Connect with us

Marketing

Minio Studio lansează Creative Chaos, primul documentar local despre cum se fac campaniile de publicitate

Published

on

Minio Studio lansează proiectul Creative Chaosun scurt documentar de tip how it’s made, care urmărește pas cu pas dezvoltarea campaniilor de comunicare: de la primirea brief-ului până la contorizarea rezultatelor. La proiect au luat parte toți cei care au lucrat în mod real la campanie – agenție, client, agenții de media, regizor, freelanceri, influenceri.

Documentarul video își propune să arate procesul de dezvoltare a campaniilor de brand în forma lui reală – un haos creativ cu stres, adeseori contra-timp, cu runde de feedback care nu se mai termină, dar și cu succes, cu colaborări valoroase și cu mult know-how.
Într-un proiect amplu, cu multe componente și persoane implicate, grijile și anxietatea fiecăruia se intersectează cu dinamica dezvoltării campaniei. Iar documentarul urmărește, în același timp, atât partea umană, cât și pe cea profesională.

Video-urile nu se concentrează doar pe procesul intern din Minio Studio, ci la producție iau parte și clienții și partenerii – de la freelanceri, la agenții de media și talent. Niciun participant nu este actor, toți sunt persoane obișnuite ce au contribuit la campanie, ceea ce este un demers inedit și arată onestitate și vulnerabilitate.

Este primul proiect de acest tip de pe piața locală, iar prin această producție, Minio Studio își propune să arate că publicitatea nu este doar despre brainstorming și idei creative, ci și despre a obține rezultate prin multă muncă și prin planificare atentă pe toate componentele, de la strategie la producție, la media, la shopper.

Este un proiect foarte personal. L-am văzut ca pe un exercițiu de vulnerabilite și de profesionalism în același timp. Viața în publicitate este plină de aventuri, cu stres, cu interacțiuni ce pot fi obositoare. Dar să lucrezi în publicitate înseamnă și să fii alături de oameni grozavi, care muncesc cot la cot cu tine, să fii creativ, să găsești rapid soluții strategice și, la final, să te bucuri de rezultat. De multe ori, oricât de disciplinat lucrezi, apar noi situații la care trebuie să te adaptezi din mers. Și asta se vede și în seria Creative Chos, care ne reprezintă atât de bine tocmai pentru că suntem o agenție specializată în a rezolva probleme de business”, a declarat Ioana Mucenic, CEO Minio Studio.

Advertisement

Primul case study din seria Creative Chaos urmărește unul dintre proiectele dezvoltate sub leadership-ul creativ Minio Studio: Gustare de TOP, realizat împreună cu Mondelēz și Macromex. Proiectul numit intern Trio/Snackology a venit cu provocarea de a combina într-o singură campanie 3 brand-uri: TUC, Philadelphia și Oreo, îmbinând în mod relevant teritoriile de comunicare ale acestora.

Seria Creative Chaos va prezenta mai multe campanii, sub forma unor episoade scurte de 3-4 minute.  Serialul poate fi urmărit pe site-ul minio.ro,câte un episod nou în fiecare săptămână.

DESPRE MINIO STUDIO

Minio Studio este agenție de creație strategică. Lansată în 2016 de Ioana Mucenic și Paul Cotor, agenția are acum o echipă de 21 de profesioniști, completată de un amplu ecosistem de colaboratori cu expertiză specifică. În 2020, Minio Studio a fost cea mai premiată agenție locală independentă. În doar trei ani, agenția a acumulat peste 20 de premii și alte 24 de nominalizări în festivaluri de comunicare. Ca un punct de diferențiere, Minio Studio este și singura agenție din regiune ce are propriu laborator de analize biometrice integrate, ceea ce permite agenției să își evalueze creația din perspectiva consumatorilor.

Advertisement
top-shop.ro%20
Trending