Connect with us

UTILE

Hainele second hand, suficient de cool chiar și pentru vedete!

Published

on

Devine tot mai cool să cumperi haine second hand și outlet, trendul internațional fiind observat ușor și în România. Inclusiv lumea mondenă abordează subiectul, deloc rușinos, ba chiar motiv de mândrie pentru unele vedete. Și asta pentru că a cumpăra haine de pe acest segment de fashion nu este o dovadă de sărăcie, ci mai degrabă de chibzuință în administrarea banilor și de responsabilitate în ceea ce privește folosirea resurselor planetei și evitarea poluării.

 

Spre exemplu, recent celebra artistă Antonia a recunoscut într-un interviu că nu ocolește să cumpere haine din locuri vintage și de la second-hand, ceea ce i se pare o chestiune cool. Un alt nume din showbiz-ul românesc despre care s-a menționat în media că nu ocolește magazinele second hand: Adela Popescu. În plan internațional, nume precum Adele, Drew Barrymore, Agyness Deyn, Jada Pinkett Smith apar asociate cu această alternativă reprezentată de produsele la mâna a doua.  Sarah Jessica Parker, celebră pentru seriale precum Totul despre Sex și Divorțul, cumpără aproape mereu haine second hand în ultima perioadă, inclusiv pentru fiul său, declarând că nu mai dorește să sprijine industria actuală a modei, unde condițiile de lucru din țările sărace unde se realizează de fapt producția sunt aproape inumane.

 

Advertisement

Magazinele second hand și outlet nu mai sunt ce-au fost, în sensul că au apărut tot mai multe shop-uri stilate, care selectează atent produsele și propun marfă de foarte bună calitate, printre care și produse de fapt noi, cu etichetă. Pe piața locală există depozite care aduc haine second hand din anglia și propun retailerilor articole cu un raport calitate / preț excelent. Vorbim despre îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii demne de orice magazin de mall. Mai mult decât atât, cele mai multe articole provin de la branduri de top, unele chiar foarte scumpe în comerțul clasic.

 

Așadar, clienții care aleg magazine second hand și outlet din categoria premium vor identifica multe chilipiruri și, pe lângă satisfacția cumpărării de articole super la prețuri neverosimil de mici, au avantaje suplimentare. În primul rând, este puțin probabil să întâlnești o altă persoană care poartă exact aceleași haine, riscul fiind maxim atunci când cumperi din magazinele foarte populare de la mall. Vei descoperi chiar articole vintage care au revenit la modă și care în magazinele de top au costuri foarte mari. Tu vei purta chiar haine originale, din materiale de foarte bună calitate, nu imitații ceva mai ieftine în producție alese de producătorii actuali…

 

Industria fashion este unul dintre domeniile care cauzează poluarea intensivă a planetei. Retailerii consacrați au o mare problemă de imagine și caută să se arate activi în probleme de mediu și reciclare, dar pașii lor sunt mici în comparație cu efectele negative pe care le determină prin acțiunile lor pentru obținerea de profit. Așadar, a cumpăra second hand și outlet este și o formă de a nu încuraja industria fashion actuală, de a alege varianta ecologică, refolosirea textilelor. Nu este nici măcar un compromis, pentru că pe segmentul de calitate ridicată, la prețuri mici, există numeroase articole care nu oferă niciun indiciu despre proveniența lor din magazine second hand sau outlet…

Advertisement

 

Probabil singura chestiune neplăcută legată de magazinele sh este faptul că vei găsi unele articole care îți vor plăcea mult, dar fără a avea și gama completă de mărimi. Unii spun că aici este de fapt tot farmecul, să faci mereu descoperiri și să vezi ce noroc ai, ce haine sunt exact potrivite pentru tine.

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending