Connect with us

Naturiste

Nu trebuie sa fii un „masterchef” ca sa poti consuma alimente minune

Published

on

Gata, de maine mananc sanatos! De cate ori nu ti-ai spus asta, insa ai si facut-o? Ce anume te-a oprit? Auzi in stanga si-n dreapta despre oameni care consuma alimente „minune”, ii crezi pe cuvant ca sunt grozave pentru sanatate dar alegi sa ramai la felul tau de a intelege mancarea sanatoasa, captiv/a intr-un stil clasic, asa cum ne-au crescut parintii?

Poate ca nu ai timp sa te informezi asupra proprietatilor unor alimente, nu le cunosti gustul si ti-e teama ca nu-ti vor fi pe plac, crezi ca felul in care se consuma este unul complicat iar timpul si poate neindemanarea crezi ca te vor impiedica si mai mult.

Hai sa-ti oferim cateva informatii utile si concrete. Semintele de Chia, Quinoa si fructele de Goji Sano Vita au proprietati miraculase si pot fi consumate foarte simplu, nu trebuie sa fii un masterchef sa le poti folosi. Iata cateva informatii despre ele, precum si  cateva sugestii despre cum pot fi consumate.

Semintele de chia – Daca exista un aliment care poate fi numit sfant, acesta trebuie sa fie Chia! Pline de vitamine si minerale, ajutand la reglarea greutatii, controlarea poftei de dulce si luptand impotriva radicalilor liberi, aceste seminte sunt cu adevarat o minune pentru sanatate, cu beneficii infinite! Iti vom spune ce contin si, crede-ne, vei fi uimit/a: de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 2 ori mai multe proteine decat orice alte boabe / seminte si de 2 ori mai mult potasiu decat o banana.

Cum le consumam?  Ti le recomandam la micul dejun in: cereale, smoothiuri, iaurt, ca budinca (amesteca semintele de chia cu apa sau lapte de cocos si lasa-le sa stea putin pana se umfla) sau in clatite (dupa ce ai terminat de facut compozitia clasica de clatite, adauga si 1-2 linguri de seminte de chia, astfel clatitele tale vor fi de zece ori mai sanatoase).

Quinoa alba – Pe langa proteine sale unice, quinoa contine amidon, zaharuri, ulei, fibre, minerale, si vitamine. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B. De asemenea, sunt o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.

Cum o consumam? Quinoa este un aliment care poate fi servit in multe feluri: ca atare, budinca, cereale adaugate in salate, in supe sau sosuri. Quinoa are o textura pufoasa atunci cand este gatita iar aroma usoara de nuca o face o alternativa la orez alb sau cuscus. Quinoa faina poate fi folosita in panificatie fie amestecata cu faina de grau, fie singura – daca se doreste un produs fara gluten.

Fructele de goji – Sunt bogate in minerale precum magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru, seleniu, contin 18 aminoacizi (mai mult decat polenul), vitamina A, vitamina B, B2 si B6, vitamina E, polizaharide, acizi grasi nesaturati, antioxidanti, fitosteroli si fenoli. Fructele goji sunt fructele cu cel mai puternic efect antioxidant dintre toate produsele alimentare din lume. Sunt o puternica sursa de vitamina C, continand pe unitate o cantitate de 500 ori mai mare decat portocalele, continand mai mult caroten decat orice alt produs alimentar.

Cum le consumam? Doza ideala de fructe de goji pentru persoanele care vor sa isi imbunatateasca viata este de 16g pe zi, grame care chiar fac diferenta.

 

Ce zici, te-am convins?

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Naturiste

Branca ursului – Planta vitalitatii si energiei

Published

on

Plantele care au proprietati precum medicamentele conventionale sunt numite “plante medicinale”. Medicul grec Hippocrate, cunoscut drept parintele medicamentului, a folosit diverse remedii pe baza de plante, pentru a trata diferite afectiuni.

Pe masura ce stiinta a progresat, a existat o dezvoltare enorma in domeniul medicinei. La inceputul secolului al 19-lea, chimistii au inceput sa extraga compusii activi ai plantelor medicinale. Primul medicament sintetic a fost dezvoltat la mijlocul secolului al XIX-lea. Ingredientele din plante au fost extrase si preparate sintetic. In zilele noastre inca multi oameni din zonele rurale folosesc ierburile ca remedii atat pentru animale, cat si pentru plante. Pe de alta parte, majoritatea oamenilor ajung sa ia un medicament cu prescriptie medicala in situatia in care apare o problema de sanatate. Exista afectiuni care nu necesita ingrijiri medicale urgente si puteti avea grija cu usurinta de problemele dvs. in mod natural, cu ajutorul plantelor si ierburilor. Daca va puteti gestiona problemele in mod natural, este solutia ideala. Dar, desigur, trebuie mai intai sa va consultati medicul despre ceea ce intentionati sa luati, mai ales daca aveti cunostinta de anumite afectiuni medicale.

Majoritatea remediilor naturale sunt sigure, dar unele pot reactiona cu unele medicamente. Daca va decideti sa mergeti pe calea naturala, exista multe plante medicinale care au proprietati uimitoare de vindecare. Iata spre exemplu, care sunt beneficiile aduse de Branca Ursului, planta perena din familia Apiaceae, cu florile albe si frunzele mari, adanc crestate (Heracleum sphondylium). Heracleum Sphondylium este numele stiintific folosit pentru o familie de plante care apartine genului Heracleum, toate partile, inclusiv frunzele, tulpina si florile au dimensiuni enorme. Este o planta erbacee care are o natura bienala si apartine familiei de plante umbeliferice. In timp ce genul plantei poarta numele eroului grec (Heracles), numele acesteia este Sphondylium, care inseamna vertebrat sau avand o tulpina segmentata.

In multe parti ale lumii, Heracleum Sphondylium este considerat un afrodisiac natural. Frunzele si radacinile plantei sunt transformate intr-o forma de tinctura care este folosita pentru a trata diverse probleme sexuale. Multe companii ofera pe piata tablete sau tincturi obtinute din extractul Branca-ursului, extract ce este folosit de oameni pentru a-si stimula energia sexuala. In Romania, extractul acestei plante este apropiat de beneficiile Ginseng-ului, extractele fiind asociate pentru forta si vitalitate. Partile aeriene ale Heracleum Sphondylium (Branca-ursului) sunt utilizate pentru a realiza o tinctura utilizata pentru tratamentul debilitatii generale.

Surse: www.thehealthsite.com; https://naturemedies.co.uk/heracleum-sphondylium/

Continue Reading

Naturiste

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Published

on

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România și lider al pieței de sucuri proaspete, aduce pe piața locală o nouă gamă de produse din ingrediente 100% naturale, create din plante de ceai culese din munții Greciei. Noul produs, Olympus Ceai de la munte, este singurul ceai rece cu ingrediente 100% naturale de pe piața locală, realizat din plante de ceai Sideritis, fără zahăr adăugat, fără aditivi și fără cafeină.

Gustul autentic al Greciei

Aroma fină și discretă a noului produs te poartă în universul grecesc și te îndeamnă să redescoperi frumusețea naturaleții și gustul răcoritor. Ceaiul rece reprezintă o alternativă ușoară și delicioasă a răcoritoarelor, fiind perfect în orice moment al zilei. Ingredientele naturale îmbogățesc întreaga experiență a gustului și fac ca fiecare moment de consum să fie desăvârșit.

Cinci arome, cinci motive în plus de bucurie

Fie că alegi aromele clasice răcoritoare, precum menta sau lămâia, sau vrei să experimentezi ceva nou, cum ar fi rodia dulce-acrișoară, piersica bogat aromată sau gustul unic al fructului aronia, cele cinci arome ale noului produs Olympus te vor cuceri pe loc.

Perfect în orice moment

Având doar ingrediente naturale în compoziție, Ceaiul de la munte poate fi consumat în orice moment al zilei –  la micul dejun, la birou, acasă sau în oraș, cu prietenii, reprezentând o alegere delicioasă și fresh.

„Decizia de a introduce o nouă gamă de băuturi în portofoliul Olympus a venit natural, ca urmare a strategiei de dezvoltare pe termen lung a companiei, prin diversificarea portofoliului de produse. Am identificat o oportunitate în piață și, ulterior, am transformat-o în provocarea de a crea un ceai realizat doar din ingrediente naturale, o alternativă gustoasă a băuturilor răcoritoare. Ne mândrim să prezentăm publicului larg Olympus Ceai de la munte și să oferim consumatorilor gustul autentic al ceaiului proaspăt infuzat”, a declarat Mădălina Toma, Marketing Manager Olympus.

Ceaiul rece Olympus contribuie la menținerea unui echilibru și a unei hidratări corespunzătoare a organismului. Creat pentru cei care caută o alternativă naturală a răcoritoarelor, Ceaiul de la munte este alegerea perfectă pentru ca fiecare moment de consum să devină unul de răsfăț.

Noul Ceai de la munte este disponibil în marile lanțuri de magazine din toată țara, în cinci sortimente cu arome inconfundabile.

***

Despre Hellenic Dairies

Grupul Hellenic Dairies, cel mai mare procesator de lactate din sud-estul Europei, a împlinit zece ani de prezență la raft pe piața românească, perioadă în care a investit peste 130 de milioane de euro pe plan local. Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor.

Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operațiuni în 43 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deține cinci fabrici în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi și sucuri naturale.

Continue Reading

Naturiste

Locuri și oameni dedicați vieții sănătoase și de calitate

Published

on

Joi, 16 mai, Taupe Bistro, locul unde inovația întâlnește tradiția în excelență și Eisberg, compania care prin inovație revoluționează ideea de salată proaspătă, au fost gazdele unui eveniment dedicat jurnaliștilor și bloggerilor de lifestyle.

 

Conceptul de viață sănătoasă și de calitate a reunit cele două companii, care i-au provocat pe oaspeți să trăiască o experiență marcată de inovație și prospețime, de la ambianța bistroului Taupe, situat într-un loc plin de tradiție, la preparatele gastronomice moderne și savuroase, bazate pe asocieri inspirate de salate Eisberg și ingrediente de calitate.

“Deschiderea acestui bistrou a însemnat o provocare, pe care am ales să o accept, dorind să resuscitez ceea ce era un loc ales de crema societății de odinioară, care ieșea la o cafea bună sau la masă, pe bulevard. Îmi doresc să refacem atmosfera, dar să o aducem puțin în zilele noastre, să redevină un loc unde poți petrece timp alături de cei dragi, beneficiind de servicii de calitate.

Ingredientele proaspete sunt un alt criteriu important, atunci când este selectat locul preferat, cel la care revii cu plăcere și încredere” a declarat Cristi Opaiț, antreprenorul ce deține, pe lângă Taupe Bistro și Lido’s Brasserie, alte două localuri în București și Vama Veche.

Produsele companiei Eisberg sunt prezente pe piață încă din 1996, și din 2005, de când au început să se adreseze consumatorului final, și-au câștigat încrederea acestuia inovând permanent.

Sloganul “din pungă direct în farfurie” a atras un segment în creștere al populației, preocupat în special de alimentație sănătoasă dar și de gestionarea eficientă a timpului liber, pe care să-l aloce cu predilecție propriei persoane.

“Practic, oferim un produs gata de consum, iar la capăt consumatorul, în afară de bucuria gustului, are mai mult timp la dispoziţie ca să facă ce-şi doreşte – să se plimbe, să iasă la masă cu prietenii sau familia, să facă sport, să citească, să călătorească etc. Putem spune că salatele Eisberg reprezintă un stil de viaţă sănătos.” a declarat Lucian Trofin, director general al companiei Eisberg.

Cele două companii, cu valori comune sau complementare, pe care le potențează reciproc, au prezentat oaspeților un meniu creat de chef-ul de la Lido’s Brasserie, cu preparate pline de savoare, bazate pe combinații de salate și ingrediente proaspete de calitate, ce se regăsesc atât la bistroul Taupe cât și la braseria Lido.

Continue Reading
Naturiste2 zile ago

Branca ursului – Planta vitalitatii si energiei

Frumuseteo săptămână ago

Cum să ai grijă de sănătatea ta?

Evenimenteo săptămână ago

Comunitatea Bahá í aniversează 30 de ani de recunoaștere în România

Culinaro lună ago

Beneficiile comenzilor online de torturi

Culinar2 luni ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru orice sezon

Stiri2 luni ago

Chiuveta care promite

Frumusete2 luni ago

Acneea adolescentului

Stiri3 luni ago

Importanta igienei dentare pentru tine si cei din jurul tau

Stiri3 luni ago

Experienta gastronomica libaneza – simplu, sigur, savuros

Stiri3 luni ago

Cumpărături online – ce categorii de produse poți să comanzi online cu livrare direct acasă

Psiho5 luni ago

De ce sa alegi un psiholog online

Culinar5 luni ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Life Style5 luni ago

HISTORY transmite în premieră un serial documentar despre „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea”

Life Style5 luni ago

Cum să alegi comoda tv perfectă pentru living

Culinar5 luni ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Life Style8 luni ago

Cu ce curățăm pardoselile? Soluții profesionale sau homemade?

Antreprenoriat8 luni ago

Cum îți administrezi banii? 3 idei care te vor ajuta să îți gestionezi eficient bugetul personal

Culinar9 luni ago

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Evenimente9 luni ago

Când vrei să faci lumea puțin mai frumoasă, donează!

Naturiste10 luni ago

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Trending