Connect with us

Televiziune

În Noaptea de Înviere, Metropola TV tansmite, în direct, Slujba Învierii

Published

on

Foto Credit: METROPOLA TV

În Noaptea de Înviere, Metropola TV a pregătit un maraton de ediții speciale. Telespectatorii vor asculta Slujba De Înviere oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Daniel, dar se vor bucura și de mesajul sfânt transmis din două biserici din Voluntari. Fulvia Bogaciu și Rafaelo Varga, corespondenți speciali Metropola TV, vor face transmisiuni în direct de la Patriarhia Română și de la Catedrala Sfânta Parascheva din Voluntari.În plus, echipa Metropola TV va lua legătura cu români din țară, dar și de peste hotare, din Italia, Franța și Republica Moldova, ca să vadă cum sărbătoresc aceștia Învierea Domnului.
 
„În prima oră, în platou, va fi prezent Părintele Diacon Daniel Cergan, de la Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan”, directorul Școlii Gimnaziale Ienăchiță Văcărescu din București, coautor manual de religie. Pe skype vom avea doi preoți, Alexandru Ojică, stabilit în Franța, și Părintele Andrei Rusu de la Biserica Sfântul Dumitru din Chișinău. Cu primul dintre ei vorbim despre românii din Franța și despre cum sărbătoresc Paștele acolo. Cu cel din Chișinău vom discuta despre cum arată Paștele pentru frații noștri de peste Prut, în contexul războiul din Ucraina (biserica unde slujește domnia sa găzduiește și refuziați). În continuare, vom asculta mesajul Prea Fericitului Daniel care îndeamnă la pace, la rugăciune pentru încetarea războiului și ajutor pentru refugiații ucraineni.”, explică Mariana Zberianu, gazda ediției speciale transmise în Noaptea de Înviere de Metropola TV.
În ora a doua de emisiune, telespectatorii Metropola TV vor asista, în direct, la slujba de Înviere de la Patriarhia Română, și vor avea ocazia să-l cunoască pe profesorul de religie Vasile Postochi, din Botoșani, coordonatorul mai multor campanii umanitare care s-au petrecut în ultimul timp în România.

„În a doua parte a emisiunii mi se va alătura jurnalistul Metropola TV, Edward Pastia, cu care vom vorbi despre umanitate dincolo de Paște și Crăciun, dar vom merge și în Italia de unde vom avea o transmisiune în direct de la jurnalista Luiza Dinică, care ne va vorbi despre românii de acolo, despre cum s-au pregătit, cum sărbătoresc Paștele și cum păstrează tradițiile.”, conchide Mariana Zberianu.

top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell
Trending