Connect with us

Culinar

Meniu special de Revelion. Iata ce retete festive absolut fabuloase le poti prepara celor dragi!

Published

on

Impresioneaza-i pe cei dragi cu un meniu absolut fabuloas in care bucatele delicioase si aromele irezistibile sa imbie in mod placut papilele gustative ale tuturor. De Revelion servim preparate mai usoare, pentru ca este vorba despre o petrecere ce dureaza toata noaptea. Putem opta lejer pentru meniurile dietetice pentru ca sunt la fel de gustoase ca cele obisnuite.  De asemenea, accentul va fi pus pe dulciurile ce vor fi oferite invitatilor, dar si pe bauturi.

Iata cateva retete Toman Diet Romania care ii vor cuceri pe invitati in Noaptea dintre Ani:

 

Oua umplute cu iaurt si legume

Timp de pregatire : 30 minute

 

Ingrediente:

8 oua

100 ml iaurt de 0,1 grasime

1 lingura mustar

1 ardei gras rosu taiat cubulete

2 linguri branza de vaci slaba in grasime

Sare, piper, curry

Pentru sos:

300 ml iaurt slab

1/3 chimen tocat

1 dovlecel dat prin razatoare

Arpagic pentru ornament

 

Mod de preparare:

Fierbem ouale intr-un vas cu apa cu sare , aproximativ 20-25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari. Le cojim dupa ce se racesc si le taiem pe lungime.

Intr-un castron punem galbenusul de ou, mustarul, branza de vaci, iaurtul si condimentele si mixam pe prima treapta a mixerului, astfel vom avea o textura mai cremoasa. Apoi umplem jumatatile cu aceasta pasta.

Intr-un bol vom amesteca chimenul maruntit cu dovlecelul dat pe razatoare si asezonam cu sare. In caz ca lasa prea multa apa, le vom scurge. Dupa care adaugam iaurtul si amestecam.

Asezam ouale umplute pe un platou si tornam sosul langa. Ornam cu arpagic sau ceapa verde

 

Salau la tigaie in stil Toman

 

Ingrediente:

800 g file de salau

2 buc radacina de telina

1 legatura de marar proaspat

300 ml iaurt slab

1 lingurita ulei de masline

Sare, piper

Mod de preparare:

Fierbem cuburile de telina in apa cu sare dupa care le strecoram bine de tot.

Punem fileurile de peste intr-o tigaie cu foarte putin ulei si prajim ambele parti (2 minute pe ambele parti) si dam la o parte. In aceeasi tigaie punem cuburile de telina si le rumenim putin. Presaram cu marar si adaugam iaurtul.

 

Piept de curcan cu portocale

 

Ingrediente:

200 g piept de curcan

1 portocala

Cuisoare, nucsoara

1 lingura ulei de masline

Sare, piper

 

Mod de preparare:

 

Feliile de carne asezonam cu sare, piper si ulei de masline. Asezam intr-un vas de iena. Portocala taiem in doua, o jumatate taiem cubulete si punem peste carne, iar jumatatea cealalata vom stoarce. Stropim carnea cu sucul de portocale si asezonam cu nucsoara si cuisoare. Acoperim cu o alufolie si punem a cuptor pentru  40 minute, pana se va rumeni frumos.

 

Pui la punga cu cartofi dulci si ceapa

 

Timp de pregatire : 50 minute

 

Ingrediente:

800 g cartofi dulci taiat felii (2 bucati medii/ persoana)

3 cepe rosii

600 g piept de pui taiat fasii

1 lingura ulei de masline

Oregano proaspat

Sare, chili

 

 

Mod de preparare:

 

Amestecam ingredinetele curatate si taiate in prealabil si asezonam cu sare, chili si ulei si le punem in punga de copt.

Introducem in cuptor pentru 25-35 de minute.

 

Tiramisu cu zmeura in stil Toman

 

Ingrediente:

 

1 pliculet desert de ciocolata Toman

1 pliculet desert de vanilie Toman

1 pachet de biscuiti cu portocale Toman

1 mana de zmeura

 

Mod de preparare:

Se sfarama biscuitii si se pun intr-un pahar. Deasupra se pune un strat de zmeura, un strat de desert de ciocolata Toman si un strat de desert de  vanilie Toman. Se lasa la frigider peste noapte.

 

Se decoreaza cu zmeura proaspata.

 

 

 

Brownie de ciocolata cu inghetata

Timp de pregatire: 60 min

 

Ingrediente:

400 g faina de secara

Un varf de cutit de stevie

250 g ciocolata topita Toman (chocolate with crisp)

120 g praf de cacao

3 linguri ulei de masline

5 oua

250 ml iaurt de 0,1 grasime

2 linguri fulgi de ovaz

Scortisoara, nucsoara

1 lingurita praf de copt

4 cupe de inghetata fara zahar

 

Mod de preparare:

Amestecam ouale cu iaurtul si ciocolata topita. Adaugam praful de cacao, praful de copt si faina. Punem intr-o forma de copt si punem la cuptor la 140 grade C timp de 30 de minute.

Vom felia dupa ce se raceste.

 

Servim cu inghetata fara zahar

 

Pofta mare!

Culinar

Beneficiile comenzilor online de torturi

Published

on

Exista o serie de motive pentru care comenzile online de torturi sunt mult mai avantajoase decat comenzile din cofetariile fizice. Bineinteles, cel mai important motiv consta in simplitatea procesului de comanda, urmat fiind de rapiditatea cu care se desfasoara celelalte etape.  De astfel, se poate intui ca o comanda online de la o cofetarie din Bucuresti este efectuata cu o mai mare usurinta decat o comanda in cadrul unei cofetarii fizice.

Una dintre aceste cofetarii online este www.etorturi.ro. Acest loc magic unde se concep si se pun in practica cele mai delicioase retete, le ofera clientilor trei posibilitati simple de comanda: telefonic, prin e-mail sau online. Concret, dupa consultarea listei de torturi disponibila, clientul va contacta reprezentantii alegand una dintre caile mentionate, urmand a fi puse la punct detaliile privitoare la livrare si plata.

Pe site-ul oficial al cofetariei, clientii dispun de o oferta dedicata contextului actual, care ii indeamna sa stea acasa. Oferta consta in comandarea unui tort in valoare de 149 RON, pentru care beneficiaza de livrare gratuita in aceeasi zi in Bucuresti.

De ce sa alegi o cofetari online in detrimentul uneia fizice?

Traficul din Bucuresti reprezinta o mare bataie de cap pentru toti locuitorii capitalei, care se confrunta zi de zi cu aglomeratia. In ceea ce priveste comenzile de torturi pentru evenimente, locuitorii capitalei nu mai sunt nevoiti sa mearga cu masina pana la cofetarie.

Procesul de comanda a unui desert delicios nu a fost niciodata mai simplu! Cu doar un apel telefonic sau cu un e-mail transmis, clientul se va bucura de livrare direct la domiciliu.

Cofetaria eTorturi din Bucuresti livreaza torturi in fiecare zi a saptamanii, in intervalul orar 09-22:00. Asadar, programul incarcat al clientului nu va impiedica livrarea deserturilor la eveniment sau acasa. Mai mult decat atat, reprezentantii cofetariei online sunt dispusi sa livreze desertul pana la o ora tarzie, anume 02 dimineata, chiar la locatia in care are loc evenimentul.

Varietatea de produse pusa la dispozitie de cofetarie este una bogata, din care fac parte atat torturi simple, cat si unele sofisticate, destinate unor evenimente importante, precum nunta sau botez. Numarul modelelor unice de torturi depaseste 1000.

In contextul actual, cand se recomanda ca oamenii sa evite locurile aglomerate, mai ales daca pot desfasura anumite activitati si online, se poate lua in considerare si comenzile de torturi online. Deplasarile in cofetariile fizice pot fi evitate, avand in vedere ca livrarea din partea reprezentantilor cofetariei online este efectuata respectand conditiile igienico-sanitare aflate in vigoare. In plus, este disponibila plata cu cardul, tocmai pentru a evita schimbul de numerar.

Clientii se tem ca pentru un eveniment important nu vor putea degusta inainte tortul? Este bine de stiut sa degustarile se pot face cu o programare anterioara in laboratorul cofetariei online din Bucuresti.

Continue Reading

Culinar

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru orice sezon

Published

on

Toamna vine cu o multime de legume pline de aroma si vitamine. Printre legumele vedeta ale acestui sezon se inscrie si dovleacul placintar. Cu un nivel scazut de calorii, bogat in fibre si vitamine antioxidante precum vitaminele A, C si E ar fi si pacat sa nu il includem in meniul nostru de toamna.

Daca dovleacul placintar ne duce cu gandul mai mult la prajituri sau placinte, acesta este excelent si in supe sau alte mancaruri gatite precum si in retete de paste. Una dintre cele mai delicioase si usor de realizat retete paste este cea de Tagliatelle cu dovleac copt ce poate fi gasita pe site-ul www.pastebaneasa.ro, fiind realizata in colaborare cu Teo’s Kitchen.

Pentru aceasta reteta paste au fost folosite tagliatelle din grau dur, o idee excelenta pentru cei care isi doresc un stil de viata sanatos. Pastele din grau dur sunt o alternativa mai sanatoasa pentru ca au o cantitate mai mare de proteine, un indice glicemic mai mic si cantitati mai mici de amidon si apa. De asemenea, sunt usor de gatit “al dente” pentru ca isi pastreaza forma la fierbere si nu se lipesc.

Pentru 2 portii de Tagliatelle cu dovleac copt sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • o lingura ulei de masline
  • o lingura unt
  • o ceapa alba mica, tocata fin
  • un catel de usturoi trecut prin presa
  • 200g dovleac copt
  • 100ml lapte sau smantana dulce
  • condimente dupa gust: sare, piper, nucsoara, scortisoara
  • 50g parmesan dat pe razatoare
  • 200g tagliatelle din grau dur Baneasa

Mai intai coacem dovleacul la cuptor timp de 50-60 de minute. Intre timp calim ceapa si usturoiul in uleiul si untul incins, pana ceapa devine translucida. Dupa ce dovleacul s-a copt, il dam prin blender impreuna cu laptele sau smantana dulce, ceapa si usturoiul calite si condimentele. Punem la fiert tagliatellele in 2 litri de apa clocotita in care adaugam putina sare. Intre timp gatim si piureul de dovleac obtinut, il punem in tigaie si il lasam sa dea de cateva ori in clocot. Adaugam tagliatelle fierte al dente peste sosul de dovleac copt, iar daca sosul este prea gros putem pune putin din apa in care au fiert pastele. La final punem parmesanul ras, iar pastele pot fi servite.

Acesta reteta este ideala petru zilele racoroase de toamna si datorita numeroaselor calitati nutritive este potrivita atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici.

Continue Reading

Culinar

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Published

on

Peștele este un aliment atât de complet, de sănătos și de inofensiv pentru stomac sau nivelul de colesterol, încât îl pot consuma fără grijă și cei ”condamnați” la regim alimentar din motive medicale, și cei aflați la dietă din motive… estetice.

Când este vorba despre pește, cumva oamenii susțin că preferă peștele proaspăt. Ceea ce scapă din vedere – sau e pur și simplu neștiință – este că la prepararea conservelor tot pește proaspăt se folosește. Cel puțin pentru conservele de pește EVA. Asta pentru că un producător renumit precum Podravka nu își permite să înșele încrederea clienților săi – pe care o construiește și cultivă de zeci de ani, din 1934 -, care i-a adus meritatul succes: brand alimentar de top din regiunea Adriatica.

Variatele produse din pește EVA nu numai că sunt sănătoase și gustoase, dar sunt deopotrivă excelente pentru a fi consumate ca atare sau pentru a reprezenta ingredientul de bază al unor delicioase mâncăruri mediteraneene ce pot fi preparate rapid. Și, totodată, ele mai pot fi transformate în antreuri la mesele festive sau gustări numai bune de servit la întâlnirile între prieteni, cu un pahar de vin alb alături. Nici nu știi câte minunății se pot prepara din conservele de pește EVA… Tocmai de aceea ne-am gândit că ți-ar prinde bine două idei.

Chifteluțe din ton

Fierbe trei cartofi și doi morcovi și zdrobește-i cu furculița pentru a obține un piure. Adaugă peste el trei cutii de EVA Ton în suc propriu (peste care ai stors zeama de la un sfert de lămâie), un ou crud, o legătură de mărar tocat mărunt și patru căței de usturoi zdrobiți. Amestecă bine, pentru a omogeniza compoziția. Ia câte o linguriță de compoziție și, cu mâinile umezite cu apă rece, modelează bile pe care apoi le tăvălești prin făină sau pesmet și le prăjesti în baie de ulei. Scoate chifteluțele când devin aurii și pune-le pe un prosop de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei. Le poți servi pe o farfurie în care ai așezat frunze de salată sau le poți înfige pe bețe de frigărui, alternând cu măsline negre și verzi, fără sâmburi.

Salată de cartofi dulci cu macrou

Fierbe doi cartofi dulci și, după ce s-au răcit, taie-i în cuburi și asezonează cu sare și piper. Adaugă și 2-3 căței de usturoi tăiați rondele foarte fine. Desfă o cutie de EVA File de macrou în sos tomat, scoate numai bucățile de pește și taie-le în bucățele mai mici. Pune peste cartofi peștele, o ceapă mică și o jumătate de lămâie, ambele tăiate rondele, și două linguri de măsline negre feliate. Sosul tomat amestecă-l cu două linguri de ulei și zeama de la o jumătate de lămâie, apoi toarnă-l peste salată. Ceva așa de bun n-ai mâncat niciodată!

Continue Reading
Culinaro săptămână ago

Beneficiile comenzilor online de torturi

Culinaro lună ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru orice sezon

Stirio lună ago

Chiuveta care promite

Frumuseteo lună ago

Acneea adolescentului

Stiri2 luni ago

Importanta igienei dentare pentru tine si cei din jurul tau

Stiri2 luni ago

Experienta gastronomica libaneza – simplu, sigur, savuros

Stiri2 luni ago

Cumpărături online – ce categorii de produse poți să comanzi online cu livrare direct acasă

Psiho3 luni ago

De ce sa alegi un psiholog online

Culinar4 luni ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Life Style4 luni ago

HISTORY transmite în premieră un serial documentar despre „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea”

Life Style4 luni ago

Cum să alegi comoda tv perfectă pentru living

Culinar4 luni ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Life Style7 luni ago

Cu ce curățăm pardoselile? Soluții profesionale sau homemade?

Antreprenoriat7 luni ago

Cum îți administrezi banii? 3 idei care te vor ajuta să îți gestionezi eficient bugetul personal

Culinar8 luni ago

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Evenimente8 luni ago

Când vrei să faci lumea puțin mai frumoasă, donează!

Naturiste9 luni ago

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Frumusete9 luni ago

Află și tu cum să scapi de grăsimea nedorită

Evenimente10 luni ago

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry” a avut loc la Bucuresti

Evenimente10 luni ago

Se deschide Delicios Gourmet!

Trending