Connect with us

Evenimente

Neatenţia la volan, una din cauzele accidentelor pe şosele. Campania “Atenţia la … neatenţie” ajunge în Cluj-Napoca

Published

on

Neatenţia la volan, în special utilizarea telefonului mobil în timpul şofatului, reprezintă una dintre cele mai serioase cauze de producere a accidentelor mortale. Un studiu realizat de AT&T în 2015 arată că un procent de 70% dintre şoferi sunt distraşi de telefonul mobil, 61% trimit mesaje în timp ce conduc şi 27% socializează pe Facebook.

 

În acest context, Cabinetul de Psihologie Lenke Iuhos şi Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră – PsihoTrafiQ, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, Donati Service şi Twin Motors, continuă campania “Atenţie la … neatenţie” în municipiul Cluj-Napoca (zona Sun), luni, 10.07.2017, începând cu ora 10. Campania, care s-a mai desfăşurat în alte 4 oraşe din România, îşi propunere să-i responsabilizeze pe participanţii la trafic cu privire la pericolele la care se expun atunci când se lasă distraşi de factori perturbatori. În cadrul campaniei vor fi împărţite materiale informative şi odorizante de maşină cu mesajul proiectului.

 

Fenomen scăpat de sub control

Chiar dacă se constată o scădere de peste 40% din 2008 până în 2014 a accidentelor rutiere mortale din România, prof. univ. dr. Mihaela Rus, coordonatorul campaniei, afirmă că există din ce în ce mai mult accidente se produc din cauza că şoferii utilizează telefonul mobil la volan. “La o scurtă observaţie empirică, constatăm că din 10 şoferi, mai mult de jumătate dintre ei se uită în jos spre telefonul mobil, şi nu înainte, cum este normal. În special, acest comportament este mai des întâlnit la tineri, iar în contextul lipsei de experienţă şi a adrenalinei, aceştia pot pierde foarte uşor controlul volanului şi pot pune în pericol propria viaţa şi a celorlalţi participanţi la trafic.

 

Fără doar şi poate, este un fenomen care a scăpat de sub control, iar acest comportament trebuie amendat mai drastic”, afirmă prof. univ dr. Mihaela Rus, preşedintele Asociaţiei de Psihologiei şi Siguranţă Rutieră – PsihoTrafiQ. Dacă totuşi trebuie să răspundem la un apel urgent în timp ce ne aflăm la volan, specialistul recomandă şoferilor folosirea unui handsfree wireless sau cumpărarea unui dispozitiv care conectează telefonul mobil la maşină.

În acelaşi timp, coordonatorul campaniei nu le recomandă şoferilor să folosească un handsfree cu fir deoarece există oricând riscul ca firul să se încolăcească în jurul volanului şi să îi creeze probleme de manevrare.

 

Campanii de responsabilizare a participanţilor la trafic, nominalizate de foruri europene

Asociaţia “PsihoTrafiQ” a derulat, în ultimii ani, campanii de responsabilizare a participanţilor la trafic, coordonate de prof. univ. dr. Mihaela Rus și psihologul principal Ionel Simionca – vicepreşedintele Asociaţiei, în vederea reducerii acestor comportamente disfuncţionale, care tind să contamineze comportamental din ce în ce mai mulţi şoferi.

Printre acestea, amintim campaniile naţionale “(Micro)Somnul la volan – un pericol real!” şi “Alcoolul la volan este un accident”, campanii de responsabilizare socială care sunt prezente pe website-ul Comisiei Europene (Carta Europeană a Siguranței Rutiere – (http://www.erscharter.eu/en/content/national-campaign-sleepiness-driving-real-danger-social-responsibility-campaign), fiind nominalizate la Excellence in Road Safety Awards 2016 (http://www.erscharter.eu/ro/excellence-road-safety-awards-2016).

 

Totodată, Asociaţia organizează cursuri de formare, adresate psihologilor, menite să formeze din ce în ce mai mulţi experţi în psihologia transportului, care să promoveze educaţia rutieră şi atitudinile responsabile în trafic. Mai multe informaţii găsiţi pe www.psihotrafiq.ro.

Evenimente

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry” a avut loc la Bucuresti

Published

on

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry”, a fost un eveniment de implantologie dentară care a reunit, pentru prima dată, la București, peste 150 de specialiști și medici dentiști specializați în implantologie, dințări precum India, Grecia, China, Germania, Potugalia, Polonia, Australia, Malaezia, Mexic și bineînțeles Israel și România.

În cadrul Simpozionului a avut loc o premieră medicală în domeniul stomatologiei digitale, și anume prezentarea sistemului de implanturi personalizate 3D,”UNIQUELY U”, un tip de implant custom-made (personalizat), destinat pacienților care în mod obișnuit nu ar putea să beneficieze de tratament cu implanturi dentare.

Sistemul se confecționează pe baza unei tehnologii de maxilar, care se încarcă digital într-un sistem conectat la sediul general al companiei AB Dental Ltd. din Israel.

“În cadrul acestui extraordinar simpozion, ne-am propus, iar feedback-urile participan ț ilor, arată că am reu ș it cu Succes, să aducem în prim-plan stomatologia digitală. Aceasta înglobează o serie de tehnologii de ultimă genera ț ie oferind avantaje semnificative fa ț ă de medicina dentară conven ț ională. Digitalul oferă un tratament eficient, mai precis ș i mult mai predictibil. Prin digitalizare, putem construi o solu ț ie virtuală ale problemelor dentare ale pacien ț ilor, astfel încât ace ș tia să poată vedea dinainte de a începe orice demers terapeutic, cum vor arăta din ț ii lor în etapa de final”, ​ a declarat dr. Lorelei NASSAR, CEO AB Dental România, organizator și lector în cadrul Congresului, și totodată, unul dintre cei mai buni chirurgi implantologi din România.

Continue Reading

Evenimente

Se deschide Delicios Gourmet!

Published

on

Delicios Gourmet înseamnă un mix de alimente, arome și culturi. Așadar nu este de mirare că restaurantele moderne care servesc mâncare rapidă sunt puternic influențate de o varietate de bucătării, gusturi și amestecuri. Uneori sănătoase, alteori doar bine prăjite, alimentele de acest tip sunt de multe feluri: iskender, cartofi prăjiți, doner kebap, pui prăjit în toate felurile și multe, multe altele. Dar pentru că orice mix bun înseamnă și ingrediente prospete, sănătoase și de cea mai înaltă calitate, Delicios Gourmet se deschide acum chiar în orașul Caracal.

Delicios Gourmet înseamnă mult mai mult decât  un simplu restaurant. Conceptul locației îmbină ideea de fine dining, mâncare sănătosă, gustoasă și sățioasă, cu ritmul rapid al vieții de zi cu zi. Asta înseamnă o locație superbă, pentru că orice masă delicioasă trebuie savurată într-un mediu pe măsură. Dar și cele mai bune ingrediente, mereu proaspete și alese astfel încât să satisfacă cele mai capricioase gusturi și obiceiuri alimentare. Vorbim așadar despre un altfel de restaurant, unul care aduce conceptul de gourmet lângă cel de mâncare preparată rapid și bine. Pentru un mic dejun delicios, un prânz perfect și o cină excelentă, zi de zi.

Cel mai nou și mai interesant restaurant din Caracal se deschide la data de 05 octombrie 2019, începând cu orele 10:00, pe Mihai Eminescu, numărul 1, bloc 1A. La deschidere sunt așteptați cei mari, dar și cei mici, pentru care Delicios Gourmet a pregătit foarte multe surprize. De la concursuri pe Facebook și la fața locului, la animatori pentru copii pregătiți să le ofere celor mici toată distracția de care au nevoie, restaurantul promite un eveniment de deschidere cu “de toate”, la cel mai înalt nivel. Cea mai delicioasă lansare din Caracal își așteaptă vizitatorii și promite să fie mult mai mult decât o simplă deschidere de restaurant.

Continue Reading

Evenimente

Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a

Published

on

Miercuri, 5 Decembrie 2018 la orele 10.00, va avea loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, simpozionul regional Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a.

Educatia alimentara este baza unui regim dietetic corect, atat de  indispensabil organismului nostru si mentinerii starii de sanatate. Alimentatia corecta este primul pas catre o viata sanatoasa si lunga.  Cei care doresc sa aiba un stil de viata sanatos, trebuie sa renunte la alimentele de tip fast-food, la preparatele bogate in grasimi, la consumul excesiv de cafea si alcool si sa aleaga darurile naturii: legume si fructe proaspete, sucuri naturale, lactate si alimente preparate termic intr-un timp cat mai scurt, astfel incat preparatul final sa nu isi piarda proprietaţile benefice.

Studiile de specialitate, nutritionistii si medicii deopotriva sunt de acord asupra faptului ca procesul de imbatranire este accelerat de alimentatia nesanatoasa. Obiceiul  de a consuma mai multa hrana decat este necesar rezulta dintr-o educatie familiala defectuoasa, considerandu-se normala alimentatia fara restrictie.

Luna decembrie, o luna plina de sarbatori crestinesti, este un bun prilej de gandire  asupra unei alimentatii echilibrate si sanatoase, avand in vedere ca in Romania de sarbatori  se mananca foarte mult si foarte prost.

Cu ocazia acestei editii, organizatorii vin cu schimbari radicale, iar elevii participanti vor avea parte de multe surprize, evenimentul desfasurandu-se in doua paneluri. O zi plina de informatie, workshop-uri oferite de catre parteneri si, desigur, invitati speciali pe masura. Vor afla noutati de la specialistii din domeniu, vor avea parte de o competitie ca in reality show-uri, activari de brand, sarbatoarea pomului de Craciun, iar la finalul evenimentului cei mai buni vor fi premiati.

Scopul proiectului:

Implicarea  unui numar cat mai mare de cadre didactice in vederea imbogatirii cunostintelor teoretice si practice legate de modalitatea prin care alimentatia rationala de zi cu zi sa devina obisnuinta si, in acelasi timp, constientizarea in permanenta a efectului negativ al unei alimentatii haotice, nesanatoase.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Dezvoltarea zestrei de cunostinte in ceea ce priveste modul de alimentatie rationala;
  • Realizarea de catre elevi a unor preparate culinare sanatoase, a unor referate, proiecte educative, lucrari stiintifice pe teme privind alimentatia rationala, echilibrata, importanta alimentatiei asupra viet

Grupul tinta caruia i se adreseaza proiectul este format din elevi din invatamantul primar, gimnazial și liceal, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si cercetatori.

 

Invitati speciali:

Chef Jakob Hausmann – Master in Culinary Art

Pastry Chef Gabriela Pascaru

Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood

Dr. Diabetolog Alexandra Alexescu

 

Parteneri institutionali:

Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, USAMV, Horting

Sponsori: Carrefour, Roche, Aqua Carpatica

 

Parteneri: Whirlpool, Myria, LeRoy Merlin, Barmania, Green Sugar, Microgreens, Cosul cu legume fructe, Kluth, Parmafood, La Molisana, Tabasco, Mutti, Pietro Coricelli, RoEvents, GreenColor, Musetti, Dr.Oetker Professional, Eisberg, Bioki, Fermele Crevedia, Fuchs, Nestlé Dessert, Diqis, DJ Marcous, Meggle, Apilife, Bioloi, MamaPan, Alex Bisi Photography.

Parteneri Media: Agerpres, Radio BucurestiFM, Actualitatea de Ilfov, Eva.ro, Gastromedia, TrendsHRB, Radar de Media, Retete de Sanatate

 

Un eveniment organizat de Colegiul Tehnic Mihai Bravu si Arta Gustului

Coordonatori de proiect:

Prof.Dr.Ing Daniela Crisan

Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi

 

Despre Colegiul Tehnic Mihai Bravu:

Scoala a fost infiintata in 1873 sub patronajul „Uniunii Constructorilor Romani”, organizand cursuri pentru ucenicii si lucratorii din industria particulara si de stat. In 3 august 1948 – Legea 175 privind reforma învatamantului reorganizeaza invatamantul, scoala functionand sub denumirea “Scoala medie tehnica de constructii” sub patronajul Ministerului Constructiilor, avand cursuri cu o durata de 4 ani. A functionat in mai multe locatii, in anul 1950 fiind construit localul pe actualul amplasament, profilul scolii ramanand neschimbat, cu o traditie de peste un secol si jumatate. Urmarind permanent racordarea ofertei curriculare la cererea de pe piata muncii, scoala ofera in prezent clase cu profil de Servicii avand urmatoarele specializari : Tehnician in gastronomie si Tehnician în hotelarie.

Director: Prof.Ing Gabriela Lungu

 

Despre Arta Gustului:

Arta Gustului a fost fondat in 2013 de catre Gabriella Pascaru Bisi, in vederea impartasirii pasiunii pentru gastronomie cu cititorii. Ulterior, intrand ca Ambasador in randurile Fundatiei Jamie Oliver’s Food, a inceput promovarea unui stil de viata echilibrat, sanatos, la indemana oricui in scoli si licee. Astazi, Arta Gustului are la activ peste 14 evenimente mari de educatie alimentara si multe sesiuni derulate in scoli si licee sau in cadrul unor evenimente de specialitate ca invitat, devenind intre timp si Ambasador Whirlpool Romania. Incercam sa reducem impactul bolilor legate de alimentatie in randul copiilor si parintilor si, desigur, ne dorim sa influentam factorii decizionali, dar mai ales elevii privind aspecte-cheie, cum ar fi problema obezitatii infantile si intoarcerea (revenirea la) catre un stil de viata simplu si echilibrat.

 

Contact:

Gabriella Pascaru Bisi

gabriella@artagustului.ro

0721 640 384

Continue Reading
Advertisement
Culinar2 zile ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

CulinarO săptămână ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Naturiste2 săptămâni ago

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Naturiste3 săptămâni ago

Ceaiuri din plante naturiste: 6 ceaiuri care alunga raceala si gripa

Culinar3 săptămâni ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru toamna

Frumusete3 săptămâni ago

Află și tu cum să scapi de grăsimea nedorită

Evenimente3 săptămâni ago

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry” a avut loc la Bucuresti

Evenimente3 săptămâni ago

Se deschide Delicios Gourmet!

Culinar3 săptămâni ago

Si noi azi ce mai mancam?

Culinar3 săptămâni ago

Călătorii culinare în… ton cu gusturile tale

Culinar3 săptămâni ago

Ce mancam azi: trei preparate gustoase, sanatoase si rapide pentru familia ta

Culinar4 săptămâni ago

Top 10 orașe cu cea mai bună pizza din lume

Sanatate1 lună ago

Cele mai bune idei pentru un mic dejun gustos si satios

Frumusete1 lună ago

Masti pentru eliminarea punctelor negre: retete cu ingrediente din bucatarie

Timp Liber2 luni ago

Latte Art și percepția românilor despre cafea

Frumusete2 luni ago

Vara aceasta se poartă SensoDays

Frumusete2 luni ago

Atunci când îți colorezi părul și îi împiedici căderea

Frumusete3 luni ago

Starea de bine nu cunoaste varsta – noul concept de vacanță balneo

Culinar3 luni ago

Top 3 tipuri de pizza cu reteta simbolica

Timp Liber4 luni ago

Preparatele potrivite pentru pauza de pranz de la birou

Trending