Connect with us

ȘTIRI

Încurajați copiii să se bucure de jucării de exterior. Iată de ce!

Published

on

Au trecut vremurile în care copiii se jucau afară, de dimineață până seara. Vremurile actuale ne îndeamnă la mai multă prudență și, poate, adulții nu au timpul necesar să stea mereu afară alături de copiii lor, în schimb, preferă să îi știe în casă, “în siguranță”. Casa e plină de jocuri și jucării, au de unde alege cum să își petreacă timpul.

Specialiștii spun însă că este benefic pentru orice copil să petreacă cât mai mult timp afară. Cumpărați pentru copii ​​jucarii exterior și, indiferent de sezon, lăsați-i să exploreze mediul. Iată de ce!

# Creștere armonioasă

Copiii trebuie să aibă un stil activ de viață. Așadar, în aer liber, jocul și joacă contribuie la menținerea unei condiții fizice bune, întărește oasele și mușchii. Copiii își iau aportul de vitamina D. Totodată, își vor dezvolta abilitățile motorii.

# Dezvoltare cognitivă și emoțională

Joaca în aer liber îi ajută pe copii să își dezvolte abilitățile motorii și comportamente pozitive. Vor fi dornici să descopere tot ce este în jur, să exploreze, să fie inventivi. Dacă jocul se desfășoară în grup, atunci aceste interacțiuni contribuie la rândul lor la îmbunătățirea abilităților de comunicare și cooperare.

Advertisement

Mai mult decât atât, dacă luăm în calcul și faptul că aerul curat poate reduce și nivelul de stres, putem spune că joaca afară ar trebui să fie o rutină pentru orice copil.

# Dezvoltarea abilităților senzoriale

Să comparăm situațiile: un copil care stă în fața televizorului își folosește doar două simțuri și anume auzul și văzul. Un copil care se joacă afară și explorează tot ce e în jur își folosește cu încântare toate simțurile: auz, văz, gust, miros, atingere.

Stimulați copiii să se joace mai mult afară. Cu câteva jucării exterior bine alese de la Bebeluc.ro va fi cu siguranță interesat să își petreacă mai mult timp afară.

# Fericire la pachet

Știați că lumina exterioară stimulează acea parte a creierului ce ne ajută să avem o imunitate puternică și ne face să ne simțim fericiți? Nu degeaba se spune că o plimbare în natură ne ajută să ne simțim bine, să avem o dispoziție bună.

# Atenție și concentrare

Copiii care își petrec timpul afară, jucându-se, sunt mai curioși, dornici să încerce și noi activități. Iar acestea sunt doar câteva din avantajele jocului în aer liber.

Advertisement

Indiferent de vârstă, oricând este timp potrivit să petreceți timp de calitate bune afară. Lăsați copiii să se joace în aer liber! Nu contează vârsta, la Bebeluc.ro veți găsi jucăriile potrivite cu care joaca afară să fie una și mai bine fructificată. Descoperiți aici exploratorul de insecte, mingile de jonglerie și nu numai. Diversitatea de produse disponibila vă ajută să găsiți nu doar jucării distractive și potrivite pentru a stimula pe cei mici, ci și un cadou bebelusi dacă veți fi în situația de a alege ceva potrivit pentru primele aniversări ale unui bebeluș.

Contact:

0785 277 777 office@bebeluc.ro

Advertisement
top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending