Connect with us

Sanatate

Ideal pentru intinerirea faciala. Totul despre transferul de grasime

Published

on

Transferul de grasisme proprie este in prezent una dintre cele mai populare metode de rejuvenare la nivel mondial.

Pentru a intelege cat mai bine ce presupune si care sunt efectele acestui tip de interventii, am apelat la Florin Juravle, unul dintre cei mai cunoscuti chirurgi esteticieni din Romania, preferatul vedetelor.

 

Daca pana la 40 de ani, principala preocupare este de a estompa/intarzia aparitia ridurilor si de a pastra textura pielii uniforma, dupa aceasta varsta, atat femeile, cat si barbatii, se confrunta cu pierderea volumelor la nivelul fetei. Pometii proeminenti de altadata se aplatizeaza, barbia cade, cearcanele si ridurile se adancesc. În procesul natural de imbatranire, aspectul fetei este subtiat, grasimea structurala de sub piele dispare sau aluneca din cauza gravitatiei.

 

Cand totul o ia la vale, apelam la tehnici care mai de care mai spectaculoase – acid hialuronic, botox, mezoterapii, lifting cu fire sau chirurgical sau la transferul de grasime, o interventie minimum-invaziva, ce nu implica niciun fel de cicatrice, nici la locul colectarii, nici in zona corectiei.”, spune Florin Juravle, medic chirurg-estetician.

 

Astfel, cu „materialul clientului”, mana fina a chirurgului-specialist poate face minuni. In nici o ora, cat dureaza interventia cu tot cu pregatiri, fara traume in momentul si post-interventie, intorci timpul inapoi cu 10 – 15 ani.

 

Florin Juravle: „Vorbim despre o metoda naturala, extrem de benefica datorita rezultatelor pe termen lung (cel putin 5 ani poti uita de injectiile cu acid hialuronic si cu alte substante de umplere), o metoda care nu da gres pentru ca nu exista riscul ca organismul sa nu accepte grasimea. Interventia se efectueaza in mediu steril, bloc operator sau cabinet specializat.”.

 

Interventia presupune doua etape:

  1. Extragerea grasimii cu o canula subtire din locurile unde aceasta exista in exces – solduri, abdomen, fese – posibila in urma anesteziei locale. In urma procesului de centrifugare, grasimea se transforma intr-un gel care poate fi introdus in zonele cu probleme – pometi, barbie, cearcane, riduri nazolabiale.
  2. Umplerea cu grasime proprie-centrifugata a zonelor fara volum, sub anestezie locala.

 

Efectul este imediat vizibil, grasimea se aseaza in cca. 3 saptamani si se resoarbe lent pana la cinci luni. In mod normal, aproximativ o treime din cantitatea introdusa dispare. Dupa aceasta perioada, in cazul in care observam vreo diferenta intre zonele tratate, putem apela la un retus. Retusul se face fie cu grasime, fie cu substante de umplere.”, explica medicul –specialist.

 

Mare atentie la istoricul medicului la care apelezi, la experienta si talentul acestuia. Daca asupra calitatii substantei de umplere – propria grasime – nu exista niciun dubiu, aceasta fiind acceptata invariabil de catre organism, destoinicia sau absenta acesteia face diferenta.

 

Folosita frecvent in tratarea efectelor imbatranirii la nivel facial, aceasta metoda poate fi folosita si in tratarea altor regiuni ale corpului – fese, gambe, sani.

transferul de grasime (3) transferul de grasime (2) transferul de grasime (1)

Sanatate

Primul Centru de Excelenţă în Stroke din România a fost inaugurat

Published

on

Primul Centru de Excelenta in Stroke din Romania s-a inaugurat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Targu Mures, în parteneriat cu liderul mondial în tehnologie medicală, şi va deservi aproximativ 3 milioane de locuitori din 8 judeţe.

 

“Pentru aproximativ 3 milioane de oameni, locuitorii a 8 judete, existenţa acestui centru va da posibilitatea de a beneficia, în mod direct, de o terapie de înaltă performanţă, de top şi, totodată, va oferi accesul la o echipă medicală pregatită pentru a gestiona situatiile de urgenţă în cazul accidentului vascular cerebral (AVC) acut”, explică Dr. Lucian MĂRGINEAN, medic primar, coordonator al Compartimentului Radiologie Intervenţională din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Centrul de Excelenta in Stroke din Targu Mures este primul din Romania in care medicii vor folosi Softul Rapid, o platforma standardizata si complet automatizata cu ajutorul careia diagnosticul si criteriile de eligibilitate pentru includerea in tratamentul AVC-ului ischemic acut se stabilesc in maxim 2 minute.

 

“Acest soft prelucrează imaginile fara echivoc, in 30 de secunde, maxim 2 minute, dându-ne o situaţie reală a stării creierului. Practic, ne arată acea zona din creier care nu este încă distrusă, este doar amorţită şi pe care, prin terapia pe care o iniţiem, putem să o salvăm. In acest sens, pacientul poate să beneficieze, în mod real, după nişte criterii bine stabilite, de şansa unei revascularizări. Totodată, rapiditatea şi lipsa echivocului în gestionarea şi analiza acestor imagini face o abordare cât mai corectă şi eficientă a pacienţilor cu AVC”, explică Dr. Lucian MĂRGINEAN şi exemplifică în video-ul din link-ul următor: https://www.youtube.com/watch?v=6MUbp9vfmSY.

 

“Noi nu vom putea numai sa salvam vieti, vom reda societatii prin astfel de centru oameni valizi care sa se intoarca la campul muncii, in loc sa devina oameni dependenti care depind de familiile lor si de asistenta sociala”, declara Dr Raed Arafat, Secretar de Stat MAI, Coordonator SMURD.

 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va fi, astfel, unic în România atat din punctul de vedere al tratării pacienţilor cu AVC, cât şi al echipei multidisciplinare care va prelua astfel de cazuri: “Alinierea României la standarde internaţionale, prin crearea acestui Centru de Excelenţă în Stroke, înseamnă o echipă multidisciplinară cu personal medical supraspecializat, care să poată să acţioneze în urgenţă, în timp util terapeutic, redând starea de bine a pacientului cu AVC acut. Înseamnă, de asemenea, o infrastructură cu o dotare materială, cu o aparatură performantă de ultima generaţie şi, nu în ultimul rând, înseamnă un registru unic în care pacienţii să fie incluşi, pentru a putea cuantifica beneficiul activităţii noastre şi necesitatea finanţării lor”, subliniază Dr. Lucian MĂRGINEAN.

 

“Infiinţarea primului Centru de Excelenta în Stroke în cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenţă Târgu Mureş reprezinta o onoare deosebită, pentru că pune spitalul nostru pe harta medicinei europene, chiar a medicinei mondiale”, declară Dr. Claudiu PUIAC, Manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Centrul de Excelenţă în Stroke din Târgu Mureş va găzdui în luna iunie unul dintre cele mai importante evenimente medicale din Sud-Estul Europei, sub forma unei manifestări ştiinţifice de amploare pentru neuroradiologii interventionişti, medici neurologi, anestezişti şi urgentisti, la care vor fi prezenţi profesorul Jacques Moret, părintele neuroradiologiei intervenţionale, şi profesorul Laurent Spelle, pentru a împărtăţi din experienţa şi cazuistica lor.

 

Continue Reading

Sanatate

12 Motive pentru care e bine sa mergi la nutritionist

Published

on

Daca te dor articulatiile, mergi la un reumatolog, daca ai probleme cu vederea, mergi la oftalmolog, atunci de ce cand ai probleme cu greutatea nu ai merge la un nutritionist? Exact ce face medicul oftalmolog pentru ochi, un nutritionist face pentru organismul dvs. pentru a va mentine sanatos, asigurându-va tot timpul ca va obtineti nutrientii adecvati.

  1. Aveti probleme cu greutatea?

Dacă obiectivul dvs. este sa scadeti sau sa cresteti în greutate, învățarea modului de a avea o dieta sanatoasa, echilibrata si adaptata varstei, sexului si activitatii pe care o desfasurati, o puteti face, numai impreuna cu un nutritionist. Înainte de a începe să scoateti alimente din dieta, ar fi bine sa va consultati cu un un medic nutritionist, care vă poate îndruma, pentru a obtine un diagnostic si o dieta corecta. Mulți oameni sufera ani la rand de: constipatie/diaree, balonari, gaze, discomfort abdominal. De fapt aceste simptome pot sa fie cauzate de o boala celiacă sau o intoleranta la gluten, o intoleranta la lactoza, o suprapopulare bacteriana (SIBO), disbioza sau anumite deficiente enzimatice. Cauzele cresterii in greutate sunt multiple: aportul nutritional in exces, sedentarismul, o predispozitie genetica sau tulburari hormonale.

Poate că ați încercat multe diete și ați ajuns frustrat deoarece greutatea se întoarce. Pot sa va  ajut! Gestionarea greutății inseamna mai mult decât scaderea caloriilor. Împreună putem descoperi cauza care determina problemele legate de greutate, deoarece acestea se referă la antecedentele familiei, nivelurile hormonale, stilul de viață și factorii genetici.

 

  1. Aveti probleme digestive?

Diareea, constipatia, mișcarile neregulate ale intestinului, arsurile și refluxul gastro esofagian, sunt simptome comune ale tulburarilor digestive și sunt adesea diagnosticate ca sindrom de intestin iritabil (IBS). Poate că ați trăit cu unele dintre aceste simptome gandindu-va ca acest lucru este doar modul în care corpul dumneavoastra digeră alimente în mod normal. Testarea alergiilor alimentare /intolerantelor, ar fi indicata pentru a identifica alimentele care pot provoca inflamații sau simptome ale bolii.  Nutritionistul va va ajuta să înțelegeți mai bine procesul de digestie și sa-l îmbunatatiti identificand cauza principală a disconfortului dvs. Un  plan de masă bine echilibrat care să includă alimentele pe care corpul dumneavoastră le poate tolera, va rezolva o mare parte din probleme.

 

  1. Ati fost diagnosticat cu colesterol crescut?

Terapia medicala nutritionala, este cea mai indicata, pentru a evita medicamentele de scadere a colesterolului. Exista alimente, suplimente, care pot ajuta la scaderea grasimilor in sange. Veti minimaliza astfel riscul de a face boli de inima.

  1. Viata dvs este prea stresanta?

Un nutriționist este ca un psiholog pentru corpul tău. De multe ori mancarea poate fi un medicament. Sunt alimente care stimuleaza productia de hormoni. De starea de bine a organismului și a dispoziției în general sunt responsabili 4 hormoni: endorfina, dopamina, serotonina și oxitocina. Anumite alimente, somnul suficient, sportul, meditatia, pot contribui la stimularea productiei acestor hormoni.

  1. Valori anormale ale glucozei sau fierului in sange?

Un nutriționist, este instruit să va ajute să evaluați aportul dvs. alimentar. Testele de sange anormale, cum ar fi glucoza, fierul, colesterolul sau funcția tiroidiană, vă pot arata cum reacționeaza organismul la ceea ce manancati sau la stilulul dvs. de viață. Educatia pentru un stil de viata sanatos, vă va reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cronice, cum ar fi: bolile cardiovasculare, diabetul sau afecțiunile autoimune.

 

  1. Tulburări ale dispoziției?

Studiile din ultimii ani au confirmat ca exista o legătură clară între trup și minte. O viata stresanta, ne  face sa secretam mai mult adrenalina și cortizol. Se cunoaste că exercițiul ne ajuta sa ajungem într-o stare de liniste, prin arderea hormonilor de stres, somnul liniștit are efect benefic asupra corpului iar iubirea si prietenia au efecte de calmare. O alimentație buna este un instrument cheie în armamentul pe care medicul dumneavoastra îl utilizeaza pentru a va restabili sanatatea. Daca aveți o tulburare a dispoziției cum ar fi depresia, anxietatea, ADHD, autismul sau alte condiții de sanatate mintala, un plan de alimentație atent gandit poate face o diferenta enorma.

 

  1. Probleme de fertilitate sau planificii sa ai o sarcina?

Întalnirea cu un nutriționist poate fi utilă pentru a va optimiza sanatatea pentru concepție, sarcina și naștere. Va poate oferi îndrumări cu planuri nutritionale care vor îmbunătati atat  sanatatea dvs. cat și a copilului.

Printr-un plan de masa echilibrat, va asigurati ca veti obține substante nutritive, cum ar fi acidul folic, în special în timpul primelor trei luni de sarcina, scazand riscul nou-nascutului pentru defectele tubului neural sau ale maduvei spinarii.

Deasemeni, aveti nevoie de îndrumare și de încredere, pentru alaptarea copilului. Un nutritionist va poate ajuta sa primiti suficient fier, vitamina D, fluor și vitamine B, atat pentru dvs. cat si pentru copil.

 

  1. Adolescentul tau are probleme cu mancarea și nu mananca sanatos?

 

Un nutritionist poate ajuta in cazul tulburărilor de alimentație cum ar fi: anorexia, bulimia și supraponderalitatea.

După diagnosticarea unei tulburări alimentare, va puteti simti coplesiti și incapabili să faceti fata. În acest moment dificil, este crucial sa va întalniți cu un profesionist care poate sa va indrume si sa va sustina în timp ce va restabiliti sanatatea. O tulburare de alimentație poate avea multe fete, cum ar fi: bulimia, anorexia nervoasa sau “mancarea dezordonata” în care o persoana alege să manance numai anumite alimente cu anumite culori sau texturi.

Nutritionistul va poate ajuta să dezvoltati o relație sanatoasa cu alimentele.

 

  1. Vrei sa adopti o anumita dieta?

Programeaza o intalnire cu nutritionistul, daca doresti sa-ti imbunatatesti dieta si sa inveti sa aplici principiile unui plan alimentar, cum ar fi Paleo, Mediteranean, Ketogenic, FODMAP, Vegan, sau orice alta dieta speciala . Internetul este plin de sfaturi, dar este dificil de a discerne intre o dieta „la moda” si o dieta bazata pe principii stiintifice.

  1. Vrei performanță sportivă?

Sportivii care au nevoie de un avantaj competitiv, sau ar dori să-și sporească performanța, ar trebui să se concentreze asupra aportului de nutrienti. Cantitatea de energie, macro și micro nutrienții, precum și timpul de masă pot face o mare diferență în performanță.

 

  1. Ai anumite gene, care influenteaza relatia cu alimentele?

Genele pe care le posedati determină modul în care alimentele pe care le consumati va afecteaza sanatatea. Prin efectuarea unui test genetic, puteti afla cum poate fi optimizata alimentatia dvs. De exemplu cum puteti obține o cantitate suficienta de folati, sau dacă prea multa cofeina in cazul dvs. ar creste riscul bolilor de inimă.

www.nutrisistem.ro

Programari la 0744672878 dr.Mirela Corello

 

 

Continue Reading

Sanatate

Aquatique, frumusețe din apă

Published

on

Sezonul rece aproape a trecut și, ca întotdeauna, ne lasă lipsiți de vlagă, însă cu speranța redobândirii tonusului pe care ni-l va aduce soarele. În această perioadă, din punct de vedere alimentar, s-au consumat alimente din congelator sau din conservele toamnei, iar gama de fructe și legume de bună calitate a fost limitată, însă consumul de carne și sodiu a fost la cote înalte. Acest lucru se vede pe starea noastră generală, pe rezistența imunitară și mai ales pe aspectul fizic: ten obosit, păr uscat, unghii casante.

Un proces blând de detoxifiere este binevenit în această perioadă, iar hidratarea corectă este primordială în acest sens. Este bine știut faptul că apa constituie 50-60 % din masa noastră corporală. În decursul a 24 de ore, organismul consumă peste 200 ml de apă numai pentru procesul de respirație. Prin transpirație și diureză se pierd totuși cele mai însemnate cantități de apă, de aceea, ceea ce pierdem trebuie să și înlocuim, altfel există riscul deshidratării. Este foarte adevărat, faptul că senzația de sete și necesarul real de apă care trebuie consumată nu se sincronizează, în sensul că la momentul la care organismul transmite creierului mesajul referitor la senzația de sete, celulele acestuia sunt deja deshidratate.

De aceea, chiar dacă afară sunt temperaturi scăzute, trebuie consumate cantități de apă de bună calitate la fiecare 20-30 de minute. O apă de calitate trebuie aleasă după o serie de criterii cum ar fi: originea, puritatea, compoziția și constanța acesteia în timp, precum și condițiile de îmbuteliere. Ideal este să se consume o apa minerală naturală pentru că este o apă microbiologic pură, netratată și strict monitorizată. Atunci însă când e vorba de hidratarea pe termen lung precum și de îngrijirea locală a pielii, părului și unghiilor, apa recomandată este Aquatique. Apa oligominerală naturală plată Aquatique îndeplinește criteriile de compoziție și puritate pentru a putea fi consumată pentru o bună hidratare pe termen lung, fiind o apă cu un grad scăzut de mineralizare (98 mg/L) și un pH ușor bazic de 7,8. Aquatique îşi are izvorul în inima munţilor Carpaţi, la o altitudine de 1.100 m în zona protejată Parcul Natural Bucegi, rezervaţia naturală Abruptul Prahovean. În anul 2008, la numai un an de la lansarea pe piață, Aquatique a primit distincţia “Grand Gold Medal” de la Institutul Internaţional de Selecţie a Calităţii, Monde Selection, Bruxelles, fiindu-i recunoscute astfel calitățile deosebite.

Continue Reading
Frumuseteo săptămână ago

Cum să ai grijă de sănătatea ta?

Evenimenteo săptămână ago

Comunitatea Bahá í aniversează 30 de ani de recunoaștere în România

Culinaro lună ago

Beneficiile comenzilor online de torturi

Culinar2 luni ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru orice sezon

Stiri2 luni ago

Chiuveta care promite

Frumusete2 luni ago

Acneea adolescentului

Stiri3 luni ago

Importanta igienei dentare pentru tine si cei din jurul tau

Stiri3 luni ago

Experienta gastronomica libaneza – simplu, sigur, savuros

Stiri3 luni ago

Cumpărături online – ce categorii de produse poți să comanzi online cu livrare direct acasă

Psiho4 luni ago

De ce sa alegi un psiholog online

Culinar5 luni ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Life Style5 luni ago

HISTORY transmite în premieră un serial documentar despre „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea”

Life Style5 luni ago

Cum să alegi comoda tv perfectă pentru living

Culinar5 luni ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Life Style8 luni ago

Cu ce curățăm pardoselile? Soluții profesionale sau homemade?

Antreprenoriat8 luni ago

Cum îți administrezi banii? 3 idei care te vor ajuta să îți gestionezi eficient bugetul personal

Culinar9 luni ago

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Evenimente9 luni ago

Când vrei să faci lumea puțin mai frumoasă, donează!

Naturiste10 luni ago

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Frumusete10 luni ago

Află și tu cum să scapi de grăsimea nedorită

Trending