Connect with us

Culinar

Meniu special de Revelion. Iata ce retete festive absolut fabuloase le poti prepara celor dragi!

Published

on

Impresioneaza-i pe cei dragi cu un meniu absolut fabuloas in care bucatele delicioase si aromele irezistibile sa imbie in mod placut papilele gustative ale tuturor. De Revelion servim preparate mai usoare, pentru ca este vorba despre o petrecere ce dureaza toata noaptea. Putem opta lejer pentru meniurile dietetice pentru ca sunt la fel de gustoase ca cele obisnuite.  De asemenea, accentul va fi pus pe dulciurile ce vor fi oferite invitatilor, dar si pe bauturi.

Iata cateva retete Toman Diet Romania care ii vor cuceri pe invitati in Noaptea dintre Ani:

 

Oua umplute cu iaurt si legume

Timp de pregatire : 30 minute

 

Ingrediente:

8 oua

100 ml iaurt de 0,1 grasime

1 lingura mustar

1 ardei gras rosu taiat cubulete

2 linguri branza de vaci slaba in grasime

Sare, piper, curry

Pentru sos:

300 ml iaurt slab

1/3 chimen tocat

1 dovlecel dat prin razatoare

Arpagic pentru ornament

 

Mod de preparare:

Fierbem ouale intr-un vas cu apa cu sare , aproximativ 20-25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari. Le cojim dupa ce se racesc si le taiem pe lungime.

Intr-un castron punem galbenusul de ou, mustarul, branza de vaci, iaurtul si condimentele si mixam pe prima treapta a mixerului, astfel vom avea o textura mai cremoasa. Apoi umplem jumatatile cu aceasta pasta.

Intr-un bol vom amesteca chimenul maruntit cu dovlecelul dat pe razatoare si asezonam cu sare. In caz ca lasa prea multa apa, le vom scurge. Dupa care adaugam iaurtul si amestecam.

Asezam ouale umplute pe un platou si tornam sosul langa. Ornam cu arpagic sau ceapa verde

 

Salau la tigaie in stil Toman

 

Ingrediente:

800 g file de salau

2 buc radacina de telina

1 legatura de marar proaspat

300 ml iaurt slab

1 lingurita ulei de masline

Sare, piper

Mod de preparare:

Fierbem cuburile de telina in apa cu sare dupa care le strecoram bine de tot.

Punem fileurile de peste intr-o tigaie cu foarte putin ulei si prajim ambele parti (2 minute pe ambele parti) si dam la o parte. In aceeasi tigaie punem cuburile de telina si le rumenim putin. Presaram cu marar si adaugam iaurtul.

 

Piept de curcan cu portocale

 

Ingrediente:

200 g piept de curcan

1 portocala

Cuisoare, nucsoara

1 lingura ulei de masline

Sare, piper

 

Mod de preparare:

 

Feliile de carne asezonam cu sare, piper si ulei de masline. Asezam intr-un vas de iena. Portocala taiem in doua, o jumatate taiem cubulete si punem peste carne, iar jumatatea cealalata vom stoarce. Stropim carnea cu sucul de portocale si asezonam cu nucsoara si cuisoare. Acoperim cu o alufolie si punem a cuptor pentru  40 minute, pana se va rumeni frumos.

 

Pui la punga cu cartofi dulci si ceapa

 

Timp de pregatire : 50 minute

 

Ingrediente:

800 g cartofi dulci taiat felii (2 bucati medii/ persoana)

3 cepe rosii

600 g piept de pui taiat fasii

1 lingura ulei de masline

Oregano proaspat

Sare, chili

 

 

Mod de preparare:

 

Amestecam ingredinetele curatate si taiate in prealabil si asezonam cu sare, chili si ulei si le punem in punga de copt.

Introducem in cuptor pentru 25-35 de minute.

 

Tiramisu cu zmeura in stil Toman

 

Ingrediente:

 

1 pliculet desert de ciocolata Toman

1 pliculet desert de vanilie Toman

1 pachet de biscuiti cu portocale Toman

1 mana de zmeura

 

Mod de preparare:

Se sfarama biscuitii si se pun intr-un pahar. Deasupra se pune un strat de zmeura, un strat de desert de ciocolata Toman si un strat de desert de  vanilie Toman. Se lasa la frigider peste noapte.

 

Se decoreaza cu zmeura proaspata.

 

 

 

Brownie de ciocolata cu inghetata

Timp de pregatire: 60 min

 

Ingrediente:

400 g faina de secara

Un varf de cutit de stevie

250 g ciocolata topita Toman (chocolate with crisp)

120 g praf de cacao

3 linguri ulei de masline

5 oua

250 ml iaurt de 0,1 grasime

2 linguri fulgi de ovaz

Scortisoara, nucsoara

1 lingurita praf de copt

4 cupe de inghetata fara zahar

 

Mod de preparare:

Amestecam ouale cu iaurtul si ciocolata topita. Adaugam praful de cacao, praful de copt si faina. Punem intr-o forma de copt si punem la cuptor la 140 grade C timp de 30 de minute.

Vom felia dupa ce se raceste.

 

Servim cu inghetata fara zahar

 

Pofta mare!

Culinar

Rețete festive pentru Crăciun și Anul Nou de la PrăjiturEla

Published

on

Mihaela Sava ne propune cateva retete de parajituri pentru Craciun si Anul Nou. 

La PrajiturEla (http://www.laprajiturela.ro/ http://www.lapraji.ro/)

Tort tiramisu

Ingrediente (pentru o tava cu diametrul de 26 de cm)

300 g piscoturi de sampanie

500 g mascarpone

4 oua

200 g zahar

200 ml cafea tare

200 ml apa

200 ml lichior amarui

1 lingura cacao

Cum procedam:

Punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-un bol termorzistent, apoi il punem pe un vas in care fierbe la foc mic apa (avem grija ca bolul sa nu atinga apa – tehnica se numeste bain marie sau baie de aburi

Amestecam incontinuu in bol pana cand se topeste zaharul

Dupa ce zaharul s-a topit, luam de pe aburi si mixaam pana cand se raceste bolul

La fel porcedam si cu albusurile si 100 g zahar – dupa ce s-a topit zahaul, luam de pe foc, mixam pana cand se raceste bolul si albusurile s-au intarit

Adaugam galbenusurile si 100 ml din lochior peste branza mascarpone, amestecam, apoi inglobam cu grija compozitia in albusurile batute – dam deoparte

Amestecam cafeaua cu apa si 100 ml lichior si le punem intr-un bol cu gura larga

Pregatim o forma de tort cu fund detasabil (daca avem, punem de jur imprejur folie de acetofan)

Scufunam scurt cate un piscot in acest lichid si il punem in forma de tort, creand astfel baza tortului

Adaugam un strat de crema, apoi revenim cu piscoturile

Mai adaugam un strat de piscoturi, iar ultima treime de crema o punem intr-un pos cu dui (sau intr-o punga taiata la colt) si facem gramajoare de crema/moate.

Punem cacaoa intr-o sita mica/strecuratoare de ceai si pudram tortul.

Sugestie

Tiramisu este cel mai bun dupa ce a stat o noapte in frigider.

 

Prajitura cu ciocolata, ardei iute si whisky

Ingrediente (pentru doua tavi in forma de inima sau pentru o tava cu diametrul de 28 cm):

300 g ciocolata amaruie (sau de menaj)

125 g unt

150 g zahar

6 oua

6 linguri whisky sau cognac

1 ardei iute uscat, maruntit sau 1/2 lingurita boia de ardei iute

1 praf de sare

Cum procedam:

Rupem ciocolata bucatale, taiem untul cuburi, apoi le punem intr-un bol termoreistent si le topim pe baie de aburi (punem bolul pe o cratita in care fierbe putin apa, cu grija ca bolul sa nu atinga apa)

Separam ouale

Batem galbenusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si albusurile cu cealalta jumatate

Dupa ce untul si ciocolata s-au topit, le amestecam bine si le lasam sa se raceasca

Dupa amestecul de unt cu ciocolata s-a topit, il incorporam in compozitia cu galbenusuri, apoi adaugam whisky-ul si ardeiul iute (sau boiaua)

La final incorporam cu miscari usoare de sus in jos, albusul in restul compozitiei

Turam compozitia in tavile pregatite si coacem pentru 30 de miute in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade

Servim pudrata cu cacao, alaturi de inghetata de vanilie

Nota

Nu va speriati daca tarta va creste si apoi se va lasa/crapa, este normal.

Tarta este asemanatoare prajiturii brownie – densa si cremoasa.

 

Macarons din alune de padure

Ingrediente (pentru 80 de cochilii – 40 macarons):

Pentru cochilii

200 g alune de padure sau faina din alune de padure (alunele trebuie sa fie crude si, de preferat fara coaja. Eu am avut cu coaja, au iesit si asa :)) Am folosit alune crude de la Solaris.

200 g zahar pudra (obligatoriu din comert pentru ca are adaos de amidon)

200 g zahar tos

150 g albus de ou, impartit in doua parti egale 75g + 75g (neaparat cantarit)

50 g apa

1 praf de sare

1/4 lingurita colorant pudra rosu. Eu il cumpar de pe www.pastaidevanilie.ro

Pentru crema

200 g Nutella sau Finetti

100 g unt de arahide

Cum procedam:

Daca nu am gasit faina de alune de padure, amestecam alunele cu zaharul pudra, apoi le dam prin blender pana obtinem faina

Trecem prin sita (cea pe care o folosim pentru faina alba) faina de alune + zaharul (daca ne raman bucatele de alune, le dam iar prin blender si le cernem din nou)

Adaugam o parte din albus (75 g) peste compozitia din alune, colorantul, daca folosim, apoi amestecam pana obtinem o pasta – dam deoparte

Intr-o craticioara punem zaharul tos si apa, apoi dam la foc mic

Fierbem siropul pana acesta ajunge la temperatura de 116 grade (atentie 116, nu 160!)

In bolul mixerului (curatat f bine in prealabil) punem restul de albus si praful de sare, apoi mixam pana cand albusul se tranforma intr-o spuma usoara, dar totusi lichida

Cand siropul a ajuns la temeperatura dorita, il turnam in fir subtire(!) peste albusurile din bol, mixand incontinuu. Lsam la mixat pana cand bolul mixerului (automat si compozitia) se raceste, adica ajung la temperatura camerei.

Cand bezeaua italiana este gata, adaugam peste ea compozitia cu alune de padure si amestecam cu miscari ample cu ajutorul unei spatule pana cand compozitia devine cremoasa si, daca ridicam spatula, ea curge ca o panglica

(Daca aveti incredere in voi, puteti face aceasta actiune cu paleta mixerului, atentie, nu cu para!)

Punem compozitia intr-un pos cu dui mic sau pur si simplu taiem un pos (orificiul sa aiba aproximativ ½ cm)

In tava cuptorului punem hartie de copt, apoi cu ajutorul posului turnam compozitia in tava Pentru ca cochiliile sa aiba dimensiuni cat mai aporpiate, tinem posul perpendicular pe tava si “presam” compozitia pana numaram la 5. Trebuie sa avem in vedere ca dupa posare, compozitia se dilata deci e nevoie sa lasam spatiu intre cochilii

Dupa ce am disribuit compozitia, lovim discret de blat tavile de 2-3 ori pentru a scoate bulele de aer din macarons

Lasam macaronsii la tempertatura camerei 30-40 pentru a se usca. Stim ca pojghita protectoare este cand, la atingerea cu degetul, compozitia nu se lipeste de deget

Coacem la cuptorul preincalzit la 130 de grade pentru 13 minute, obligatoriu functia ventilatie

Lasam macaronsii sa se raceasca pe hartia de copt, de abia apoi ii dezlipim.

Pentru crema

Amestecam Nutella cu untul de arahide, o punem intr-un pos si o punem intre doua cochilii imperecheate in prealabil.

Note

Pentru aceasta reteta avem neaparat nevoie de termometru

Un albus are in medie 30 g (deci pentru aceasta reteta avem nevoie de 5-6 oua)

Macaronsii pot fi congelati pentru o perioada de 2-3 luni (ei chiar se fragezesc prin congelare)

Se decongeleaza la frigider

 

 

Continue Reading

Culinar

Reteta unica de papanasi

Published

on

Toamna se apropie cu pasi repezi iar la moda in materie de dulciuri, revin celebrii papanasi. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne invata cum sa pregatim acasa cei mai deliciosi papanasi.

 

Papanasi  (9 bucati) – Ingrediente

 

•300 g branza de vaci

•200 g faina

•1 ou mediu

•50 g zahar

•1 lingurita praf de copt (4 g)

•1 lingurita plina coaja rasa de portocale

•1 varf cutit sare

•1 pastaie vanilie/1 plic zahar vanilat

•500 – 600 ml ulei de arahide sau ulei de floarea soarelui

 

Papanasi prajiti – Mod de preparare

 

•Punem branza de vaci la scurs, intr-o sita tapetata cu tifon, pentru 1 ora. Chiar daca branza pare bine scursa, este bine sa facem acest lucru. Dupa ce branza s-a scurs, o punem intr-un vas, adaugam oul, sarea coaja rasa de portocale, semintele unei pastai de vanilie, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare.

•Amestecam faina cu praful de copt si o dam de doua ori prin sita. O adaugam treptat aluatului de papanasi si amestecam pana cand obtinem un aluat moale, dar compact. Eu, la inceput, amestec cu lingura, apoi framant aluatul cu mana usor pudrata cu faina.

 

Papanasi prajiti, preparare aluat

 

•Este foarte important ca aluatul final sa aiba o consistenta moale, usor lipicioasa. Daca aluatul are o consistenta prea densa, papanasii nu vor fi pufosi.

•Punem aluatul pe planul de lucru pudrat cu faina. Il aplatizam cu mana, apoi il intidem, cu grija, cu facaletul pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 1.5 cm grosime. Cu o forma rotunda de cca 4 cm , decupam papanasii si apoi, cu o forma mai mica, decupam centrul fiecarui papanas.

•Punem uleiul intr-o cratita cu fund gros pe foc mic si, cand s-a incalzit, adaugam papanasii. Eu am prajit cate doi papanasi deodata. Ii prajim pe ambele parti, pana cand se rumenesc uniform.

 

Papanasi prajiti, pufosi si deliciosi

 

•Ii scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si ii lasam sa se scurga bine.

•Servim papanasii cu smantana si dulceata de fructe de padure sau cirese amare. Eu am ales dulceata de cirese amare si i-am pudrat cu scortisoara.

Continue Reading

Culinar

Reteta delicioasa de broccoli gratinat

Published

on

Pentru cei care nu au timp sa petreaca ore in sir in bucatarie exista si preparate simple, sanatoase si extrem de delicioase. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne prezinta o reteta minunata ce este gata in mai putin de 30 de minute. 

 

Broccoli gratinat

 

INGREDIENTE:

300g broccoli

100g branza mozzarela rasa

2 oua

2 linguri de smantana

3 linguri de faina

100ml lapte 

unt 

 

 

MOD DE PREPARARE:

Broccoli se fierbe separat timp de 10 minute. Se bat ouale pana se fac spuma apoi se adauga faina, smantana, laptele si branza pana se face un amestec omogen. Intr-un vas de Iena uns cu unt se asaza broccoli apoi se adauga amestecul. Se baga la cuptor preincalzit la temperatura de 180 grade timp de 25 minute pana capata o culoare aurie. Se serveste cald. Pofta buna!

 

Continue Reading
Advertisement
Life StyleO săptămână ago

Cum să alegi comoda tv perfectă pentru living

Frumusete1 lună ago

Tratament hydrafacial Bucuresti. Ce este si de ce a devenit atat de popular

Sanatate1 lună ago

Aquatique, frumusețe din apă

Sanatate1 lună ago

Sistemul tău imunitar este în impas? Întărește-ți imunitatea cu Detrical!

Sanatate3 luni ago

Dolorgiet® Gel Analgezic – Pentru tratamentul durerilor musculare sau articulare acute!

Sanatate3 luni ago

Dr. Ion Bogdan Codorean dezvaluie secrete de prim ajutor in cazul accidentelor la schi

Culinar3 luni ago

Rețete festive pentru Crăciun și Anul Nou de la PrăjiturEla

Terapii3 luni ago

Ce este masajul terapeutic?

Sanatate3 luni ago

Cancerul de col uterin, soluții de prevenție!

Life Style4 luni ago

Noul gust EXTRA-SEC în gama ZAREA Diamond Collection

Stiri4 luni ago

La cine apelam pentru auditul de mediu

Sanatate4 luni ago

Dr. Serban Atanasiu: “Romanii din diaspora vin acasa de sarbatori si pentru rezolvarea problemelor stomatologice”

Evenimente4 luni ago

Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a

Sanatate4 luni ago

De ce Suplimente Organice?

Sanatate4 luni ago

Cum faci față anunțului că suferi de o boală incurabilă?

Frumusete4 luni ago

Salon de infrumusetare. Vezi toate beneficile!

Sanatate5 luni ago

NU mai ține durerea în gât!

Sanatate5 luni ago

Cancerul de colon, cum il tratam!

Timp Liber5 luni ago

Scapa de grija colivei pentru inmormantare comandand-o online

Sanatate5 luni ago

Cobză de răcit? Treci pe natural!

Trending