Connect with us

UTILE

La psiholog poți să nu mergi – online-ul funcționează și aici ca măsură adaptată contextului actual

Published

on

Să mergi la psiholog nu trebuie să fie o rușine. Vorbim despre conștientizarea unor probleme și curajul de a le înfrunta, când desigur tendința este de a fugi de temeri și de ceea ce ne supără. A existat, într-adevăr, o falsă percepție despre ce este un psiholog și cum poate acesta să ajute publicul. Conceptul rușinii, de a nu fi în rând cu ceilalți din societate, a urmărit pe mulți mai ales în era comunistă. Acum însă ar trebui să vorbim despre generații mai deschise la nou. Despre cum ne ajută psihologul descoperim de la Daniel Ivan.

Psihologul poate fi un deschizător de drumuri

Ajungem la psiholog pentru că ne simțim undeva blocați în această lume. Nu funcționăm cum ar trebui și uneori și știm cauza: o pierdere, o traumă, o poveste tristă din copilărie, adolescență sau chiar recentă. Sunt atât de multe motive pentru care drumul spre un psiholog este o recomandare chiar. Ajungem fie din motive personale, fie profesionale, pur și simplu căutând o rezolvare sau un răspuns pentru ceea ce pare de neînțeles la un moment dat.

De ce nu am primit promovarea? De ce nu reușesc să am o relație de lungă durată? De ce eșuez? Și tot șirul de „de ce”-uri adună mii de motive pentru care sănătatea emoțională ne este zdruncinată.

Advertisement

Un cabinet psihoterapie Bucuresti ar putea fi o soluție. Nu neapărat în varianta clasică, ci online, după cum este și serviciul de nișă regăsit la cabinetul psihologului și psihoterapeutului Daniel Ivan.

Ședințe de terapie online – eficiente sau ba?

Accesul la ședințele de terapie nu este nicicum condiționat de prezența fizică la cabinet. Cel puțin în varianta propusă la danielivan.ro vorbim despre posibilitatea de a solicita ca ședințele de terapie să fie desfășurate prin mijloace de comunicare online.

În acest fel nu va mai fi necesară o programare amplă a zilei, a orarului cu tot cu deplasarea inclusă. Păstrând o legătură strânsă cu psihoterapeutul, ședințele online nu au de ce să fie cu un dezavantaj, ci dimpotrivă. Este mai degrabă importantă experiența psihologului și cum va decurge colaborarea, ținând cont de necesitatea de a fi deschiși pentru o astfel de experiență.

Eu sunt problema sau familia?

Advertisement

Nu degeaba se spune că nu putem schimba lumea, însă putem schimba modul în care reușim să reacționăm la ceea ce se întâmplă.

Există o diferență în psihoterapia de grup, de familie și cea individuală. În funcție de natura problemei este de preferat ca experiența să fie una personală, întrucât fiecare individ are propria contribuție la anumite scenarii.

Este necesară atât terapie individuală, cât și cea de familie sau cuplu în măsura în care și cei din jur sunt de acord cu această abordare.

La cabinetul acestui psiholog Bucuresti, Daniel Ivan, pot fi desfășurate și terapii de familie sau cuplu. Tariferele sunt menționate la fiecare serviciu în parte, în cadrul paginii oficiale.

Advertisement
top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending