Connect with us

Culinar

Iată cum poţi folosi dozatorul de apă în reţetele pe care le pregăteşti!

Published

on

Daca iti aduci aminte de basmul „Sarea in bucate”, in care regele nu intelegea importanta sarii pentru prepararea diferitelor retete, trebuie sa stii ca si apa in bucate este, de asemenea, esentiala. Majoritatea retetelor nu pot fi preparate fara acest ingredient de baza. In plus, este important sa utilizezi un dozator de apa, care iti va oferi acces rapid si facil la o sursa de apa potabila.

Ai grija de tine si de cei apropiati folosind exclusiv apa de calitate!

Apa pe care o utilizezi pentru a prepara diferite retete trebuie sa fie la fel de pura ca cea pe care o bei, motiv pentru care nu este indicat sa apelezi la cea de la robinet. In schimb, este recomandat sa utilizezi un dozator apa, care iti garanteaza faptul ca tu si cei dragi veti consuma preparate care va vor proteja sanatatea.

Din acest motiv, este recomandat sa consumi apa H2On, un brand 100% autohton. In cadrul acestei companii nu vei gasi doar apa sub brand propriu, ci si diverse modele de dozatoare, espressoare si cele mai bune sortimente de cafea si ceaiuri. 

Apa H2On a primit in 2021, pentru a treia oara consecutiv, certificarea oferita de International Taste Institute, aspect care atesta calitatea si puritatea sa. Aceasta poate fi consumata chiar si de catre femei insarcinate sau de catre bebelusi.

Cat de importanta este apa cand gatesti ?

Aproape de fiecare data cand gatesti, folosesti apa, insa este important ca aceasta sa provina de la un dozator de apa, aspect care iti garanteaza calitatea si puritatea sa. Pentru un stil de viata sanatos, este important sa ramai hidratat consumand cantitatea de apa recomandata zilnic. Asa cum corpul uman are nevoie de lichide pentru a pastra o temperatura constanta, si mancarea pe care o prepari este mai gustoasa daca utilizezi cantitatea adecvata de apa.

De fiecare data cand utilizezi apa, iti este mult mai simplu sa controlezi atat temperatura preparatelor, cat si textura si aroma acestora. De exemplu, cand pregatesti o friptura, este recomandat sa adaugi apa in mod constant, ceea ce te va ajuta sa obtii un rezultat uimitor. Friptura va fi frageda, iar cantitatea de grasime se va reduce. La fel se intampla si atunci cand fierbi un ou. Apa utilizata iti garanteaza faptul ca acesta se va fierbe rapid si uniform.

Poti utiliza un dozator de apa si in momentul in care vrei sa savurezi o cana de cafea, de ceai ori o supa instant. Procesul va fi simplificat daca detii un model care ofera apa fierbinte. De asemenea, cand vrei sa gusti o limonada sau o cana de ciocolata calda, vei folosi apa care va spori aroma bauturilor pregatite.

Nu in ultimul rand, este imposibil sa prepari o prajitura sau o placinta fara sa utilizezi apa. Indiferent daca vrei sa gatesti crema de zahar ars, un cheesecake sau daca vrei sa faci gem, vei avea nevoie de apa. De asemenea, pentru a obtine aluatul, trebuie sa combini apa si faina. 

Lista nu se incheie aici, iar acestea au fost doar cateva exemple menite sa iti demonstreze cat de important este sa utilizezi un dozator de apa in momentul in care vrei sa pregatesti retete delicioase. In plus, pentru a proteja sanatatea ta si a celor din jur, este recomandat sa alegi cea mai buna apa, cum este cea pusa la dispozitie de compania romaneasca H2On.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Culinar

5 idei de servire a supelor

Published

on

Servirea preparatelor culinare în restaurante trebuie să fie întotdeauna corectă din toate punctele de vedere. De la gustul și aspectul preparatului, până la aranjarea vaselor și a tacâmurilor pe masă.

Supa este un preparat lichid, care este de obicei felul principal. Aceasta se poate servi în mai multe feluri.

  1. Bolul de supă așezat pe o farfurie suport alături de sosieră ( pentru smântână )
  2. Bolul de supă pe farfurie suport alături de sosieră, dar și cu loc pentru pâine
  3. Servirea supei în farfurie adâncă
  4. Servirea supei într-un vas de fontă pe un platou de lemn
  5. Suprapunerea bolului pe mai multe farfurii

Modele de boluri de supă rezistente și cu design modern- Pe www.rosehome.ro există o gamă largă de modele de boluri pentru prezentarea și servirea supei.

În primul rând, veți găsi boluri supă confecționate din porțelan și ceramică doar de calitate superioară. Porțelanul este un material durabil, ce se obține prin arderea la temperaturi înalte. Datorită acestui proces de fabricare, produsul beneficiază de mai multe avantaje precum: compatibilitatea cu congelatorul și cuptorul, posibilitatea de a fi curățat la mașina de spălat vase și nu în ultimul rând, rezistența la ciobire.

De asemenea, sunt disponibile boluri de supă din email. Vesela emailată este confecționată din oțel, fiind foarte practică  și durabilă. Stratul de email protejează alimentele de contactul direct cu metalul. Produsele confecționate din email sunt compatibile cu mașinile industriale de spălat vase.

Bolurile fabricate din melamină sunt foarte calitative, datorită faptului că este un material dur. Melamina nu este afectată de mașina de spălat vase.

Supa poate fi servită de asemenea și în vasele de fontă, un material foarte căutat datorită numeroaselor avantaje pe care le deține. Fonta este un material ce rezistă o perioadă îndelungată dacă este întreținută așa cum trebuie. Se curăță ușor și mâncarea nu se lipește de pereții vasului.

Tacâmuri inox de lux și alte articole pentru servire masă- Pentru a obține o servire ca la carte, pe lângă vasul propriu zis în care servim supa, avem nevoie și de tacâmuri  pe măsură. Tacâmurile disponibile la RoseHome sunt confecționate doar din materiale de cea mai bună calitate, pentru a putea beneficia de avantaje. Există două tipuri de tacâmuri, standard și premium, ambele fiind foarte calitative. Tacâmurile sunt confecționate din inox superior, ceea ce le face foarte durabile și potrivite pentru locațiile de HoReCa cu un trafic intens.

Bineînțeles, pentru o servire corectă nu sunt de ajuns bolul și tacâmurile. Putem adăuga o sosieră pentru smântână, un platou de lemn sau o farfurie suport. Sosierele au diferite dimensiuni și modele, potrivite pentru orice tip de servire și bineînțeles, orice gust. Platourile de lemn vor adăuga un iz rustic mesei, iar farfuriile suport nu doar că vor completa design-ul, ci vor proteja masa de posibile murdării.

3 retețe de supe delicioase de încercat- După ce am vorbit despre veselă de calitate și modalități de servire  a supei, am pregătit și 5 retețe de supe delicioase care merită încercate cu siguranță.

Supa de roșii- Pentru gătirea acestei supe, avem nevoie de 1,5 kilograme de roșii bine coapte sau 1 litru de bulion de roșii concentrat, o ceapă, 2-3 morcovi, un cățel de usturoi, o bucată de țelină, 30 de mililitri de ulei de măsline extravirgin, 3 foi de dafin, cimbru, busuioc, pătrunjel verde. Pentru servit avem nevoie de paste scurte sau crutoane de pâine prăjită aromată cu usturoi.

Roșiile trebuie opărite în apă clocotită timp de un minut sau două. Așa se decojesc mai ușor. Apoi, se adaugă într-o oală și se pun pe foc. Stau pe foc timp de 10-15 minute. În acest timp, se adaugă toate legumele într-o tigaie pentru a se căli un pic( nu se rumenesc). După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă o ceașcă de apă de 200 ml și se lasă la fiert. După ce au fiert roșiile cele 10-15 minute, le adăugăm peste legume și completăm cu apă până la consistența dorită(mai cremoasă sau mai lichidă).

Se pot servi cu paste.

Supă cremă de linte– O rețetă foarte gustoasă și foarte rapidă. Pentru acest preparat culinar, avem nevoie de 250g linte roșie, 5 căței de usturoi, o ceapă, 2 morcovi, 100g țelină, o jumătate de lămâie, ulei de măsline, boia dulce și sare.

Lintea roșie, ceapa, țelina și morcovii se pun în oală la fiert aproximativ 15 minute. După aceste minute, se oprește focul și se adaugă toate ingredientele. Cu ajutorul unui blender, pisăm legumele până obținem o supă cremoasă, apoi adăugăm apă până ajungem la consistența dorită.

Supă cremă de legume- Pentru acest tip de supă avem nevoie de 4 morcovi, păstârnac, pătrunjel rădăcină, un cartof, o ceapă, o roșie mică, 100 ml smântână naturală de gătit, 2-3 linguri boabe de porumb, 2-3 linguri mazăre și ulei.

Legumele se toacă bucăți și se pun la fiert la foc mediu cu un pic de sare și piper. După 20 de minute, zdrobim legumele până obținem o pastă fină. În final adăugăm smântâna.

Poftă bună!

Continue Reading

Culinar

VIDEO Post fără kg în plus – sfaturi și rețete din Psiho-Dietă de la Anca Alungulesei

Published

on

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creator al programului integrativ de slăbit Psiho-Dieta, avertizează că perioada de post a Crăciunului poate aduce multe kg în plus din cauza carbohidratilor în cantități mari cu care oamenii încearcă să suplinească lipsa proteinei animale și a lactatelor din meniu. Anca Alungulesei dezvăluie cateva sfaturi esențiale pentru a contracara îngrășarea în perioada postului:

„În post, trebuie să ne concentrăm, in primul rand, pe subtituirea proteinei de origine animală cu proteină de origine vegetală, dar și să scădeam cantitatea de carborhidrați consumata, din surse precum: pâine, cartofi, paste, orez și dulciuri pe bază de zahăr alb rafinat. Să avem în vedere consumarea zilnică de legume (gatite sau crude) specifice toamnei si a alimentelor fermentate, de tip probiotice (murături, borș crud sau varză fermentată). Pe langa acestea, să avem, tot ZILNIC in meniu sursa de grăsimi vegetale, bogate în omega 3, care pot fi luate din nuci, semințe sau ulei de cocos. De asemenea,

hidratarea sa fie pe primul loc!”.

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu peste 10 ani de expertiză în domeniul alimentației sănătoase, susține că există alternative alimentare blânde cu silueta și în perioada postului: „Persoanele care postesc au tendința, in primul rand de a crește cantitatea de mâncare consumată dintr-o panică falsă a foamei și a ideii că nu se satură dar si dintr-o dependenta mare de carbohidrati care genegeraza un cerc vicios: mananci, nu te saturi si mai vrei. Alegerile alimentare clasice în post sunt compuse din carbohidrați rapizi care se transformă în corp în glucoză – de unde rezultă crearea unui start generos si nedorit de grasime in care se imbraca corpul dar și un nivel energetic redus tradus printr-o stare de oboseală. Ei bine, avem alternative neîngrăsătoare de post, printre care: pâinea care nu îngrașă, varianta vegetală, fără ou a cărei rețetă este ușoară și la îndemână -pizza vegetală cu blat de conopidă, ciocolata fără zahăr care se poate face foarte ușor în casă – salate cu extratoping de tahini și nuci, legume de toamna pregatite divers (la cuptor, trase usor in tigaie, la woak), paste konjac cu legume, peste gras (atunci cand este dezlegare)”, dezvăluie Anca Alungulesei care consideră că trebuie evitate produsele pe bază de făină albă, cartofii și dulciurile cu zahar alb rafinat care forțează organismul să se „împacheteze” într-un strat-tampon de grăsime.

Perioada postului, din perspectiva terapeutului în nutriție Anca Alungulesei, trebuie să păstreze aceeași distribuție a meselor pe parcursul unei zile și nu să fie „încărcată” de gustări și farfurii suplimentare de mâncare care să potolească panica lipsei cărnii și a lactatelor.

„Este foarte important pentru o persoană care ține post să nu vadă postul doar ca pe o perioadă în care face „foamea” și atunci mănâncă doar pâine, orez și cartofi mereu pe parcursul unei zile. Omul flămând care, culmea, are ce mânca (adică are resurse) este flămând pentru că, de fapt, corpul lui nu este hrănit corespunzător sau pentru că intervine panica de nesațietate. Oricât ar mânca, el de fapt nu îi oferă organsimului nutrienții și micronutrienții de care are nevoie. Lipsa proteinei de origine animală trebuie subtituită zilnic cu proteina de origine vegetală pentru ca proteina este cea care ne oferă senzația de sațietate, dar care ajută și la construirea masei musculare. Iar alegerile către care se îndreaptă o persoană care nu consumă suficiente proteine zilnic sunt, greșite și cu urmări grave, carbohidrații. Așadar, ca să ne săturăm, dar și să nu ne îngrășăm, trebuie să ne asigurăm necesarul de proteină zilnică peste care adaugăm cel putin o portie de grasime vegetala bogata in Omega 3.”, avertizează Anca Alungulesei care îi învață pe cei care adoptă Psiho-Dieta să vadă postul ca pe o perioadă de curățenie sufletească, mentală și dietetică care îi va ajuta să se simtă mai bine în corpul și în casa sufletului lor.

Mai multe despre terapeutul în nutriție Anca Alungulesei și despre Psiho-Dieta, programul revoluționar, cu rezultate remarcabile, pe tot parcursul vieții: www.psiho-dieta.com.

 

Continue Reading

Culinar

Reţetă de sănătate: iată beneficiile unui pahar de prosecco pe zi!

Published

on

Desi vinul spumant de origine italiana este adesea comparat cu sampania, cele doua bauturi se deosebesc prin metoda de producere, aspect care se reflecta si in pretul lor. Pe langa avantajul din punct de vedere financiar, exista si alte beneficii de care au parte cei care consuma cate un pahar de prosecco pe zi.

Inainte de a descoperi mai multe despre aceste beneficii, trebuie sa stii ca ele se aplica doar in cazul consumului moderat de alcool. La fel ca orice alt produs, cand sunt consumate in exces, bauturile alcoolice au consecinte neplacute, motiv pentru care este bine sa fii moderat.

Asadar, iata doar cateva beneficii de care au parte cei care consuma ocazional cate un pahar de prosecco achizitionat din magazinul online BeiCeVrei!

1. Este benefic pentru sanatatea sistemului respirator

Asa cum se intampla in cazul tuturor bauturilor obtinute din struguri albi, se considera ca si vinul spumant de origine italiana contribuie la prevenirea afectiunilor respiratorii.

2. Poate fi bun pentru inima 

Din moment ce este obtinut din struguri albi, acesta este bogat in antioxidanti, aspect care il transforma intr-o bautura sigura pentru sanatatea inimii. Pentru a obtine acest vin, se foloseste soiul de struguri Glera, in proportie de cel putin 85%. Bulele din vin contin polifenoli, care stimuleaza circulatia sangelui si contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Astfel, sansele de a suferi un atac cardiovascular sunt reduse semnificativ.

3. Poate stimula memoria

In cazul in care bei un pahar sau doua de vin spumant pe saptamana, exista sanse ca memoria ta sa se imbunatateasca. Prosecco poate imbunatati functiile cognitive si, conform unor cercetari, poate intarzia aparitia afectiunilor degenerative ale creierului. 

Totusi, cel care a efectuat studiul mentionat anterior, profesorul Jeremy Spencer, a tinut sa mentioneze: „Incurajam o abordare responsabila a consumului de alcool si rezultatele noastre sugereaza ca un aport foarte mic de unu pana la doua pahare pe saptamana poate fi eficient.”

4. Contribuie la buna dispozitie 

Autorul cartii „The Healing Power of Champagne”, Tran Ky sustine ca vinurile spumante contin oligoelemente naturale de zinc, magneziu si potasiu. Toate acestea contribuie la eliberarea tensiunii, la cresterea nivelului de energie si la obtinerea unei stari de spirit pozitive.

5. Imbunatateste aspectul pielii

Antioxidantii prezenti in aceasta bautura contribuie si la obtinerea unui ten cu aspect intinerit. Rolul acestor substante consta in detoxifierea, netezirea si uniformizarea pielii. In special persoanele care au tenul gras sau care se confrunta cu acnee ar putea observa imbunatatiri.

Iar lista nu se incheie aici! Aceasta bautura poate fi consumata ocazional si de catre cei care tin o dieta din moment ce este saraca in calorii. Nu multa lume cunoaste acest aspect, insa un pahar de prosecco are mai putine calorii decat unul de vin rosu. Totodata, exista dovezi care sustin ca vinurile spumante pot reduce riscul de diabet cu pana la 13%.

 

Nu in ultimul rand, prosecco este o bautura delicioasa, care poate fi savurat fie in varianta simpla, fie in diferite cocktailuri spectaculoase. Acceseaza acum magazinul online BeiCeVrei, comanda sortimentul tau preferat si bucura-te de efectele benefice pe care aceasta bautura le ofera. 

Continue Reading

MEDIA NEWS

Culinar3 zile ago

5 idei de servire a supelor

Antreprenoriat4 zile ago

Beneficiile colaborarii cu o agentie cu servicii SEO profesionale

Sanatate4 zile ago

Implantul dentar multiplu – Ce este si cand am nevoie de un implant dentar multiplu

Naturiste5 zile ago

Crema de galbenele potrivită pentru cicatrici și micoze

Lectura5 zile ago

Completează-ţi raftul cărţilor festive cu un titlu special: Emoţie de sărbătoare. Crăciunul

BAZARo săptămână ago

OFERTA BLACK FRIDAY CU PRETURI DE NEREFUZAT, CONTINUA!

Culinar2 săptămâni ago

VIDEO Post fără kg în plus – sfaturi și rețete din Psiho-Dietă de la Anca Alungulesei

Sanatate2 săptămâni ago

Anca Alungulesei dezvaluie atuurile din Psiho-Dieta in lupta cu obezitatea

Sanatate4 săptămâni ago

Sanience D3 Spray – spray cu Vitamina D3 naturală, recomandat în criza COVID-19

Stiri4 săptămâni ago

Philips lansează noua gamă de monitoare de gaming pentru PC: M3000 și M5000

Muzicao lună ago

Mr. VIK a lansat „Morenita”, o nouă piesă din proiectul Friday Reggaeton

Muzicao lună ago

Friday Raggaeton continuă! MR. VIK lansează videoclipul piesei „Bye Bye” „Am fost inspirat de cei care nu știu să iubească”

Stirio lună ago

PortalMed – platforma care te conectează cu lumea medicală

Muzica2 luni ago

Boby și Daniela Gyorfi lansează “Pe perna mea”

Calatorii2 luni ago

VIP Business Voyage si Saloanele Magic – servicii turistice de elită la tarife preferențiale

Frumusete2 luni ago

Află ce tratamente pentru păr ţi se potrivesc!

Culinar2 luni ago

Iată cum poţi folosi dozatorul de apă în reţetele pe care le pregăteşti!

Frumusete2 luni ago

Sara Studio, cel mai modern salon de înfrumusețare

Muzica2 luni ago

S-a lansat iLO feat. Doddy – „Vrei sau nu vrei”, o piesă fierbinte rău

Muzica3 luni ago

S-a lansat Balkan feat. Glorya – „Spune Ceva”

Trending