Connect with us

Stiri

Dr Robert Sandu, despre dintii vedetelor!

Published

on

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Zâmbetul larg și frumos este unul din atuurile sale. Doctorul Robert Sandu, specializat pe implantologie, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Radar de Media în care ne împărtășește cine are cel mai frumos zâmbet din media, cine ar trebui să mai lucreze în acest sens, dar și cum poate fi afectată dicția atunci când protezele dentare nu sunt așezate corect. Acesta a lucrat foarte mult cu oameni de radio și TV, pentru ca dicția și imaginea lor să nu fie afectate. Medicul stomatolog Robert Sandu colaborează în permanență cu trainerul de Dicție, Carmen Ivanov, așa că succesul este garantat.

 

Cât contează estetica dentară în mass media, cu precădere în audiovizual?

Estetica dentară este un aspect foarte important al unei fizionomii îngrijite şi plăcute. Este esenţială în cazul oricui lucrează în acest domeniu.

Ne puteți da exemple de moderatori TV  cu un zâmbet fermecător și bine îngrijit?

Raluca Arvat, Teo Trandafir, Daniel Osmanovici, Tudor Chirilă și lista poate continua.

Dar de partea cealaltă a baricadei: moderatori cu un zâmbet la care mai trebuie lucrat?

Aici treaba e simplă: Dan Diaconescu, Andrei Gheorghe și Radu Naum sunt cei care au apariții televizate și ar trebui să facă o vizită la medicul stomatolog.

Dantură sănătoasă, curată, albă, sună foarte bine. Dar cât de benefice sunt tratamentele de albire?

Tratamentele de albire actionează strict asupra smalţului, stratul extern al cororanei dentare, care are şi proprietatea de refacere minerală prin schimbul de ioni din salivă. De aceea albirea dentară realizată corect nu distruge smalţul dentar. Substanţa de bază este peroxidul de hidrogen în diferite concentraţii care acţionează doar asupra smalţului, nu şi asupra lucrărilor dentare sau obturaţiilor (plombelor).

Există tratamente de albire a dinților care pot fi făcute și acasă? Care sunt acelea?

Da, există materiale care se aplică într-o gutieră şi pacientul stă o anumită perioadă de timp cu aceste gutiere în gură. Eu nu sunt de acord cu această metodă de albire deoarece din câte am observat toţi pacienţii au tendinţa de a exagera cu timpul de expunere la acest material şi pot să apară probleme dentare. Plus că nu sunt la fel de eficiente ca cele realizate in cabinet.

Ce înseamnă, de fapt, o dantură frumoasă și sănătoasă?

O dantură sănătoasă este o dantură integră, cu toţi dinţii prezenţi, cu excepţia molarilor de minte şi bineinteles este o dantură lipsită de probleme dentare: carii, tartru, distrugeri coronare sau probleme gingivale.

O dantură frumoasă este în primul rând o dantură sănătoasă, cu o aliniere corectă a dinţilor, cu o culoare uniformă şi în armonie cu forma feţei.

Cum ar trebui să arate o igienă dentară corectă?

O igienă corectă se reflectă in sănătatea dentară. Când o persoană vorbeşte, trebuie în primul rând să nu prezinte halenă. Halena este cauzată în cele mai multe cazuri de prezenţa tartrului dentar şi a cariilor netratate. De aceea se recomandă realizarea unui detartraj dentar şi a unui control stomatologic o dată la 6 luni.

O igienă dentară corectă presupune și folosirea aţei dentare, a periuţei si a pastei de dinți şi la finalul toaletei bucale folosirea apei de gură. Aceştia sunt cei 3 paşi esenţiali pentru o igienă dentară corectă, care trebuie realizată dimineaţa şi cel mai important seara, înainte de culcare.

Care sunt beneficiile unui implant dentar? Există mai multe tipuri?

Marele avantaj al implantului dentar este păstrarea integrităţii a dinţilor învecinaţi dintelui lipsă. La o lucrare dentară clasică, numită punte dentară, pentru a înlocui un dinte lipsă trebuie să şlefuim dinţii vecini, ceea ce scurtează cu mult durata de viaţă a acestor dinţi. Implantul dentar va înlocui doar dintele lipsă, dinţii vecini vor fi neatinşi.

Prezintă un mare avantaj estetic, mai ales la dinţii din faţă. Există o mare diferenţă între o lucrare dentară cu 3 coroane şi o singură coroană pe implant. Estetica gingiei şi a coroanei pe implant sunt asemanatoare dintelui natural. Implantul dentar este mult mai confortabil, arată şi se simte asemenea dinţilor naturali. Spre deosebire de o punte dentară, implantul este mai uşor de întreţinut şi de igienizat.

După extracţia dintelui, are loc un proces continuu de resorbţie a osului, deoarece acesta nu mai este solicitat. În momentul în care se inseră un implant, osul va fi din nou solicitat şi nu se va mai resorbi. Acest lucru reprezintă un mare avantaj pe termen lung, pentru o viitoare lucrare dentară, şi totodată un avantaj estetic, prin menţinerea gingiei la acelaşi nivel cu al dinţilor vecini.

Implanturile dentare au mai multe tipuri de arhitectură adaptată tipului de os în care sunt inserate.

Robert Sandu 2

Prea tânăr/prea bâtrân pentru implant. Care este vârsta de la care se poate face implantul dentar?

Vârsta minimă este de 18 ani datorită faptului că până la această vârstă oasele feţei şi arcadele dentare nu sunt complet dezvoltate. Nu există o vârstă maximă.

O problemă estetică importantă o reprezintă dinții înghesuiți. Cum ar trebui să arate igiena dentară a celor care se confruntă cu această problemă și cum poate fi ea rezolvată?

La dinţii înghesuiţi cea mai importantă partea a igienei dentare o reprezintă aţa dentară şi duşul bucal, împreuna cu un periaj dentar corect realizat. Doar periajul dentar nu curata corect spatiile interdentare. Totodata trebuie sa se faca detartraj dentar regulat, deoarece la acesti dinti se acumuleaza mai mult tartru si problemele gingivale sunt mai frecvente.

Când este necesar aparatul dentar?

Aparatul dentar se recomandă în cazul unor anomalii dentare cum ar fi: inghesuirea dentară accentuată, dinţi ectopici (erupţi înafara arcadei dentare), la prognatism mandibular (mandibula este mult mai inainte faţă de maxilar), la pacientii care vorbesc cu limba între dinţi şi din această cauză practic cele două arcade nu se unesc nici când pacientul strânge din dinţi şi în colaborare cu anumite tratamente protetice şi chirurgicale.

Aparatul dentar nu se recomandă doar pentru alinierea corectă a dinţilor ci şi pentru a realiza o „muşcătură” corectă.

Cum poate fi afectată dicția dacă protezele nu sunt amplasate bine?

Dacă protezele nu au o bună stabilitate pe cerul gurii, vorbirea este mult îngreunată deoarece pacientul va vorbi cu gura între-deschisă de frică să nu îi cadă proteza. Dacă acestea nu sunt realizate corect, claritatea sunetelor este afectată: „s” se poate auzi şuierat sau sâsâit, se confundă „d” cu „t”, „v” cu „f” sau poate să cadă proteza la pronunţia literei „h”.

Când este bine să apelăm la fațetele dentare?

Faţetele dentare se recomandă în special la dinţii frontali care au o culoare modificată în urma unui tratament de canal vechi. Totodată şi în cazul unei forme a dinţilor frontali neplăcută, asimetrică sau dinţi ciobiţi.

 

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Stiri

Chiuveta care promite

Published

on

Granitul poate sa nu mai fie alegerea numarul unu in tendintele de amenajare ale bucatariei, pentru blaturile de bucatarie, insa chiuvetele din granit raman optiunea perfecta, nefiind nicidecum o alegere invechita, asa cum ar parea la prima vedere. Aceste chiuvete sunt compuse dintr-un amestec realizat cu grija, din piatra naturala si rasina pentru a rezista la o utilizare continua, iar rezultatul este unul absolut fabulos.

Chiuvetele de bucatarie realizate din granit sunt incredibil de rezistente si fara indoiala pentru multi, elementul indispensabil din bucatarie. Aceste chiuvete exista pe piata intr-o varietate de forme, dimensiuni, culori si finisaje mate pentru a da personalitate bucatariei tale mult visata.

In cele ce urmeaza, sunt enumerate cateva considerente ce te-ar putea ajuta sa decizi ca este momentul sa faci o schimbare si sa alegi o chiuveta de bucatarie, din granit.

Trebuie avut in invedere un aspect foarte important cand vorbim de montarea unei chiuvete granit de bucatarie. Este grea. Ofera-i suportul de care are nevoie. Chiuvetele granit nu pot fi „atarnate” pe blat, precum o chiuveta conventionala din otel inoxidabil. Este de preferat sa apelati la un specialist care sa va ajute in montarea sigura a chiuvetei.

Este unica si de neegalat. O chiuveta de bucatarie din granit, deoarece este realizata din piatra naturala, are o unicitate si o individualitate care nu pot fi replicate. In primul rand, nu toata lumea are o chiuveta de granit. Dar mai mult decat atat, nu exista doua dale sau blocuri care sunt identice. Chiuveta ta va fi literalmente unica.

Blatul si chiuveta potrivite. Daca ai optata si pentru blaturi din granit, poti monta o chiuveta de bucatarie din granit fabricata din acelasi tip de granit ca blatul. Rezultatul este un aspect vizual perfect in toata bucataria. Desigur, in masura in care preferi acest tip de decor unitar. Granitul natural completeaza multe stiluri de design. O chiuveta de bucatarie, din granit completeaza diverse stiluri de bucatarie. Astfel ca, chiuveta din granit este compatibila atat cu stilul casual cat si formal si se incadreaza minunat cu diverse culori si materiale ale mobilierului.

Exista multe magazine online care vand chiuvete de granit. Acestea sunt specializate in toate tipurile de produse de casa si bucatarie, inclusiv chiuvete, robinete si o serie de alte articole. Totul devine mai usor cu cat ne gandim la avantajele pe care le aduc comenzile online. In primul rand, ai la dispozitie o gama larga de produse pe care, daca ai alege sa le vezi in magazinele fizice, ar fi aproape imposibil. Pe internet totul e sub ochii tai. In al doilea rand, costurile ar putea fi mai mici, ai exclude costurile de transport, deoarece multi comercianti online nu percep taxe de transport. Castigi timp si bani, investesti in produse durabile si beneficiezi de servicii rapide si de calitate.

Continue Reading

Stiri

Importanta igienei dentare pentru tine si cei din jurul tau

Published

on

Igiena orala zilnica corecta este singura cale de a elimina placa bacteriana si de a preveni acumularea acesteia inainte de a putea genera tulburari problematice si enervante, cum ar fi halitoza, cariile si boala parodontala.

Pentru a asigura o curatare perfecta, precum si pastrarea dintilor si gingiilor in stare excelenta, este esential implementati in fiecare zi o strategie de actiune, care incepe cu alegerea si utilizarea corecta a celor mai eficiente instrumente de igiena orala. Este necesara indepartarea mecanica a reziduurilor alimentare dupa fiecare masa cu o periuta de dinti si ata, pentru a ne garanta protectie completa si de durata. In plus, a merge regulat la cabinetul stomatologului, ar trebui sa fie o practica pe care sa nu o neglijezi. Poti sa alegi clinica Omega Omnident, daca vei avea urgente medicale, ce nu sufera amanare.

Pentru o buna igiena dentara, medicul stomatolog poate ajuta in educarea pacientului in utilizarea corecta a instrumentelor disponibile in functie de nevoile diferite, dar si pe baza varstei si a starii orale.

Inamicul numarul unu al sanatatii dintilor si gingiilor este placa. Este o amenintare care ramane adesea chiar si dupa ce va spalati pe dinti bine. Problema este cauzata partial periutelor, tehnicii deficitare, ci si formei gurii – diferita de la caz la caz – ceea ce face ca placa sa se acumuleze zi de zi in zone greu accesibile cu o periuta de dinti traditionala.  Zonele cele mai frecvent afectate sunt cele din si de-a lungul granitei gingivale si cele dintre spatiile interdentare, care sunt, de asemenea, cele mai frecvent asociate cu gingivita si boli parodontale: atunci trebuie sa insistam cu o actiune de periere eficienta, dar si blanda, deoarece este vorba de gingii, deci un tesut care ar putea fi deteriorat de o actiune prea agresiva.

In acest scop, exista o tehnica de periaj, recomandata tocmai pentru o igiena mai precisa a spatiilor interdentare, care sugereaza o pozitionare a periutei de dinti orientata la 45 ° in raport cu marja gingiilor. Dar si tipul de periuta de dinti utilizat poate face si diferenta. Pentru a rezolva problema zonelor delicate si dificil de periat, puteti folosi o periuta de dinti mai performanta, care este alcatuita din perii traditionale si extrem de conice. Acestea din urma, gratie unui diametru terminal de doar 0,01 mm, sunt capabile sa indeparteze usor stratul bacterian sub si de-a lungul granitei gingivale si sa patrunda in spatiile interdentare la o adancime mai mare.

Mai exista si alte metode de ingrijire a dintilor, pe care le poti face acasa. Pe langa spalatul pe dinti, de cel putin 2 ori pe zi, desi ideal ar fi sa faci asta dupa fiecare masa, trebuie sa acorzi atentie si alimentatiei. Primul pas pentru a ne trata dintii in mod natural este sa urmam, deci, o alimentatie adecvata. Daca, pe de o parte, alimentele zaharoase sunt rele pentru dinti, pe de alta parte, exista mai multe alimente care ne pot ajuta sa prevenim durerile de dinti si sa avem o igiena orala buna. Iata cateva exemple care ne vor permite sa ne tratam dintii intr-un mod natural, fara a cheltui o avere.

1.Morcovi si mere. Daca le mancam crude, ne permit sa ne curatam dintii in mod natural si sa prevenim, pe cat posibil, problemele gingivale.

2.Afinele. Conform cercetarilor, afinele ar putea reduce formarea placii, protejand sanatatea dintilor. Ingredientele active, continute in afine, ar putea impiedica depunerea bacteriilor care provoaca leziuni ale dintilor.

3.Citrice. Consumul sucului de portocale, grapefruit sau lamaie este o metoda excelenta pentru a intari gingiile si a preveni inflamatiile, durerea si sangerarea gingiilor. Citricele, printre altele, sunt bogate in vitamina C, foarte importante pentru sistemul nostru imunitar.

4.Ceai verde. Contine polifenoli, care contracareaza placa si contribuie la igiena orala zilnica. Asadar, o ceasca de ceai verde este buna pentru dintii nostri.

5.Usturoiul si ceapa. Poate parea ciudat, dar aceste doua alimente, pe care le folosim in general pentru condimente, ajuta, de asemenea, la igiena dentara. Proprietatile lor antibacteriene distrug germenii, dezinfectand gura si reduc riscul de durere a dintilor.

6.Lapte. A bea in mod regulat ajuta la intarirea dintilor, deoarece este bogat in calciu. Este o componenta nutritiva care este fundamentala in dezvoltarea dintilor la copii si previne formarea cariilor la adulti.

De ce este igiena ta dentara importanta pentru tine si ceilalti

Gura este o cavitate deschisa la exterior: acest lucru permite bacteriilor sa o foloseasca ca “usa”

de intrare in corp. Bacteria responsabila de boala parodontala poate intra in fluxul sanguin si poate sa genereze un raspuns inflamator cu modificari departe de cavitatea bucala. Printre acestea, ar trebui mentionate bolile cardiovasculare si chiar probleme ale sarcinii.

In timpul bolii parodontale exista productia de mediatori ai inflamatiei, care sunt capabili de a ajunge la sistemul circulator si de a provoca leziuni vasculare de la distanta. Aceasta implica eliberarea de celule endoteliale (care aliniaza arterele, venele si capilarele), de substante care contribuie la depunerea lipoproteinelor si a colesterolului la nivelul peretilor vasculari ai arterelor, facandu-i mai putin elastici si, prin urmare, crescand riscul de boli cardiovasculare. Boala netratata la femeile gravide poate fi un factor de risc pentru nasterile premature. Mecanismul care conduce la acest lucru este rezultatul producerii de toxine de catre bacteriile si medierea substantelor produse de corpul mamei, cum ar fi prostaglandinele si interleukina. Un nivel ridicat al acestor substante din tractul genitourinar poate stimula nasterea.

Cu alte cuvinte, ai grija de dantura ta si a familiei tale. Este mai important decat crezi!

Continue Reading

Stiri

Experienta gastronomica libaneza – simplu, sigur, savuros

Published

on

Aproape toata lumea pe care o intalnim a incercat mancarea libaneza. Din Orientul Mijlociu pana in Australia, trecand prin Europa si Asia si ajungand in America, aceasta mancare a castigat un loc special in toate inimile de pe toate continentele.

Bucataria libaneza are o istorie lunga care dateaza de acum mii de ani si este colorata cu diversele nuante de culturi care ocupa pamantul sau frumos. Intrucat tara este de facto mediteraneeana, acest lucru a influentat mult bucataria sa. Efectul Marii Mediterane se reflecta in ofertele bogate de fructe de mare. Pe de alta parte, maslinii ocupa o suprafata semnificativa. Acest lucru face ca uleiul de masline sa fie unul dintre cele mai bune, daca nu cel mai bun.

Intrarea intr-un restaurant libanez in orice tara, te duce inapoi intr-o calatorie in frumoasa tara din Liban, care se afla intre o priveliste minunata asupra marii si muntii verzi.

Mancarea libaneza este una dintre cele mai renumite si populare alimente din Orientul Mijlociu, precum si din lume. Bucataria libaneza se concentreaza pe ierburi, condimente si ingrediente proaspete. Uleiul de masline, lamaia si usturoiul, precum si menta, patrunjelul, condimentele si scortisoara sunt unele dintre cele mai obisnuite ingrediente.

Mancarea este servita de obicei comandand o varietate de meze calde si reci, ceva salata langa ea si bineinteles carnea frageda la gratar.

Painea, un aliment de baza din Liban, este servita la aproape fiecare masa, cel mai adesea ca o paine plata, spre deosebire de ceea ce puteti vedea si gusta in gastronomia maghiara. Este atat de importanta pentru bucataria libaneza, incat unele dialecte arabe se refera la „esh”, adica „viata”.

Dulciurile libaneze sunt savuroase, aromele exotice de floare de portocal si apa de trandafir, amestecate cu nuci de fistic crocante, stropite cu sirop libanez, creeaza o adevarata sarbatoare pentru simturile tale.

Experienta gastronomica ar trebui sa fie incheiata cu o cafea libaneza aromata cu cardamom, care este considerata ca un digestiv pentru a incheia masa. Sau daca preferi ceaiul cu aroma de cardamom servit in stil arab, e ceva ce nu trebuie sa ratezi.

Apropierea de prieteni si familie este una dintre valorile fundamentale in cultura libaneza. Impartasirea, amabilitatea si generozitatea sunt pilonii culturii libaneze, care intotdeauna reuneste oamenii: prieteni vechi, persoane dragi si familii.

Poporul libanez stie sa sarbatoreasca viata si face acest lucru adesea impartasind o masa impreuna. Bucura-te de viata impreuna cu cei dragi tie si alege meniul preferat din mancarea libaneza. Ce poate fi mai simplu si mai sigur decat sa comanzi mancare libaneza la domiciliu?  

Continue Reading

MEDIA NEWS

Sanatate6 zile ago

5 reguli pentru un concediu fără kilograme în plus

Life Style2 săptămâni ago

De ce este important să dormi într-o lenjerie de pat curată şi cât de des ar trebui spălată / schimbată ?

Sanatate4 săptămâni ago

De ce e important să-ți cunoști harta alunițelor și să o verifici anual?

Culinar2 luni ago

Top 10 echipamente frigorifice care nu pot lipsi din cadrul unei bucătării profesionale!

Frumusete3 luni ago

Clinica stomatologică Punto Dental din Capitală se mută intr-o nouă locație în zona Dorobanți, după o investiţie de peste 500.000 euro

Life Style3 luni ago

Cum se mentin in forma modelele de videochat din Bucuresti ?

UTILE3 luni ago

Nu lasa birocratia sa iti puna frana: ia-ti rapid fisa medicala auto!

UTILE3 luni ago

Trebuie sa schimbi anvelopele? Achizitioneaza-le de pe Velopa.ro

Timp Liber3 luni ago

Cum scoți cele mai dificile pete de pe haine?

Life Style4 luni ago

Descopera studioul care face angajari videochat in Bucuresti si ofera asigurare medicala privata!

Frumusete4 luni ago

Beneficiile SICURO SLIM, ceaiul vedetelor, prin ochii Ralucai Badulescu

Life Style4 luni ago

Protejează-ţi unghiile cu cele mai frumoase oje semipermanente!

Life Style5 luni ago

Pediatrii recomandă alegerea unui body bebe confecţionat din bumbac! Află de ce!

Culinar5 luni ago

Retete de sanatate, cu produse romanesti din carne. Ciuburciu (Vascar): “Ingredientele sunt de cea mai buna calitate”

Sanatate5 luni ago

Clinica dermatologică Skinovate

Timp Liber5 luni ago

Cu gândul la sănătate, alegem dezinfectanții potriviți

Lectura5 luni ago

„Noi alegem viitorul”, o apariţie editorială de excepție despre problemele climatice

Sport6 luni ago

Antrenează-te pe stepper şi sculptează-ţi corpul în confortul casei tale! Iată câteva recomandări!

Lectura6 luni ago

Este oare Odiseu un mare macho ? Ce spun femeile despre el

Lectura6 luni ago

Erich Fromm, despre 7 experiențe care i-au marcat viața și profesia de psihanalist

Trending