Connect with us

SANATATE

Kinetoterapie pentru copii – iata cum este de ajutor!

Published

on

kinetoterapie copii

Kinetoterapia este de ajutor atat pentru adulti, cat si pentru copii. De fapt, din anumite puncte de vedere, aceasta disciplina este mult mai benefica pentru cei mici, promovand flexibilitatea, mobilitatea, sanatatea mentala, precum si postura corespunzatoare – pe scurt, dezvoltarea optima a corpului, dar si mintii copilului.

Unii medici vor recomanda consultul unui specialist in kinetoterapie la cateva luni dupa nastere. Acest lucru se datoreaza faptului ca tratamentele de kinetoterapie copii au in vedere eliminarea riscului de dezvoltare a anumitor afectiuni – precum platfusul, printre altele.

Pe langa eliminarea acestor riscuri, kinetoterapia ii poate ajuta pe copii in mai multe feluri. Continua sa citesti pentru a afla care sunt acestea!

Corectarea si mentinerea unei posturi corespunzatoare

Advertisement

Postura este vitala pentru copii, acestia fiind in perioada de crestere, implicit intr-o perioada in care orice obicei negativ prezinta riscul de a fi retinut pe viata. Problemele legate de postura incorecta, precum scolioza, se pot dezvolta si trebuie tratate corespunzator timpuriu.

Se alege un tratament de kinetoterapie copii deoarece aceste este non-invaziv si totodata nu implica medicamente. Este vorba doar despre activitate fizica si exercitii specializate realizate sub indrumarea unui expert kinetoterapeut.

Rezultatul este nu numai o postura imbunatatita, dar si dezvoltarea abilitatilor copilului de a-si mentine postura optima si de a se autocorecta de fiecare data cand este cazul.

Prevenirea obezitatii infantile

In ziua de astazi, obezitatea infantila este o problema reala. Cei mici nu au deseori parte de indeajuns de multa activitate fizica, adoptand un stil de viata mai mult sau mai putin sedentar care persista si in viata de adult, in unele cazuri. Sedintele de kinetoterapie copii pot schimba acest lucru si pot pune bazele unor obiceiuri foarte sanatoase.

Advertisement

Kinetoterapeutii pun la punct programe de activitate fizica adaptate pentru cel mic, in functie de varsta, dar si de cat de predispus este acesta la obezitate infantila. In final, se promoveaza un stil de viata activ care este de cele mai multe ori mentinut si dupa finalizarea sedintelor de kinetoterapie.

Incurajarea socializarii si comunicarii

Kinetoterapia pentru copii practicata cu scop general, anume care nu are in vedere un tratament specific pentru cel mic, este realizata deseori in grup. Astfel, copilul tau are oportunitatea de a socializa si comunica cu alti copii de varsta sa. Acest aspect poate pune totodata bazele motivarii reciproce sau a competitiei sanatoase legate de activitatea fizica realizata de copii.

kinetoterapie copii

Cei mici vor constientiza impreuna importanta activitatii fizice frecvente si se vor mentine responsabili din punct de vedere social unii fata de altii.

Desigur, cel mai important este faptul ca atat copiii, cat si parintii acestora vor interactiona si socializa, afland mai multe despre sedintele de kinetoterapie copii si despre beneficiile acestora.

In mare, acestea sunt cele mai importante beneficii de care cel mic se poate bucura daca frecventeaza o clinica de kinetoterapie. Ca si parinte, este important sa-i oferi acestuia ce-i mai bun – in ziua de astazi, acest lucru se reduce deseori la un stil de viata sanatos, mai ales la o postura corespunzatoare si la evitarea sedentarismului.

Advertisement

Contacteaza acum expertii Atletico Kinetic si afla cand este prima sedinta de kinetoterapie a copilului tau!

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending