Connect with us

UTILE

Mare sau munte? Antalya le oferă pe amândouă!

Published

on

Atunci când alegem destinația de vacanță, prima întrebare ce ne apare pe buze este: Mare sau munte? A alege între măreția și imboldul de energie pe care muntele ni-l poate oferi sau blândețea și liniștea pe care marea ne-o pune la dispoziție de fiecare dată este foarte dificil. Dar dacă nu am mai fi nevoiți să alegem? 

A venit momentul să ne bucurăm de o minunată vacanță în Turcia. Știm deja că aceasta este una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță pentru români, datorită peisajelor spectaculoase și a ospitalității turcilor. Marea provocare rămâne, însă, zona pe care o alegem pentru a ne petrece una dintre cele mai frumoase vacanțe.

În acest sens, oferte Antalya pune la dispoziție cele mai apreciate destinații din Turcia. Chiar dacă ești genul de persoană care preferă locurile călduroase, cu plaje exotice sau dacă destinațiile tale preferate sunt acompaniate de măreția munților, Antalya oferă câte ceva pentru fiecare în parte.

Ce mai pune la dispoziție Antalya?

Advertisement

Antalya este un oraș minunat, situat în sudul Turciei, la poalele munților Taurus și, în același timp, cu ieșire la litoralul Mării Mediterane. Este o destinație renumită pentru serviciile de All Inclusive și Ultra All Inclusive.

Una dintre cele mai spectaculoase atracții este portul din Antalya. Există aici un centru de activități care satisface cele mai exigente nevoi ale tuturor turiștilor, o varietate de magazine de suveniruri, cafenele, restaurante, etc.

Stațiuni ale orașului Antalya

  • Kemer

Stațiunea Kemer se află la 20 km depărtare de orașul Antalya, situat de-a lungul coastei Mediterane.

Atracția principală a stațiunii este reprezentată de frumusețea oferită de natura din zonă. Aici se află una dintre cele mai frumoase plaje din Antalya, iar pădurea și munții se îmbină într-un mod inedit.

  • Lara

Numele stațiunii Lara-Kund este dat de râul care o înconjoară. Stațiunea se află la 20 de minute distanță de aeroportul din Antalya.

Eucaliptii, palmierii, apa limpede și una dintre cele mai lungi plaje brun-aurii ale Turciei fac din stațiunea Lara-Kund una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță.

Advertisement
  • Side

Pe lângă frumusețea naturii prezentă aici, dată de faptul că muntele coboară până la țărm și întâlnește marea, Side este și o stațiune plină de cultură și istorie, fiind un oraș pescăresc ridicat printre ruinele așezărilor romane. Dintre vestigiile istorice amintim Amfiteatrul sau Templul lui Apollo și Athena.

  • Alanya

Stațiunea Alanya se află ceva mai departe, la aproape 130 km distanță de orașul Antalya și oferă una dintre cele mai spectaculoase plaje din zonă. Printre atracțiile ce merită vizitate se numără Turnul Roșu, castelul Ic Kale, șantierul naval Seljuk, fortăreața Alara, ruinele orașului antic Sydera sau orașul – port Iotape.

  • Belek

Stațiunea Belek este considerată o destinație neobișnuită, în sensul bun, prin faptul că le are pe toate: vestigii istorice, o plajă spectaculoasă, peisaj montan, terenuri de golf, și lista poate continua.

Este, de asemenea, o stațiune dedicată iubitorilor de sporturi: golf, surfing, schi nautic, rafting, sailing, alpinism montan sau chiar vânătoare.

De unde se poate pleca cu avionul către Antalya?

Pentru sezonul 2020, există plecări cu avionul către Antalya în fiecare zi din iunie până în septembrie. Plecările sunt din București, Iași, Cluj, Timișoara, Arad, Craiova, Constanța, Târgu Mureș, Suceava, Sibiu, Satu Mare, Oradea, Bacău și Baia Mare.

De asemenea, sunt turiști care preferă să plece cu mașina personală către Antalya, distanța fiind de aproximativ 1400 km, un drum de aproape 18 ore. În acest caz se recomandă ruta București – Ruse – Yambol – Edirne – Istanbul – Kutahya – Sandikli – Isparta – Antalya.

Unde ne cazăm în Antalya?

Advertisement

Oferta hotelieră este una diversă, de la hoteluri cochete cu servicii minime, până la resorturi de lux cu posibilități variate de distracție, astfel încât oricine să aibă acces la acea vacanță perfectă pe care o visează de foarte mult timp.

Mai mult decât atât, acum este perioada perfectă pentru a îți rezerva o cameră de hotel în Antalya. Oferta Early Booking scoate la înaintare prețuri în fața cărora nu poți răspunde negativ, cu reduceri de până la 50% pentru rezervările făcute până la sfârșitul lunii aprilie prin agenția Tomis Travel.

În acest sens, poți alege o vacanță romantică în doi ( Antalya poate fi destinația perfectă chiar și pentru luna de miere ), caz în care ai la dispoziție numeroase hoteluri situate pe litoralul din Antalya, cu acces facil la plajă, liniște și destindere.

De partea opusă, poți alege o vacanță alături de întreaga familie, caz în care este recomandat să alegi din complexurile hoteliere special gândite pentru acest lucru. Acestea pun la dispoziție locuri special amenajate pentru copii, astfel încât și voi, ca părinți, să vă puteți bucura de vacanță, și ei, ca și copii, să se distreze și să se simtă în largul lor.

În cazul în care ești fanul vieții de noaptea, Antalya îți poate oferi și acest lucru. În acest sens, ai la dispoziție cluburi, restaurante, baruri, terase, dar și locuri în care se cântă muzică live.

Advertisement

Cu siguranță, vei fi fascinat de Antalya, vei cădea în mrejele ei și vei dori să te întorci ori de câte ori ai ocazia. Chiar dacă turismul s-a dezvoltat considerabil în această regiune în ultimii ani, Antalya a reușit cumva să își păstreze autenticitatea pentru care este atât de iubită și apreciată.

E momentul să profiți acum de ofertele Early Booking pentru sezonul estival 2020 și să te grăbești să rezervi camera de hotel dorită. Indiferent de stațiunea pe care o alegi: Lara, Belek, Side, Alanya ori Kemer, vei găsi, mai mult ca sigur, tot ceea ce îți dorești pentru vacanța ta. Intră acum pe site-ul agenției Tomis Travel, navighează prin multitudinea de oferte disponibile și alege ceea ce se potrivește cel mai bine stilului tău de viață.

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending