Connect with us

Timp Liber

Învață să fii tu însuți! Fii creativ!

Published

on

Prima dată când mi-am făcut manichiura eram în clasa a opta. Aveam două sticluțe de ojă, una de culoare neagră și una albastră. Era la modă pe atunci să fii fan Depeche Mode și eu chiar știam toate melodiile lor. Mama ura să mă vadă putând negru sau bocanci vara, când afară erau 30 de grade la umbră, dar voiam să fiu la modă. Trebuia să fiu și eu în pas cu Irina, prietena mea din copilărie. Nu înțelegeam pe atunci de ce mama ei era atât de deschisă, o lăsa să facă atâtea lucruri, inclusiv să folosească oja neagră chiar și la școală. Trebuie să o înfrunt și eu pe mama, terminasem generala, intrasem la liceu a doua cu o medie foarte mare și aveam nevoie de ojă în viața mea. Dar nu am avut curaj și am rămas la albastru.

Abia la facultate am îmbrățișat cu adevărat puterea vindecătoare a ojei. Până atunci, mi-am dat seama că mama avea dreptate. Pe lângă vopsirea unghiilor, am făcut alte modificări ale aspectului meu care au contat. Mi-am tăiat bretonul, mi-am vopsit părul roșu când am plecat la mare, dar m-am plictisit repede. Așa că am ales să-mi decolorez o șuviță de păr folosind o nuanță violet, care a dispărut după trei săptămâni. Simțeam că aceste schimbări chiar mă făceau să mă simt importantă. Până când l-am cunoscut pe Alex și într-o plimbare prin parc într-o primăvară m-a întrebat – Dar tu încerci atâtea lucruri, faci atâtea schimbări, dar nu îți faci unghiile. La acea vreme nu erau oje semipermanente, așa că din două în două nopți puneam un serial și îmi facem unghiile, făcându-le să reziste cât mai mult posibil, ceea ce însemna trei starturi de ojă culoarea lavandei. Mă simțeam fericită de fiecare dată când le priveam, pentru că unele colege își rodeau unghiile la examene, în timp ce ale mele erau lungi și perfecte pentru Alex. Când o mică crăpătură apărea pe unghie, decojeam lacul pentru a-mi oferi o scuză să urmez ritualul meu – serial și ojă. Să mă așez să-mi pictez unghiile era un gest simplu, pentru că îmi spuneam merit, chiar merit asta. Oamenii iubesc și cu mâinile, iar să am o culoare frumoasă în fiecare zi îmi înveselea starea de spirit. De asemenea, fetele mă complimentau destul de des pentru manichiura mea.

Apoi, într-o seară, înainte de serial mi-a apărut pe ecran o întrebare. Ai vrea să ai propria afacere chiar și în timpul facultății. Începuse deja era reclamelor, așa că mă opream de fiecare dată când o imagine îmi atrăgea privirea. Iar acum era vorba despre unghii. Doamne, erau diafane, niște nuanțe pe care nu am cum să le uit. Am dat click și am intrat pe Sfera Credit de unde îți puteai lua destul de repede un credit fără acte, doar cu buletinul De ce aș avea eu nevoie de bani? Când mă întrebam asta cu voce tare, pe ușa a intrat Alex care mi-a răspuns liniștit – Pentru ați deschide un mic salon de manichiură.

Un business mic îți poate schimba viața!

Advertisement

Nici măcar nu am stat pe gânduri. A doua zi am primit un email pentru care eram anunțată că banii urmează să-mi intre în cont. Chiar puteam începe o afacere, era posibil să fac bani dintr-o pasiune? Da, s-a dovedit a fost adevărat, pentru că până seara aveam deja dată comanda de nuanțe de ojă, o trusă profesională de manichiură și chiar câteva colege de palier pe care urma să le înfrumusețez. Mă simțeam regina culorilor, eram fericită când pe holurile facultății fetele mă opreau și mă rugau să le fac o programare pentru că au auzit de la o colegă că sunt cea mai bună. Până la terminarea facultății aveam deja pregătit un plan de afaceri, un plan de investiții și începusem cu Alex să căutăm un spațiu pentru un salon de manichiură și pedichiură. Am găsit un spațiu într-o galerie comercială și toată amenajarea a durat mai mult decât ne programasem. Dar din toamna anului 2018 am reușit să am propriul meu business. Eram atât e mândră de fiecare realizare, făceam fotografii fiecărei fete, astfel încât să avem un portofoliu pentru noul site la care Alex începuse să lucreze. Ne-am promovat pe Facebook și am reușit să umplem într-un timp relativ scurt tot caietul de programări pentru o lună. După prima lună de funcționare am tras linie și am constat că totul mergea bine, că aveam cliente care deja se programaseră și pentru manichiură semipermanentă timp de câteva săptămâni.

A avea unghii frumoase ne face să ne simțim bine cu noi înșine. Ne face să arătăm îngrijite. Ne aduce o anumită bucurie. Multe doamne poartă oja pentru că este la modă. Este folosită pentru asortarea ținutelor și accesoriilor. Poate îmbunătăți articolele vestimentare, modelele și culorile. Joacă un rol important în evidențierea unui aspect.  Atunci când alegeți o culoare care este complementară nuanței pielii sau ținutei tale, aceasta poate exprima stilul tău unic. Doamnele adoră să poarte oja pentru a-și evidenția stilul unic. Dacă aveți un stil clasic, atemporal, s-ar putea să vă bucurați de nuanțele neutre clasice sau de roz. Pentru un stil eclectic, cu siguranță ți-ar plăcea să porți culori neon, luminoase. Culorile închise le recomand doamnelor care emană vibrațiile misterioase și sofisticate. 

Fiecare persoană este diferită, dar devine specială atunci când intră la noi în salon și decide că are nevoie de culoare, de o manichiură perfectă în orice moment al zilei. De la doamna care face curat în sălile de clasă sau vânzătoarea de la supermarket, până la vedete sau persoane publice, doamnele iubesc să aibă ojă semipermanentă!

Advertisement
top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending