu din Câmpulung Muscel – inspirați de gustul copilăriei de fiecare dată când preparau ciocolată de casă pentru cei mici, și-au făcut curaj și au deschis fabrica de produse zaharoase PAN FOOD, cu capital 100% românesc. Până în 2006 activitatea companiei s-a desfășurat în 2 spații închiriate în Sibiu. În 2007 au construit din temelii o fabrică, proprietate a firmei, care măsoară actualmente peste 3000mp în Parcul Industrial P2 din Șura Mică, județul Sibiu – unde își desfășoară și azi activitatea. Permanent căutând să-și îmbunătățească rețetele, în fabrica construită acum 19 ani încă se mai prepară manual mare parte dintre produse, obiectivul principal fiind acela de a obține gustul perfect cu cele mai simple și tradiționale ingrediente.

Astfel, îmbinând cu succes valorile tradiției cu ideile inovatoare ale prezentului, Pan Food a creat o gamă variată de produse care țin pasul cu calitatea și diversitatea produselor din domeniu. A început cu ciocolata “Batonul copilariei” (și astăzi preparată manual în proporție de 90%), cunoscută în toată țara și peste hotare. Nu peste mult timp gama de produse a fost diversificată, apărând astfel prăjitura Lica cu foi de napolitană și zahăr caramel, nuga Cindrel și Bliss cu delicioase arome, umpluturi și miere de la crescătorii de albine din județul Sibiu, alături de Biscuiții și Nucile umplute cu multă cremă, prăjiturile asortate Şureanca și Dorothea preparate din pandișpan cu diferite creme și arome și Salamul de biscuiți.

 

Pe plan național rețeaua de distribuție este alcătuită din cel puțin câte un distribuitor în fiecare județ. Cu o creștere accelerată în ultimii 3 ani, astăzi 30% din producția Pan Food este distribuită în țări din Europa, Statele Unite și Canada, în România ocupând încă din 2013 locul 1 la producția de ciocolată de casă.

Continue Reading

Evenimente

Când vrei să faci lumea puțin mai frumoasă, donează!

Published

on

Să ajuți când poți și cum poți semeni aflați în dificultate ori să încerci să le faci viața mai ușoară este poate lucrul care ne face pe unii dintre noi să ne simțim cel mai bine. Nimic nu este prea puțin atunci când oferi celui care nu are nimic, pentru că puținul tău este mult pentru el. Faptele bune nu sunt greu de făcut. Trebuie doar să privești în jur cu ochii larg deschiși, să îi vezi pe cei aflați în nevoie și să ai inima deschisă. Să îți pese. Și pentru nimic din ce faci să nu aștepți vreodată răsplată sau ceva la schimb.

Așa au gândit și cei de la Podravka atunci când au decis să facă o donație consistentă de produse Horeca pentru Organizația Umanitară CONCORDIA, organizație independentă, neguvernamentală și non-profit. Ce merită o organizație umanitară care de 28 de ani are ca misiune susținerea și (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă? Cu siguranță că foarte mult respect. Pentru ajutorul oferit anual unui număr de peste 2.000 de persoane din București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (Prahova), ajutor care îmbracă cele mai variate forme, cu certitudine merită întregul nostru respect. Sigur, nu-i puțin lucru, însă respectul e bine să mai fie și palpabil. Să fie cel care dă savoarea unui bol cu mâncare caldă sau desertul care vine pe masă ca o bucurie. Și pentru că exact așa au simțit cei de la Podravka, așa au și făcut, donând Organizației Umanitare CONCORDIA Vegeta Fond de pește, Vegeta sos gravy, Vegeta concentrat de pui, Vegeta concentrat de vita, Vegeta concentrat de legume, de Vegeta sos de ciuperci Vegeta sos brun, Dolcela praf de budincă cu gust de vanilie și Dolcela zahar vanilat.

Avem deplina siguranță că toate acestea vor fi folosite cum nu se poate mai bine. Pentru cei în nevoie pe care organizația îi sprijină sau chiar de viitorii bucătari, elevi ai școlii de meserii de la Ploiești, copii și tineri care nu ar fi avut nicio șansă – care au fost abandonați de familie și societate – dar care și-au găsit drumul spre o viață independentă și demnă datorită sprijinului oferit de CONCORDIA.”Împreună facem lumea mai frumoasă și transformăm poveștile triste de viață în unele cu final fericit!”, spun cei care și-au unit eforturile în aceste proiecte frumoase. Ne-am dorit să fim și noi parte a acelui „împreună” și, de aceea, am ales să ne strecurăm timid în povestea pe care CONCORDIA o rescrie pentru cei care au nevoie de noi. Așa cum și cât am putut, fără să așteptăm răsplată sau ceva la schimb. Doar pentru că și nouă ne pasă.

Continue Reading

Evenimente

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry” a avut loc la Bucuresti

Published

on

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry”, a fost un eveniment de implantologie dentară care a reunit, pentru prima dată, la București, peste 150 de specialiști și medici dentiști specializați în implantologie, dințări precum India, Grecia, China, Germania, Potugalia, Polonia, Australia, Malaezia, Mexic și bineînțeles Israel și România.

În cadrul Simpozionului a avut loc o premieră medicală în domeniul stomatologiei digitale, și anume prezentarea sistemului de implanturi personalizate 3D,”UNIQUELY U”, un tip de implant custom-made (personalizat), destinat pacienților care în mod obișnuit nu ar putea să beneficieze de tratament cu implanturi dentare.

Sistemul se confecționează pe baza unei tehnologii de maxilar, care se încarcă digital într-un sistem conectat la sediul general al companiei AB Dental Ltd. din Israel.

“În cadrul acestui extraordinar simpozion, ne-am propus, iar feedback-urile participan ț ilor, arată că am reu ș it cu Succes, să aducem în prim-plan stomatologia digitală. Aceasta înglobează o serie de tehnologii de ultimă genera ț ie oferind avantaje semnificative fa ț ă de medicina dentară conven ț ională. Digitalul oferă un tratament eficient, mai precis ș i mult mai predictibil. Prin digitalizare, putem construi o solu ț ie virtuală ale problemelor dentare ale pacien ț ilor, astfel încât ace ș tia să poată vedea dinainte de a începe orice demers terapeutic, cum vor arăta din ț ii lor în etapa de final”, ​ a declarat dr. Lorelei NASSAR, CEO AB Dental România, organizator și lector în cadrul Congresului, și totodată, unul dintre cei mai buni chirurgi implantologi din România.

Continue Reading
Advertisement ">
Culinar2 săptămâni ago

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Evenimente3 săptămâni ago

Când vrei să faci lumea puțin mai frumoasă, donează!

Culinar1 lună ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Culinar1 lună ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Naturiste2 luni ago

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Naturiste2 luni ago

Ceaiuri din plante naturiste: 6 ceaiuri care alunga raceala si gripa

Culinar2 luni ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru toamna

Frumusete2 luni ago

Află și tu cum să scapi de grăsimea nedorită

Evenimente2 luni ago

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry” a avut loc la Bucuresti

Evenimente2 luni ago

Se deschide Delicios Gourmet!

Culinar2 luni ago

Si noi azi ce mai mancam?

Culinar2 luni ago

Călătorii culinare în… ton cu gusturile tale

Culinar2 luni ago

Ce mancam azi: trei preparate gustoase, sanatoase si rapide pentru familia ta

Culinar2 luni ago

Top 10 orașe cu cea mai bună pizza din lume

Sanatate2 luni ago

Cele mai bune idei pentru un mic dejun gustos si satios

Frumusete2 luni ago

Masti pentru eliminarea punctelor negre: retete cu ingrediente din bucatarie

Timp Liber3 luni ago

Latte Art și percepția românilor despre cafea

Frumusete3 luni ago

Vara aceasta se poartă SensoDays

Frumusete4 luni ago

Atunci când îți colorezi părul și îi împiedici căderea

Frumusete4 luni ago

Starea de bine nu cunoaste varsta – noul concept de vacanță balneo

Trending