Connect with us

UTILE

Modelul PCM® este aplicat de companii din toata lumea

Published

on

Dezvoltarea noastra poate veni sub nenumarate forme, important este sa le gasim pe cele care ni se potrivesc. Atunci cand vorbim despre dezvoltare personala ne putem baza pe Brightway® intrucat aici ne asteapta mai multe solutii eficiente care ne pot aduce mai aproape de rezultatele mult dorite. De asemenea, oricine ar trebui sa stie mai multe despre ce presupune metodologia Process Communication Model® de la Brightway®.

Despre Process Communication Model® trebuie sa stim ca reprezinta un tip de metodologie care se utilizeaza pentru analizarea personalitatii. Aceasta a fost conceputa de catre Taibi Kahler in urma unui amplu proces de cercetare care s-a intins pe mai bine de 40 de ani. In tot acest timp au fost adunate numeroase date care insumeaza in jur de un milion de profiluri completate. Metodologia foloseste mai multe instrumente practice direct in interactiunea umana pentru determinarea imediata a trasaturilor unei persoane, nevoile psihologice ale acesteia, comportamentul in situatii de stres, factori motivationali care pot influenta alegerile intr-un anumit context si nu numai.

Asadar, trainingul oferit de Brightway® vine in ajutorul tuturor celor care au nevoie de conectarea cu oamenii din jur. Sunt invatate diferite tehnici de comunicare prin care celelalte persoane se pot motiva, dar si se dobandesc notiuni cu privire la persuasiune necesare intr-o relatie de business.

Totusi, pentru cine este potrivit acest curs pus la dispozitie de catre Brightway®? Pentru toti cei care sunt atrasi de psihologia omului si care sunt fascinati de modul in care comunicam intre noi. Avem de castigat de pe urma training-ului nu doar pe plan personal, ci si profesional intrucat avem ocazia de a deveni vanzatori mai buni, de a comunica mai bine cu cei din jur, de a deveni lideri, etc.

Advertisement

Beneficii la nivelul participantilor

Pe scurt, toti participantii pot constientiza arhitectura personalitatii noastre, ceea ce presupune analiza modului in care percep realitatea, dar si cum intelegem comportamentele si emotiile. De asemenea, analizam si identificam comportamentul sub stres, identificam cu usurinta eventualele semnale de alarma si putem contrui relatii mai bune pe aceasta cale. Foarte important este si faptul ca trainingul ajuta la cresterea productivitatii, dar si la schimbarea tuturor comportamentelor distructive si se pot identifica cele mai bune calitati ale unei persoane.

Nu avem cum sa uitam de imbunatatirea comunicarii prin identificarea mai multor metode prin care sa transmitem un mesaj. Pentru ca acesta sa fie mai usor de inteles de catre interlocutor, inainte de toate, trebuie sa trimis cum trebuie. Mai mult, cu totii ne putem bucura de o viata mai buna daca identificam micile activitati care ne aduc placere, iar acesta este un alt beneficiu al cursurilor disponibile aici. Nu in ultimul rand, se imbunatatesc relatiile cu ceilalti pentru ca invatam cum sa gestionam toate conflictele si cum sa le depasim prin gasirea solutiilor optime.

Avantaje la nivel de organizatie

Printre altele, putem aminti de posibilitatea de adaptare la contextul actual, ceea ce presupune ca mesajele pot fi comunicate asa cum se cuvine, dar si receptionate in mod corespunzator. In acelasi timp, organizatiile invata cum sa recruteze persoanele potrivite pentru anumite posturi, ceea ce, cu siguranta, este esential. Pentru cresterea considerabila a performantelor este necesara folosirea mijloacelor de comunicare potrivite in orice echipa, iar pentru asta trebuie sa stim cum sa le identificam si utilizam. Bineinteles, este necesara cresterea nivelului de motivare inclusiv la nivel organizational pentru ca pe aceasta cale este mai simpla atingerea celor mai mari performante. Mai departe, un manager bun poate nu numai sa identifice imediat orice stare de tensiune dintr-o echipa, insa reuseste si sa aplaneze orice conflict. Nu in ultimul rand, prin intermediul Proccess Communication Model® la Brightway® se imbunatatesc abilitatile de negociere.

Advertisement

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending