Connect with us

Timp Liber

Iata cum instalezi corespunzator supape de siguranta!

Published

on

Este posibil ca, macar o data in viata, sa fii nevoit sa instalezi una sau mai multe supape de siguranta, in functie de sistemul sub presiune prezent in casa ta sau la locul de munca. Cert este ca, indiferent de cat de posibil este acest lucru, ar trebui sa stii cum se instaleaza corespunzator o astfel de supapa.

Daca un sistem prezinta scurgeri sau defectiuni, de obicei inlocuirea supapei va rezolva problemele – uneori temporar, alteori permanent.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru instalarea corespunzatoare a acestui tip de supape!

Incepe prin curatarea locului

Advertisement

Locul in care va fi montata supapa trebuie sa fie curat luna, dupa cum s-ar spune. Cel mai important este ca acesta sa nu prezinte pamant sau alte reziduuri, in special de tip metalic. Totodata, acest loc trebuie curatat atat la suprafata, cat si la interior – anume partile adiacente locului menit instalarii de supape de siguranta, mai exact conductele.

Spalarea sistemului sub presiune inainte de instalarea supapei poate ajuta la capitolul curatenie.

Urmeaza montarea supapei

Este recomandat ca supapele sa fie montate intr-o pozitie verticala, deoarece o pozitie orizontala favorizeaza scurgerile, dar mai ales defectiunile. Apoi, dat fiind faptul ca aceste supape de siguranta sunt menite sistemelor sub presiune, gravitatia nu este necesara pentru ca substanta/lichidul sistemului sa treaca prin supapa.

Totodata, trebuie sa fii atent si ce tip de supapa instalezi. De exemplu, cele cu flansa necesita strangerea suruburilor la aceeasi intensitate – dar nici prea strans. Apoi, in cazul in care folosesti adeziv, acesta trebuie aplicat doar la nivelul filetului tata.

Advertisement

In cele din urma, daca supapa este suspendata la peste 3m inaltime, atunci sunt necesare elemente de sustinere.

supape de siguranta

Caracteristici pentru conducta de admisie

Evident, aceste supape de siguranta sunt instalate in apropierea unei conducte de admisie – doar asa se poate garanta faptul ca substanta de transportat este gestionata de supapa. In unele cazuri, tu vei fi responsabil de numirea acestei conducte si de alegerea locului in care supapa va fi instalata pe aceasta.

Astfel, conducta de admisie trebuie sa fie relativ scurta si dreapta, pentru un debit optim. Tot pentru a garanta un debit optim, aceasta conducta nu ar trebui sa aiba un diametru mai mic decat cel al supapei.

Apoi, cand vine vorba de locatia conductei de admisie, este recomandat ca aceasta sa nu fie in apropierea zonelor susceptibile turbulentelor de la nivelul sistemului. Turbulentele pot avea un impact negativ asupra debitului apei si modului in care acesta este controlat de supape de siguranta.

Esti in cautarea unei supape pentru urmatorul tau proiect?

Advertisement

Daca lucrezi in domeniu, ai nevoie mereu de astfel de supape, indiferent de proiect. Nici nu stii cand dai peste o scurgere care trebuie reparata neaparat pentru a-ti continua sarcina conform planului. Totodata, vei avea nevoie si de mai multe tipuri de supape, dupa caz.

Drept urmare, ai nevoie de un distribuitor cu o gama variata de produse pe stoc, dar in acelasi timp si de un distribuitor cu renume in industrie. Din fericire, magazinul online marca MetroInstal dedicat supapelor, MagazinSupape.ro iti sta mereu la dispozitie.

Acesta iti pune la dispozitie produse certificate ISCIR la un pret avantajos!

Advertisement
top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending