Connect with us

Culinar

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Published

on

Sibiu, 4 Noiembrie 2019. Pan Food anunță lansarea unui nou produs, alături de finalizarea lucrărilor de extindere spațiu depozitare și producție.

Cu o investiție de 1.5 milioane euro făcută cu fonduri europene, Pan Food a reușit să reitereze un produs cu  puternice rădăcini în tradiția sibiană care făcea senzație acum 30 ani în România: napolitanele spirale! Brandul SPIRALINE a fost lansat recent, cele 3 tipuri de napolitane fiind umplute cu cremă de cacao, cocos și vanilie. Acestea se pot găsi în magazinele din comerțul tradițional, urmând a fi listate în curând și în lanțurile moderne.

Compania este pregătită să lanseze și alte variante de cremă: lapte și cacao, alune de pădure, fructe de pădure, lămâie sau rom – acestea fiind în topul preferințelor românilor, conform sudiilor și degustărilor efectuate. Pachetul de napolitane spirale ambalate individual cântărește 48g sau la cutie 256g, varianta vrac a acestora fiind la 1.8 kg, preferată de magazinele mici și mijlocii.

Am pornit dornici să facem cea mai bună ciocolată de casă și, iată-ne, după 19 ani, surprinși plăcut de amploarea luată de afacerea noastră și de faptul că ne numărăm printre puținele firme producătoare și nu doar importatoare de produse zaharoase în România. Ca orice om de afaceri la începutul antreprenoriatului, am tras învățăminte din propriile greșeli, am îmbunătățit constant procesul de producție și procedurile interne, ne-am adaptat cerințelor partenerilor noștri și am ajuns ca de la făbricuța noastră, care producea 2-3 variante de ciocolată, să lansăm zeci de noi produse. Am clădit afacerea de la zero pe criterii solide, cum ar fi calitatea produselor și respectul față de consumatori. Este un vis devenit realitate și știu că mă număr printre puținii români norocoși care, după atât de multă muncă, se pot și bucura de rezultate. O contribuție esențială la dezvoltarea firmei a avut-o în ultimii 15 ani ing. Florina Braulik, în prezent director executiv, care și-a pus amprenta pe activitatea de producție, optimizând rețetele și lansând produse de succes. Sunt fericit că fiul meu îmi calcă pe urme și dezvoltă în direcția potrivită destinul Pan Food, adăugând noi produse în portofoliu, dezvoltând relațiile cu partenerii și punând accent pe promovarea și comunicarea brandurilor. Am toate motivele să fiu mândru de oamenii care alcătuiesc astăzi familia Pan Food și să privesc cu încredere în viitor!”, declară Ioan Stânea, administratorul Pan Food.

Creșterea cifrei de afaceri în ultimii ani – estimată anul acesta a depăși 20 milioane lei -, și a colectivului-numărul de angajați ajungând la 100, unii prezenți încă de la înființare  -, au adus cu sine și creșterea capacității de producție și depozitare, motiv pentru care spațiul a fost extins în această vară  – fiind dotat conform ultimelor standarde europene și certificat IFS și BRC – pentru a oferi clienților produse de calitate și pentru a servi prompt cererile primite de la rețeaua de distribuție în continuă expansiune.

În 2001 fondatorii – inginerii Ioan Stânea din Sibiu și Gheorghe Pristavu din Câmpulung Muscel – inspirați de gustul copilăriei de fiecare dată când preparau ciocolată de casă pentru cei mici, și-au făcut curaj și au deschis fabrica de produse zaharoase PAN FOOD, cu capital 100% românesc. Până în 2006 activitatea companiei s-a desfășurat în 2 spații închiriate în Sibiu. În 2007 au construit din temelii o fabrică, proprietate a firmei, care măsoară actualmente peste 3000mp în Parcul Industrial P2 din Șura Mică, județul Sibiu – unde își desfășoară și azi activitatea. Permanent căutând să-și îmbunătățească rețetele, în fabrica construită acum 19 ani încă se mai prepară manual mare parte dintre produse, obiectivul principal fiind acela de a obține gustul perfect cu cele mai simple și tradiționale ingrediente.

Astfel, îmbinând cu succes valorile tradiției cu ideile inovatoare ale prezentului, Pan Food a creat o gamă variată de produse care țin pasul cu calitatea și diversitatea produselor din domeniu. A început cu ciocolata “Batonul copilariei” (și astăzi preparată manual în proporție de 90%), cunoscută în toată țara și peste hotare. Nu peste mult timp gama de produse a fost diversificată, apărând astfel prăjitura Lica cu foi de napolitană și zahăr caramel, nuga Cindrel și Bliss cu delicioase arome, umpluturi și miere de la crescătorii de albine din județul Sibiu, alături de Biscuiții și Nucile umplute cu multă cremă, prăjiturile asortate Şureanca și Dorothea preparate din pandișpan cu diferite creme și arome și Salamul de biscuiți.

 

Pe plan național rețeaua de distribuție este alcătuită din cel puțin câte un distribuitor în fiecare județ. Cu o creștere accelerată în ultimii 3 ani, astăzi 30% din producția Pan Food este distribuită în țări din Europa, Statele Unite și Canada, în România ocupând încă din 2013 locul 1 la producția de ciocolată de casă.

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Culinar

Top 10 echipamente frigorifice care nu pot lipsi din cadrul unei bucătării profesionale!

Published

on

Indiferent daca este vorba de restaurante, cantine, baruri, pizzerii sau de orice alta unitate de alimentatie publica, echipamentele frigorifice sunt, fara indoiala, un element esential. Datorita acestora, ingredientele si preparatele sunt mentinute la temperatura scazuta in mod constant, aspect care contribuie la pastrarea prospetimii acestora si la prelungirea termenului de valabilitate.

Pentru a beneficia de echipamente HoReCa performante, care contribuie la productivitatea si succesul afacerii dumneavoastra, apelati cu incredere la Fresco, o companie care sustine performanta in bucatariile profesionale din Romania inca din anul 1992. Aici veti descoperi o gama variata de echipamente destinate afacerii dumneavoastra, de la branduri renumite la nivel international.

In momentul in care alegeti sa investiti intr-un echipament profesional, aveti garantia calitatii, a fiabilitatii, dar si a duratei de viata indelungate si a consumului de energie redus. In plus, cei care colaboreaza cu Fresco Expert se bucura de multe alte servicii de calitate, toate menite sa creeze o experienta unica.

 

Asadar, iata ce tipuri de echipamente frigorifice nu pot lipsi din cadrul unei bucatarii profesionale!

1. Dulapuri frigorifice. Confectionate din otel inox, dulapurile frigorifice pentru bucatarii profesionale au functie de refrigerare si congelare. In plus, asigura un control deosebit de precis asupra temperaturii si umiditatii.

2. Mese de lucru refrigerate. In cazul in care aveti nevoie de mese reci sau mese de congelare, explorati oferta Fresco pentru a descoperi cele mai bune oferte! Modelele puse la dispozitie dispun de 1 pana la 4 usi si sunt destinate utilizarii multiple, precum depozitarea sau prelucrarea alimentelor.

3. Abatitoare. Cel mai sigur sistem de racire in bucatarii profesionale este reprezentat de abatitoare, cunoscute si drept blast chiller. Astfel de echipamente pot raci instantaneu si eficient orice tip de preparat.

4. Masini de cuburi de gheata. Un astfel de echipament nu poate lipsi dintr-un bar, mai ales in aceasta perioada, cand incepe sezonul cald. Acestea functioneaza cu apa sau aer, au randament ridicat si pot produce chiar si fulgi de gheata.

5. Lazi frigorifice. Alege lazi frigorifice din catalogul Fresco Expert si vei avea parte de un echipament cu volum de pana la 1.200 de litri, care poate genera temperaturi de congelare de pana la -24 de grade Celsius.

6. Saladete. Saladetele au un dublu rol in bucatarii profesionale. Pe de o parte, sunt utilizate pentru a pastra prospetimea ingredientelor destinate salatelor. Pe de alta parte, au o functie estetica din moment ce prezinta ingredientele intr-o maniera extrem de atractiva.

7. Frigidere de bauturi. Cu o capacitate crescuta de stocare, design elegant si dotate cu lumina in interior, astfel de echipamente nu ar trebui sa lipseasca din bucataria unei afaceri de succes.

8. Vitrine de vinuri. Cand doriti sa achizitionati vitrine de vinuri, optati pentru un produs cu una sau mai multe zone de reglare a temperaturii, cu usi din sticla si termostat electronic, asa cum sunt modelele din oferta Fresco Expert.

9. Vitrine de tapas/sushi. Din bucatariile cu specific spaniol sau japonez, astfel de echipamente sunt esentiale, din moment ce intregesc experienta pe care vreti sa o puneti la dispozitie clientilor dumneavoastra.


10. Camere de frig si accesorii. Nelipsite din dotarea unei bucatarii profesionale, camerele de frig pot pastra fructele, legumele si carnea proaspete, totul intr-o atmosfera controlata.

Continue Reading

Culinar

Retete de sanatate, cu produse romanesti din carne. Ciuburciu (Vascar): “Ingredientele sunt de cea mai buna calitate”

Published

on

Ti-e pofta de o briosa cu salam Victoria si cascaval? Ai incerca un risotto cu pulpe de pui si carnat Plai picant? Dar ce spui de cateva rulouri din tortilla cu muschi file taranesc, lebar, crema de branza si ardei copt? Toate aceste preparate, despre care te asiguram ca au un gust la fel de delicios si apetisant precum numele lor, au ceva in comun: sunt realizate cu produse din carne de la Vascar, unul dintre cei mai importanti jucatori din aceasta industrie din Romania.

Vascar, companie cu sediul in Vaslui, infiintata in anul 1984 sub numele de Industria Carnii, produce mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh, pe care le distribuie atat la nivel national, cat si international.

“Preparatele noastre sunt menite sa iti aminteasca de cele mai frumoase experiente culinare pe care le-ai trait alaturi de cei dragi. Cu o experienta de peste 36 de ani, Vascar proceseaza si comercializeaza preparate ce au la baza retete autentice si gust specific romanesc, obtinute prin ingrediente de calitate si condimente naturale”, explica Directorul General, Vlad Ciuburciu.

Ciuburciu Vascar

Pe langa Ciuburciu (Vascar) si sutele de mii de romani care au consumat produsele companiei de-a lungul timpului, mai exista cineva care are incredere deplina in brand-ul vasluian. Este vorba despre celebrul chef Horia Virlan, unul dintre pionerii emisiunilor de tip cooking show din tara noastra, care colaboreaza de mult timp cu Vascar. De altfel, el este cel care a creat aceste retete delicioase pentru compania Vascar.

“Desi de-a lungul carierei mele am gatit in numeroase bucatarii cu specific international, bucataria romaneasca mi-a ramas, in mod evident, cel mai aproape de suflet. Iar preparatele Vascar mi-au atras atentia prin gustul fin si ingredientele de calitate, de aceea le promovez si pot garanta pentru calitatea lor”, explica simpaticul bucatar.

Iata, in continuare, cele 10 retete gandite de chef Horia Virlan, care combina bucataria internationala cu preparatele romanesti, mai exact produsele din carne de la Vascar:

– mini baghete cu muschi file taranesc si branza;

– caserola picanta din carnati taranesti cu busuioc si pulpe de pui;

– muschi file taranesc in sos fin de ciuperci de padure si ierburi aromate, cu piure de cartofi si sote de praz;

– salata calda cu carnati bucovineni si cartofi noi;

– paste rigatoni in sos de sunculita taraneasca si rosii coapte;

– piept de pui umplut cu salam Victoria si mozzarella, in sos de rosii;

– ciolan de purcel in sos fin de ciuperci de padure si ierburi aromate;

– rulouri din tortilla cu muschi file taranesc, lebar, crema de branza si ardei copt;

– risotto cu pulpe de pui si carnat Plai picant;

– briose cu salam Victoria si cascaval.

Lista completa a ingredientelor, precum si modul de preparare sunt disponibile pe site-ul Vascar. “Stim foarte bine ca nu putem excela daca nu exista pasiune. Putem lucra cu cele mai moderne tehnologii si cele mai bune retete, insa secretul mancarii gustoase este sa o prepari cu suflet. Acesta este, cu siguranta, cel mai important ‘ingredient’ pe care il folosim in fiecare zi, in fiecare preparat”, explica Vlad Ciuburciu (Vascar).

Continue Reading

Culinar

Beneficiile comenzilor online de torturi

Published

on

Exista o serie de motive pentru care comenzile online de torturi sunt mult mai avantajoase decat comenzile din cofetariile fizice. Bineinteles, cel mai important motiv consta in simplitatea procesului de comanda, urmat fiind de rapiditatea cu care se desfasoara celelalte etape.  De astfel, se poate intui ca o comanda online de la o cofetarie din Bucuresti este efectuata cu o mai mare usurinta decat o comanda in cadrul unei cofetarii fizice.

Una dintre aceste cofetarii online este www.etorturi.ro. Acest loc magic unde se concep si se pun in practica cele mai delicioase retete, le ofera clientilor trei posibilitati simple de comanda: telefonic, prin e-mail sau online. Concret, dupa consultarea listei de torturi disponibila, clientul va contacta reprezentantii alegand una dintre caile mentionate, urmand a fi puse la punct detaliile privitoare la livrare si plata.

Pe site-ul oficial al cofetariei, clientii dispun de o oferta dedicata contextului actual, care ii indeamna sa stea acasa. Oferta consta in comandarea unui tort in valoare de 149 RON, pentru care beneficiaza de livrare gratuita in aceeasi zi in Bucuresti.

De ce sa alegi o cofetari online in detrimentul uneia fizice?

Traficul din Bucuresti reprezinta o mare bataie de cap pentru toti locuitorii capitalei, care se confrunta zi de zi cu aglomeratia. In ceea ce priveste comenzile de torturi pentru evenimente, locuitorii capitalei nu mai sunt nevoiti sa mearga cu masina pana la cofetarie.

Procesul de comanda a unui desert delicios nu a fost niciodata mai simplu! Cu doar un apel telefonic sau cu un e-mail transmis, clientul se va bucura de livrare direct la domiciliu.

Cofetaria eTorturi din Bucuresti livreaza torturi in fiecare zi a saptamanii, in intervalul orar 09-22:00. Asadar, programul incarcat al clientului nu va impiedica livrarea deserturilor la eveniment sau acasa. Mai mult decat atat, reprezentantii cofetariei online sunt dispusi sa livreze desertul pana la o ora tarzie, anume 02 dimineata, chiar la locatia in care are loc evenimentul.

Varietatea de produse pusa la dispozitie de cofetarie este una bogata, din care fac parte atat torturi simple, cat si unele sofisticate, destinate unor evenimente importante, precum nunta sau botez. Numarul modelelor unice de torturi depaseste 1000.

In contextul actual, cand se recomanda ca oamenii sa evite locurile aglomerate, mai ales daca pot desfasura anumite activitati si online, se poate lua in considerare si comenzile de torturi online. Deplasarile in cofetariile fizice pot fi evitate, avand in vedere ca livrarea din partea reprezentantilor cofetariei online este efectuata respectand conditiile igienico-sanitare aflate in vigoare. In plus, este disponibila plata cu cardul, tocmai pentru a evita schimbul de numerar.

Clientii se tem ca pentru un eveniment important nu vor putea degusta inainte tortul? Este bine de stiut sa degustarile se pot face cu o programare anterioara in laboratorul cofetariei online din Bucuresti.

Continue Reading

MEDIA NEWS

Sanatate6 zile ago

5 reguli pentru un concediu fără kilograme în plus

Life Style2 săptămâni ago

De ce este important să dormi într-o lenjerie de pat curată şi cât de des ar trebui spălată / schimbată ?

Sanatate4 săptămâni ago

De ce e important să-ți cunoști harta alunițelor și să o verifici anual?

Culinar2 luni ago

Top 10 echipamente frigorifice care nu pot lipsi din cadrul unei bucătării profesionale!

Frumusete3 luni ago

Clinica stomatologică Punto Dental din Capitală se mută intr-o nouă locație în zona Dorobanți, după o investiţie de peste 500.000 euro

Life Style3 luni ago

Cum se mentin in forma modelele de videochat din Bucuresti ?

UTILE3 luni ago

Nu lasa birocratia sa iti puna frana: ia-ti rapid fisa medicala auto!

UTILE3 luni ago

Trebuie sa schimbi anvelopele? Achizitioneaza-le de pe Velopa.ro

Timp Liber3 luni ago

Cum scoți cele mai dificile pete de pe haine?

Life Style4 luni ago

Descopera studioul care face angajari videochat in Bucuresti si ofera asigurare medicala privata!

Frumusete4 luni ago

Beneficiile SICURO SLIM, ceaiul vedetelor, prin ochii Ralucai Badulescu

Life Style4 luni ago

Protejează-ţi unghiile cu cele mai frumoase oje semipermanente!

Life Style5 luni ago

Pediatrii recomandă alegerea unui body bebe confecţionat din bumbac! Află de ce!

Culinar5 luni ago

Retete de sanatate, cu produse romanesti din carne. Ciuburciu (Vascar): “Ingredientele sunt de cea mai buna calitate”

Sanatate5 luni ago

Clinica dermatologică Skinovate

Timp Liber5 luni ago

Cu gândul la sănătate, alegem dezinfectanții potriviți

Lectura5 luni ago

„Noi alegem viitorul”, o apariţie editorială de excepție despre problemele climatice

Sport6 luni ago

Antrenează-te pe stepper şi sculptează-ţi corpul în confortul casei tale! Iată câteva recomandări!

Lectura6 luni ago

Este oare Odiseu un mare macho ? Ce spun femeile despre el

Lectura6 luni ago

Erich Fromm, despre 7 experiențe care i-au marcat viața și profesia de psihanalist

Trending