Connect with us

UTILE

Pescuitul la crap pentru începători în 2020

Published

on

Pescuitul este un sport foarte plăcut și relaxant, de îndată ce deprinzi câteva dintre tehnicile cele mai de succes. În calitate de începător, te poți confrunta cu numeroase dificultăți atât în materie de stiluri abordate, cât și în ceea ce privește documentația necesară permiselor sau avizelor de pescuit de care ai nevoie. Partidele de pescuit la crap sunt printre cele mai comune în țara noastră, nu doar datorită numărului mare de zone în care pot fi practicate, ci și a apetenței pescarilor pentru acestea. Chiar și așa, nu poți pleca la pescuit fără un echipament corespunzător, alături de produsele necesare – și articolele cele mai de preț pe care să le etalezi. 

 

Ce cuprinde echipamentul unui pescar la crap de nivel începător

Orice partidă extraordinară de pescuit începe de acasă, încă din timpul pregătirilor. Așa se face că va trebui să faci o vizită la un magazin de pescuit pentru a achiziționa produsele de care ai nevoie.

Advertisement

Lanseta este o componentă esențială ori de câte ori decizi să mergi la pescuit la crap. În colaborare cu o mulinetă potrivită, vei putea lansa momeala foarte departe – și chiar să capturezi peștele mult mai repede decât în mod normal. Din punct de vedere tehnic, lansetele se diferențiază în funcție de lungime (este recomandat ca începătorii să opteze pentru lansete lungi) și de acțiune. Spre deosebire de lansetele rigide, cele puțin mai elastice oferă posibilitatea curbei să se formeze în timpul lansării. După caz, te poți orienta spre lansetele parabolice, semi-parabolice, de vârf sau progresive.

Varietatea de modele și produse este extrem de mare în materie de articole pescuit. Pentru persoanele cu un număr scăzut de partide de pescuit la activ, sunt indicate lansetele semi-parabolice de lungime maximă de 3,60 metri. Acestea sunt polivalente și conferă o flexibilitate ridicată.

Mulineta se alege în funcție de mărime și sensibilitate. Pescuitul la crap are nevoie de o mulinetă cu fir de minim 250 metri, întrucât fiecare lansare să poată trece peste limita de 100 de metri. Frâna mulinetei te asigură că firul nu se va rupe, în condițiile în care este reglată corect. Dacă frâna are o putere de 4 kilograme, mulți dintre pești vor putea fi rapid capturați.

Firul necesar pentru pescuitul la crap este de mai multe feluri. Cel de nailon este ideal pentru începători, fiind elastic și rezistent la rupere. Cel textil este extrem de utilizat de profesioniști, precum și cel de fluorocarbon care, în cele mai multe dintre cazuri, are rezistența și durabilitatea cele mai mari.

Momeala trebuie să fie pusă într-un suport de lansetă. În cazul pescuitului la crap, acest element este imperios necesar. Poți pleda pentru un pichet, un pichet și buzzer bars sau un Rodpod. Cu ajutorul unuia dintre acestea, vei putea transforma partida de pescuit la crap într-o adevărată aventură. Începătorii pot merge pe un pichet, fără a avea nevoie de alte elemente adiacente. În anumite situații, Rodpod-ul poate fi alegerea ideală în cazul în care ai mai multe lansete ce sunt așezate una lângă cealaltă.

Advertisement

Identificarea articolelor de pescuit, precum și a întregului echipament corespunzător nu este o activitate ușoară pentru un începător. În cazul în care ai un pescar în familie sau un magazin de pescuit prin apropiere, poți oricând cere un sfat de la profesioniști în ceea ce privește atuurile și tehnicile cele mai bune de pescuit. Astfel, te vei putea bucura de partide de succes încă de la bun început!

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending