Connect with us

Dan Negru este cu siguranţă printre singurii oameni de televiziune din zona divertismentului care reuşeşte cu fiecare emisiune să doboare câte un record. De altfel, dacă este să facem o mică analiză este şi singurul de pe piaţa autohtonă care şi-a păstrat integritatea, farmecul şi a reuşit de-a lungul anilor să se redescopere, asta pentru a oferi publicului telespectator divertisment de calitate.

Înainte de a debuta cu noul sezon al emisiunii “Te pui cu blondele?”, la Antena 1, (miercuri, ora 20:30) Dan Negru a avut amabilitate să acorde un interviu în exclusivitate pentru RADAR DE MEDIA, în care vorbeşte deschis despre tendinţele din piaţă, concurenţă şi alte lucruri în premieră!

 

Te pui cu blondele este unul dintre cele mai longevive quiz-show-uri din România! Cu ce noutăţi vii în noul sezon estival?

E cel mai longeviv quizz din istoria televiziunii din România şi , la cum evoluează piaţă, nu cred că vreo televiziune va mai avea răbdare 9 ani cu un quizz de acum înainte, ca să ne doboare recordul. Noutăţile sunt necesare într-un proiect care nu funcţionează.

Care este reţeta succesului acestui show tv?

Probabil amestecarea divertismentului tv cu întrebările de cultura generală. Iniţial el era un quizz sec pe care nici măcar nu am vrut să-l prezint la început, tocmai pentru că nu avea nimic atractiv. Atunci am semnat contractul doar după ce am avut siguranţa că vom strecura şi divertisment. Şi aşa a fost.

Ultimul sezon Te pui cu Blondele a excelat în materie de audienţe?

Am închis sezonul nu demult, la sfârşitul lui martie şi la vremea aia în top divertisment toate televiziuni, emisiunea “Te pui cu blondele” erau a III-a a cea mai urmărită emisiune din România. Asta după 8 ani de difuzări intense.

În spatele show-ului se crează o regie bine stabilită sau totul este “natural”?

Nu am fi putut să controlăm timp de 8 ani o “făcătură”, din sutele de blonde care s-au perindat prin show. Sigur s-ar fi găsit una care să spună că totul e un fake. Asta e cel mai solid argument al naturaleţii.

Referitor la ultimul sezon Next Star care abia s-a terminat ai fost mulţumit de rezultate?

Next Star a fost un hit în televiziune, atât ca impact, ca audienţe dar mai ales ca imagine pozitivă. Am demonstrat că poţi  îmbina imaginea pozitivă cu cifrele mari de audienţă. Şi asta cu un format românesc 100%.

Va avea loc un nou sezon Next Star?

Da, pregătim un nou Next Star dar aşteptam câteva luni să regenerăm baza de date cu copii talentaţi. Talent showurile se difuzează o dată pe an. Noi suntem pe post de 5 sezoane, fără pauză.

Ai fost centrat doar pe show-uri de mare anvergură , ţi-ar plăcea să prezinţi o emisiune zilnică, în direct spre exemplu?

Ofertă care mi-a făcut cu ochiul acum câţiva ani a fost cea a unui late night pe prototipul Jimmy Fallon. Încă mă gândesc la asta şi ştiu că nu sunt singurul.

Ce lipseşte în momentul de faţă în zona de divertisment a show-urilor tv din România?

Diversitatea protagoniştilor. Şi moderatorii. Suntem aceiaşi de ani de zile, tot Raduleasca, tot Negru, tot Esca, tot Teo, tot Vacanta Mare că-i văd revenind la tv.Din cauza asta s-au prăbuşit câteva showuri costisitoare, din lipsă de moderatori care să cunoască meserie. Când n-ai o bună echipă de producţie te sprijini pe prezentator şi invers dar când lipsesc amândouă şandramaua se dărâma.Şi ne mai lipseşte creativitatea sau încrederea televiziunilor în creativitate locală.Noi tot ce facem e import. Mediaset are o divizie care construieşte content, noi încă suntem piaţa de desfacere. Şi o piaţă extrem de mofturoasa, suntem tara cu cele mai multe eşecuri ale formatelor internaţionale. Doar cehii ne-au luat-o înainte şi imediat după noi sunt ungurii. Ţările estice au cel mai mofturos public de televiziune.

Cum vezi faptul că o bună parte din publicul din România evita divertismentul autohton, în condiţiile în care, în trecut acestea reprezenta un public fidel.

Divertismentul şi-a pierdut credibilitatea pentru că vedetele care acceptă să vină în showurile tv sunt aceleaşi şi oamenii obişnuiţi, non-vedetele, care acceptă să-şi expună necazurile sau bucuriile,viaţa în general, la televizor sunt de condiţie modestă. De exemplu, ca să-l conving pe Hagi sau pe Ilie Năstase să apară într-un show de divertisment a trebuit să duc o uriaşă munca de convingere timp de câteva luni de zile. Asocierea cu divertismentul tv a devenit nociv, niciunde în Europa nu e aşa. Când Ponta a dansat la “Dansez pentru tine” toată piaţa media i-a criticat apariţia. E doar un exemplu.

În momentul de faţă divertisment tv este produs doar de câteva posturi tv, crezi că avem o piaţă prea mică?
Nu, e o piaţă uriaşă atât că oferta tv cât şi ca telespectatori. Şi diferenţa dintre primele clasate şi alte televiziuni din pluton nu e pe măsură investiţilor.  Exista nenumărate răsturnări de situaţie vis a vis de investiţie şi aşteptări de audienţă. Naţional TV e cel mai bun exemplu. “Lanţul amintirilor”,un produs ieftin, redifuzat iar şi iar dar care a doborât în audienţe producţii de divertisment costisitoare. Sunt televiziuni care îşi menţin un public constant fără nicio investiţie. În Franţa sau Germania aşa ceva e de neconceput.În anii care vin însă cred că televiziunile nişa vor câştiga teren, cele încadrate la categoria “others”, adică încă nemonitorizate. De acolo vine pericolul pentru marile staţii generaliste. Piaţa de publicitate încă nu reacţionează pe măsură la categoria “others”.

Cum vezi explozia de reality show-uri, care practic reprezintă divertismentul în momentul de faţă în televiziune!? (Ferma Vedetelor, Insula Iubirii, Mama mea e cea mai bună, Sunt celebru, scoate-mă de aici şi multe altele…) 

E o normalitate, o încercare de a descoperi noi teritorii.

Urmăreşti vreun show tv de la o televiziune concurentă?

Nu pierd nimic. Atunci când nu sunt acasă îmi pun la înregistrat showurile de divertisment şi le văd noaptea, când toţi ai mei dorm. Mă debusolează colegi de breaslă care spun în interviuri că nu se uita la televizor. E ca şi cum un chirurg ţi-ar spune că n-a mai citit nimic despre medicină.

În ceea ce priveşte divertismentul de televiziune din afară aiun reper de inspiraţie? Ce-ţi place?
Am repere ca moderatori. Îi urmăresc pe Bonolis, Nagui, Carlo Conţi şi nu doar atât. Adeseori îi copiez în mişcări, gesturi, atitudini pe scenă. Acu’ pot să recunosc asta. Ba chiar, am avut bucuria să-i întâlnesc pe unii din ei şi unul chiar mi-a spus că îl imit mult, întrebându-mă de ce. Am râs amândoi. Cred că e important să ai repere în breasla asta.

Ce părere ai despre faptul că în România majoritatea oamenilor de televiziune (în divertisment) provin din sferade showbiz? Este un lucru bun?

E ieftin la prima vedere dar costisitor apoi când formatul se prăbuşeşte. Au fost multe cazuri. Televiziunile nu mai au răbdare să construiască branduri, repere. Un coleg de breaslă îmi spunea că e bine asta pentru puţinii moderatori tv rămaşi fără concurenţa.Nu, nu cred că e bine. Decredibilizam divertismentul tv ca breaslă.

Continuarea pe urmatoarea pagina!

te pui cu blondele antena 1

Foto Credit: Antena 1

Pagini: 1 2

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sanatate

Andreea Catrina – medic stomotolog la clinica CATRIDENT, despre albirea dintilor

Published

on

  1. Când este recomandat să ne albim dinții?

Albirea dinților este recomandată pentru a îmbunătăți aspectul dinților,dar pentru acest lucru este necesar ca pacientul să nu prezinte nicio afecțiune dentară: carii sau alte afecțiuni parodontale.

 

  1. Cât de des se poate face această operațiune?

Albirea dentară este recomadată să se facă sub supravegherea medicului specialist de maximum două ori pe an.

 

  1. Putem face și noi acest lucru acasă sau este neapărat nevoie să mergem la medicul dentist pentru o astfel de operațiune?

Există foarte multe tipuri de albire dentară, fie acasă, fie în cabinetul stomatologic. În calitate de medic stomatolog recomand realizarea unei albiri profesionale.

 

  1. Este adevărat că albirea dinților poate deteriora smalțul dinților?

Albirea dentară poate fi nocivă pentru pacienți doar dacă nu este realizată sub supravegherea unui specialist. Procedeul prin care substanța acționează este de fapt o deshidratare a dintelui, iar o dată cu scoaterea apei din dinte ies și substanțele colorate. În urmatoarele zile de la efectuarea albirii apare o sensibilitate, dar durează aproximativ 24 ore.

 

  1. Ce alimente trebuie evitate pentru a ne menține dinții cât mai albi?

Pentru a păstra zâmbetul cât mai curat este indicat să se evite alimente precum: ciocolata, afinele, băuturile colorate precum: ceai negru, băuturi acidulate colorate, cafea.

 

Continue Reading

Life Style

Sfaturi la mutarea în casă nouă

Published

on

Mutarea şi lustruirea merg împreună, așa că nu ți-ar strica să ştii care sunt implicațiile unei mutări, de la curățenie la amenajare. Începem cu înlăturarea molozului, a prafului, precum și a resturilor rămase, a vopselurilor, după care trecem la lustruirea suprafețelor.

Dacă încă nu ai ales un detergent eficient de pardoseli îți propunem Soluția de Pardoseli  Asevi – Mio 1L, de la Pons Ro Prodcom, potrivită tuturor suprafețelor şi, mai ales, urmelor dificile. Soluția concentrată pentru toate tipurile de pardoseli curăță și igienizează suprafețele, oferă prospețime şi un parfum excepțional o perioadă îndelungată casei tale. Odată ce Asevi Mio Pardoseli și-a îndeplinit rolul de ajutor în lustruirea pardoselilor, este timpul să treci la alte lucrări.

 

Înainte de a avansa cu amenajarea îți recomandăm să verifici instalațiile sanitare şi pe cele electrice. Este foarte important ca acestea să funcționeze corect pentru a nu fi nevoit să reiei amenajarea când abia s-a terminat. De asemenea, este indicat să verifici închiderea ferestrelor şi starea acestora, dar şi vopseaua de pe pereți. Dacă spațiul necesită reîmprospătare, nu ezita să înviorezi aerul şi aspectul pereților cu o vopsea nouă.

Igienizarea băii şi a bucătăriei sunt primordiale pentru respirația noului spațiu. Dacă nu eşti primul proprietar, este indicat să cureți şi să dezinfectezi totul cu mare atenție.

Este momentul personalizării spațiului de locuit cu mobilier. Aranjăm mai întâi piesele de mobilier mai grele, apoi cele mai uşoare, nu înainte de a scăpa de toate obiectele nedorite care au rămas împrăştiate prin casă. Experimentează mai multe variante de aşezat mobila până găsesti una care să se potrivească dimensiunii camerelor. Bucătăria este locul în care se adună spiritul casei şi unde se naşte gustul momentelor de relaxare, aşa că ai grijă ca, pe lângă aspect, să iei în calcul şi funcționalitatea acesteia. Este nevoie de spațiu şi de asigurarea circulațiilor, de acces la toate zonele de depozitare, la aparatura de gătit şi la chiuvetă. Poți apela la un designer sau poți încerca de unul singur.

 

Urmează detaliile: perdelele, covoarele, obiectele şi pernele decorative, plantele, biblioteca, ustensilele de bucătărie, acestea vor da viață şi personalitate noului tău cămin.

Dacă şi acestea au fost realizate, atunci e timpul să umpli fiecare colțişor cu spiritul bucuriei şi al împlinirii.

 

Îți dorim o petrecere frumoasă și îți recomandăm un pahar cu şampanie împreună cu prietenii!

Continue Reading

Sanatate

Cum îți revii după naștere?

Published

on

O întrebare pe care și-o pun sute de mii de românce. Răspunsul nu este deloc simplu și se aplică în funcție de timpul dedicat de proaspăta mămică recuperării. Sorana Bălănică este mămică de câteva luni și nutriționist certificat/specialist AntiAgeing. Ea ne dezvăluie câteva dintre secretele care au făcut-o să revină, în doar 6 luni, la greutatea de dinaintea sarcinii.

 

“Lupta pentru redobândirea tonusului nu avem cum să o câștigăm luptând doar cu o singură armă: planul de nutriție.  Și nici măcar luptând cu 2 arme: alimentația și activitatea fizică! Pe frontul de luptă trebuie să avem la noi toate cele 3 arme necesare pentru a dobândi marea victorie: alimentația, sportul și tratamentele corporale. Procesul de slăbire este un proces ‘in and out’. Corpul supus pierderii kilogramelor este un corp cu nevoi speciale, care devin și mai mari în cazul corpului care a trecut recent printr-o sarcină, iar îngrijirea pielii reprezintă o nevoie fundamentală. La clinica noastră mergem mai departe și vorbim chiar de managementul pielii – tratamente corporale personalizate, pentru nevoi particulare.

 

Ce tehnici de redobândirea siluetei inițiale recomandați pentru o femeie care a născut?

Alimentația adaptată nevoilor persoanei în cauza (nu există un regim alimentar-minune general valabil) și activitatea fizică potrivită capacității și condiției fizice a proaspetei mămici, reprezintă baza nu doar pentru redobândirea siluetei inițiale, ci și pentru obținerea unei stări bune de sănătate, absolut necesară. Pe lângă acestea, după 3 luni de la naștere, recomand să se apeleze la procedurile de întreținere corporală pentru redobândirea fermității și elesticitatii pielii cu nevoi speciale după sarcina: tratamente pentru abdomen, proceduri de lifting pentu sâni, drenaj limfatic, etc.. Foarte importante sunt produsele folosite în cadrul acestor proceduri, care trebuie să fie din ingrediente 100% bio, pentru a nu pune în pericol sănătatea mamei și a nou-născutului, mai ales dacă mama alăptează.

 

Care este rețeta de sănătate pe care ați urmat-o după ce ați născut?

Ca și înainte de a rămâne însărcinată, ca și pe parcursul celor 2 sarcini, și în perioada postpartum am urmat un stil de viață sănătos: alimentație adaptată nevoilor organismului și activitate fizică constanța potrivită condiției fizice. În cazul fiecărei sarcini am luat în greautate 6 kilograme, iar din maternitate am ieșit cu aceeași greutate pe care o aveam înainte de a rămâne însărcinată. Abdomenul și-a revenit aproape la formă inițială cam în termen de 1 lună de la naștere, timp în care am purtat o centură elastică specială pe timpul zilei. La fermitatea pielii și tonifierea abdomenului încă lucrez prin tratamente corporale, respectiv exerciții fizice specifice. ‘Mănânc pentru 2!’, ‘Am tot felul de pofte!’ sunt mituri nefondate științific de care nu am ținut cont în sarcina, așa cum nu am ținut cont nici după naștere de acel ‘Nu am timp pentru mine!’.

 

Descrieți-ne un tratament pe care îl recomandați.

Pe lângă tratamentele de redobândire a elasticității și fermității abdomenului, și cele de lifting pentru sâni, recomand proaspetelor mămici drenajul limfatic.

Ședințele de drenaj limfatic ajută la elibearea limfei, fenomen care favorizează procesul de slăbire și contribuie la reducerea retentiei de apă. Masajul de drenaj limfatic are o durata de o ora, și pentru rezultate optime este bine să se apeleze la acest tip de masaj de 1-2 ori pe săptămâna, iar acesta să fie pus în practică de către un kinetoterapeut profesionist.

 

Continue Reading

Trending