Connect with us

Culinar

Meniu special de Revelion. Iata ce retete festive absolut fabuloase le poti prepara celor dragi!

Published

on

Impresioneaza-i pe cei dragi cu un meniu absolut fabuloas in care bucatele delicioase si aromele irezistibile sa imbie in mod placut papilele gustative ale tuturor. De Revelion servim preparate mai usoare, pentru ca este vorba despre o petrecere ce dureaza toata noaptea. Putem opta lejer pentru meniurile dietetice pentru ca sunt la fel de gustoase ca cele obisnuite.  De asemenea, accentul va fi pus pe dulciurile ce vor fi oferite invitatilor, dar si pe bauturi.

Iata cateva retete Toman Diet Romania care ii vor cuceri pe invitati in Noaptea dintre Ani:

 

Oua umplute cu iaurt si legume

Timp de pregatire : 30 minute

 

Ingrediente:

8 oua

100 ml iaurt de 0,1 grasime

1 lingura mustar

1 ardei gras rosu taiat cubulete

2 linguri branza de vaci slaba in grasime

Sare, piper, curry

Pentru sos:

300 ml iaurt slab

1/3 chimen tocat

1 dovlecel dat prin razatoare

Arpagic pentru ornament

 

Mod de preparare:

Fierbem ouale intr-un vas cu apa cu sare , aproximativ 20-25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari. Le cojim dupa ce se racesc si le taiem pe lungime.

Intr-un castron punem galbenusul de ou, mustarul, branza de vaci, iaurtul si condimentele si mixam pe prima treapta a mixerului, astfel vom avea o textura mai cremoasa. Apoi umplem jumatatile cu aceasta pasta.

Intr-un bol vom amesteca chimenul maruntit cu dovlecelul dat pe razatoare si asezonam cu sare. In caz ca lasa prea multa apa, le vom scurge. Dupa care adaugam iaurtul si amestecam.

Asezam ouale umplute pe un platou si tornam sosul langa. Ornam cu arpagic sau ceapa verde

 

Salau la tigaie in stil Toman

 

Ingrediente:

800 g file de salau

2 buc radacina de telina

1 legatura de marar proaspat

300 ml iaurt slab

1 lingurita ulei de masline

Sare, piper

Mod de preparare:

Fierbem cuburile de telina in apa cu sare dupa care le strecoram bine de tot.

Punem fileurile de peste intr-o tigaie cu foarte putin ulei si prajim ambele parti (2 minute pe ambele parti) si dam la o parte. In aceeasi tigaie punem cuburile de telina si le rumenim putin. Presaram cu marar si adaugam iaurtul.

 

Piept de curcan cu portocale

 

Ingrediente:

200 g piept de curcan

1 portocala

Cuisoare, nucsoara

1 lingura ulei de masline

Sare, piper

 

Mod de preparare:

 

Feliile de carne asezonam cu sare, piper si ulei de masline. Asezam intr-un vas de iena. Portocala taiem in doua, o jumatate taiem cubulete si punem peste carne, iar jumatatea cealalata vom stoarce. Stropim carnea cu sucul de portocale si asezonam cu nucsoara si cuisoare. Acoperim cu o alufolie si punem a cuptor pentru  40 minute, pana se va rumeni frumos.

 

Pui la punga cu cartofi dulci si ceapa

 

Timp de pregatire : 50 minute

 

Ingrediente:

800 g cartofi dulci taiat felii (2 bucati medii/ persoana)

3 cepe rosii

600 g piept de pui taiat fasii

1 lingura ulei de masline

Oregano proaspat

Sare, chili

 

 

Mod de preparare:

 

Amestecam ingredinetele curatate si taiate in prealabil si asezonam cu sare, chili si ulei si le punem in punga de copt.

Introducem in cuptor pentru 25-35 de minute.

 

Tiramisu cu zmeura in stil Toman

 

Ingrediente:

 

1 pliculet desert de ciocolata Toman

1 pliculet desert de vanilie Toman

1 pachet de biscuiti cu portocale Toman

1 mana de zmeura

 

Mod de preparare:

Se sfarama biscuitii si se pun intr-un pahar. Deasupra se pune un strat de zmeura, un strat de desert de ciocolata Toman si un strat de desert de  vanilie Toman. Se lasa la frigider peste noapte.

 

Se decoreaza cu zmeura proaspata.

 

 

 

Brownie de ciocolata cu inghetata

Timp de pregatire: 60 min

 

Ingrediente:

400 g faina de secara

Un varf de cutit de stevie

250 g ciocolata topita Toman (chocolate with crisp)

120 g praf de cacao

3 linguri ulei de masline

5 oua

250 ml iaurt de 0,1 grasime

2 linguri fulgi de ovaz

Scortisoara, nucsoara

1 lingurita praf de copt

4 cupe de inghetata fara zahar

 

Mod de preparare:

Amestecam ouale cu iaurtul si ciocolata topita. Adaugam praful de cacao, praful de copt si faina. Punem intr-o forma de copt si punem la cuptor la 140 grade C timp de 30 de minute.

Vom felia dupa ce se raceste.

 

Servim cu inghetata fara zahar

 

Pofta mare!

Culinar

Reţetă de sănătate: iată beneficiile unui pahar de prosecco pe zi!

Published

on

Desi vinul spumant de origine italiana este adesea comparat cu sampania, cele doua bauturi se deosebesc prin metoda de producere, aspect care se reflecta si in pretul lor. Pe langa avantajul din punct de vedere financiar, exista si alte beneficii de care au parte cei care consuma cate un pahar de prosecco pe zi.

Inainte de a descoperi mai multe despre aceste beneficii, trebuie sa stii ca ele se aplica doar in cazul consumului moderat de alcool. La fel ca orice alt produs, cand sunt consumate in exces, bauturile alcoolice au consecinte neplacute, motiv pentru care este bine sa fii moderat.

Asadar, iata doar cateva beneficii de care au parte cei care consuma ocazional cate un pahar de prosecco achizitionat din magazinul online BeiCeVrei!

1. Este benefic pentru sanatatea sistemului respirator

Asa cum se intampla in cazul tuturor bauturilor obtinute din struguri albi, se considera ca si vinul spumant de origine italiana contribuie la prevenirea afectiunilor respiratorii.

2. Poate fi bun pentru inima 

Din moment ce este obtinut din struguri albi, acesta este bogat in antioxidanti, aspect care il transforma intr-o bautura sigura pentru sanatatea inimii. Pentru a obtine acest vin, se foloseste soiul de struguri Glera, in proportie de cel putin 85%. Bulele din vin contin polifenoli, care stimuleaza circulatia sangelui si contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Astfel, sansele de a suferi un atac cardiovascular sunt reduse semnificativ.

3. Poate stimula memoria

In cazul in care bei un pahar sau doua de vin spumant pe saptamana, exista sanse ca memoria ta sa se imbunatateasca. Prosecco poate imbunatati functiile cognitive si, conform unor cercetari, poate intarzia aparitia afectiunilor degenerative ale creierului. 

Totusi, cel care a efectuat studiul mentionat anterior, profesorul Jeremy Spencer, a tinut sa mentioneze: „Incurajam o abordare responsabila a consumului de alcool si rezultatele noastre sugereaza ca un aport foarte mic de unu pana la doua pahare pe saptamana poate fi eficient.”

4. Contribuie la buna dispozitie 

Autorul cartii „The Healing Power of Champagne”, Tran Ky sustine ca vinurile spumante contin oligoelemente naturale de zinc, magneziu si potasiu. Toate acestea contribuie la eliberarea tensiunii, la cresterea nivelului de energie si la obtinerea unei stari de spirit pozitive.

5. Imbunatateste aspectul pielii

Antioxidantii prezenti in aceasta bautura contribuie si la obtinerea unui ten cu aspect intinerit. Rolul acestor substante consta in detoxifierea, netezirea si uniformizarea pielii. In special persoanele care au tenul gras sau care se confrunta cu acnee ar putea observa imbunatatiri.

Iar lista nu se incheie aici! Aceasta bautura poate fi consumata ocazional si de catre cei care tin o dieta din moment ce este saraca in calorii. Nu multa lume cunoaste acest aspect, insa un pahar de prosecco are mai putine calorii decat unul de vin rosu. Totodata, exista dovezi care sustin ca vinurile spumante pot reduce riscul de diabet cu pana la 13%.

 

Nu in ultimul rand, prosecco este o bautura delicioasa, care poate fi savurat fie in varianta simpla, fie in diferite cocktailuri spectaculoase. Acceseaza acum magazinul online BeiCeVrei, comanda sortimentul tau preferat si bucura-te de efectele benefice pe care aceasta bautura le ofera. 

Continue Reading

Culinar

Candy barul de nuntă, a doua “vedetă” a serii după mireasă!

Published

on

Dulciurile insotesc mereu evenimentele frumoase din viata noastra. La ziua de nastere ai parte de cel mai delicios tort, la sarbatorile de peste an ai tot felul de prajituri cu arome specifice perioadei, la botez ai un bufet cu dulciuri care mai de care mai colorate si variate, iar la casatorie ai cel mai spectaculos candy bar de nunta, o adevarata “vedeta” care cucereste fiecare invitat.

Se pot spune multe povesti cu ajutorul diafanelor produse de cofetarie. Tu cum ai vrea sa spui povestea ta ? Printr-un mic exercitiu de imaginatie, ai putea crea o feerie de arome si culori, pentru o nunta magica. Iar atunci cand îi ai aproape si pe organizatorii cu experienta in evenimente de acest gen, chiar nu ai cum sa dai gres.

Pe langa muzica, decoratiuni si preparatele culinare deosebite, poti amenaja si un candy bar nunta fabulos. Conform preferintelor tale, acesta se poate personaliza cu sortimente cat mai variate, pentru a delecta ochii si papilele gustative ale oaspetilor. 

Un bufet cu dulciuri trebuie sa arate impecabil pe toata durata evenimentului. Succesul acestuia este asigurat de felul in care se combina formele, culorile, texturile si aromele preparatelor. Decorate in cel mai inspirat mod, prajiturelele alese de tine vor face spectacol atat pentru adulti, cat si pentru copii. 

Cupcake-urile, mini-eclerele, Macarons, Tiramisu, delicioasa prajitura Panna – Cotta cu jeleu si fructe, Mousse-urile din ciocolata aerata, fructe si vanilie, spuma de bezea cu crema si fructe Pavlova, Cheesecake-urile, Raffaello si tartele cu fructe vor face un bufet “dulce” memorabil la nunta ta. Fondantele, jeleurile, batoanele de ciocolata, piscoturile si bezelele vor da o nota seducatoare, completand succesul unui candy bar de nunta. 

Firmele profesioniste care se ocupa cu realizarea unui mic paradis iti pot pregati un adevarat festin dulce. Toate preparatele vor fi proaspete, realizate cat mai aproape de ziua nuntii, astfel incat tu si cei dragi sa puteti savura in siguranta orice produs. Prajiturile vor fi livrate inainte ca petrecerea sa inceapa si vei avea garantia calitatii acestora.

Specialistii laboratorului se vor ocupa de pregatirea, transportul si aranjarea prajiturilor in sala. Tu va trebui doar sa alegi sortimentele si tematica pentru un candy bar nunta de vis. Decorul localului va fi completat perfect de acest aranjament irezistibil si le va oferi invitatilor momente de bucurie. Chiar si cei mai pretentiosi nu vor putea sta fara sa guste macar o prajitura. 

Nu trebuie sa iti faci griji nici in legatura cu elementele ce vor decora candy barul. Toate accesoriile si recipientele necesare iti vor fi puse la dispozitie de catre laboratorul cu care vei colabora. Din ce in ce mai multe cupluri aleg sa personalizeze anumite produse cu numele lor si sa le ofere nuntasilor drept marturii. Iata o idee minunata care va face o surpriza dulce tuturor! Fiecare va pleca spre casa cu un mini-aranjament, decorat cu ornamente specifice.  

  

Poti, de asemenea, sa incluzi intr-un candy bar de nunta si tortul mirilor sau fantana de ciocolata. Vei transforma astfel rapid acel spatiu intr-un loc foarte solicitat pentru fotografii si cadre video. Rasfata-ti invitatii si lasa dulciurile sa le invaluie inima!

Continue Reading

Culinar

Top 10 echipamente frigorifice care nu pot lipsi din cadrul unei bucătării profesionale!

Published

on

Indiferent daca este vorba de restaurante, cantine, baruri, pizzerii sau de orice alta unitate de alimentatie publica, echipamentele frigorifice sunt, fara indoiala, un element esential. Datorita acestora, ingredientele si preparatele sunt mentinute la temperatura scazuta in mod constant, aspect care contribuie la pastrarea prospetimii acestora si la prelungirea termenului de valabilitate.

Pentru a beneficia de echipamente HoReCa performante, care contribuie la productivitatea si succesul afacerii dumneavoastra, apelati cu incredere la Fresco, o companie care sustine performanta in bucatariile profesionale din Romania inca din anul 1992. Aici veti descoperi o gama variata de echipamente destinate afacerii dumneavoastra, de la branduri renumite la nivel international.

In momentul in care alegeti sa investiti intr-un echipament profesional, aveti garantia calitatii, a fiabilitatii, dar si a duratei de viata indelungate si a consumului de energie redus. In plus, cei care colaboreaza cu Fresco Expert se bucura de multe alte servicii de calitate, toate menite sa creeze o experienta unica.

 

Asadar, iata ce tipuri de echipamente frigorifice nu pot lipsi din cadrul unei bucatarii profesionale!

1. Dulapuri frigorifice. Confectionate din otel inox, dulapurile frigorifice pentru bucatarii profesionale au functie de refrigerare si congelare. In plus, asigura un control deosebit de precis asupra temperaturii si umiditatii.

2. Mese de lucru refrigerate. In cazul in care aveti nevoie de mese reci sau mese de congelare, explorati oferta Fresco pentru a descoperi cele mai bune oferte! Modelele puse la dispozitie dispun de 1 pana la 4 usi si sunt destinate utilizarii multiple, precum depozitarea sau prelucrarea alimentelor.

3. Abatitoare. Cel mai sigur sistem de racire in bucatarii profesionale este reprezentat de abatitoare, cunoscute si drept blast chiller. Astfel de echipamente pot raci instantaneu si eficient orice tip de preparat.

4. Masini de cuburi de gheata. Un astfel de echipament nu poate lipsi dintr-un bar, mai ales in aceasta perioada, cand incepe sezonul cald. Acestea functioneaza cu apa sau aer, au randament ridicat si pot produce chiar si fulgi de gheata.

5. Lazi frigorifice. Alege lazi frigorifice din catalogul Fresco Expert si vei avea parte de un echipament cu volum de pana la 1.200 de litri, care poate genera temperaturi de congelare de pana la -24 de grade Celsius.

6. Saladete. Saladetele au un dublu rol in bucatarii profesionale. Pe de o parte, sunt utilizate pentru a pastra prospetimea ingredientelor destinate salatelor. Pe de alta parte, au o functie estetica din moment ce prezinta ingredientele intr-o maniera extrem de atractiva.

7. Frigidere de bauturi. Cu o capacitate crescuta de stocare, design elegant si dotate cu lumina in interior, astfel de echipamente nu ar trebui sa lipseasca din bucataria unei afaceri de succes.

8. Vitrine de vinuri. Cand doriti sa achizitionati vitrine de vinuri, optati pentru un produs cu una sau mai multe zone de reglare a temperaturii, cu usi din sticla si termostat electronic, asa cum sunt modelele din oferta Fresco Expert.

9. Vitrine de tapas/sushi. Din bucatariile cu specific spaniol sau japonez, astfel de echipamente sunt esentiale, din moment ce intregesc experienta pe care vreti sa o puneti la dispozitie clientilor dumneavoastra.


10. Camere de frig si accesorii. Nelipsite din dotarea unei bucatarii profesionale, camerele de frig pot pastra fructele, legumele si carnea proaspete, totul intr-o atmosfera controlata.

Continue Reading

MEDIA NEWS

Muzicao săptămână ago

S-a lansat iLO feat. Doddy – “Vrei sau nu vrei”, o piesă fierbinte rău

Muzicao săptămână ago

S-a lansat Balkan feat. Glorya – “Spune Ceva”

Culinar2 săptămâni ago

Reţetă de sănătate: iată beneficiile unui pahar de prosecco pe zi!

Muzica3 săptămâni ago

Mr Vik a lansat “Disco”, noua piesă din proiectul Friday Raggaeton

Muzica3 săptămâni ago

Karina a lansat videoclipul piesei “Toca”

UTILE4 săptămâni ago

Nu stii ce model de aparatori patut sa alegi? Iata sugestiile noastre!

Muzicao lună ago

S-a lansat Mr. VIK feat. Alex Mica – “Travesuras”, piesă care face parte din proiectul Friday Raggaeton

Stirio lună ago

Glorya a lansat videoclipul piesei “Totdeauna”

Culinaro lună ago

Candy barul de nuntă, a doua “vedetă” a serii după mireasă!

UTILEo lună ago

De ce facilitati poti beneficia atunci cand achizitionezi un dulap metalic ?

Evenimenteo lună ago

Sănătate mintală și provocările după pandemie,la Mastering the Music Business VI

UTILE2 luni ago

Top 7 hub-uri de tehnologie la nivel global

Frumusete2 luni ago

Cum să nu te îngrași în vacanță de vară și cum să supraviețuim vacanțelor all inclusive? Sicuro Slim este rețeta perfectă!

Sanatate2 luni ago

5 reguli pentru un concediu fără kilograme în plus

Life Style2 luni ago

De ce este important să dormi într-o lenjerie de pat curată şi cât de des ar trebui spălată / schimbată ?

Sanatate3 luni ago

De ce e important să-ți cunoști harta alunițelor și să o verifici anual?

Culinar4 luni ago

Top 10 echipamente frigorifice care nu pot lipsi din cadrul unei bucătării profesionale!

Frumusete5 luni ago

Clinica stomatologică Punto Dental din Capitală se mută intr-o nouă locație în zona Dorobanți, după o investiţie de peste 500.000 euro

Life Style5 luni ago

Cum se mentin in forma modelele de videochat din Bucuresti ?

UTILE5 luni ago

Nu lasa birocratia sa iti puna frana: ia-ti rapid fisa medicala auto!

Trending